Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Asus Rampage IV error code OC

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Asus Rampage IV error code OC

    Hi All,

    This might be a very silly issue....i am getting an error "0C" while i am trying to boot the system, please find the system specs below. Any help would be highly appreciated...

    Asus Rampage IV Extreme
    Asus HD7750
    Crossair vengance 8GB 1600 c9
    intel 3820
    corsair hydro cpu cooler H60
    corsair HX 650W

    Dram LED is flashing and i have tried using the memok button unfortunately it didn't help.

    Regards,
    Arun
    Last edited by arun; 04-15-2012 at 02:05 AM.

  2. #2
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    tw
    Reputation
    30
    Posts
    578

    have u tried lastest bios by using usb flashback?

  3. #3
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,218

    Hello Arun

    did the bios flash sort your problem out.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Shamino View Post
    have u tried lastest bios by using usb flashback?
    Thanks mate....appreciate your help...i will give it a try...will update you once i have tried....Cheers

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Hello Arun

    did the bios flash sort your problem out.
    unfortunately it didn't help....updated the bios to latest version 1202 and restarted the machine. Dram led is still flashing...tried the MEM OK button as well..

    Removed the CPU from the socket to check any visible pin issues....from my limited knowledge couldn't find any issues in the board or CPU....please advice if there is a better way of checking it...

    was wondering whether using another 1066 MHz memory stick instead of corsair ...


    Regards,
    Arun

  6. #6
    ROG Guru: Blue Belt Array 8 Pack's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    U.K
    Reputation
    63
    Posts
    916

    Have you tried booting teh system with only one stick of RAM. Put it either side of teh CPU but in the furthest red sockets.

  7. #7
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,218

    If you can get hold of other ram that might be a good idea. I am not a big fan of the Vengence series. Some kits are very good and others are problematic to say the least.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by 8 Pack View Post
    Have you tried booting teh system with only one stick of RAM. Put it either side of teh CPU but in the furthest red sockets.
    thanks for the help...have tried with one stick of ram at either side of the cpu and in the furthest red sockets and it still wouldnt boot....same error OC...

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    If you can get hold of other ram that might be a good idea. I am not a big fan of the Vengence series. Some kits are very good and others are problematic to say the least.
    thanks mate, i have tried with a 4gb stick of kingston KVR 1333D3N9, still the same error...

  10. #10
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,218

    Please try BIOS 1305 - what have you got to lose.

    If that fails we will start doing a full problem solve.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •