• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Waar te koop
 • Ondersteuning

ROG STRIX G15

ADVANTAGE EDITION

TRIPLE A IN ALLE OPZICHTEN

Verbeter je hele Windows 10 Pro gaming-ervaring met de gelikte en sportieve nieuwe ROG Strix G15 Advantage Edition. Verdubbel je AMD-vuurkracht met tot een krachtige Ryzen™ 9 5900HX CPU en Radeon™ RX 6800M GPU. AMD SmartShift en Smart Access Memory-technologie helpen de processors beter samen te werken om de prestaties in een reeks taken te verbeteren. Geniet van esports-snelheid met een beeldscherm tot 300Hz/3ms, of ga helemaal op in een WQHD 165Hz/3ms paneel, waarbij FreeSync Premium op beide voor ultravloeiende gameplay zorgt.

Prestaties

Verbeter je game

Ga helemaal voor AMD met de nieuwste AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU en AMD Radeon™ RX 6800M GPU. AMD-technologie versterkt de prestaties nog verder. SmartShift verplaatst vermogen tussen processors om de prestaties met tot wel 15% te verbeteren, terwijl Smart Access Memory de frame rates in veel games een boost geeft. Gewapend met maximaal 32GB aan krachtige DDR4-3200 RAM kun je naadloos gamen, streamen en een tandje hoger schakelen. Tot 1TB NVMe SSD-opslag versnelt de laadtijden voor games en apps, terwijl een tweede M.2-slot je een andere drive laat toevoegen om je verzameling uit te breiden.

Disclaimer: Verbeteringen in gaming-prestaties door Smart Access Memory kunnen variëren, afhankelijk van de game en de configuratie. Grotere verbeteringen kunnen worden waargenomen bij hogere beeldschermresoluties.

 
Windows 10 Pro
BESTURINGSSYSTEEM
AMD
Ryzen™ 9 5900HX
CPU
AMD
Radeon™ RX 6800M
GPU
SmartShift
technologie
Smart Access Memory
technologie
TOT
32GB
GEHEUGEN
TOT
1TB
SSD-OPSLAG
Prestaties

Ontwerp

Strak. Sportief. Stijlvol.

Show je gaming-stijl op elk esports-evenement. Onze Original Black all-AMD editie onderscheidt zich door een subtiel textuurontwerp over de bovenkant en een opvallende aanpasbare Armor Cap in een nieuwe kleur Challenger Red. Verwissel de cap voor een van de verschillende meegeleverde kleuren, of maak er zelf eentje met een 3D-geprint origineel. Pictogrammen en uitsparingen aan alle zijden van de behuizing geven de Strix G 360° graden stijl. Aura Sync-accenten stralen van het metallic ROG-logo, het verlichte toetsenbord en de lichtbalk op drie randen om je gaming-omgeving te verlichten.

KLEUREN
Challenger Red
Spangle Silver
Translucent Black

Koeling

Totaal cool

Geavanceerde koeling brengt het beste van een krachtige Ryzen CPU en Radeon GPU naar boven. De thermische verbinding van vloeibaar metaal bedekt beide processors, waardoor de warmteoverdracht verbetert en de temperatuur daalt. Een grote dampkamer vergroot het koeloppervlak aanzienlijk voor een snelle en efficiënte warmteafvoer via 4 ventilatoruitlaten, waardoor de thermische speling in Turbo-modus tot 25W hoger is. De oppervlaktetemperaturen worden bewaakt door een ingebouwde IR-sensor die de koeling naar behoefte kalibreert. Deze en andere verbeteringen maken het mogelijk dat ROG Boost de GPU overklokt in Turbo-modus, en maken extra thermische speling vrij om nog meer vermogen door het platform te pushen.

Vloeibaar metaal

De vloeibaar metalen compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperatuur met tot wel 14°C en verbetert de warmteoverdracht in vergelijking met standaard thermische pasta. Vloeibaar metaal op processors aanbrengen is delicaat werk, dus liet ROG speciale apparatuur bouwen om het proces met mechanische precisie te automatiseren, ontwierp het een gepatenteerde interne omheining om de verbinding in te sluiten, en voegde het een speciale stap toe om op het oppervlak aangebrachte componenten op het processorpakket te beschermen.

Dampkamer

De warmteafvoer verloopt sneller en efficiënter dankzij ons dampkamerontwerp, dat de koelprestaties verbetert en de oppervlaktetemperaturen verlaagt. Vergeleken met conventionele heat pipes die de warmte alleen langs hun as overbrengen, verspreiden dampkamer-ontwerpen de warmte over hun gehele oppervlak, waardoor een breder gebied ontstaat voor warmteafvoer om de temperatuur in kleine ruimten snel en efficiënt te verlagen. Ons ontwerp maakt ook gebruik van een rechthoekige thermische plaat om de warmte weg te voeren van niet alleen de CPU en GPU, maar ook van de stroomregelingsschakelingen. Het verlagen van de temperatuur van deze voedingscomponenten helpt de stabiliteit en betrouwbaarheid op lange termijn te verbeteren.

IR-sensor

De geavanceerde koeling van de Strix G15 Advantage Edition richt zich niet alleen op de hardware binnenin. Een speciale IR-sensor bewaakt de temperatuur van het toetsenbord, zodat voeding en koeling automatisch kunnen worden aangepast om je vingers koel en comfortabel te houden tijdens marathon gaming-sessies. Ons CoolZone-ontwerp plaatst kleine ventilatiegaatjes rond de WASD-toetsen, zodat de ventilatoren koelere lucht van bovenaf in de behuizing kunnen aanzuigen. Dit helpt de oppervlaktetemperatuur onder de 40°C te houden tijdens lange gaming-sessies, tot wel 10°C lager dan in concurrerende laptops.

Arc Flow-ventilatoren

Nieuwe Arc Flow-ventilatoren zijn ontworpen om de luchtstroom te maximaliseren en het geluidsniveau laag te houden. Elk heeft 84 bladen die van basis tot punt in dikte variëren om de luchtstroom te maximaliseren, en de bladen zijn afgedekt met een speciaal aerodynamisch golfpatroon dat turbulentie en geluid tot een minimum beperkt. De ventilatoren zijn gemaakt van een liquid crystal polymeer dat sterk genoeg is om zijn vorm te behouden tijdens het draaien bij hoge toerentallen, zelfs waar bladen nog slechts 0,1 mm dun zijn. Ondanks dat ze minder geluid produceren dan de vorige generatie, helpen ze de luchtstroom te verhogen met tot wel 17% voor de CPU en 20% voor de GPU.

Beeldscherm

Precisiesnelheid

Kies tussen snel verversende beeldschermen om je gaming-beleving aan te passen. Ga voor uitmuntende esports-prestaties met een 300Hz/3ms gaming-paneel dat snelheid op toernooiniveau biedt. Sta versteld van de rijk gedetailleerde beelden met een 165Hz WQHD-beeldscherm dat de verversingssnelheid en resolutie op een behendige manier in evenwicht houdt. Beide panelen verdiepen de immersie dankzij FreeSync Premium-technologie die screen tearing voorkomt, haperingen tegengaat en vertragingen vermindert. Superdunne bezels omlijsten je zicht, zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid om je in de actie te houden.

FHD
300Hz / 3ms
VOOR ESPORTS-SNELHEID
WQHD
165Hz / 3ms
VOOR RIJKE DETAILS

Audio

Ga helemaal op in haarzuiver geluid

Twin Smart Amp*-luidsprekers vuren geluid recht op je af om de zuiverheid te maximaliseren. Zet een hoofdtelefoon op om virtuele 5.1.2-kanaals surround sound te ervaren, aangedreven door Dolby Atmos, zodat je je midden in de actie bevindt. Twee-weg AI Noise-Cancelation verwijdert ongewenste ruis van inkomende en uitgaande audio, zodat je team chats, streaming en andere communicatie haarzuiver wordt.

TOT
2,8x
MEER VOLUME
TOT
3x
KRACHTIGERE BASSEN
 
6,5 dBa
DYNAMISCH BEREIK
Audio

accu

Ga langer door

Ontkoppel en doe meer onderweg met een 90Wh hoge capaciteit accu. Verleng de accuduur als je niet in de buurt bent van een stopcontact met Type-C opladen via compatibele voedingen. Voor alledaagse activiteiten zoals surfen op het web en het streamen van video, kun je werken via een kleinere USB-C adapter tot 100W en nog lichter reizen met één oplader voor je laptop en telefoon.

TOT AMD
90Wh
ACCU
SNEL
Type-C
OPLADEN
TOT
12 uur
video's afspelen
50% IN 30 MIN.
FAST CHARGING
TECHNOLOGIE
Accu
#ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION
#ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION
#ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION #ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION

Toetsenbord

Sla toe met precisie

Precisie en instinct definiëren het desktop-geïnspireerde toetsenbord. Vijf speciale sneltoetsen brengen veelgebruikte besturingsfuncties binnen handbereik, zodat je snel aanpassingen kunt maken terwijl je in de flow van de actie blijft. Grotere, gescheiden pijlen en ruim gespreide functietoetsen laten je intuïtiever en nauwkeuriger navigeren. Pas de gloed aan je stemming aan met 4-zones RGB-verlichting, en voer je invoer probleemloos in met duurzame toetsschakelaars die bestand zijn tegen meer dan 20 miljoen toetsaanslagen.

Toetsenbord

AURA SYNC

Aura Sync laat je persoonlijkheid stralen

Dim de lichten en kijk hoe de Aura-verlichting zichzelf in de schijnwerper zet. De verlichting over het toetsenbord wordt gefilterd door de heldere randen rond de toetsen, en je kunt de kleuren en effecten aanpassen in 4 onafhankelijke RGB-zones. Aanpasbare kleuren strekken zich uit tot de om de drie randen van de behuizing gewikkelde lichtbalk, waardoor je configuratie wordt benadrukt door een gloed van onderaf. Voeg je favoriete Aura Sync-apparaten toe om je eigen bijpassende omgeving te maken. Bepaal de stemming voor meeslepend gamen. Koppel effecten aan in-game gebeurtenissen. Toon je ware kleuren met een gepersonaliseerde ervaring.

Statisch
Ademend
Strobe
Kleurencyclus
Regenboog
Muziek
Slim
Sterrenhemel

Connectiviteit

Betrouwbare Wi-Fi 6 netwerkmogelijkheden

Game op gigabit-snelheden waar compatibele verbindingen beschikbaar zijn via Wi-Fi 6 (802.11ax). Het geeft een boost aan de piekbandbreedte van de interface, verhoogt de efficiëntie en betrouwbaarheid op drukke netwerken en zorgt voor lagere latentie voor minder in-game vertraging. ROG RangeBoost verbetert de ontvangst door de signaalsterkte van vier interne antennes te evalueren en vervolgens het beste paar te kiezen om voor je locatie te gebruiken, waardoor dode zones tot een minimum worden beperkt en het bereik met tot wel 30% wordt vergroot.

Verbind je ROG Strix G15 Advantage Edition met een ROG WiFi 6-router om het volledige netwerkpotentieel van WiFi 6 te ervaren.

Meer info over Wi-Fi 6 >
Meer info over ROG gaming-router >

Wi-Fi 6 gecertificeerd
Connectiviteit

I/O-poort

Uitgebreide connectiviteit

Breid je installatie uit met een veelzijdige selectie van I/O-poorten. Sluit volgende-generatie apparaten aan op Gen 2-snelheden via de USB 3.2 Type-C™ met DisplayPort™ 1.4 en USB Power Delivery. Drie Type-A USB 3.2 Gen 1-poorten staan klaar voor je favoriete gaming-uitrusting, terwijl HDMI 2.0b je een 4K-monitor of tv tot 60Hz laat aansluiten. De belangrijkste poorten zijn strategisch gepositioneerd aan de achterkant om kabels uit de weg te houden.

Uitgebreide connectiviteit
1 USB 3.2 Gen1 Type-A
1 1x USB 3.2 Gen2 Type-C
3 HDMI (2.0b)
4 LAN RJ45-aansluiting
5 2x USB 3.2 Gen1 Type-A
6 Audio combi-aansluiting

Software

Armoury Crate

ROG Armoury Crate brengt systeem- en verlichtingsregelaars samen en brengt zo binnen één hulpprogramma essentiële zaken binnen handbereik. Definieer en wijzig eenvoudig Scenarioprofielen die automatisch aanpassingen maken bij het opstarten van favoriete games.

Armoury Crate
AMD grafische instellingen
XBOX Game Pass
Game Visual
Aura Creator
Scenarioprofielen
Android/iOS-app
AMD grafische instellingen
ROG Armoury Crate laat je het beste uit je AMD Radeon™ GPU halen door je de controle te geven over vier AMD grafische instellingen. Radeon™ Chill houdt je laptop koel en stil door de frame rate te reguleren op basis van de in-game actie. AMD Radeon™ Anti-Lag past op dynamische wijze frame timing aan om invoervertraging te minimaliseren voor een responsievere ervaring. AMD Radeon™ Boost verbetert de prestaties door de frame resolutie dynamisch te verlagen wanneer snelle bewegingen op het scherm worden gedetecteerd. En AMD Radeon™ Image Sharpening zorgt voor verbeterde visuele kwaliteit met vrijwel geen invloed op de prestaties.
XBOX Game Pass
Onbeperkte toegang tot meer dan 100 hoogwaardige pc-games op Windows 10. Eén maand abonnement op Game Pass is inbegrepen bij de aankoop van je apparaat. Omdat er steeds games worden toegevoegd, is er altijd iets nieuws om te gamen.

*Actief abonnement vereist; loopt door totdat het wordt geannuleerd; games-catalogus varieert in de loop van de tijd. Vereist Windows 10 en een app om pc-games te spelen; zie details op xbox.com/pcgamesplan. Zie xbox.com/game-pass
Game Visual
ROG GameVisual-software biedt zes deskundig afgestemde grafische modi die zijn ontworpen om visuele ervaringen te optimaliseren voor specifieke game-genres. De First Person Shooter (FPS)-modus verbetert bijvoorbeeld de zichtbaarheid in donkere omgevingen, om vijanden die ergens in de schaduw rondhangen te verrassen. Gebruik GameVisual om de beste ervaring te krijgen voor elke game in je bibliotheek.
Aura Creator
Pas de RGB-verlichting op Aura-compatibele randapparatuur aan je gaming-stijl aan. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel van Aura Core stelt gebruikers in staat om een briljant spectrum van lichteffecten en kleuren aan te passen, naast het wisselen tussen vooraf ingestelde verlichtingsmodi. Ook is het mogelijk om Aura Sync activeren om de kleuren en effecten op meerdere apparaten met elkaar overeen te laten stemmen.
Scenarioprofielen
Automatisch schakelen tussen Silent (stille), Performance (prestatie) en Turbo-modi is slechts het begin voor Scenarioprofielen. Het is ook mogelijk om toepassingsspecifieke voorkeuren te definiëren voor andere essentiële systeeminstellingen, zoals de verlichtingsconfiguratie, of de Windows-toets of het touchpad is ingeschakeld, en welk GameFirst VI- en Sonic Studio III-profiel moet worden gebruikt. Armoury Crate maakt in een oogwenk aanpassingen die het beste bij de huidige taak passen, en elk profiel is precies naar eigen wens te configureren.
Android/iOS-app
Download de gratis mobiele app Armoury Crate voor Android of iOS om eenvoudig toegang te krijgen tot instellingen zonder de game te onderbreken! Nu beschikbaar op zowel Google Play™ en de App Store.

Meegeleverd

Gear up and game

Bewapen uzelf met ROG gaming-apparatuur en -accessoires. Houd superieure precisie en controle binnen handbereik met de Aura Sync-compatibele ROG Strix Impact-muis. Leg Full HD-beelden vast op vloeiende 60 FPS met de ROG GC21 externe camera op zakformaat. Laad onderweg op met maximaal een 100W ZenPower Pro PD adapter. Draag het allemaal mee in een duurzame ROG-rugzak.

*Gebundelde randapparatuur kan per regio verschillen. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.

Gear up and game
x

100W adapter

100W adapter
100W adapter
100W adapter
x

ROG GC21

ROG GC21
ROG GC21
ROG GC21
x

STRIX IMPACT

ROG STRIX IMPACT
ROG STRIX IMPACT
ROG STRIX IMPACT
x

ROG-rugzak

ROG-rugzak
ROG-rugzak
ROG-rugzak
x

ROG Delta

ROG Delta
ROG Delta
ROG Delta

AMD SmartShift

Krijg tot 15% prestatieverbetering dankzij AMD SmartShift. Met behulp van een hardware boosting interface en machine learning algoritmes, verplaatst SmartShift vermogen snel tussen de CPU en GPU, waardoor de prestaties voor games, 3D rendering, videobewerking en andere werklasten direct worden geoptimaliseerd.

AMD SmartShift

AMD Smart Access Memory

Profiteer van hogere frame rates in veel games dankzij AMD Smart Access Memory. Waar conventionele systemen de CPU slechts toegang geven tot een fractie van het GPU-geheugen, maken apparaten met Smart Access Memory gebruik van de bandbreedte van PCI Express® om de CPU volledige toegang te geven, waardoor knelpunten worden weggenomen en hogere prestaties mogelijk worden.

AMD Smart Access Memory

Next-gen snelheid

De AMD Radeon™ RX 6800M GPU maximaliseert snelheid en energie-efficiëntie voor briljante gaming-prestaties. Vloeibaar metaal en dampkamer thermische compound maken gamen op een kloksnelheid van 2300Mhz mogelijk en gaat tot 2600Mhz in Turbo-modus met SmartShift-technologie. AMD's RDNA™ 2 architectuur combineert ray tracing, rekenkracht en traditionele effecten voor indrukwekkend levensechte beelden. SmartShift en Smart Access Memory zorgen voor betere prestaties door de CPU en GPU beter te laten samenwerken, en FreeSync Premium maakt de ervaring compleet met vloeiendere gameplay, minimale latentie en geen tearing, voor maximale immersie.

Next-gen snelheid

AMD® Ryzen™ CPU’s

Je kunt alles aan met maximaal de nieuwste AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU Ondersteund door Intelligent Cooling werkt hij op maximaal 90W aanhoudend vermogen, en je kunt het vermogen nog verder opvoeren om snellere prestaties na te streven. Ryzen 5000-serie mobiele processors zijn gemaakt met geavanceerde 7nm fabricagetechnologie. Ze zijn ontworpen om de meest meeslepende gaming-ervaring te bieden die een laptop je kan bieden, en activeren tot 8 cores en 16 threads om veeleisend werk aan te kunnen. Stream je favoriete kanalen, spring in games en blijf overal je taken de baas.

AMD® Ryzen™ CPU’s

Dual-channel DDR4-geheugen

Multitask sneller dankzij maximaal 32GB dual-channel DDR4-3200 geheugen. Gamers kunnen snel schakelen tussen de nieuwste AAA-titels, streamen en chatten met teamgenoten zonder iets te missen, terwijl serieuze power users en creatieven elk programma kunnen uitvoeren dat ze nodig hebben voor maximale productiviteit.

Dual-channel DDR4-geheugen graphics

Supersnelle SSD-opslag

Win tijd voor taken die er echt toe doen, dankzij supersnelle SSD-opslag. Dubbele M.2-slots maken direct verbinding met de CPU en omzeilen knelpunten die de prestaties kunnen beperken. Tot een 1TB NVMe SSD laadt enorme games en apps razendsnel. Voeg een tweede schijf toe met meer ruimte voor al je favoriete games en entertainment.

Supersnelle SSD-opslag

Lichten aan!

Verlicht je leven in RGB. Een opnieuw ontworpen lichtbalk verhoogt de dichtheid van de LED's om een meer verfijnde gloed te creëren aan de onderzijde van de behuizing. Personaliseer je Aura Sync-instellingen om de ideale gaming-sfeer in te stellen voor een heel ecosysteem van compatibele apparaten.

Lichten aan!

Verbeter je look

Voeg wat persoonlijkheid toe aan je behuizing via aanpasbare Armor Caps. De verpakking bevat twee extra kleurenopties die je moeiteloos kunt verwisselen, zodat je je stijl op elk gewenst moment kunt veranderen. Voor een volledig gepersonaliseerd accent hebben we ook een 3D-printsjabloon dat het gemakkelijk maakt om zelf een origineel uiterlijk te creëren.

Download het Hinge Cap 3D-printsjabloon

Verbeter je look

Allround geweldig

Onderscheid jezelf van de massa met een speciale editie van de behuizing op de all-AMD Strix G. De klep heeft een gestroomlijnd nieuw ontwerp en een unieke Armor Cap in een nieuwe tint Challenger Red. De klep is gemaakt van duurzaam aluminium en is ook bestand tegen alledaagse stoten, terwijl het slankere randen rond het beeldscherm mogelijk maakt. De kunststof palmsteun blijft koeler aanvoelen, voor meer comfortabele marathon gaming-sessies. De gearceerde greep langs de onderkant blijft tijdens het gamen op zijn plek en maakt de behuizing onderweg makkelijker vast te pakken.

Allround geweldig

Verbluf vanuit elke hoek

Onze 360°-designfilosofie plaatst subtiele, maar kenmerkende elementen in elk onderdeel van de machine. Het dot matrix-ontwerp roept het beeld van een verlicht stadsgezicht op, met strakke lijnen en professionele glans. Zelfs de onderkant onthult doordachte details, van de gearceerde greep onder de basis tot de typografische elementen rond de rand die de ROG-insignes laten knipperen.

Verbluf vanuit elke hoek

Groter touchpad

Verbeter het dagelijkse comfort en de gebruiksvriendelijkheid met een actief touchpadgebied dat 85% groter is dan bij vorige generaties. Meer ruimte betekent meer precisie en meer comfortabele handbewegingen en gebaren tijdens het navigeren. De glasplaat is gecoat in een matte afwerking die stevigheid toevoegt en zijdezacht aanvoelt.

Groter touchpad

Kleiner formaat

De ROG Strix G15 Advantage Edition verpakt serieuze gaming power in een draagbare behuizing, met een 7% kleinere voetafdruk dan de vorige generatie 15" Strix laptops. De rand en de gestroomlijnde behuizing maken het gemakkelijker dan ooit om overal in een game te kunnen springen. Het maakt ook een scherm/behuizing ratio van 85% mogelijk, met superdunne randen die je nog meer laten opgaan in de gameplay.

Kleiner formaat

Vloeibaar metaal

De vloeibaar metalen compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperatuur met tot wel 14°C en verbetert de warmteoverdracht in vergelijking met standaard thermische pasta. De juiste hoeveelheid moet nauwkeurig aangebracht worden voor het beste resultaat, dus liet ROG speciale apparatuur bouwen om het proces met mechanische precisie te automatiseren, ontwierp het een gepatenteerde interne omheining om het mengsel in te sluiten, en voegde het een speciale stap toe om op het oppervlak aangebrachte componenten op het processorpakket te beschermen.

Vloeibaar metaal

Dampkamer

De warmteafvoer verloopt sneller en efficiënter met onze geavanceerde dampkamer, die de koelprestaties verbetert en de oppervlaktetemperaturen verlaagt. Vergeleken met conventionele heat pipes die de warmte alleen langs hun as overbrengen, verspreiden dampkamers de warmte over hun gehele oppervlak, waardoor een groter afvoergebied ontstaat, om temperaturen snel en efficiënt te verlagen in kleine ruimten. Ons ontwerp maakt gebruik van een rechthoekige thermische plaat om de warmte weg te voeren van niet alleen de CPU en GPU, maar ook van het VRAM en de stroomregelingsschakelingen. Het verlagen van de temperatuur van de voedingscomponenten helpt de stabiliteit en betrouwbaarheid op lange termijn te verbeteren.

Dampkamer

IR-sensor

De geavanceerde koeling van de Strix G15 Advantage Edition richt zich niet alleen op de hardware binnenin. Een speciale IR-sensor bewaakt de temperatuur van het toetsenbord, zodat voeding en koeling automatisch kunnen worden aangepast om je vingers koel en comfortabel te houden tijdens marathon gaming-sessies. Ons CoolZone-ontwerp plaatst kleine ventilatiegaatjes rond de WASD-toetsen, zodat de ventilatoren koelere lucht van bovenaf in de behuizing kunnen aanzuigen. Dit helpt de oppervlaktetemperatuur onder de 40°C te houden tijdens lange gaming-sessies, tot wel 10°C lager dan in concurrerende laptops.

IR-sensor

Arc Flow-ventilatoren

Nieuwe Arc Flow-ventilatoren zijn ontworpen om de luchtstroom te maximaliseren en het geluidsniveau laag te houden. Elk heeft 84 bladen die van basis tot punt in dikte variëren om de luchtstroom te maximaliseren, en de bladen zijn afgedekt met een speciaal aerodynamisch golfpatroon dat turbulentie en geluid tot een minimum beperkt. De ventilatoren zijn gemaakt van een liquid crystal polymeer dat sterk genoeg is om zijn vorm te behouden tijdens het draaien bij hoge toerentallen, zelfs waar bladen nog slechts 0,1 mm dun zijn. Ondanks dat ze minder geluid produceren dan de vorige generatie, helpen ze de luchtstroom te verhogen met tot wel 17% voor de CPU en 20% voor de GPU.

Arc Flow-ventilatoren

Meer ultradunne ribben

Thermische energie wordt afgevoerd door maximaal 4 koellichamen en ventilatoruitlaten op de flanken. Elk koellichaam is bekleed met ultradunne koperen ribben van slechts 0,1mm dun, wat hogere dichtheid en lagere luchtweerstand mogelijk maakt dan bij typische ribben die tweemaal zo dik zijn. In de Strix G15 Advantage Edition verbetert dit ontwerp de warmteafvoer met 13% terwijl het de luchtweerstand bovendien met 7% vermindert.

Meer ultradunne ribben

Lagere geluidsniveaus

Uitgebreide koelingverbeteringen laten ons de prestaties verbeteren en tegelijkertijd de akoestiek verlagen. De Stille modus vermindert het geluid tot slechts 35dB voor stil dagelijks gebruik, de Prestatiemodus bereikt 40dB voor afleidingsvrije gaming en de Turbomodus blijft onder 45dB voor een verrassend hanteerbare ervaring op vol vermogen. De geluidsniveaus voor maximale prestaties zijn 3 decibel lager dan bij vorige generaties.

Lagere geluidsniveaus

3D Flow Zone

Overvloedige luchtstroom is een fundamenteel aspect van effectieve koeling. Om de inlaat van koele lucht voor de Strix G15 Advantage Edition op te voeren, worden de scharnieren naar voren geschoven, vóór een zwaar geventileerde 3D Flow Zone. Een trapeziumvormige uitsparing snijdt de onderkant van het scherm uit om ervoor te zorgen dat niets de ventilatie eronder blokkeert. Bovendien geeft het de laptop zijn kenmerkende, asymmetrische stijl.

3D Flow Zone

Zelfreinigende koeling 2.0

Het stofvrij houden van de koellichamen is van cruciaal belang voor het behoud van optimale warmteafvoer. Daarom hebben onze technici een speciale anti-stoftunnel ontworpen die deeltjes opvangt en naar buiten de behuizing leidt, om te voorkomen dat het zich ophoopt. Dit zelfreinigende systeem helpt consistente koelprestaties te waarborgen, wat de stabiliteit op lange termijn en de algehele betrouwbaarheid verbetert. Ons nieuwste ontwerp verkort de tunnels om meer ruimte te creëren rond de ventilatoren, waardoor de luchtstroom met 15% toeneemt.

Zelfreinigende koeling 2.0

Meeslepend geluid

Rijkere audio trekt je dieper in de gameplay en in media. Virtuele 5.1.2-kanaals surround sound, aangedreven door Dolby Atmos, verbetert de ruimtelijke onderdompeling met meer genuanceerde, gelaagde geluidseffecten die je kunt optimaliseren met speciaal afgestemde vooraf ingestelde modi voor films en games.

Meeslepend geluid

Two-Way AI Noise Cancelation

Onze geavanceerde Two-Way AI Noise Cancelation-technologie draait op de CPU, wat de GPU vrijmaakt om hogere FPS-snelheden te behalen. Het werkt met elk invoerapparaat en ook met downstream-verbindingen, zodat je ruis kunt verwijderen van zowel je eigen microfooninput als van inkomende feeds. Noise-canceling instellingen kunnen zelfs per programma worden aangepast, waarbij specifieke apps zoals voicechats worden gefilterd zonder dat dit gevolgen heeft voor de game-audio die je ongemoeid wilt laten.

Two-Way AI Noise Cancelation

Toetsenbordindeling

Geïnspireerd door de beste desktop-gaming toetsenborden, heeft de Strix G15 Advantage Edition functietoetsen die dankzij de onderlinge tussenafstanden voor minder misklikken zorgen, plus grotere richtingspijlen die gescheiden zijn voor precieze vingertopbediening. De spatiebalk is uitgebreid en opnieuw vormgegeven voor meer comfort en nauwkeurigheid in het heetst van de strijd.

Toetsenbordindeling

Speciale sneltoetsen

Speciale gaming-sneltoetsen zijn vlak boven het toetsenbord geplaatst voor snelle toegang tot het volume en microfoondemping, bedrijfsmodi en Armoury Crate. Ze bevinden zich aan de linkerkant, zodat ze direct bereikbaar zijn zonder tabbladen te verlaten of je rechterhand van de muis af te halen. Schakel je microfoon in om met je team de strategie te bepalen of zet het volume harder om alles in je omgeving te horen zonder je focus op de game te verliezen.

Speciale sneltoetsen

Overstroke-technologie

Exclusieve ROG Overstroke-technologie registreert ingedrukte toetsen eerder tijdens de toetsaanslag, waardoor een meer responsieve typervaring mogelijk wordt voor serieus gamen en werken. Vroegtijdige activering betekent snellere, moeiteloze invoer die je nauwkeurigheid kan verbeteren, terwijl de langere na-activeringstijd voor meer vloeiende bediening en comfort zorgt. Verhoog het aantal acties per minuut met een toetsenbord dat is gekalibreerd voor precisie-gaming.

Overstroke-technologie

Onderscheidingen

Video Reviews

2021 ROG Strix G15/17 Advantage Edition - Triple A in Every Way | ROG

The overall product is so good...... and it's all for a very very reasonable price.

2021 ROG Strix G15/17 Advantage Edition, Strix with AMD CPU & GPU

3070, 3080 킬러? 올 AMD 게이밍 노트북 ( 5900HX + RX 6800M ) - ASUS ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION G513QY 리뷰

-

-

ROG STRIX G15 ADVANTAGE EDITION | Delicious in every way

Media Reviews

CUSTOMER REVIEWS

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • De standaard Asus-testomgeving voor de accuduur is als volgt: Windows-besturingssysteem, schermmodule met 150 nits helderheid, verlichting uit en andere toepassingsinstellingen.
 • Video afspelen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth uitgeschakeld, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiebesparingsmodus ingesteld op Battery Saver, systeemvolume op 67% en video op volledig scherm, 1080p resolutie
 • Web browsen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiemodus ingesteld op Better Battery en met gebruik van de website Weblooper Top50 in Google Chrome om de video af te spelen met een verversingstijd van 10 seconden.
 • Factoren die de accuduur beïnvloeden zijn onder andere de laptopconfiguratie, de energie-instellingen en de manier waarop de laptop wordt gebruikt. De accucapaciteit neemt af met het aantal cycli en de leeftijd.
 • Snellaadtijden zijn van toepassing wanneer de juiste ASUS/ROG-adapter wordt gebruikt die bij het geselecteerde model wordt geleverd en het systeem wordt uitgeschakeld (via het commando "afsluiten"). In compatibele scenario's kunnen accu's binnen 30 minuten tot 50% worden opgeladen bij een optimaal temperatuurbereik van 20-45 graden Celsius. Oplaadtijden kunnen +/10% variëren als gevolg van systeemtolerantie.
 • De termen HDMI en HDMI High-Definition Multimedia Interface, het HDMI handelsimago en de HDMI logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • De actuele versie van HDMI 2.1 moet worden gecontroleerd op de pagina met specificaties.
 • HDMI 2.0 is gewijzigd in HDMI 2.1 TMDS en HDMI 2.1 is gewijzigd in HDMI 2.1 FRL, met ingang van 3 mei 2022.
 • De actuele HDMI-versie van de producten moet worden gecontroleerd op de respectievelijke pagina met productspecificaties.
 • Unit met RJ45-poort ondersteunt geen "Power over Ethernet" (PoE), alleen datatransmissie.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer