+ Reply to Thread
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 123

Thread: Adding RAM to G75

  1. #1
    New ROGer biRdyxLoCo +10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2

    Adding RAM to G75

    Hello I'm new to these forums so sorry if there is already a thread on this. I have a G75VW-BBK5 (bought from Bestbuy) It currently has 8 gigs of RAM and I am planning on adding more to get 16 gigs of RAM, I Don't know too much about the speeds and brands of RAM and was wondering what would you recommend me buying, sorry if this question sounds dumb but I just don't know much on what exactly I'm supposed to be looking for. Thanks in advance.

  2. #2
    ROG Guru: Black Belt rewben +150 rewben +150
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    2,171

    hi biRdyxLoCo,

    if you are planning to buy new ram:

    1. please run hwinfo64 to get the specs of your stock ram. here is a simple guide for your reference.



    2. look for the matching ram. here is the list of possible compatible ram for most of us (but please compare with yours first). if possible, bring along your machine to the shop and ask them to test out your new ram. use hwinfo64 to determine if all ram runs at 800MHz or close to it (i.e. dual channel)
    3. here is a youtube video on how you install the ram properly.

    basically for most of us our stock ram is with the timings 11-11-11-28 (DDR3 PC3-12800 SODIMM 1600mhz CL11 1.5V RAM).

    Stock RAM
    1. Hynix 4GB PC3-12800 DDR3 1600MHz non-ECC Unbuffered HMT351S6CFR8C-PB
    41U6-MvE7EL._SL500_.jpg

    Manufacturer: Hynix
    Manufacturer Part number: HMT351S6CFR8C-PB
    Memory Type: SODIMM
    Capacity: 4GB
    Pins: 204 Pin
    Bus Type: PC-12800
    Cycle Time: 1.5ns
    Cas: CL11
    Data Transfer Rate: 1600Mhz
    Memory Clock: 200Mhz
    Voltage: 1.5V

    Complete Swap of RAM (upgrading to 32gb of RAM; caution: warranty void)

    1. compatible RAM for full swap:
    a) 11-11-11-28, 1.35v, Mushkin part #997038 (source; related thread)
    b) 10-10-10-28, 1.5v G.Skill (source; related thread)

    notes:
    - corsair vengeance (10-10-10-27) might not work.

    videos:
    - G55 full swap (in french) - 4x4gb corsair vengeance
    Last edited by rewben; 01-30-2013 at 09:04 AM. Reason: update v.2

  3. #3
    New ROGer biRdyxLoCo +10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2

    Thanks Rewben, your post was very helpful just ordered some new RAM using the guide and can't wait for it to get here!

  4. #4
    ROG Guru: Black Belt rewben +150 rewben +150
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    2,171

    you're welcome

  5. #5
    ROG Member Xenos +10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17

    DS-71 4th ram position

    Hello,

    I'm about to buy the ds-71 version (which has 12 gb ram).
    Please clarify me of the ram configuration. Is it 3 x 4gb?
    If so, where is the fourth available slot for upgrade? Is it in the 'easily' accessible area?
    Do I need to disassemble the entire laptop to add that single ram?
    (I've seen some disassembly guide, but I'm not sure if all the ram slots are on one side)

    Thanks.

  6. #6
    ROG Guru: Black Belt rewben +150 rewben +150
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    2,171

    hi Xenos,

    someone else has asked the same question.

  7. #7
    ROG Member Xenos +10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by rewben View Post
    hi Xenos,

    someone else has asked the same question.
    oh, sorry.
    The 4th ram is right at the 'easily' accessible area (just need to open the back cover), and I need 1600Mhz for ds-71.
    Thanks for redirecting!

  8. #8
    ROG Guru: Black Belt rewben +150 rewben +150
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    2,171

    no problem

  9. #9
    ROG Guru: Black Belt rewben +150 rewben +150
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    2,171

    edit: moved and merged to post #2.
    Last edited by rewben; 01-30-2013 at 09:03 AM.

  10. #10
    Super Moderator Zygomorphic +150 Zygomorphic +150 Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    In the Orion arm of a spiral galaxy in the Local Group...
    Posts
    4,720

    @Xenos, the answer is yes. I believe they leave one of the easily accessible areas open.
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

+ Reply to Thread
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts