• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Waar te koop
 • Ondersteuning

ROG STRIX SCAR 15

Beat the Best. Be the Best.

 • CPU GPU

  Tot een Intel® Core™ i9-12900H CPU en NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti Laptop GPU

 • dGPU Transfer iGPU

  Tot een 150W max. TGP NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti Laptop GPU met MUX Switch

 • Liquid Metal

  ROG Intelligent Cooling™: Liquid Metal Conductonaut Extreme en 84-bladige Arc Flow Fans™

 • QHD FHD

  Vloeiend, snel gamen met beeldschermen tot FHD 300Hz/3ms of QHD 240Hz/3ms

 • Dolby Vision Atmos

  Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteuning voor meeslepende content

 • Meerdere RGB-verlichtingszones

  Meerdere RGB-verlichtingszones met Aura Sync-ondersteuning om je flair aan te wakkeren

NVIDIA GeForce RTX-logoXbox GamePass-logo
R O GSTRIX
scar

PrestatiesPixelperfecte Power

 
Windows 11 Pro
BESTURINGSSYSTEEM
Intel® Core
i9-12900H
Processor
NVIDIA® GeForce
RTX 3080 Ti
Laptop GPU
TGP
150W
met Dynamic Boost
 
MUX-schakelaar
 
Tot
64GB
DDR5 geheugen
 
PCIe Gen4
 
ROG SCAR 15
deco1
deco2
deco2
icoon rode pijl rechts

Krijg meer met MUX

Componenten van topklasse vereisen power, vooral als het gaat om geavanceerde GPU's. De NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti Laptop GPU is volledig ontsloten, met een maximale TGP van 150W, dankzij de extra 25W die beschikbaar is met Dynamic Boost. Hogere vermogenslimieten ontsluiten nog meer prestaties van deze videokaarten, zodat je verzekerd bent van de allerbeste gaming-ervaring.

Moderne gaming-laptops leiden frames van de GPU door de geïntegreerde grafische processor van de CPU voordat ze het scherm bereiken. Dit biedt een betere accuduur, maar voorkomt dat de GPU zijn absolute topprestaties kan leveren. Dus introduceren we een MUX-schakelaar op alle 2022 ROG-laptops. Voor competitieve games kun je overschakelen naar een directe GPU-modus die de latentie vermindert en de prestaties met gemiddeld 15% verhoogt.

Take it to the Limit

GEFORCE RTX

THE ULTIMATE PLAY

NVIDIA GeForce RTX-logo
R O GSTRIX
scar
deco1
deco2
deco3

Logo ROG Intelligent Cooling

LIQUID METAL CONDUCTONAUT EXTREME
tot
14°C COOLER
CPU
 
ONDER 40 dB
in Performance-modus
 
4 ventilatoruitlaten
 
 
Arc Flow-ventilatoren
84 gebogen bladen
icoon rode pijl omlaag

Liquid Metal met Conductonaut Extreme

Koeling is een van de grootste uitdagingen voor gaming-laptops, en ROG is voortdurend bezig de grenzen te verleggen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van vloeibare metalen, die zeer doeltreffend zijn in het overbrengen van thermische energie tussen oppervlakken zoals een processormatrijs en een koellichaam. Na ruim een jaar testen met verschillende processors, constateerden ROG-technici temperatuurverlagingen tot wel 14°C met vloeibaar metaal, afhankelijk van de CPU. Lagere temperaturen helpen processors om hogere kloksnelheden langer vol te houden en voorkomen dat ventilatoren te hard gaan draaien en lawaai maken.

*Temperatuurverbeteringen vergeleken met gewone thermische pasta, zoals intern getest door ASUS. Thermische geleidbaarheid vergeleken met industriestandaard.

icoon rode pijl omlaag

Vernieuwde Arc Flow Fans™

De vernieuwde Arc Flow Fans™ hebben gebogen bladen die speciaal zijn gevormd voor een maximale luchtstroom met een minimaal geluidsniveau. Ventilatorbladen van laptops zijn meestal overal even dik, maar ons nieuwe ontwerp kan aan de basis zo dun worden als 0,1 mm, voordat ze naar de punt toe uitbreiden. Door de dikte te variëren, wordt turbulentie verminderd omdat de ventilatorbladen de lucht met centrifugale kracht versnellen, waardoor je een stillere totale ervaring krijgt.

0dB omgevingskoeling

Geniet van echt stille koeling onder lichte werklasten dankzij 0dB-technologie. In de Silent-bedrijfsmodus schakelt het koelsysteem alle ventilatoren uit tijdens dagelijkse taken om de warmte passief af te voeren. Zo kun je je concentreren op je werk en met minder afleiding helemaal opgaan in films. Als de CPU- of GPU-temperaturen stijgen, schakelen de ventilatoren automatisch weer in.

ultradunne 0,1mm rib

De thermische energie wordt afgevoerd door vier koellichamen, elk gevoerd met ultradunne koperen ribben van slechts 0,1mm dun. Deze ribben zijn half zo groot als gangbare oplossingen, wat een grotere dichtheid mogelijk maakt voor de warmteafvoer en een lagere luchtweerstand voor vlottere doorstroming. Er zijn maximaal 218 koellichaamribben met een totale oppervlakte van 107.131mm2.

Anti-stoftunnels

Ons bijgewerkte thermische module-ontwerp heeft kortere stoftunnels die tot 5% meer ruimte laten rond de ventilator, waardoor de luchtstroom met tot wel 15% wordt verbeterd. Het voorkomen van stofophoping garandeert de stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem op lange termijn.

3D Flow Zone geeft toegang tot frisse lucht

Overvloedige luchtstroom is een fundamenteel aspect van effectieve koeling. Om de inlaat van koele lucht voor de Strix SCAR op te voeren, worden de scharnieren naar voren geschoven, vóór een zwaar geventileerde 3D Flow Zone. Een trapeziumvormige uitsparing snijdt de onderkant van het scherm uit om ervoor te zorgen dat niets de ventilatie eronder blokkeert. Bovendien geeft het de laptop zijn kenmerkende, asymmetrische stijl.

CoolZone-toetsenbord houdt je koel

Langdurige gaming-sessies kunnen interne onderdelen opwarmen en het toetsenbord erboven warm laten aanvoelen. Om je vingers koel te houden, laten kleine ventilatieopeningen rond de WASD-toetsen de ventilatoren van bovenaf koele lucht aanzuigen in de behuizing.

Met maximaal 6 uitgebreide heatpipes zit je goed

Het uitgebreide thermische ontwerp omvat een verlengde warmteverdeler die de warmte van de CPU, GPU, VRAM en VRM absorbeert. Het wordt gecombineerd met maximaal 6 heatpipes die dezelfde onderdelen afdekken. Deze uitvoerige thermische dekking helpt de algehele prestaties, betrouwbaarheid en levensduur van het systeem in stand te houden en te verlengen.

Scenarioprofielen

Onze Silent, Performance- en Turbo-modi zijn nog maar het begin. Scenarioprofielen zorgen ervoor dat het systeem automatisch tussen deze profielen schakelt op basis van de uitgevoerde toepassing, naast andere essentiële systeeminstellingen. Schakel automatisch tussen verlichtingsconfiguraties, schakel de Windows-toets en het touchpad uit tijdens games en automatiseer naar hartenlust. Armoury Crate past zich in een oogwenk aan de taak aan.

R O GSTRIX
scar

OntwerpPas je look aan

ROG SCAR 15 Laptopkap - Prismatisch zwart
ROG SCAR 15 Laptopkap - Stealth zilver
ROG SCAR 15 Laptopkap - Doorschijnend gespikkeld zwart
SCHERM
V I SU A L-
I ZE
V IC-
T ORY

BeeldschermRazendsnel, kristalhelder

R O GSTRIX
scar
FHD
QHD
FHD
tot
300Hz
FHD
3ms
responstijd
ADAPTIVE-SYNC
technologie
Logo Dolby Vision
scar 15
QHD
tot
240Hz
QHD
3ms
responstijd
ADAPTIVE-SYNC
technologie
Logo Dolby Vision
scar 15
deco1

AudioGeluid van studiokwaliteit

Dolby Atmos
Hi-res audio
4x
SMART AMP LUIDSPREKERS
5.1.2-KANAALS
virtuele surround sound
TWO-WAY
AI Noise-Cancelation
deco rood
ROG SCAR 15 Laptop
R O GSTRIX
scar

BedieningDruk om aan te vullen

PER-TOETS
RGB
AURA SYNC
technologie
deco

Toetsenbordindeling

De functietoetsen halen hun inspiratie van de beste desktoptoetsenborden. Ze hebben functietoetsen die dankzij de onderlinge tussenafstanden voor minder misklikken zorgen, en vergrote pijltjestoetsen zijn geïsoleerd voor nauwkeurige vingerbediening. Vijf speciale gaming-sneltoetsen geven snel toegang tot functies als volume, microfoon dempen en Armoury Crate.

Speciale sneltoetsen

Speciale gaming-sneltoetsen zijn vlak boven het linkerdeel van het toetsenbord geplaatst voor snelle toegang tot het volume en microfoondemping, bedrijfsmodi en Armoury Crate. Ze zijn ook volledig aanpasbaar, en kunnen worden geprogrammeerd om apps te starten, als functietoets worden ingesteld of als macro worden gebruikt. De Strix SCAR heeft alle tools voor de overwinning.

Groot touchpad

Verbeter het dagelijkse comfort en het gebruiksgemak met een groot actief touchpad. Meer ruimte betekent meer precisie en meer comfortabele handbewegingen en gebaren tijdens het navigeren.

battery_frame_border
battery_title
R O GSTRIX
scar

AccuGaat de hele dag mee

90Wh
Accu
Snel
TYPE-C
Opladen
Tot
10,5 UUR
Video's afspelen
ROG SCAR 15 accu
R O GSTRIX
scar
Connectiviteit Titel

ConnectiviteitBlijf verbonden

WIFI 6E
Tot
2.5G LAN
Sneller internet
ROG SCAR 15 Connectiviteit

I/O poortCommandopost gereed

ROG SCAR 15 I/O-poort
USB3.2 Gen2 Type-C
(ondersteunt Display Port & PD-lader)
Thunderbolt™ 4
(ondersteunt DisplayPort, USB4-compatibel)
HDMI (2.1)
2.5G LAN RJ45-aansluiting
Voeding
USB 3.2 Gen 1 Type-A
USB 3.2 Gen 1 Type-A
audio-aansluiting

SoftwareEindeloos maatwerk

Eindeloos maatwerk

Wanneer je instellingen wilt aanpassen, temperaturen in de gaten wilt houden of aan je laptop wilt sleutelen, is Armoury Crate je commandocentrum. Realtime monitoring laat je zien wat je GPU, CPU en geheugen doen. RGB kan per game worden aangepast via Aura Sync. Ventilator- en vermogensprofielen laten je de akoestiek en de thermische kenmerken van de laptop in een oogwenk wijzigen. En exclusieve game deals houden je bibliotheek altijd aangevuld.

Macrotoetsen

Armoury Crate ondersteunt ook volledige aanpassing van de speciale sneltoetsen. Standaard fungeren ze als volumeregeling, microfoon dempen en een snelstart voor Armoury Crate, maar met een paar aanpassingen kun je er je eigen functie aan toewijzen. Maak een functietoets om snel te schakelen wanneer dat nodig is, een macro voor ingewikkelde toetscombinaties, of zelfs een snelstartknop voor je favoriete toepassing. Maak je machine uniek voor jou.

Game Visual

ROG GameVisual-software biedt zes deskundig afgestemde grafische modi die zijn ontworpen om visuele ervaringen te optimaliseren voor specifieke game-genres. De First Person Shooter (FPS)-modus verbetert bijvoorbeeld de zichtbaarheid in donkere omgevingen, om vijanden die ergens in de schaduw rondhangen te verrassen. Gebruik GameVisual om de beste ervaring te krijgen voor elke game in je bibliotheek.

Aura Creator

Pas de RGB-verlichting op Aura-compatibele randapparatuur aan je gaming-stijl aan. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel van Aura Core stelt gebruikers in staat om een briljant spectrum van lichteffecten en kleuren aan te passen, naast het wisselen tussen vooraf ingestelde verlichtingsmodi. Ook is het mogelijk om Aura Sync activeren om de kleuren en effecten op meerdere apparaten met elkaar overeen te laten stemmen.

Scenarioprofielen

Automatisch schakelen tussen Silent (stille), Performance (prestatie) en Turbo-modi is slechts het begin voor Scenarioprofielen. Het is ook mogelijk om toepassingsspecifieke voorkeuren te definiëren voor andere essentiële systeeminstellingen, zoals de verlichtingsconfiguratie, of de Windows-toets of het touchpad is ingeschakeld, en welk GameFirst VI- en Sonic Studio III-profiel moet worden gebruikt. Armoury Crate maakt in een oogwenk aanpassingen die het beste bij de huidige taak passen, en elk profiel is precies naar eigen wens te configureren.

pijl
pijl
Eindeloos maatwerk
Macrotoetsen
Game Visual
Aura Creator
Scenarioprofielen

Xbox Game Pass Ultimate

Ontdek je volgende favoriete game

Speel meer dan 100 games van hoge kwaliteit met vrienden op je pc, console, telefoon of tablet voor één lage maandelijkse prijs.* Er komen steeds nieuwe games bij, dus er is altijd wel iets nieuws te spelen.

*Voorwaarden en uitsluitingen zijn van toepassing. De spelcatalogus varieert per tijd, regio en toestel. Zie xbox.com/gamepass en https://www.ea.com/eaplay/terms voor details. Xbox Cloud Gaming: Streaminglimieten zijn van toepassing. Compatibele controller (afzonderlijk verkocht), ondersteund apparaat en Xbox Game Pass-app vereist; zie systeemvereisten. Systeemvereisten verschillen per game; prestaties worden beter bij geavanceerdere systemen.

**Het EA-logo en Battlefield zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. © FIFA is een copyright en/of handelsmerk van FIFA. All rights reserved. Gefabriceerd onder licentie door Electronic Arts Inc. STAR WARS © & TM 2019 Lucasfilm Ltd. Alle rechten voorbehouden.

Ontdek je volgende favoriete game

BundelGa voor een bundel

*Gebundelde randapparatuur kan per regio verschillen. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.

Video Reviews

More powerful than PC Intel i9-12900H power on ROG STRIX SCAR 15, the world's most powerful notebook (now).

ROG Strix Scar G543ZX-HF058W The most powerful for real eSport athletes.

ROG Scar 15 is a true notebook that comes in all aspects.

From making a test machine that uses liquid metal or Liquid metal, it can reduce heat better. silicone-based equipment obviously plain

20 THREADS in a laptop? ROG Strix SCAR gaming laptop: Intel i9 and a powerful graphics card

Video review from the channel EddyForbes

Video review from the channel EddyForbes

Video review from the channel AJluKZ

Video review from the channel The ROCO

2022 ROG Strix SCAR 15/17 - Beat the best. Be the best.

It's a powerful gaming laptop, as it smoothly runs all games you'd like to play. The best part is that the laptop gets 4 speakers with Dolby Atmos™ & Hi-Res™.

The new ROG Strix Scar 15 is packed to the gills in terms of the hardware you can have on the gaming laptop in 2022. This has to be one of the most powerful gaming laptops I have tested till date.

The new ROG Strix Scar 15 in 2022 is a power-packed laptop for gamers.

The ROG Strix Scar 15 is an incredible looking laptop. It costs a lot but I feel it still is a bargain. ASUS has really hit the ball out of the park with this one.

In terms of playing games, working, editing, I can tell you that it's smooth.

ASUS ROG Strix Scar 15 (G543) is considered the top gaming notebook in the ROG Strix family that is a serious gaming series. Suitable for eSport gamers, full gaming features, RGB lights around, come with the highest processor chip Intel Core i9-12900H that is stronger than the previous i9.

ASUS ROG Strix Scar, the first Intel Gen 12 notebook with i9 specs, powerful

The best gaming laptop on the market right now with ROG Strix Scar 15.

ROG Strix Scar 15 must say that it is a notebook that is stronger than many Desktop PCs of many models.

ASUS ROG Flow Z13 is considered a 2-in-1 Notebook like a Gaming Tablet with a removable keyboard. with the strongest power in the world Ultra-thin design, lightest 1.18 kg, easy to carry, packed with the latest specs and gaming features like never before. Whether it's a powerful Intel Core i9-12900H processor chip, high performance, advanced technology.

ASUS ROG Strix Scar 15 Review - It's Too Good!

ASUS Scar 15 (2022) Review - Most Powerful 15" Gaming Laptop!

ASUS ROG Strix Scar 15 (2022): For Hardcore Gaming!

A Massive Upgrade! - 2022 ASUS ROG Strix Scar 15 Review (i9-12900H, RTX 3070 Ti, 240Hz 1440p)

ASUS ROG Strix Scar 15 G533 Review: Buy this instead of a GPU!

Media Reviews

CUSTOMER REVIEWS

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • De standaard Asus-testomgeving voor de accuduur is als volgt: Windows-besturingssysteem, schermmodule met 150 nits helderheid, verlichting uit en andere toepassingsinstellingen.
 • Video afspelen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth uitgeschakeld, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiebesparingsmodus ingesteld op Battery Saver, systeemvolume op 67% en video op volledig scherm, 1080p resolutie
 • Web browsen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiemodus ingesteld op Better Battery en met gebruik van de website Weblooper Top50 in Google Chrome om de video af te spelen met een verversingstijd van 10 seconden.
 • Factoren die de accuduur beïnvloeden zijn onder andere de laptopconfiguratie, de energie-instellingen en de manier waarop de laptop wordt gebruikt. De accucapaciteit neemt af met het aantal cycli en de leeftijd.
 • Snellaadtijden zijn van toepassing wanneer de juiste ASUS/ROG-adapter wordt gebruikt die bij het geselecteerde model wordt geleverd en het systeem wordt uitgeschakeld (via het commando "afsluiten"). In compatibele scenario's kunnen accu's binnen 30 minuten tot 50% worden opgeladen bij een optimaal temperatuurbereik van 20-45 graden Celsius. Oplaadtijden kunnen +/10% variëren als gevolg van systeemtolerantie.
 • De termen HDMI en HDMI High-Definition Multimedia Interface, het HDMI handelsimago en de HDMI logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • De actuele versie van HDMI 2.1 moet worden gecontroleerd op de pagina met specificaties.
 • HDMI 2.0 is gewijzigd in HDMI 2.1 TMDS en HDMI 2.1 is gewijzigd in HDMI 2.1 FRL, met ingang van 3 mei 2022.
 • De actuele HDMI-versie van de producten moet worden gecontroleerd op de respectievelijke pagina met productspecificaties.
 • Unit met RJ45-poort ondersteunt geen "Power over Ethernet" (PoE), alleen datatransmissie.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer