• Characteristics
  • Techn. specs
  • Onderscheidingen
  • Galerij
  • Ondersteuning
ROG STRIX
SCAR 15
Beat the Best.
Be the Best.
Strijd op het hoogste niveau van Windows 10 Pro gaming met de ROG Strix SCAR 15. Ga elke uitdaging aan met de krachtige AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU en GeForce RTX™ 3080 GPU. Ga all-in op esports-snelheid met een ultrasnel paneel tot 300Hz/3ms, of dompel je onder in weelderige details met een hoge-resolutie WQHD 165Hz-optie. Voer elke aanval met precisie uit op een responsief optisch-mechanisch toetsenbord. Met zo'n scherpe concurrentievoorsprong kun je elk strijdperk domineren.
“Het paradepaardje, de Strix SCAR-serie, levert de coolste innovaties om een gaming warlord als ik het beste uit zichzelf te laten halen, on en off stream."
ONTWERP
De winst hangt van jou af
Win in atletische stijl bij je volgende esports-toernooi. Strakke insnijdingen over de klep weerspiegelen de geavanceerde kracht binnenin. Aanpasbare Armor Caps voegen kleur toe aan je behuizing. Kunstzinnige Aura Sync-accenten laten je creativiteit stralen. Het licht schijnt helder vanaf het metallic ROG-logo en het optisch-mechanische toetsenbord met personalisatie per toets. Meer LED's stralen een gelijkmatige gloed uit rond de basis van de behuizing en over de strategische uitsparing onder het scherm.
Aanpasbare
Armor Cap
Gepersonaliseerde stijl
Doorschijnend
Toetsenborddek
Optisch
Mechanisch
Toetsenbord
PRESTATIES
Strijd op het hoogste niveau
Versnel werk en game op een machine die is gemaakt voor het leveren van driecijferige frame rates. Geavanceerde graphics tot aan een GeForce RTX™ 3080 GPU maken ultrasnelle en vloeiende gameplay mogelijk. Een overklokbare AMD CPU tot Ryzen™ 9 5900HX werkt op maximaal 54W aanhoudend vermogen wanneer de GPU actief is en 80W op zichzelf, en wordt gekoppeld aan maximaal 64GB DDR4-3200 RAM om moeiteloos zware werklasten aan te kunnen. Twee M.2 NVMe SSD's, draaiend in RAID 0, versnellen de laadtijden en verdubbelen vrijwel de doorvoercapaciteit van een enkele schijf. Tot 2TB opslag betekent dat je een enorme gamescollectie mee kunt nemen, waar je ook naartoe gaat.
*RAID zal worden ondersteund in een toekomstige AMD driver-update. Raadpleeg je lokale ROG-vertegenwoordiger voor meer details.
WINDOWS 10 PRO
BESTURINGSSYSTEEM
AMD
Ryzen™ 9 5900HX
CPU
Ondersteuning tot
64GB
DDR4-3200
Max. een GeForce
RTX™ 3080
GPU
Tot
2TB RAID 0
PCIe 4 SSD-opslag
Overwatch
269 FPS
In FHD Epic
*Getest op ROG Strix SCAR 17 met NVIDIA® GeForce RTX™ 3080-videokaart, AMD Ryzen™ 9 5900HX-processor en 32GB DDR4 RAM.
MEER INFO
GeForce RTX™ 30-serie laptops
De GeForce RTX™ 30-serie drijft de snelste laptops ter wereld aan voor gamers en creatieven. Ze zijn gebouwd met de bekroonde Ampere -NVIDIA's 2e generatie RTX-architectuur - met nieuwe RT-cores, Tensor-cores en streaming multiprocessors, voor de meest realistische ray-traced graphics en geavanceerde AI-functies.
NVIDIA Ampere-architectuur
2E GENERATIE
RT-CORES
2X DOORVOER
3E GENERATIE
TENSOR-CORES
TOT 2X DOORVOER
NIEUW
SM
2x FP32 DOORVOER
RTX. It’s on.
Ervaar de grootste blockbusters van vandaag als nooit tevoren met de visuele getrouwheid van real-time ray tracing en de ultieme prestaties van AI-aangedreven DLSS. RTX. It’s on.
DLSS AI-acceleratie
NVIDIA DLSS is baanbrekende AI-rendering die de frame rates een boost geeft met ongeëvenaarde beeldkwaliteit met behulp van de speciale AI-processing Tensor-cores op de GeForce RTX™. Dit geeft je qua prestaties de speelruimte om instellingen en resoluties op te voeren, voor een ongelooflijke visuele ervaring. De AI-revolutie is naar gaming gekomen.
Voer je creativiteit op
Til je creatieve projecten naar een nieuw niveau met GeForce RTX™ 30-serie laptops. Levert AI-versnelling in de beste creatieve apps. Gesteund door het NVIDIA Studio-platform van speciale drivers en exclusieve tools. En gebouwd om in recordtijd te presteren. Of je nu complexe 3D-scènes rendert, 8K-video bewerkt of live streams verzorgt met de beste codering en beeldkwaliteit, GeForce RTX™ laptops geven je de prestaties om je beste creaties te maken.
Overwinning gemeten in milliseconden
NVIDIA Reflex levert het ultieme concurrentievoordeel op. De laagste latentie. De beste responsiviteit, aangedreven door GeForce RTX™ 30-serie laptops. Vind doelwitten sneller, reageer vlotter en verhoog de nauwkeurigheid tijdens het richten via een revolutionaire reeks technologieën om de systeemlatentie te meten en te optimaliseren voor competitieve games.
Stream als een baas
Steel de show met ongelooflijke graphics en soepele live streaming zonder haperingen. De volgende generatie hardwarecodering en -decodering komen samen om de beste momenten tot in het kleinste detail te laten zien. En de geheel nieuwe NVIDIA Broadcast-app tilt je livestreams naar een nieuw niveau dankzij krachtige AI-mogelijkheden om de audio- en videokwaliteit te verbeteren met effecten zoals virtuele achtergronden, webcam auto frame en verwijdering van microfoonruis. GeForce RTX™ 30-serie laptops leveren de prestaties en beeldkwaliteit die nodig zijn om je publiek altijd het beste te geven.
BEELDSCHERM
Visualiseer de winst
Game op pro-snelheid op de nieuwste gaming-panelen. De Strix SCAR 15 heeft tot 's werelds snelste laptopscherm met een 300Hz/3ms-paneel waarmee je games kunt ervaren met soepelheid op toernooiniveau. Het volgen van doelen gaat soepeler met minimale onscherpte dankzij een 3ms grijs-naar-grijs responstijd. Voor een bevredigende balans tussen hoge snelheid en resolutie combineert een WQHD 165Hz/3ms schermoptie meeslepende 2K-details met hoge verversingssnelheden. Het dekt 100% van de bredere DCI-P3 kleurruimte en laat je meer tinten zien in compatibele films en andere media.
FHD
QHD
Tot
300Hz
FHD
3ms
Reactiesnelheid
100%
SRGB
Immersief
Adaptive-Sync
technologie
85%
Scherm/behuizing
Tot
165Hz
WQHD
100%
DCI-P3
Immersief
Adaptive-Sync
technologie
85%
Scherm/behuizing
qhd螢幕內俯視圖
KOELING
Geavanceerde koeling geeft een boost aan prestaties
Game heimelijk met stillere, effectievere koeling. De vloeibaar metaal compound op de CPU verbetert de warmteoverdracht, voor gemakkelijkere afvoer. Opgewaardeerde ventilatoren zijn voorzien van maar liefst 84 bladen per stuk, elk opnieuw vormgegeven om meer lucht te laten stromen met minder lawaai en turbulentie. Lucht stroomt door vier koellichamen en ventilatoruitlaten om warmte snel af te voeren. Je kunt de systeeminstellingen per app aanpassen, zodat de koeling en de akoestiek automatisch worden geoptimaliseerd voor de taak. Al deze verbeteringen maken het mogelijk dat ROG Boost de GPU overklokt in Turbo-modus, en maken extra thermische speelruimte vrij om nog hogere GPU-kloksnelheden na te streven en ook de CPU te overklokken.
4 ventilatoruitlaten
Verbeteren luchtstroom
Tot
16°C koelere CPU
met vloeibaar metaal
Tot
3dB
Minder geluid
ROG Boost OC
1645MHz
In Turbo-modus
MEER INFO
TOETSENBORD
Optische schakelaars verbeteren precisie
Onze optisch-mechanische toetsenbordschakelaars bieden vrijwel onmiddellijke actuatie en zijn veel sneller dan standaard alternatieven, met als gevolg meer responsieve invoer, superieure nauwkeurigheid en extreme duurzaamheid. Een langere toetsindrukafstand voegt comfort toe, terwijl gebogen kapjes je vingers gecentreerd houden. Met de Aura Sync-verlichting per toets kun je toetscommando's markeren voor verschillende games en kun je op een leuke manier je wereld verlichten.
Optisch-mechanisch
Toetsenbord
1,9mm
indrukafstand
Per-toets
RGB
Duurzaamheid
100m
Levensduur toetsindruk
Nul debounce vertraging
0,2ms
responstijd
Aura SYNC
technologie
MEER INFO
AUDIO
Ga helemaal op in haarzuiver geluid
Virtuele 5.1.2-kanaals surround sound, aangedreven door Dolby Atmos-technologie, plaatst je midden in de actie. Dubbele tweeters vuren het geluid direct op je af, terwijl dubbele Smart Amp-woofers de bassen van het tafelblad laten knallen. Two-Way AI Noise-Cancelation verwijdert ongewenste ruis van inkomende en uitgaande audio, zodat je multiplayer teamchats, streaming en andere communicatie haarzuiver wordt.
4X
Smart Amp luidsprekers
5.1.2-kanaals
virtuele surround sound
Two-Way
AI Noise-Cancelation
atmos
MEER INFO
ACCU
Ga langer door
Ontkoppel en doe meer onderweg met een 90Wh hoge capaciteit accu. Verleng de accuduur als je niet in de buurt bent van een stopcontact met Type-C opladen via compatibele voedingen. Voor alledaagse activiteiten zoals surfen op het web en het streamen van video, kun je werken via een kleinere USB-C adapter tot 100W en nog lichter reizen met één oplader voor je laptop en telefoon.
90Wh
accu
Snel
Type-C
Snelladen
Tot
12 uur
video afspelen
AURA SYNC
Aura Sync laat je persoonlijkheid stralen
Dim de lichten en kijk hoe de Aura-verlichting zichzelf in de schijnwerper zet. RGB-LED's accentueren de hele laptop, inclusief per-toets bediening waarmee je cruciale commando's kunt markeren voor snelle herkenning. Coördineer je verlichting in een heel ecosysteem van Aura Sync-apparaten om je ideale gaming-omgeving te creëren. Bepaal de stemming voor competitief gamen. Koppel effecten aan in-game gebeurtenissen. Toon je ware kleuren en personaliseer je gaming-beleving.
Statisch
Ademend
Strobe
Kleurencyclus
Regenboog
Muziek
Slim
Sterrennacht
KEYSTONE II
Transformeer je beleving
Keystone II biedt een flexibele nieuwe manier om een machine te personaliseren en persoonlijke gegevens te beschermen. Deze fysieke, NFC-enabled toetsen passen keurig in de behuizing en voegen zo een subtiel accent toe aan de afwerking. Wanneer de Keystones zijn gedockt, kunnen ze de toegang ontgrendelen tot gepersonaliseerde instellingen die de machine, snelstart-apps of je favoriete games transformeren, een verborgen Shadow Drive onthullen voor geheime privéopslag en meer.
CONNECTIVITEIT
Snelle Wi-Fi 6 netwerkmogelijkheden
Game op gigabit-snelheden waar compatibele verbindingen beschikbaar zijn via Wi-Fi 6 (802.11ax). Het geeft een boost aan de piekbandbreedte van de interface, verhoogt de efficiëntie en betrouwbaarheid op drukke netwerken en zorgt voor lagere latentie voor minder in-game vertraging. ROG RangeBoost verbetert de ontvangst door de signaalsterkte van vier interne antennes te evalueren en vervolgens het beste paar te kiezen om voor je locatie te gebruiken, waardoor dode zones tot een minimum worden beperkt en het bereik met tot wel 30% wordt vergroot.
*Tenzij anders vermeld, zijn de wifi-snelheden gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke prestaties kunnen afwijken.
I/O-POORTEN
Uitgebreide connectiviteit
Veelzijdige I/O-poorten houden je overal verbonden. Sluit volgende-generatie apparaten aan om je installatie op te voeren op Gen 2-snelheden via de USB 3.2 Type-C™ met DisplayPort™ 1.4 en USB Power Delivery. Drie Type-A USB 3.2 Gen 1-poorten staan klaar voor je favoriete gaming-uitrusting, terwijl HDMI 2.0b je een 4K-monitor of tv tot 60Hz laat aansluiten. De belangrijkste poorten zijn strategisch aan de achterkant geplaatst om kabels uit de weg te houden.
USB3.2 Gen2 Type-C (ondersteunt Display Port & PD Charger)
HDMI (2.0b)
LAN RJ45-aansluiting
USB 3.2 Gen 1 Type-A x2
audio-aansluiting
EXCLUSIEVE SOFTWARE
Armoury Crate
ROG Armoury Crate brengt systeem- en verlichtingsregelaars samen en brengt zo binnen één hulpprogramma essentiële zaken binnen handbereik. Definieer en wijzig eenvoudig Scenarioprofielen die automatisch aanpassingen maken bij het opstarten van favoriete games. De koppeling van deze aanpassingen aan de ROG Keystone II zorgt ervoor dat je de afgestemde instellingen snel kunt laden.
XBOX Game Pass
Game Visual
Aura Creator
Scenarioprofielen
Android/iOS-app
XBOX Game Pass
Onbeperkte toegang tot meer dan 100 hoogwaardige pc-games op Windows 10. Eén maand abonnement op Game Pass is inbegrepen bij de aankoop van je apparaat. Omdat er steeds games worden toegevoegd, is er altijd iets nieuws om te gamen.

*Actief abonnement vereist; loopt door totdat het wordt geannuleerd; games-catalogus varieert in de loop van de tijd. Vereist Windows 10 en een app om pc-games te spelen; zie details op xbox.com/pcgamesplan. Zie xbox.com/game-pass.
Game Visual
ROG GameVisual-software biedt zes deskundig afgestemde grafische modi die zijn ontworpen om visuele ervaringen te optimaliseren voor specifieke game-genres. De First Person Shooter (FPS)-modus verbetert bijvoorbeeld de zichtbaarheid in donkere omgevingen, om vijanden die ergens in de schaduw rondhangen te verrassen. Gebruik GameVisual om de beste ervaring te krijgen voor elke game in je bibliotheek.
Aura Creator
Aura Creator is een krachtige verlichtingseditor waarmee je volledig nieuwe, complexe RGB-effecten kunt vervaardigen. Een eenvoudig te gebruiken interface stelt je in staat om voorgeïnstalleerde lichteffecten te personaliseren, laagjes en transities toe te voegen en ze te activeren voor een hele reeks van Aura Sync-apparaten. Maak aangepaste RGB-verlichting en laat je persoonlijkheid stralen.
Scenarioprofielen
Automatisch schakelen tussen Silent (stille), Performance (prestatie) en Turbo-modi is slechts het begin voor Scenarioprofielen. Het is ook mogelijk om toepassingsspecifieke voorkeuren te definiëren voor andere essentiële systeeminstellingen, zoals de verlichtingsconfiguratie, of de Windows-toets of het touchpad is ingeschakeld, en welk GameFirst VI- en Sonic Studio III-profiel moet worden gebruikt. Armoury Crate maakt in een oogwenk aanpassingen die het beste bij de huidige taak passen, en elk profiel is precies naar eigen wens te configureren.
Android/iOS-app
Download de gratis mobiele app Armoury Crate voor Android of iOS om eenvoudig toegang te krijgen tot instellingen zonder de game te onderbreken! Nu beschikbaar op zowel Google Play™ en de App Store.
RANDAPPARATUUR
Gear up and game
Bewapen uzelf met ROG gaming-apparatuur en -accessoires. Houd superieure precisie en controle binnen handbereik met de Aura Sync-compatibele ROG Chakram Core-muis. Verbeter je audio-ervaring met de aangenaam comfortabele ROG Delta-headset, perfect om jezelf onder te dompelen in rijk high-fidelity geluid. En draag alles als je op pad gaat mee in een duurzame ROG-rugzak.
*Gebundelde randapparatuur kan per regio verschillen. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.
第二層選單關閉鈕
Verander je uiterlijk
Voeg wat persoonlijkheid toe aan je behuizing via aanpasbare Armor Caps. De verpakking bevat twee extra kleurenopties die je moeiteloos kunt verwisselen, zodat je je stijl op elk gewenst moment kunt veranderen. Voor een volledig gepersonaliseerd accent hebben we ook een 3D-printsjabloon dat het gemakkelijk maakt om zelf een origineel uiterlijk te creëren.
Pixelperfecte afwerking
Een asymmetrische kerf over de klep toont onze kenmerkende stijl, bijgewerkt met een strak dotmatrixontwerp dat is gemaakt via nauwkeurige galvanisatie. De stippen voegen vanuit elke hoek een vleugje schittering toe en roepen 's nachts een achtergrond van een verlichte stad op. De klep is bedekt met aluminium en is sterk en veerkrachtig. De vingerafdrukbestendige nano-coating blijft de hele dag glad en is makkelijker schoon te vegen dan gangbare oppervlaktebehandelingen.
Verbluf vanuit elke hoek
Doordachte details onderscheiden deze laptop van de concurrentie. Onze 360°-designfilosofie plaatst subtiele, maar kenmerkende elementen in elk onderdeel van de machine. Het over de klep gespetterde dotmatrixontwerp ontmoet onderaan gearceerde ventilatieopeningen onder de basis. Een uitgebreide rubberen grip houdt de laptop stevig op zijn plaats en maakt hem gemakkelijker te dragen. Typografische elementen rond de rand tonen op subtiele wijze je ROG-trots.
Opgewaardeerde gloed van onderaf
Game in een aangepaste gloed met strakke RGB-verlichting. De rondom doorlopende lichtbalk heeft een hogere LED-dichtheid om de drie randen van de voorkant van de behuizing gelijkmatig te verlichten, terwijl extra LED's onder het beeldscherm een diffuse gloed toevoegen op het dek. Personaliseer de verlichting over je hele reeks van compatibele Aura Sync-randapparaten om de stemming te bepalen voor competitief gamen.
Zacht aanvoelend oppervlak
Zacht aanvoelende lak over de vaakst gebruikte delen van het toetsenbord en de palmsteun minimaliseert vlekken en vingerafdrukken om de hele dag schoon en stijlvol te blijven. Het voegt een matte afwerking toe aan het robuuste kunststof dek dat de oppervlaktetemperaturen koeler houdt en comfortabeler aanvoelt dan metaal tijdens lange gaming-sessies.
Kleinere vormfactor
Draag gaming power op toernooiniveau met je mee in een kleine en draagbare behuizing. Een 7% kleinere voetafdruk dan vorige generaties maakt het gemakkelijk om je A-game overal mee naartoe te nemen. Het gestroomlijnde nieuwe ontwerp maakt ook een scherm/behuizing ratio van 85% mogelijk, met superdunne randen die je nog meer laten opgaan in de gameplay.
Uitgebreid touchpad
Verbeter het dagelijkse comfort en de gebruiksvriendelijkheid met een actief touchpadgebied dat 85% groter is dan bij vorige generaties. Meer ruimte betekent meer precisie en meer comfortabele handbewegingen en gebaren tijdens het navigeren. De glasplaat is gecoat in een matte afwerking die stevigheid toevoegt en zijdezacht aanvoelt.
第二層選單關閉鈕
AMD Ryzen™ CPU’s
Je kunt alles aan met maximaal de nieuwste AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU Versterkt met ROG Intelligent Cooling, werkt het op maximaal 54W aanhoudend vermogen als de GPU actief is en op 80W op zichzelf. Het is ook ontgrendeld, zodat je met overklokken snellere prestaties kunt nastreven. Ryzen™ 5000-serie mobiele processors zijn gemaakt met geavanceerde 7nm-fabricagetechnologie. Ze zijn ontworpen om de meest meeslepende gaming-ervaring te bieden die een laptop je kan bieden, en activeren tot 8 cores en 16 threads om veeleisend werk aan te kunnen. Stream je favoriete kanalen, spring in games en blijf overal je taken de baas.
NVIDIA® GeForce RTX™ graphics
Alles, van esports tot AAA-gaming, loopt snel en soepel, aangedreven door geavanceerde GeForce RTX™ 30-serie GPU's. Onze topconfiguratie heeft een GeForce RTX™ 3080 die tot 1645MHz is geklokt op 115W met ROG Boost, met nog eens 15W beschikbaar van Dynamic Boost. Het is gebouwd op Ampere, NVIDIA's 2e generatie RTX-architectuur, en combineert nieuwe streaming-multiprocessors met 2e generatie RT-cores en 3e generatie Tensor-cores om de meest realistische ray-traced graphics en geavanceerde AI-functies mogelijk te maken. De GPU ondersteunt ook NVIDIA Reflex lage-latentie technologieën voor een competitieve multiplayer-voorsprong en Broadcast-effecten die streams naar het volgende niveau tillen.
Dual-channel DDR4-geheugen
Multitask als een pro met maximaal 64GB dual-channel DDR4-3200 geheugen. Snel en responsief, is deze hoogwaardige RAM bestand tegen elke uitdaging. Gamers kunnen snel schakelen tussen de nieuwste AAA-titels, streaming software en chatten met teamgenoten zonder iets te hoeven missen, terwijl serieuze power users en creatieven elk programma kunnen uitvoeren dat ze nodig hebben voor topproductiviteit.
Supersnelle RAID 0-opslag
Win tijd terug voor taken die er toe doen, dankzij supersnelle SSD-opslag met maximaal een 2TB RAID 0-array. Twee responsieve M.2 NVMe PCIe® 3.0 SSD's maken rechtstreeks verbinding met de CPU. Zo omzeilen ze knelpunten om een doorvoersnelheid tot 7000 MB/s mogelijk te maken en zorgen ze ervoor dat enorme games en apps razendsnel worden geladen. Een verdubbeling van SSD's zorgt ervoor dat je terabytes aan opslagruimte kunt meenemen voor een steeds groter wordende gamesbibliotheek, samen met alles wat je verder nodig hebt om je dagelijkse activiteiten te voltooien.
*RAID zal worden ondersteund in een toekomstige AMD driver-update. Raadpleeg je lokale ROG-vertegenwoordiger voor meer details.
第二層選單關閉鈕
Vloeibaar metaal
De vloeibaar metaal compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperaturen met tot wel 16°C in vergelijking met standaard thermische pasta. Het aanbrengen ervan op CPU's is delicaat werk dat meestal met de hand wordt gedaan, maar ROG heeft op maat gemaakte apparatuur in gebruik genomen om het proces te automatiseren met mechanische precisie. Het heeft ook een gepatenteerd interne omheining ontworpen om de compound te bevatten. We hebben ons gepatenteerde proces voor AMD CPU's een update gegeven, door een speciale stap toe te voegen om opbouwcomponenten van het processorpakket te beschermen.
3D Flow Zone
Overvloedige luchtstroom is een fundamenteel aspect van effectieve koeling. Om de inlaat van koele lucht op te voeren, worden de scharnieren op de Strix SCAR naar voren geschoven, vóór een zwaar geventileerde 3D Flow Zone. Een trapeziumvormige uitsparing snijdt de onderkant van het scherm uit om ervoor te zorgen dat de ventilatie eronder niet wordt geblokkeerd. Bovendien geeft het de laptop zijn kenmerkende, asymmetrische stijl.
Nieuwe Arc Flow-ventilatoren
Nieuwe Arc Flow-ventilatoren zijn ontworpen om de luchtstroom te maximaliseren en het geluidsniveau laag te houden. Elk heeft 84 bladen die van basis tot punt in dikte variëren om de luchtstroom te maximaliseren, en de bladen zijn afgedekt met een speciaal aerodynamisch golfpatroon dat turbulentie en geluid tot een minimum beperkt. De ventilatoren zijn gemaakt van een liquid crystal polymeer dat sterk genoeg is om zijn vorm te behouden tijdens het draaien bij hoge toerentallen, zelfs waar bladen nog slechts 0,2 mm dun zijn. Ondanks dat ze minder geluid produceren dan de vorige generatie, helpen ze de luchtstroom te verhogen met tot wel 35% voor de CPU en 21% voor de GPU.
Dankzij 0dB-technologie schakelen de ventilatoren volledig uit als de CPU- en GPU-temperaturen onder 60°C zakken in de Silent-bedrijfsmodus. Dit maakt het koelen echt stil bij lichte belasting.
CoolZone-toetsenbord
Langdurige gaming-sessies warmen interne onderdelen op en kunnen ervoor zorgen dat het erboven liggende toetsenbord na verloop van tijd oncomfortabel wordt om aan te raken. Om je vingers koel te houden, biedt de Strix SCAR 15 strategische ventilatieopeningen rond de WASD-toetsen om een luchtstroom van de ventilator eronder toe te laten. Dit ontwerp verbetert het comfort voor langere gaming-marathons door de oppervlaktetemperatuur onder 30° Celsius te houden, een vermindering van tot wel 14% ten opzichte van concurrerende laptops.
Zelfreinigende koeling 2.0
Het stofvrij houden van de koellichamen is van cruciaal belang voor het behoud van optimale warmteafvoer. Daarom hebben we anti-stoftunnels ontworpen die deeltjes opvangen en wegleiden van de belangrijkste koelcomponenten, om te voorkomen dat het zich ophoopt. Dit zelfreinigende systeem helpt consistente koelprestaties te waarborgen, wat de stabiliteit op lange termijn en de algehele betrouwbaarheid verbetert. Ons nieuwste ontwerp verkort de tunnels om meer ruimte te creëren rond de ventilatoren, waardoor de luchtstroom met 15% toeneemt.
Meer ultradunne ribben
Thermische energie wordt afgevoerd door vier koellichamen en ventilatoruitlaten op de flanken. Elk koellichaam is bekleed met ultradunne koperen ribben van slechts 0,1mm dun, wat hogere dichtheid en lagere luchtweerstand mogelijk maakt dan bij typische ribben die tweemaal zo dik zijn. In de Strix SCAR verbetert dit ontwerp de warmteafvoer met 13% terwijl het de luchtweerstand met 7% vermindert.
Verlengde warmteverdeler
Het uitgebreide thermische ontwerp omvat een verlengde warmteverdeler die de warmte van de CPU, GPU, VRAM en VRM absorbeert. Het wordt gecombineerd met maximaal 6 heatpipes die dezelfde onderdelen afdekken. Deze uitvoerige thermische dekking helpt de algehele prestaties, betrouwbaarheid en levensduur van het systeem in stand te houden en te verlengen.
De juiste modus voor elk moment
Gaming-laptops zijn veelzijdig genoeg om een reeks van taken aan te kunnen. De eisen variëren echter sterk, dus stemmen aanpasbare Scenarioprofielen zich hierop af. Ze kunnen worden ingesteld om automatisch te schakelen tussen bedrijfsmodi die de prestaties en akoestiek optimaliseren voor verschillende games en toepassingen. De Turbomodus maakt gebruik van de hoogste ventilatorsnelheid en kloksnelheden om de maximale snelheid te behouden, de Prestatiemodus past de kloksnelheden en koeling aan om het geluidsniveau tijdens het gamen te verlagen, en de Stille modus loopt nog stiller, voor lichtere werkzaamheden en entertainment.
Lagere geluidsniveaus
Uitgebreide koelverbeteringen verlagen de algemene akoestiek, zodat je stiller kunt werken en gamen. De Strix SCAR reduceert ruis tot slechts 35dB in de Silent-modus voor stil dagelijks gebruik, brengt het terug tot 40dB in Performance-modus voor afleidingsvrij gamen en haalt 45dB in de Turbo-modus voor een verrassend hanteerbare vol gas-ervaring.
第二層選單關閉鈕
Schakelaars op lichtsnelheid
Optisch-mechanische schakelaars maken snelvuur-input met hoge nauwkeurigheid mogelijk. In plaats van te vertrouwen op elektrisch contact dat een debounce-vertraging van 5ms of meer nodig heeft om ongewenste interferentie te filteren, activeren ze met precisie met een lichtstraal die de responstijd terugbrengt tot slechts 0,2ms. De schakelaars zijn gemaakt voor serieuze, langdurige gaming en hebben een levensduur van meer dan 100 miljoen keer, 5x zoveel als gangbare laptoptoetsenborden. Vuur complexe commando's af en mash cooldowns vol vertrouwen.
Comfortabele toetsaanslagen
De ultrasnelle optische schakelaars worden gecombineerd met een langere toetsindrukafstand van 1,9mm, voor een bevredigend tactiel gevoel. Elk toetskapje is licht gebogen tot een diepte van 0,15mm om perfect plaats te bieden aan je vingers, voor meer comfort en om ze in een betere positie te plaatsen voor nauwkeurige invoer.
Toetsenbordindeling
De functietoetsen halen hun inspiratie van de beste desktoptoetsenborden. Ze hebben functietoetsen die dankzij de onderlinge tussenafstanden voor minder misklikken zorgen, en vergrote pijltjestoetsen zijn geïsoleerd voor nauwkeurige vingerbediening. Vijf speciale gaming-sneltoetsen geven snel toegang tot functies als volume, microfoon dempen en Armoury Crate.
第二層選單關閉鈕
Vier luidsprekers met Dolby Atmos
Twee tweeters en twee woofers, aangedreven door Smart Amp, bieden rijker geluid met 2,8x meer volume, 3x krachtigere bassen en tot 3x zoveel dynamisch bereik als alternatieven. Deze quad-speaker opstelling levert surround sound waar je helemaal in opgaat, geoptimaliseerd door Dolby Atmos-technologie om perfect gebalanceerde multidimensionale audio te leveren over het gehele spectrum, zonder verlies van helderheid of detail.
Two-Way AI Noise Cancelation
Onze geavanceerde Two-Way AI Noise Cancelation-technologie draait op de CPU, wat de GPU vrijmaakt om hogere FPS-snelheden te behalen. Het werkt met elk invoerapparaat en ook met downstream verbindingen, zodat je ruis kunt verwijderen van zowel je eigen microfooninput als van inkomende feeds. Noise-canceling instellingen kunnen zelfs per programma worden aangepast, waarbij specifieke apps zoals voicechats worden gefilterd zonder dat dit gevolgen heeft voor de game-audio die je ongemoeid wilt laten.