+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Missing some options in BIOS (Z77 Sabertooth)

  1. #1
    ROG Member PaulZ +10
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6

    Missing some options in BIOS (Z77 Sabertooth)

    I just got my Z77 sabertooth 2 days ago, I found that under the Ai Tweaker Menu, 3 options are missing. They are "Turbo Ratio", "internal PLL Overvoltage" and "CPU Bus speed : DRAM speed ratio mode".
    Even I upgrade my BIOS, or Clear CMOS with jumper, these three options are still missing.

    My situation just like this guy with his Maximus V Gene
    http://rog.asus.com/forum/showthread...nd-Turbo-Ratio

    My build:
    CPU: i5 2500k
    Mother Board: ASUS Z77 Sabertooth
    RAM: 2x4GB Corsair Vengeance DD3 1866
    Graphic card: ASUS ATi HD7870DirectCUII
    SSD: Samsung 830 128GB

    Hope someone can help. Thank you.
    Imágenes Adjuntas
    Last edited by PaulZ; 05-14-2012 at 03:10 AM.

  2. #2

  3. #3
    Not to be taken seriously Raja@ASUS has disabled reputation Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    ASUS North America
    Posts
    4,702

    Quote Originally Posted by PaulZ View Post
    I just got my Z77 sabertooth 2 days ago, I found that under the Ai Tweaker Menu, 3 options are missing. They are "Turbo Ratio", "internal PLL Overvoltage" and "CPU Bus speed : DRAM speed ratio mode".
    Even I upgrade my BIOS, or Clear CMOS with jumper, these three options are still missing.

    My situation just like this guy with his Maximus V Gene
    http://rog.asus.com/forum/showthread...nd-Turbo-Ratio

    My build:
    CPU: i5 2500k
    Mother Board: ASUS Z77 Sabertooth
    RAM: 2x4GB Corsair Vengeance DD3 1866
    Graphic card: ASUS ATi HD7870DirectCUII
    SSD: Samsung 830 128GB

    Hope someone can help. Thank you.

    Set AI Overclock Tuner to Manual and see if you get Turbo multiplier options.

    CPU Bus speed : DRAM speed ratio mode is for Ivy Bridge only not i5 2500K.

    -Raja
    ASUS Technical Marketing

    If you are located outside North America and require technical assistance or support, please contact ASUS Support for your region.

    For ASUS North America Service: http://www.service.asus.com/#!contact-us/cw8z

  4. #4
    ROG Member PaulZ +10
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Raja@ASUS View Post
    Set AI Overclock Tuner to Manual and see if you get Turbo multiplier options.

    CPU Bus speed : DRAM speed ratio mode is for Ivy Bridge only not i5 2500K.

    -Raja
    Even when I set AI Overclock Tuner to Manual, the "Turbo Ratio" and "Internal PLL overvoltage" are still missing under AI Tweaker menu.

  5. #5
    ROG Member PaulZ +10
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Did you flash your BIOS via the OS?
    I tried to flash BIOS with ASUS EZ Flash 2 in BIOS and ASUS Update in OS, the update is sucessful but the options "Turbo Ratio" and "Internal PLL overvoltage" are still missing under the Ai Tweaker menu. No matter Ai Overclock Tuner is in Auto mode, Manual mode or XMP mode, the options are still missing.

  6. #6
    New ROGer Dudaims +10
    Join Date
    May 2012
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by PaulZ View Post
    I tried to flash BIOS with ASUS EZ Flash 2 in BIOS and ASUS Update in OS, the update is sucessful but the options "Turbo Ratio" and "Internal PLL overvoltage" are still missing under the Ai Tweaker menu. No matter Ai Overclock Tuner is in Auto mode, Manual mode or XMP mode, the options are still missing.
    Yeah m8 mine are missing too =( and i cant even boot over 1333 and i have Gskill 2133

    Last edited by Dudaims; 05-14-2012 at 05:40 PM. Reason: uploading screenshot

  7. #7
    Super Moderator HiVizMan +200 HiVizMan +200 HiVizMan +200 HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Posts
    25,164

    Quote Originally Posted by PaulZ View Post
    I tried to flash BIOS with ASUS EZ Flash 2 in BIOS and ASUS Update in OS, the update is sucessful but the options "Turbo Ratio" and "Internal PLL overvoltage" are still missing under the Ai Tweaker menu. No matter Ai Overclock Tuner is in Auto mode, Manual mode or XMP mode, the options are still missing.
    Thanks for the reply but it is still not clear where you did your BIOS flash.

    This is a key question so please can you be specific.

  8. #8
    New ROGer Dudaims +10
    Join Date
    May 2012
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Thanks for the reply but it is still not clear where you did your BIOS flash.

    This is a key question so please can you be specific.
    Im sorry to get in the conversation mi friend but it seems we have the same problem and i did the same as im.

    i think what is trying to say is that and i did the same

    Flashed from ai suite II-Update tool
    Tried also from bios EZ tool

    and i dont know if he tried the bios flash back with the PEN on the bottom USB 3.0 but i tried and nothing =(
    i just insert the bios on the Pen with nothing else

  9. #9
    Super Moderator HiVizMan +200 HiVizMan +200 HiVizMan +200 HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Posts
    25,164

    Ah ok. So the flash was in OS first and then tried again in BIOS.

    Thank you I do appreciate you clarifying that for me. I was not sure.

  10. #10
    New ROGer Dudaims +10
    Join Date
    May 2012
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Thanks for the reply but it is still not clear where you did your BIOS flash.

    This is a key question so please can you be specific.

    I read a post of u i dont know in what section about saying to tri changing the CPU to get the setting back.
    tomorrow i will go to my local store and i will give updates.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts