Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Silly Question--How to enter BIOS G750JW

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Silly Question--How to enter BIOS G750JW

    What key to press to enter bios. Trying f2, escape, f10 no luck. Please and thanks for reply

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Its esc gotta be hitting it with the quickness b4 ROG screen comes up---why they gotta change the key to enter the bios thru different generations of laptops. F2 was working pretty good i thought. Haha.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    33

    The easiest way, IMHO, is to bring the charms bar up and go to Settings>Power>Restart+Shift>Troubleshoot>Advanced options>UEFI Firmware Settings>Restart. Once you click restart, BIOS will appear. The trick here is to press Restart AND Shift at the same time.

    It's that darn UEFI that changed how to get into BIOS.

  4. #4
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MontherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel 3820
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Victoria, Aus
    Reputation
    254
    Posts
    5,180

    You cannot enter BIOS from a cold boot, i've read this a couple times now here in the Forums. Restart once you've gotten your laptop booted up and spam press f2 and it should work...that or the esc key, you should be good to go

  5. #5
    ROG Guru: Black Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,205

    i guess restart and spam f2 or esc key should work for you.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    35
    Posts
    217

    It's restart and esc. Not f2.

  7. #7
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MontherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel 3820
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Victoria, Aus
    Reputation
    254
    Posts
    5,180

    Quote Originally Posted by jsarver View Post
    It's restart and esc. Not f2.
    Awesome thanks!! +1

  8. #8
    ROG Guru: Black Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,205

    oh ok nice

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    28

    F2 works too, on restart.

  10. #10
    Administrator Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    try to hold F2 then press power button to boot when you shutdown.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •