Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Asus Z87-Deluxe problem

  1. #1
    ROG Enthusiast Array jjxaker's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Donets'k
    Reputation
    13
    Posts
    30

    Exclamation Asus Z87-Deluxe problem

    MB: Asus Z87-Deluxe bios 1007
    CPU: Core i7 4770k Batch L310B488
    RAM: Corsair 2x8GB CMY16GX3M2A2400C10
    OS: Windows 8 Enterprise x64
    my system is not overclocked
    Problem:
    1) Intel Ethernet Connection I217-V does not work at speeds 1Gbps. only 100Mbit
    2) motherboard does not start at a frequency ram 2400Mhz, are using X.M.P Profile (P8Z77-V Deluxe bios 2003 works well)

    Asus, what to do?
    Last edited by jjxaker; 06-09-2013 at 05:48 PM.

  2. #2
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,208

    Please show me your CPUz screen showing your memory frequency.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array jjxaker's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Donets'k
    Reputation
    13
    Posts
    30


    if set the frequency and timings manually, the problem remains in place!

    and still the problem, CPU does not reset the frequency constantly running at full
    Last edited by jjxaker; 06-09-2013 at 07:31 PM.

  4. #4
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,208

    Please download CPUz and show me the memory screen.

    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html


    Once you select the XMP profile as your overclocking option you do need to save before you exit. So F10 and enter.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array jjxaker's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Donets'k
    Reputation
    13
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    So F10 and enter.
    kidding?


  6. #6
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,208

    LOL sorry for stating the obvious but quite a number of folks forget to do that.

    OK what you are showing me is the SPD page, I want to see the memory tab. It is next to the SPD.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array jjxaker's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Donets'k
    Reputation
    13
    Posts
    30



    what else?

  8. #8
    ROG Enthusiast Array jjxaker's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Donets'k
    Reputation
    13
    Posts
    30


    CPU-Z program is buggy, that you want to see there?
    what else?

  9. #9
    Super Moderator Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    London
    Reputation
    256
    Posts
    25,208

    OK thank you.

    In the bios, the main screen where you have set the XMP profile. Could you take a screen shot of that bios page. You will need a fat formatted USB stick connected to your system. F12 to take the screen.

    If you are enabling XMP profile then it seems that it is not taking. But lets confirm that with the BIOS screen.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array jjxaker's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Donets'k
    Reputation
    13
    Posts
    30





    F10 Save Post Code 55 - Memory Not Installed

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •