Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: New bios 3204 is out RIVE

  1. #1
    ROG Guru: Green Belt Array Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    11
    Posts
    518

    New bios 3204 is out RIVE

    Improve system stability. Anything else?

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sweden
    Reputation
    10
    Posts
    19


  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    in a house
    Reputation
    10
    Posts
    10

    more info

    i was running an older bios 1404 had nice stable overclock. i upgraded to 3101 and wish i had not this was not as stable or i did not think so.

    When they say more stable can they not give a little more detail as to where it is more stable? what if anything does it fix or improve? is this info somewhere else
    3 x dell 27" cosmos 2 case
    iv extreme 3930k @ 4.7 ghz
    ek cpu water
    16gb g skill ripjaw pc3-1700 2133
    ek water cooled full board
    tri sli 3 x evga gtx680 2GB ek waterblocks
    2 x cooling loops
    1500watt platimax
    3 x solid state 240gb
    4 x 1.5gig 7200rpm
    1 x 3.0gig 7200rpm
    4 gig ext usb 3.0
    5 gig ext usb 2.0
    blue ray drive/writer
    standard dvd/writer
    1 x double rad
    2 x triple rads
    audio 2 x NAD 300watt power amps
    1 x NAD 326bee Pre Amp
    B & W 804s speakers
    150watt yam Sub

  4. #4
    ROG Guru: Green Belt Array tistou77's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    France
    Reputation
    19
    Posts
    582

    Thanks for this info

    No "real" change, I suppose?

    And why there has .exe BRenamer with the bios?
    This is to downgrade the bios, right?
    Last edited by tistou77; 11-27-2012 at 03:11 PM.
    Sorry for my english


    Case: Lian Li A77F
    MB: Rampage V Extreme
    CPU: i7 5930K @4.5ghz
    RAM: Corsair Platinum 4x4Gb 3000 C15
    GPU: ZOTAC 770
    PSU: Seasonic Platinum 760W
    OS: Samsung 850 Pro
    DATA: Samsung 830
    SOUND: Asus Xonar Phoebus

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Swindon, GB
    Reputation
    21
    Posts
    162

    Looks like it just renames the bios file as R4E.CAP ?!??
    i7-4930k @ 4606 W/C with EK Supremacy 1.320v - 24/7
    Rampage IV Extreme w/ EK blocks ¦ 32GB G-Skill 2133 @ 2184
    EVGA GTX Titan 6GB w/ EK Original CSQ block @ 1215 boost / 6804 mem
    Intel 520 240GB x 2 RAID 0 (Windows 8.1) ¦ Seagate 2TB x 2 RAID 1 (Data)
    Corsair Force3 120GB (OSX Mavericks) ¦ EVGA NEX1500 Classified
    Cooling - Dual Loops with BlackICE360 / GT1850 / Laing D5 on each





  6. #6
    ROG Guru: Green Belt Array tistou77's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    France
    Reputation
    19
    Posts
    582

    Yes, that's right

    Thanks
    Sorry for my english


    Case: Lian Li A77F
    MB: Rampage V Extreme
    CPU: i7 5930K @4.5ghz
    RAM: Corsair Platinum 4x4Gb 3000 C15
    GPU: ZOTAC 770
    PSU: Seasonic Platinum 760W
    OS: Samsung 850 Pro
    DATA: Samsung 830
    SOUND: Asus Xonar Phoebus

  7. #7
    ROG Guru: Green Belt Array Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    11
    Posts
    518

    So, just put both files on a flash drive and reboot into bios and let the EZ flash 2 utility handle it? The renamer is important only if you flash without being in the bios? Thanks.

  8. #8
    ROG Guru: Green Belt Array Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    11
    Posts
    518

    BTW-Does this one do anything with the firmware?

  9. #9
    ROG Enthusiast Array VoXPCS's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    72

    The renamer is only for those of you on BIOS 1404 or earlier. It creates a new compatible BIOS format using UEFI for Windows 8 and Windows 7. If you're on any BIOS version older than 1404, then you do not need to use the renamer. Simply but the .CAP file on your USB and boot into EZFlash and you're done.

  10. #10
    ROG exile Array Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    332
    Posts
    8,825

    I presume this is for TRIM on RAID 0 SSDs


Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •