• Characteristics
  • Techn. specs
  • Onderscheidingen
  • Galerij
  • Ondersteuning
ROG STRIX
ROG STRIX
Gerichte vuurkracht stroomlijnt en verbetert de kern van de Windows 10 Pro gaming-beleving in de ROG Strix G15/17. Met maximaal een krachtige AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU en GeForce RTX™ 3070 GPU loopt alles, van gaming tot multitasking, snel en soepel. Geef vol gas op esports-snelheid met een competitieklasse-beeldscherm tot 300Hz/3ms, of dompel je onder in rijke details op een WQHD 165Hz/3ms-paneel. Adaptive-Sync maakt gameplay ultravloeiend, terwijl geavanceerde thermische upgrades je helpen om koel te blijven onder druk. Het maakt niet uit wat je game is, je kunt je perfecte spel bereiken.
G15
G15/17
LOSERFRUIT
LOSERFRUIT
Als jarenlange fan van ROG ben ik super enthousiast over de nieuwe Strix G laptop! De ROG Strix G 2021 is perfect om onderweg te helpen met streams en het maken van video's. Hij is strak en licht, zodat ik hem mee kan nemen. Hij is krachtig genoeg om video's en thumbnails te bewerken en heeft de prestaties om Fortnite en mijn andere favoriete games moeiteloos uit te voeren.
ONTWERP
Atletische aantrekkingskracht
Sportieve esthetiek in drie kenmerkende kleuren tillen je look naar een hoger niveau. Heimelijke Original Black, coole Eclipse Gray en felle Electro Punk persoonlijkheden tonen jouw stijl. Game overal met een behuizing die tot 7% kleiner en draagbaarder is dan vorige generaties. Subtiele uitsparingen en iconen sieren de buitenkant en voegen zelfs intrige toe aan de onderkant van de laptop, waardoor het systeem zich vanuit elke hoek onderscheidt. Verlicht je omgeving met Aura Sync-accenten die vanuit het metallic ROG-logo stralen, over het verlichte toetsenbord, tot aan de rondom doorlopende lichtbalk.
KIES JE KLEUR
Lichten aan!
Verlicht je leven in RGB. Een opnieuw ontworpen lichtbalk verhoogt de dichtheid van de LED's om een meer verfijnde gloed te creëren aan de onderzijde van de behuizing. Personaliseer je Aura Sync-instellingen om de ideale gaming-sfeer in te stellen voor een heel ecosysteem van compatibele apparaten.
Fraai uiterlijk
Van de met aluminium afgedekte klep tot aan de textuur van de basis, combineert deze laptop dagelijkse duurzaamheid met sportieve stijl. De metalen bovenkant is bestand tegen stoten en klappen en maakt ook dunnere bezels mogelijk. De kunststof palmsteun blijft koeler aanvoelen, voor meer comfortabele marathon gaming-sessies. De gearceerde greep langs de onderkant blijft tijdens het gamen op zijn plek en maakt de behuizing onderweg makkelijker vast te pakken.
Kleiner formaat
De nieuwe Strix-serie verpakt serieuze gaming power in een beter draagbare behuizing. Voor 15" modellen is de voetafdruk 7% kleiner dan bij de vorige generatie, terwijl 17" versies 5% kleiner zijn. De rand en de gestroomlijnde behuizing maken het gemakkelijker dan ooit om overal in een game te kunnen springen. Het maakt ook een scherm/behuizing ratio van 85% mogelijk, met superdunne randen die je nog meer laten opgaan in de gameplay.
Groter touchpad
Verbeter het dagelijkse comfort en de gebruiksvriendelijkheid met een actief touchpadgebied dat 85% groter is dan bij vorige generaties. Meer ruimte betekent meer precisie en meer comfortabele handbewegingen en gebaren tijdens het navigeren. De glasplaat is gecoat in een matte afwerking die stevigheid toevoegt en zijdezacht aanvoelt.
MEER INFO
PRESTATIES
Grootse gaming
De nieuwste processors werken samen om gaming, multitasking en meer af te handelen. NVIDIA graphics tot en met een GeForce RTX™ 3070 GPU leveren vloeiende frame rates, terwijl een overklokbare AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU door zware taken knalt. Gewapend met maximaal 32GB aan krachtige DDR4-3200 RAM kun je naadloos gamen, streamen en een tandje hoger schakelen. Tot 1TB NVMe SSD-opslag versnelt de laadtijden voor games en apps, en een tweede M.2-slot laat je nog een drive toevoegen om je verzameling uit te breiden.

*Getest op de ROG Strix G15 met NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 videokaart, AMD Ryzen™ 9 5900HX processor en 32GB DDR4 RAM.
Windows 10 Pro
OS
NVIDIA® GeForce
RTX™
3070
GPU
AMD
Ryzen™ 9
5900HX
CPU
TOT
32GB
geheugen
TOT
1TB
SSD
OVERWATCH
297 FPS
In max. FPS
FAR CRY 5
143 FPS
In max. FPS
MEER INFO
GeForce RTX™ 30-serie laptops
De GeForce RTX™ 30-serie drijft de snelste laptops ter wereld aan voor gamers en creatieven. Ze zijn gebouwd met de bekroonde Ampere -NVIDIA's 2e generatie RTX-architectuur - met nieuwe RT-cores, Tensor-cores en streaming multiprocessors, voor de meest realistische ray-traced graphics en geavanceerde AI-functies.
NVIDIA Ampere-architectuur
2E GENERATIE
RT-CORES
2X DOORVOER
3E GENERATIE
TENSOR-CORES
TOT 2X DOORVOER
NIEUW
SM
2x FP32 DOORVOER
RTX. It’s on.
Ervaar de grootste blockbusters van vandaag als nooit tevoren met de visuele getrouwheid van real-time ray tracing en de ultieme prestaties van AI-aangedreven DLSS. RTX. It’s on.
DLSS AI-acceleratie
NVIDIA DLSS is baanbrekende AI-rendering die de frame rates een boost geeft met ongeëvenaarde beeldkwaliteit met behulp van de speciale AI-processing Tensor-cores op de GeForce RTX™. Dit geeft je qua prestaties de speelruimte om instellingen en resoluties op te voeren, voor een ongelooflijke visuele ervaring. De AI-revolutie is naar gaming gekomen.
Voer je creativiteit op
Til je creatieve projecten naar een nieuw niveau met GeForce RTX™ 30-serie laptops. Levert AI-versnelling in de beste creatieve apps. Gesteund door het NVIDIA Studio-platform van speciale drivers en exclusieve tools. En gebouwd om in recordtijd te presteren. Of je nu complexe 3D-scènes rendert, 8K-video bewerkt of live streams verzorgt met de beste codering en beeldkwaliteit, GeForce RTX™ laptops geven je de prestaties om je beste creaties te maken.
Overwinning gemeten in milliseconden
NVIDIA Reflex levert het ultieme concurrentievoordeel op. De laagste latentie. De beste responsiviteit, aangedreven door GeForce RTX™ 30-serie laptops. Vind doelwitten sneller, reageer vlotter en verhoog de nauwkeurigheid tijdens het richten via een revolutionaire reeks technologieën om de systeemlatentie te meten en te optimaliseren voor competitieve games.
Stream als een baas
Steel de show met ongelooflijke graphics en soepele live streaming zonder haperingen. De volgende generatie hardwarecodering en -decodering komen samen om de beste momenten tot in het kleinste detail te laten zien. En de geheel nieuwe NVIDIA Broadcast-app tilt je livestreams naar een nieuw niveau dankzij krachtige AI-mogelijkheden om de audio- en videokwaliteit te verbeteren met effecten zoals virtuele achtergronden, webcam auto frame en verwijdering van microfoonruis. GeForce RTX™ 30-serie laptops leveren de prestaties en beeldkwaliteit die nodig zijn om je publiek altijd het beste te geven.
BEELDSCHERM
Precisiesnelheid
Kies tussen snel verversende beeldschermen om je gaming-beleving aan te passen. Ga voor uitmuntende esports-prestaties met een 300Hz/3ms gaming-paneel dat snelheid op toernooiniveau biedt. Sta versteld van de rijk gedetailleerde beelden met een 165Hz WQHD-beeldscherm dat de verversingssnelheid en resolutie op een behendige manier in evenwicht houdt. Beide panelen zorgen voor meer immersie dankzij Adaptive-Sync technologie die een eind maakt aan screen tearing en haperingen tot een minimum beperkt. Superdunne bezels omlijsten je zicht, zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid om je in de scène vast te houden.
FHD
WQHD
300Hz/3ms
165Hz3/ms
voor esports-snelheid
voor rijke details
MEER INFO
KOELING
Geavanceerde koeling geeft een boost aan prestaties
Val niet op, dankzij stillere, effectievere koeling. De thermische compound van vloeibaar metaal trekt meer warmte weg van de CPU. Arc Flow-ventilatoren draaien elk 84 bladen met een nieuw ontwerp dat meer lucht laat stromen met minder turbulentie. De lucht stroomt door maximaal 4 koellichamen en ventilatoruitlaten om de warmte snel af te voeren. Deze en andere verbeteringen maken het mogelijk dat ROG Boost de GPU overklokt in Turbo-modus, en maken extra thermische speelruimte vrij om nog hogere GPU-kloksnelheden na te streven en ook de CPU te overklokken.
*De invloed van vloeibaar metaal op CPU-temperaturen varieert naargelang de werklast
TOT
4
ventilatoruitlaten
TOT
16°C
koelere CPU
TOT
4%
minder geluid
AUDIO
Ga helemaal op in haarzuiver geluid
Twin Smart Amp*-luidsprekers vuren geluid recht op je af om de zuiverheid te maximaliseren. Zet een hoofdtelefoon op om virtuele 5.1.2-kanaals surround sound te ervaren, aangedreven door Dolby Atmos, zodat je je midden in de actie bevindt. Twee-weg AI Noise-Cancelation verwijdert ongewenste ruis van inkomende en uitgaande audio, zodat je team chats, streaming en andere communicatie haarzuiver wordt.
TOT
2.8X
meer volume
TOT
3X
krachtigere bassen
6.5dBa
dynamisch bereik
*Smart Amp is beschikbaar in configuraties met NVIDIA® GeForce® RTX™ graphics.
MEER INFO
ACCU
GA LANGER DOOR
Ontkoppel en doe meer onderweg met een 90Wh hoge capaciteit accu. Verleng de accuduur als je niet in de buurt bent van een stopcontact met Type-C opladen via compatibele voedingen. Voor alledaagse activiteiten zoals surfen op het web en het streamen van video, kun je werken via een kleinere USB-C adapter tot 100W en nog lichter reizen met één oplader voor je laptop en telefoon.
50% in 30 min.
Snel opladen
technologie
90Wh
accu
Snel
Type-C
opladen
Tot
12 uur
video's afspelen
#ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G
#ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G
#ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G #ROG STRIX G
TOETSENBORD
Sla toe met precisie
Precisie en instinct definiëren het desktop-geïnspireerde toetsenbord. Vijf speciale sneltoetsen brengen veelgebruikte besturingsfuncties binnen handbereik, zodat je snel aanpassingen kunt maken terwijl je in de flow van de actie blijft. Grotere, gescheiden pijlen en ruim gespreide functietoetsen laten je intuïtiever en nauwkeuriger navigeren. Markeer cruciale commando's met RGB-verlichting per toets. Voer je input zorgeloos in dankzij duurzame toetsschakelaars die bestand zijn tegen meer dan 20 miljoen keer indrukken.
15”
17”
MEER INFO
AURA SYNC
Aura Sync laat je persoonlijkheid stralen
Dim de lichten en kijk hoe de Aura-verlichting zichzelf in de schijnwerper zet. De verlichting van het toetsenbord wordt gefilterd door heldere randen rond de toetsen, en met de optionele RGB per-toets kun je cruciale commando's markeren om snel te kunnen navigeren. Aanpasbare kleuren strekken zich uit tot de om de drie randen van de behuizing gewikkelde lichtbalk, waardoor je configuratie wordt benadrukt door een gloed van onderaf. Voeg je favoriete Aura Sync-apparaten toe om je eigen bijpassende omgeving te maken. Bepaal de stemming voor meeslepend gamen. Koppel effecten aan in-game gebeurtenissen. Toon je ware kleuren met een gepersonaliseerde ervaring.
Statisch
Ademend
Strobe
Kleurencyclus
Regenboog
Muziek
Slim
Sterrennacht
CONNECTIVITEIT
Betrouwbare Wi-Fi 6 netwerkmogelijkheden
Game op gigabit-snelheden waar compatibele verbindingen beschikbaar zijn via Wi-Fi 6 (802.11ax). Het geeft een boost aan de piekbandbreedte van de interface, verhoogt de efficiëntie en betrouwbaarheid op drukke netwerken en zorgt voor lagere latentie voor minder in-game vertraging. ROG RangeBoost verbetert de ontvangst door de signaalsterkte van vier interne antennes te evalueren en vervolgens het beste paar te kiezen om voor je locatie te gebruiken, waardoor dode zones tot een minimum worden beperkt en het bereik met tot wel 30% wordt vergroot.

*Tenzij anders vermeld, zijn de wifi-snelheden gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke prestaties kunnen afwijken.
I/O-poort
Uitgebreide connectiviteit
Breid je installatie uit met een veelzijdige selectie van I/O-poorten. Sluit volgende-generatie apparaten aan op Gen 2-snelheden via de USB 3.2 Type-C™ met DisplayPort™ 1.4 en USB Power Delivery. Drie Type-A USB 3.2 Gen 1-poorten staan klaar voor je favoriete gaming-uitrusting, terwijl HDMI 2.0b je een 4K-monitor of tv tot 60Hz laat aansluiten. De belangrijkste poorten zijn strategisch gepositioneerd aan de achterkant om kabels uit de weg te houden.
USB 3.2 Gen1 Type-A
1x USB 3.2 Gen2 Type-C
HDMI (2.0b)
LAN RJ45-aansluiting
USB 3.2 Gen 1 Type-A
USB 3.2 Gen 1 Type-A
Audio combi-aansluiting
SOFTWARE
Armoury Crate
ROG Armoury Crate brengt systeem- en verlichtingsregelaars samen en brengt zo binnen één hulpprogramma essentiële zaken binnen handbereik. Definieer en wijzig eenvoudig Scenarioprofielen die automatisch aanpassingen maken bij het opstarten van favoriete games.
XBOX Game Pass
Game Visual
Aura Creator
Scenarioprofielen
Android/iOS-app
XBOX Game Pass
Onbeperkte toegang tot meer dan 100 hoogwaardige pc-games op Windows 10. Eén maand abonnement op Game Pass is inbegrepen bij de aankoop van je apparaat. Omdat er steeds games worden toegevoegd, is er altijd iets nieuws om te gamen.

*Actief abonnement vereist; loopt door totdat het wordt geannuleerd; games-catalogus varieert in de loop van de tijd. Vereist Windows 10 en een app om pc-games te spelen; zie details op xbox.com/pcgamesplan. Zie xbox.com/game-pass
Game Visual
ROG GameVisual-software biedt zes deskundig afgestemde grafische modi die zijn ontworpen om visuele ervaringen te optimaliseren voor specifieke game-genres. De First Person Shooter (FPS)-modus verbetert bijvoorbeeld de zichtbaarheid in donkere omgevingen, om vijanden die ergens in de schaduw rondhangen te verrassen. Gebruik GameVisual om de beste ervaring te krijgen voor elke game in je bibliotheek.
Aura Creator
Aura Creator is een krachtige verlichtingseditor waarmee je volledig nieuwe, complexe RGB-effecten kunt vervaardigen. Een eenvoudig te gebruiken interface stelt je in staat om voorgeïnstalleerde lichteffecten te personaliseren, laagjes en transities toe te voegen en ze te activeren voor een hele reeks van Aura Sync-apparaten. Maak aangepaste RGB-verlichting en laat je persoonlijkheid stralen.
Scenarioprofielen
Automatisch schakelen tussen Silent (stille), Performance (prestatie) en Turbo-modi is slechts het begin voor Scenarioprofielen. Het is ook mogelijk om toepassingsspecifieke voorkeuren te definiëren voor andere essentiële systeeminstellingen, zoals de verlichtingsconfiguratie, of de Windows-toets of het touchpad is ingeschakeld, en welk GameFirst VI- en Sonic Studio III-profiel moet worden gebruikt. Armoury Crate maakt in een oogwenk aanpassingen die het beste bij de huidige taak passen, en elk profiel is precies naar eigen wens te configureren.
Android/iOS-app
Download de gratis mobiele app Armoury Crate voor Android of iOS om eenvoudig toegang te krijgen tot instellingen zonder de game te onderbreken! Nu beschikbaar op zowel Google Play™ en de App Store.
BUNDELS
Gear up and game
Upgrade je Strix G15-ervaring met twee bundelopties. De Electro Punk-set stemt zijn looks af via bijpassende componenten, waaronder de ROG Strix Go Core Electro Punk headset, de ROG Strix Impact II Electro Punk gaming-muis, de ROG Sheath Electro Punk muismat en de opvallende ROG Electro Punk rugzak. Voor een minder opvallende stijl kun je ook onze Impact gaming-muis en zwarte ROG-rugzak meebundelen. Alle bundels zijn voorzien van een externe ROG GC21-camera die Full HD-beelden opneemt op 60FPS, plus een Type-C-lader met 100W USB-vermogensafgifte.

*Gebundelde randapparatuur kan per regio verschillen. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.
Original Black & Eclipse Gray
Electro Punk-editie
第二層選單關閉鈕
Verbluf vanuit elke hoek
Onze 360°-designfilosofie plaatst subtiele, maar kenmerkende elementen in elk onderdeel van de machine. Bij de Original Black en Eclipse Gray varianten roept het dot matrix-ontwerp een verlicht stadsbeeld op met strakke lijnen en professionele afwerking. De meer opvallende Electro Punk-look heeft een schuin cybertekstpatroon over het toetsenborddek, voor futuristische flair. Zelfs de onderkant onthult doordachte details, van de gearceerde greep onder de basis tot de typografische elementen rond de rand die de ROG-insignes laten knipperen.
Ga voor electro punk
We brengen zorgvuldig acht lagen IMR-folie aan om het aparte cybertekst-ontwerp op het toetsenbord en de palmsteun van de Electro Punk-edities te creëren. Deze baanbrekende techniek laat ons meer diepte en dimensie toevoegen door een combinatie van cybertekstbelettering, een parelmoerglans en een uniek kleurverloop dat anders niet mogelijk zou zijn.
第二層選單關閉鈕
AMD Ryzen™ CPU’s
Je kunt alles aan met maximaal de nieuwste AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU Versterkt met Intelligent Cooling, werkt het op maximaal 54W aan aanhoudend vermogen als de GPU actief is en op 80W op zichzelf. Het is ook ontgrendeld, zodat je met overklokken snellere prestaties kunt nastreven. Ryzen 5000-serie mobiele processors zijn gemaakt met geavanceerde 7nm fabricagetechnologie. Ze zijn ontworpen om de meest meeslepende gaming-ervaring te bieden die een laptop je kan bieden, en activeren tot 8 cores en 16 threads om veeleisend werk aan te kunnen. Stream je favoriete kanalen, spring in games en blijf overal je taken de baas.
NVIDIA® GeForce RTX™ graphics
Alles, van esports tot AAA-gaming, loopt snel en soepel, aangedreven door geavanceerde GeForce RTX 30-serie GPU's. Onze topconfiguratie heeft een GeForce RTX™ 3070 die tot 1660MHz is geklokt op 115W met ROG Boost, met nog eens 15W beschikbaar van Dynamic Boost. Het is gebouwd op Ampere, NVIDIA's 2e generatie RTX-architectuur, en combineert nieuwe streaming-multiprocessors met 2e generatie RT-cores en 3e generatie Tensor-cores om de meest realistische ray-traced graphics en geavanceerde AI-functies mogelijk te maken. De GPU ondersteunt ook NVIDIA Reflex lage-latentie technologieën voor een competitieve multiplayer-voorsprong en Broadcast-effecten die streams naar het volgende niveau tillen.
Dual-channel DDR4-geheugen
Multitask sneller dankzij maximaal 32GB dual-channel DDR4-3200 geheugen. Gamers kunnen snel schakelen tussen de nieuwste AAA-titels, streamen en chatten met teamgenoten zonder iets te missen, terwijl serieuze power users en creatieven elk programma kunnen uitvoeren dat ze nodig hebben voor maximale productiviteit.
Supersnelle SSD-opslag
Win tijd voor taken die er echt toe doen, dankzij supersnelle SSD-opslag. Dubbele M.2-slots maken direct verbinding met de CPU en omzeilen knelpunten die de prestaties kunnen beperken. Tot een 1TB NVMe SSD laadt enorme games en apps razendsnel. Voeg een tweede schijf toe met meer ruimte voor al je favoriete games en entertainment.
第二層選單關閉鈕
Vloeibaar metaal
De vloeibaar metaal compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperaturen met tot wel 16°C in vergelijking met standaard thermische pasta. Het aanbrengen van vloeibaar metaal op CPU's is delicaat werk dat meestal met de hand wordt gedaan, maar ROG heeft op maat gemaakte apparatuur in gebruik genomen om het proces te automatiseren met mechanische precisie. Het heeft een gepatenteerd interne omheining ontworpen om de compound te bevatten en heeft een speciale stap toegevoegd om opbouwcomponenten op het processorpakket te beschermen.
Nieuwe Arc Flow-ventilatoren
Nieuwe Arc Flow-ventilatoren zijn ontworpen om de luchtstroom te maximaliseren en het geluidsniveau laag te houden. Elk heeft 84 bladen die van basis tot punt in dikte variëren om de luchtstroom te maximaliseren, en de bladen zijn afgedekt met een speciaal aerodynamisch golfpatroon dat turbulentie en geluid tot een minimum beperkt. De ventilatoren zijn gemaakt van een liquid crystal polymeer dat sterk genoeg is om zijn vorm te behouden tijdens het draaien bij hoge toerentallen, zelfs waar bladen nog slechts 0,2 mm dun zijn. Ondanks dat ze minder geluid produceren dan de vorige generatie, helpen ze de luchtstroom te verhogen met tot wel 35% voor de CPU en 21% voor de GPU.
Meer ultradunne ribben
Thermische energie wordt afgevoerd door maximaal 4 koellichamen en ventilatoruitlaten op de flanken. Elk koellichaam is bekleed met ultradunne koperen ribben van slechts 0,1mm dun, wat hogere dichtheid en lagere luchtweerstand mogelijk maakt dan bij typische ribben die tweemaal zo dik zijn. In de Strix G15 verbetert dit ontwerp de warmteafvoer met 13% terwijl het de luchtweerstand bovendien met 7% vermindert.
Lagere geluidsniveaus
Uitgebreide koelingverbeteringen laten ons de prestaties verbeteren en tegelijkertijd de akoestiek verlagen. De Stille modus vermindert het geluid tot slechts 35dB voor stil dagelijks gebruik, de Prestatiemodus bereikt 40dB voor afleidingsvrije gaming en de Turbomodus blijft onder 45dB voor een verrassend hanteerbare ervaring op vol vermogen. De geluidsniveaus voor maximale prestaties zijn 3 decibel lager dan bij vorige generaties.
3D Flow Zone
Overvloedige luchtstroom is een fundamenteel aspect van effectieve koeling. Om de inlaat van koele lucht voor de Strix G15/17 op te voeren, worden de scharnieren naar voren geschoven, vóór een zwaar geventileerde 3D Flow Zone. Een trapeziumvormige uitsparing snijdt de onderkant van het scherm uit om ervoor te zorgen dat niets de ventilatie eronder blokkeert. Bovendien geeft het de laptop zijn kenmerkende, asymmetrische stijl.
CoolZone-toetsenbord
Langdurige gaming-sessies kunnen interne onderdelen opwarmen en het toetsenbord erboven warm laten aanvoelen. Om je vingers koel te houden, laten kleine ventilatieopeningen rond de WASD-toetsen de ventilatoren van bovenaf koele lucht aanzuigen in de behuizing. Dit ontwerp verbetert het comfort voor langere gaming-marathons door de oppervlaktetemperatuur onder 30° Celsius te houden, een vermindering van tot wel 14% ten opzichte van concurrerende laptops.
Zelfreinigende koeling 2.0
Het stofvrij houden van de koellichamen is van cruciaal belang voor het behoud van optimale warmteafvoer. Daarom hebben onze technici een speciale anti-stoftunnel ontworpen die deeltjes opvangt en naar buiten de behuizing leidt, om te voorkomen dat het zich ophoopt. Dit zelfreinigende systeem helpt consistente koelprestaties te waarborgen, wat de stabiliteit op lange termijn en de algehele betrouwbaarheid verbetert. Ons nieuwste ontwerp verkort de tunnels om meer ruimte te creëren rond de ventilatoren, waardoor de luchtstroom met 15% toeneemt.
Verlengde warmteverdeler
Het uitgebreide thermische ontwerp omvat een verlengde warmteverdeler die de warmte van de CPU, GPU, VRAM en VRM absorbeert. Het wordt gecombineerd met maximaal 6 heatpipes die dezelfde onderdelen afdekken. Deze uitvoerige thermische dekking helpt de algehele prestaties, betrouwbaarheid en levensduur van het systeem in stand te houden en te verlengen.
第二層選單關閉鈕
Toetsenbordindeling
De Strix G15/17 is geïnspireerd op de beste desktop gaming-toetsenborden en heeft functietoetsen die dankzij de onderlinge tussenafstanden voor minder misklikken zorgen, en gescheiden richtingspijlen voor nauwkeurige vingertopbediening. De spatiebalk is uitgebreid en opnieuw vormgegeven voor meer comfort en nauwkeurigheid in het heetst van de strijd. Onze 15” modellen zijn voorzien van een digitaal numeriek toetsenblok op het touchpad dat met één tik beschikbaar komt, terwijl de 17” versies een volledig numeriek toetsenbord bieden.
Speciale sneltoetsen
Speciale gaming-sneltoetsen zijn vlak boven het toetsenbord geplaatst voor snelle toegang tot het volume en microfoondemping, bedrijfsmodi en Armoury Crate. Ze bevinden zich aan de linkerkant, zodat ze direct bereikbaar zijn zonder tabbladen te verlaten of je rechterhand van de muis af te halen. Schakel je microfoon in om met je team de strategie te bepalen of zet het volume harder om alles in je omgeving te horen zonder je focus op de game te verliezen.
Overstroke-technologie
Exclusieve ROG Overstroke-technologie registreert ingedrukte toetsen eerder tijdens de toetsaanslag, waardoor een meer responsieve typervaring mogelijk wordt voor serieus gamen en werken. Vroegtijdige activering betekent snellere, moeiteloze invoer die je nauwkeurigheid kan verbeteren, terwijl de langere na-activeringstijd voor meer vloeiende bediening en comfort zorgt. Verhoog het aantal acties per minuut met een toetsenbord dat is gekalibreerd voor precisie-gaming.
第二層選單關閉鈕
Geluid om helemaal in op te gaan
Rijkere audio trekt je dieper in de gameplay en in media. Virtuele 5.1.2-kanaals surround sound, aangedreven door Dolby Atmos, verbetert de ruimtelijke onderdompeling met meer genuanceerde, gelaagde geluidseffecten die je kunt optimaliseren met speciaal afgestemde vooraf ingestelde modi voor films en games.
AI Noise-Cancelation
Onze geavanceerde Two-Way AI Noise Cancelation-technologie draait op de CPU, wat de GPU vrijmaakt om hogere FPS-snelheden te behalen. Het werkt met elk invoerapparaat en ook met downstream verbindingen, zodat je ruis kunt verwijderen van zowel je eigen microfooninput als van inkomende feeds. Noise-canceling instellingen kunnen zelfs per programma worden aangepast, waarbij specifieke apps zoals voicechats worden gefilterd zonder dat dit gevolgen heeft voor de game-audio die je ongemoeid wilt laten.

Video Reviews

-

-

-

-

This laptop is the perfect mid-range gaming station.

2021 ROG 스트릭스 / 스카 시리즈

2021 ROG Strix series [ROG Strix SCAR & ROG Strix G] - Start Your Winning Streak | ROG

今天给大家开箱搭载AMD Ryzen 5000系列处理器 & Nvidia RTX30系列显卡的ROG Strix Scar 17 & Strix G17! 新的版本还附有很多小巧思,喜欢自己customize的人类一定会喜欢这些小细节!

ROG Strix is a powerful gaming laptop with top-notch performance

The desktop type performance, ASUS ROG Strix G17 does bring portability to the table

감성? 성능? 난 둘다! 드디어 나올게 나왔다! AMD 세잔 5900HX, RTX 3070을 탑재한 17인치형 고사양 게이밍 노트북 ROG STRIX G713

[ 노트북 추천 ] 고사양 게임 고사양 작업 다 되는 데스크탑 대용 노트북 | ASUS ROG STRIX G713

CUSTOMER REVIEWS

Aanbevolen producten

2021 ROG Strix G15

  • Windows 10 Home
  • GeForce® RTX 3070
  • Windows 10 Home
  • AMD® Ryzen™ 9
  • 15" 
  • 2*PCIE SSD Slot M.2 512GB/1TB

2021 ROG Strix SCAR 17

  • GeForce® RTX GPU 
  • Windows 10 Home 
  • AMD® Ryzen™ 9
  • 17"3 
  • 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD 

2021 ROG Strix SCAR 15

  • GeForce® RTX 3080 (TBD)  
  • Windows 10 Home  
  • AMD® Ryzen™ 9  
  • 15"  
  • 2*PCIE SSD Slot M.2 512GB/1TB 

2021 ROG Strix G17 Advantage Edition

  • Windows 10 Home 
  • AMD® Radeon RX 6800M
  • AMD® Ryzen™ 9 
  • 17" 
  • 2*PCIE SSD Slot M.2 512GB/1TB 

ROG Strix G17 (2022)

  • Up to AMD® Ryzen™ 9 6900HX CPU   
  • Windows 11 Pro  
  • Up to NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti 
  • 17"  
  • DDR5 4800MHz RAM 

2021 ROG Strix G15 Advantage Edition

  • Windows 10 Home  
  • AMD® Radeon RX 6800M  
  • AMD® Ryzen™ 9  
  • 15"  
  • 2*PCIE SSD Slot M.2 512GB/1TB 

2021 ROG Zephyrus G14

  • GeForce RTX™ GPU
  • Windows 10 Pro
  • AMD® Ryzen™ 9
  • 14"
  • 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD

Verwante producten

ROG Ranger BP1500 Gaming Backpack

Pack the Power, Pack the Attitude

ROG Gladius II

Ergonomische optische gaming-muis, geoptimaliseerd voor first person shooters, met easy-swap schakelsocket, Aura Sync RGB-verlichting en DPI-doel duimknop

ROG Delta

RGB gaming-headset met Hi-Res ESS Quad-DAC, rond RGB-verlichtingseffect en USB-C connector voor pc's, consoles en mobiele gaming

ROG Strix GA15 G15

  • GeForce RTX™ 3070
  • Windows 10 Pro
  • AMD® Ryzen™ 7 5000 Series
  • 16GB DDR4-3200 LO-DIMM x 2
  • 2TB SATA 7200RPM 3.5" HDD, 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD

ROG Strix GT35 G35

ROG Strix GT35 G35CG

ROG Strix GL10DH

Do More Than Game

ROG Strix GA15

  • Windows 10 Pro
  • GeForce RTX 2070 SUPER™
  • AMD® Ryzen™ 7 3800X
  • Tot 32GB DDR4 3200MHz
  • Behuizing met meerdere kamers

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

  • De standaard Asus-testomgeving voor de accuduur is als volgt: Windows-besturingssysteem, schermmodule met 150 nits helderheid, verlichting uit en andere toepassingsinstellingen.
  • Video afspelen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth uitgeschakeld, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiebesparingsmodus ingesteld op Battery Saver, systeemvolume op 67% en video op volledig scherm, 1080p resolutie
  • Web browsen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiemodus ingesteld op Better Battery en met gebruik van de website Weblooper Top50 in Google Chrome om de video af te spelen met een verversingstijd van 10 seconden.
  • Factoren die de accuduur beïnvloeden zijn onder andere de laptopconfiguratie, de energie-instellingen en de manier waarop de laptop wordt gebruikt. De accucapaciteit neemt af met het aantal cycli en de leeftijd.
  • Snellaadtijden zijn van toepassing wanneer de juiste ASUS/ROG-adapter wordt gebruikt die bij het geselecteerde model wordt geleverd en het systeem wordt uitgeschakeld (via het commando "afsluiten"). In compatibele scenario's kunnen accu's binnen 30 minuten tot 50% worden opgeladen bij een optimaal temperatuurbereik van 20-45 graden Celsius. Oplaadtijden kunnen +/10% variëren als gevolg van systeemtolerantie.
  • De termen HDMI en HDMI High-Definition Multimedia Interface, het HDMI handelsimago en de HDMI logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
  • De actuele versie van HDMI 2.1 moet worden gecontroleerd op de pagina met specificaties.
  • HDMI 2.0 is gewijzigd in HDMI 2.1 TMDS en HDMI 2.1 is gewijzigd in HDMI 2.1 FRL, met ingang van 3 mei 2022.
  • De actuele HDMI-versie van de producten moet worden gecontroleerd op de respectievelijke pagina met productspecificaties.
  • Unit met RJ45-poort ondersteunt geen "Power over Ethernet" (PoE), alleen datatransmissie.
  • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
  • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
  • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
  • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
  • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
  • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
  • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
  • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.