ROG Zephyrus G16 (2024) GU605

Beginnend bij € 1.899,00 € 2.099,00
Beginnend bij € 1.899,00 € 2.099,00
 • Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Waar te koop
 • Ondersteuning

Prestaties en precisie samengebracht

\ Ontwerp

Het nieuwe tijdperk

NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 in 1,49cm CNC aluminium behuizing

\ Prestaties

De toekomst is hier

Windows 11 Pro
Besturingssysteem
Tot
Intel® Core™ Ultra 9 processor
185H
Tot NVIDIA® GeForce
RTX™ 4090
Laptop GPU
Gaming
Creëren
Productiviteit

Ray tracing ontketend

Tot NVIDIA® GeForce
GeForce RTX™ 4090
Laptop GPU
Max. TGP
115W
met Dynamic Boost
NVIDIA®
Advanced Optimus
 

Jouw ideeën, versneld

door NVIDIA Studio

Krijg next-level AI-prestaties op GeForce RTX.
Ontdek het voordeel van RTX AI. GeForce RTX™ en NVIDIA RTX™ GPU's zijn gebouwd voor het AI-tijdperk en bevatten gespecialiseerde AI Tensor Cores die geavanceerde prestaties en next-gen mogelijkheden leveren. Van verbeterde creativiteit en ultra-efficiënte productiviteit tot razendsnel gamen, de ultieme AI power op Windows pc's zit in RTX.

Next-level prestaties

Tot
Intel® Core™ Ultra 9 processor
185H
Intel® AI Boost
NPU
14
Cores
Hulp is altijd bij de hand
Copilot in Windows 11 vult je capaciteiten en creativiteit aan met intelligente assistentie en relevante antwoorden.

*Scherm gesimuleerd, onder voorbehoud. De beschikbaarheid van functies en de uitroltijd kunnen variëren.

Krijg tijdbesparende assistentie
E-mails samenvatten met Copilot in Windows 11

Krijg de antwoorden die je nodig hebt
Krijg persoonlijke begeleiding met Copilot in Windows 11

Bepaal de gewenste instellingen
Met Copilot in Windows 11
Een gestileerde 2D wireframe afbeelding van een M.2 SSD. - originele afbeelding
Een gestileerde 2D wireframe afbeelding van een M.2 SSD. - bewerkte afbeelding

Opslag

Games, applicaties en grote bestanden worden met warpsnelheid geladen op een ultrasnelle PCIe 4.0 SSD. Tot 2TB aan opslagruimte laat veel ruimte over voor creatieve apps en tonnen aan games, met genoeg resterende ruimte voor je professionele portfolio.

Tot

2TB PCIe® 4.0

SSD-opslag

Een gestileerde 3D-afbeelding van een laptopmoederbord, met de routing tussen CPU, GPU, MUX Switch en scherm gemarkeerd.

MUX Switch met NVIDIA Advanced Optimus

Met NVIDIA® Advanced Optimus kan de laptop automatisch frames van de afzonderlijke GPU rechtstreeks naar het scherm leiden met behulp van een MUX Switch, waarbij de geïntegreerde graphics worden overgeslagen. Deze route verbetert de prestaties met 5-10% ten opzichte van machines zonder een MUX Switch, zodat je gegarandeerd de allerbeste gaming-ervaring krijgt - en dat allemaal zonder ook maar één knop te hoeven aanraken.

Een gestileerde 2D wireframe afbeelding van een RAM-module. - originele afbeelding
Een gestileerde 2D wireframe afbeelding van een RAM-module. - bewerkte afbeelding

Geheugen

Met een capaciteit tot 32GB die normaal gesproken is voorbehouden aan high-end werkstations, zorgt het ultrasnelle 7467MHz geheugen ervoor dat de Zephyrus G16 moeiteloos kan multitasken.

*Nominale snelheid van RAM-module. Daadwerkelijke geheugensnelheden kunnen variëren per CPU-configuratie.

Tot

32GB

LPDDR5X-7467MHz geheugen

\ Nebula Display​

OLED is hier

*Gemiddeld testresultaat in MyASUS / Armoury Crate Splendid Display P3 en sRGB-kleurengamma: Delta E < 1, +/- 0,5, en kan variëren per specificatie. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke prestaties ook kunnen variëren onder verschillende testprocedures, apparatuur en patronen.

\ Nebula Display​

OLED is hier

*Gemiddeld testresultaat in MyASUS / Armoury Crate Splendid Display P3 en sRGB-kleurengamma: Delta E < 1, +/- 0,5, en kan variëren per specificatie. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke prestaties ook kunnen variëren onder verschillende testprocedures, apparatuur en patronen.
OLED
paneel
2,5K
resolutie
0,2ms
Responstijd
1.000.000:1
Contrastverhouding
240Hz
Verversingssnelheid
Delta E < 1
kleurnauwkeurigheid
500 nits
helderheid
100%
DCI-P3

Snel

Toonaangevende OLED-panelen met G-SYNC ondersteuning

0,2ms
Responstijd

Heldere

1.000.000:1 ultrahoge contrast ratio

1.000.000:1
Contrastverhouding

Levendige

2,5K resolutie

2,5K resolutie
 
Man gebruikt een grote snijmachine om nauwkeurig een stuk stof te snijden in een textielfabriek.
Een achtergrond met een dominante paarse tint, afgewisseld met blauw in een verloopeffect.

Snel

Toonaangevende OLED-panelen met G-SYNC ondersteuning

0,2ms
Responstijd
Een achtergrond met een dominante blauwe tint, afgewisseld met paars in een verloopeffect.

Heldere

1.000.000:1 ultrahoge contrast ratio

1.000.000:1
Contrastverhouding
Een achtergrond met een dominante donkerblauw/grijze tint, afgewisseld met zilver in een verloopeffect.

Levendige

2,5K resolutie

2,5K resolutie
 

G-SYNC technologie

Niets onderbreekt het volledig opgaan in games zo erg als screen tearing-effecten. GPU's renderen frames met variabele snelheden, maar schermen vernieuwen meestal constant, zodat ze niet synchroon kunnen lopen, wat zichtbare haperingen en artefacten veroorzaakt die je afleiden van de actie. Met NVIDIA® G-SYNC synchroniseert de verversingssnelheid van het scherm met de frame rate van de GPU om een eind te maken aan visuele tearing, haperingen tot een minimum te beperken en invoervertraging te verminderen. Maak je klaar om gameplay te ervaren die er natuurlijker dan ooit uitziet en aanvoelt.

Dolby Vision®-technologie

Van scène tot scène, van frame tot frame, Dolby Vision laat media er beter uitzien. De technologie biedt een verbetering ten opzichte van standaard 4K high dynamic range (HDR) video, door beelden dynamisch aan te passen om elk beeld dat je ziet rijker, helderder en levendiger te maken. Creators kunnen hun streams, video's en andere content filmen en bewerken in een formaat dat doorgaans wordt gebruikt door professionals in de sector.

Pantone® kleurvalidatie

Elk IPS-niveau beeldscherm is in de fabriek gekalibreerd om ervoor te zorgen dat de kleuren nauwkeurig zijn voor het Pantone®-palet. Kunstenaars, ontwerpers en contentmakers kunnen daardoor hoogwaardige content toevoegen aan hun portfolio's en op de zelfde machine genieten van rijkere gaming-beelden.

100% DCI-P3 kleurdekking

Hoewel de sRGB-kleurruimte de standaard is voor de meeste digitale beelden, vertegenwoordigt deze slechts ongeveer 75% van het DCI-P3 spectrum dat wordt gebruikt voor professionele filmproducties. Schermen met volledige DCI-P3 dekking bieden een breed kleurengamma voor levendigere beelden, en met een Delta E van minder dan 1* laat het scherm van de Zephyrus G16 je films en andere media precies beleven zoals ze bedoeld zijn.

*Gemiddeld testresultaat in MyASUS / Armoury Crate Splendid Display P3 en sRGB-kleurengamma: Delta E < 1, +/- 0,5, en kan variëren per specificatie. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke prestaties ook kunnen variëren onder verschillende testprocedures, apparatuur en patronen.

\ Thermisch

Koel, Kalm, Ontspannen

Vloeibaar metaal
 
Dampkamer*
 
Tri-Fan
technologie*
2e generatie
Arc Flow Fans
0db
Ambient Cooling

*Verschilt per SKU

De bovenkant cover van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
Het toetsenbord van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
Het koellichaam van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
De heatpipe van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
Het pcb moederbord van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
Het stoffilter van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
De ventilator van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie
De luchtuitlaat van de laptop voor de GeForce RTX 4080/4090-versie

0db Ambient Cooling

Geniet van echt stille koeling bij lichte werkbelasting dankzij 0dB Ambient Cooling-technologie. In de Stille bedrijfsmodus schakelt het koelsysteem alle ventilatoren uit tijdens alledaagse taken, om warmte passief af te voeren. Dankzij minder afleiding kun je je concentreren op je werk en helemaal opgaan in films. Als de CPU- of GPU-temperaturen stijgen, schakelen de ventilatoren automatisch weer in.

Vernieuwd toetsenbord

Eerdere toetsenbordontwerpen waren gericht op het koel houden van de temperaturen van de behuizing, zodat je vingers comfortabel bleven tijdens lange gaming-sessies. Het nieuw ontworpen toetsenbord houdt niet alleen je handen comfortabel op het trackpad en toetsenbord, maar vergroot ook de luchtinlaat voor de belangrijkste systeemonderdelen. Dit verbetert de koelprestaties van de Zephyrus G16 zonder dat het gewicht of de grootte van de behuizing toeneemt.

Koellichaam

Het hart van elke geweldige laptop is een geweldige koeloplossing. Ondanks de ultradunne behuizing is de Zephyrus G16 voorzien van een koelplaat met dubbele uitlaat die warmte efficiënt naar buiten helpt af te voeren, voor langdurige prestaties. Door deze koellichamen dichter bij de behuizing te plaatsen, wordt verwarmde lucht efficiënter dan ooit uit de machine afgevoerd, waardoor hercirculatie wordt verminderd.

Dampkamer

Traditionele laptops maken gebruik van een systeem van heatpipes om warmte van de processor naar de koellichamen af te voeren. Soms is een dampkamer echter efficiënter. Met veel meer oppervlaktecontact, waaronder op het VRM-circuit, koelt de dampkamer van de Zephyrus G16 zoveel mogelijk van het moederbord voordat de warmte wordt doorgegeven aan de koellichamen. Beperkte ruimte hoeft je koelpotentieel niet te beperken.

Vloeibaar metaal

De vloeibaar metalen compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperaturen met tot wel 13°C in vergelijking met standaard thermische pasta. Het aanbrengen ervan op CPU's is delicaat werk, dus heeft ROG op maat gemaakte apparatuur in gebruik genomen om het proces te automatiseren met mechanische precisie. Het heeft ook een gepatenteerd interne omheining ontworpen om de compound te omvatten.

Tot
13°C koelere
 
Tot
14X betere
Thermische geleidbaarheid

Stoffilter

Stof en vezels kunnen zich in de machine ophopen, waardoor warmte wordt vastgehouden en de prestaties na verloop van tijd afnemen. Een filter over de luchtinlaten helpt stof buiten te houden, zodat de CPU en GPU gemakkelijker kunnen ademen, voor jarenlange soepele en stabiele werking.

*Interne testen in een gesimuleerde stoffige omgeving

2e generatie Arc Flow Fans

De Zephyrus G16 is de eerste generatie ROG-laptop met onze vernieuwde 2e generatie Arc Flow Fans™. We hebben kleine bochten toegevoegd aan het einde van elk van de 84 primaire bladen, om zowel het stroomverbruik als de turbulentie te verminderen. De ventilatoren hebben nu ook een dubbel waaierontwerp, met een kleinere set van 42 ventilatorbladen binnenin die ervoor zorgen dat er meer lucht wordt doorgezogen bij elke omwenteling van de ventilator, vergelijkbaar met een straalturbine. Deze ventilatoren verbruiken 16% minder stroom terwijl de luchtstroom met 11% toeneemt, zodat de krachtige componenten binnenin optimaal kunnen presteren.

0,1mm
Dikte bladtip
Ontwerp met dubbele waaier
 
11%
Toename van luchtstroom
16%
Minder stroomverbruik

Uitlaatopeningen

De Zephyrus G16 heeft een dubbel uitlaat-koellichaam, waarvan een naast de rubberen voetjes van de laptop die lucht omlaag afvoert, plus een aan de achterkant van de machine, die lucht afvoert onder ons nieuwe schermscharnier en het weghoudt van het scherm.

De bovenkant cover van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
Het toetsenbord van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
Het koellichaam van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
De ventilator van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
Het pcb moederbord van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
De heatpipe van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
Het stoffilter van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie
De luchtuitlaat van de laptop voor de GeForce RTX 4050/4060/4070-versie

0db Ambient Cooling

Geniet van echt stille koeling bij lichte werkbelasting dankzij 0dB Ambient Cooling-technologie. In de Stille bedrijfsmodus schakelt het koelsysteem alle ventilatoren uit tijdens alledaagse taken, om warmte passief af te voeren. Dankzij minder afleiding kun je je concentreren op je werk en helemaal opgaan in films. Als de CPU- of GPU-temperaturen stijgen, schakelen de ventilatoren automatisch weer in.

Vernieuwd toetsenbord

Eerdere toetsenbordontwerpen waren gericht op het koel houden van de temperaturen van de behuizing, zodat je vingers comfortabel bleven tijdens lange gaming-sessies. Het nieuw ontworpen toetsenbord houdt niet alleen je handen comfortabel op het trackpad en toetsenbord, maar vergroot ook de luchtinlaat voor de belangrijkste systeemonderdelen. Dit verbetert de koelprestaties van de Zephyrus G16 zonder dat het gewicht of de grootte van de behuizing toeneemt.

Koellichaam

Het hart van elke geweldige laptop is een geweldige koeloplossing. Ondanks de ultradunne behuizing is de Zephyrus G16 voorzien van een koelplaat met dubbele uitlaat die warmte efficiënt naar buiten helpt af te voeren, voor langdurige prestaties. Door deze koellichamen dichter bij de behuizing te plaatsen, wordt verwarmde lucht efficiënter dan ooit uit de machine afgevoerd, waardoor hercirculatie wordt verminderd.

Tri-Fan Technology

Onze nieuwe Tri-Fan Technology leidt de lucht door nauwkeurig berekende uitsparingen in de behuizing, waardoor de luchtstroom rechtstreeks naar interne componenten wordt geleid om ze onder alle omstandigheden koel te houden. Een derde hulpventilator stuurt extra warmte van de GPU en het VRAM rechtstreeks naar de koellichamen, zodat de machine koel blijft tijdens lange video renders of gaming-sessies.

2e generatie Arc Flow Fans

De Zephyrus G16 is de eerste generatie ROG-laptop met onze vernieuwde 2e generatie Arc Flow Fans™. We hebben kleine bochten toegevoegd aan het einde van elk van de 84 primaire bladen, om zowel het stroomverbruik als de turbulentie te verminderen. De ventilatoren hebben nu ook een dubbel waaierontwerp, met een kleinere set van 42 ventilatorbladen binnenin die ervoor zorgen dat er meer lucht wordt doorgezogen bij elke omwenteling van de ventilator, vergelijkbaar met een straalturbine. Deze ventilatoren verbruiken 16% minder stroom terwijl de luchtstroom met 11% toeneemt, zodat de krachtige componenten binnenin optimaal kunnen presteren.

0,1mm
Dikte bladtip
Ontwerp met dubbele waaier
 
11%
Toename van luchtstroom
16%
Minder stroomverbruik

Vloeibaar metaal

De vloeibaar metalen compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperaturen met tot wel 13°C in vergelijking met standaard thermische pasta. Het aanbrengen ervan op CPU's is delicaat werk, dus heeft ROG op maat gemaakte apparatuur in gebruik genomen om het proces te automatiseren met mechanische precisie. Het heeft ook een gepatenteerd interne omheining ontworpen om de compound te omvatten.

Tot
13°C koelere
 
Tot
14X betere
Thermische geleidbaarheid

Heatpipe

Heatpipes zijn van cruciaal belang voor het koelsysteem van een laptop, vooral in een dunne en lichte vormfactor zoals de G16. Voor 2024 introduceren we een nieuwe heatpipe van vezel en gaas die 23% efficiënter is dan het vorige ontwerp op basis van groeven en poeder.

26%
Efficiëntieverbetering

Stoffilter

Stof en vezels kunnen zich in de machine ophopen, waardoor warmte wordt vastgehouden en de prestaties na verloop van tijd afnemen. Een filter over de luchtinlaten helpt stof buiten te houden, zodat de CPU en GPU gemakkelijker kunnen ademen, voor jarenlange soepele en stabiele werking.

*Interne testen in een gesimuleerde stoffige omgeving

Uitlaatopeningen

De Zephyrus G16 heeft een dubbel uitlaat-koellichaam, waarvan een naast de rubberen voetjes van de laptop die lucht omlaag afvoert, plus een aan de achterkant van de machine, die lucht afvoert onder ons nieuwe schermscharnier en het weghoudt van het scherm.

Een bovenaanzicht van een Platinum White Zephyrus G16, met een afbeelding op het scherm en nadruk op de grotere toetsen en luidsprekers.

\ Bediening

Meesterlijke toetsen

12%
Grotere toetskappen
1,7mm
indrukafstand
24%
Duurzamer
1,7mm
Toetskap tussenafstand
16:10
Perfecte verhouding
240Hz
Report Rate
< 30dB
Stille toetsenbord rollover
20 miljoen
Levensduur toetsaanslag
Premium glas
Aan/uit-knop
Extreme close-up van de nieuwe aan/uit-toets op de Platinum White Zephyrus G16.

Premium glas aan/uit-toets

De bovenste helft van het scherm van een Zephyrus G16, met het ROG Fearless Eye-logo op het scherm.

Windows Hello

Een infraroodcamera zorgt voor naadloze ontgrendeling via Windows Hello-ondersteuning, zelfs bij weinig licht.

Extreme close-up van de WASD-toetsen op de Eclipse Grey Zephyrus G16, met de toetsen blauw verlicht.

Aura Sync

Dankzij Aura Sync-ondersteuning kun je eenvoudig al je met ROG RGB uitgeruste randapparatuur koppelen en de kleuren op elkaar afstellen.

Een extreme close-up van de voedingspoort en het verborgen scharnierontwerp van een Eclipse Grey Zephyrus G16.

Ontwerp met verborgen scharnier

Een extreme close-up van het toetsenbord van een Platinum White Zephyrus G16, met de nadruk op de pijltjestoetsen.

12,24% grotere toetskappen

​Eclipse Grey
Platinum White

\ Ontwerpverhaal

Slank ontwerp

CNC-gefreesd
Precisie vakmanschap
100%
Aluminiumlegering
Verborgen scharnier
Ontwerp

Een stukje genialiteit

15
Voorgeprogrammeerde animaties
Sonic Match
modus
Notificatie
modus

\ Bediening

Precisie vakmanschap

100%
Luchtvaart aluminiumlegering
8
Productieprocessen
Kanalen zijn met ultrakrappe toleranties uitgesneden voor het toetsenbord, touchpad en luidsprekers, zodat ze van rand tot rand kunnen liggen. Maximale ruimte, maximale efficiëntie.
Alle toetsgaten en de nabijgelegen ventilatieopeningen van het toetsenbord zijn afzonderlijk gefreesd. Dit geeft het metaal een meer premium afwerking en behoudt de structurele sterkte om buigen van het toetsenbord te minimaliseren wanneer de behuizing volledig in elkaar is gezet.
De gaten voor de luidsprekers worden geboord met een superhoog toerental van 100.000 TPM, waardoor ultrakrappe toleranties mogelijk zijn en een ontwerp dat zich uitstrekt van de ene rand van de machine tot de andere.
De achtergrond toont een driehoekige ruimte met blauwe en paarse kleuren

\ Audio

Verhoog het volume

6
Luidsprekers
Twee kanten
Woofers
47%
Volumetoename
100Hz
Bas lage frequentie
Een extreme close-up en 3D-uitsnede van de woofers op een Zephyrus G14, die hun positie laat zien aan de rand van de behuizing het dichtst bij de gebruiker.
Woofer

Woofer

Soms betekent groter ook beter. De Zephyrus G16 heeft grotere woofers dan de vorige generatie. Deze enorme toename zorgt voor luidere volumes en helderder, rijker geluid bij lagere volumes. Deze woofers zijn ook in staat om veel lagere frequenties te bereiken, voor diepere bastonen dan je zou verwachten van een dunne en lichte laptop.

3D-microfoonarray

Drie modi voor de geïntegreerde microfoonarray geven je meer controle over je input. De Cardioïde-modus vangt het geluid op van direct vóór de laptop en minimaliseert de input van de achterkant, ideaal voor streaming en gaming. De Stereo-modus gebruikt de rechter- en linkerkanalen om een breder geluidslandschap vast te leggen voor live muziek of andere ervaringen waar je helemaal in op wilt gaan.

Dolby Atmos

Rijkere audio trekt je dieper in gameplay en media. Virtuele 5.1.2-kanaals surround sound, aangedreven door Dolby Atmos, verbetert de ruimtelijke onderdompeling met meer genuanceerde, gelaagde geluidseffecten die je kunt optimaliseren met speciaal afgestemde vooraf ingestelde modi voor films en games.

Gesimuleerde geluidsgolven in tweeën gedeeld, met meerdere frequenties aan de linkerkant en slechts twee aan de rechterkant.

AI Noise-Cancelation

Onze geavanceerde Two-Way AI Noise Cancelation-technologie draait op de CPU, wat de GPU vrijmaakt om hogere frame rates te behalen. Het werkt met elk invoerapparaat en ook met downstream verbindingen, zodat je ruis kunt verwijderen van zowel je eigen microfooninput als van inkomende feeds. Noise-canceling instellingen kunnen zelfs per programma worden aangepast, waarbij specifieke apps zoals voice chats worden gefilterd zonder dat dit gevolgen heeft voor de game-audio die je ongemoeid wilt laten.

\ Draagbaarheid

Voeding voor de hele dag

90Wh
Accu
Een persoon plaatst een Platinum White Zephyrus G16 in een kleine ROG laptop draagtas.
1.85KG
Een jonge vrouw in een bibliotheek met een Eclipse Grey Zephyrus G16.
50% in 30 min.
Die mobiliteit wordt voortgezet met ondersteuning voor snelladen, waarmee de G16 in slechts 30 minuten van 0-50% kan worden opgeladen.

\ Draagbaarheid

Voeding voor de hele dag

90Wh
Accu
Een bovenaanzicht van een Eclipse Grey Zephyrus G16, naast z'n USB-C lader en een ROG bureaumat.
Wi-Fi 6E
Met volledige ondersteuning voor de Wi-Fi 6E-standaard profiteert de G16 van verbindingen op breedbandniveau, zelfs bij overbelaste netwerken.
Een 3D-weergave van een Eclipse Grey Zephyrus G16 vanaf de rand met gesloten klep, om de extreem dunne afmetingen te illustreren.
1,49cm
Dunste
\ Connectiviteit
Robuuste connectiviteit
ASUS Slim Power Jack
HDMI 2.1
Thunderbolt™4 Type-C ondersteuning DisplayPort 2.1, Power Delivery 3.0 (input: 20V/5A)
USB3.2 Gen2 Type A
audio-aansluiting: Mic-in en hoofdtelefoon
SD-kaartlezer (UHS II)
USB3.2 Gen2 Type A
USB3.2 Gen2 Type-C ondersteuning DisplayPort™ 1.4, Power Delivery 3.0 (input: 20V/5A)
Ondanks zijn slanke en superdraagbare behuizing biedt de G16 alle connectiviteit om je workflow of het battlestation van je dromen mogelijk te maken. Twee USB-C poorten, die beide schermuitvoer ondersteunen, en één die Thunderbolt™ 4 en DisplayPort 2.1 ondersteunt, maken optimaal gebruik van deze veelzijdige connector. Voor je andere randapparatuur breiden twee USB 3.2 Gen2 Type-A poorten de connectiviteit nog verder uit. Voor snelle bestandsoverdracht of extra opslag staat een speciale UHS-II MicroSD-kaartlezer klaar.
SD-kaartlezer (UHS II)
USB3.2 Gen2 Type A
USB3.2 Gen2 Type-C ondersteuning DisplayPort™ 1.4, Power Delivery 3.0 (input: 20V/5A) 
ASUS Slim Power Jack
HDMI 2.1
Thunderbolt™4 Type-C ondersteuning DisplayPort 2.1, Power Delivery 3.0 (input: 20V/5A)
USB3.2 Gen2 Type A
audio-aansluiting: Mic-in en hoofdtelefoon

\ Software

Zephyrus G16 laptop
Een Eclipse Grey Zephyrus G16 met de klep open en het Game Visual-submenu van Armoury Crate open op het scherm.
Een Eclipse Grey Zephyrus G16 met de klep open en de hoofdpagina van Armoury Crate op het scherm.
Een mix van Microsoft games in een banneradvertentie, waaronder Forza, Halo en Microsoft Flight Simulator.

Ontdek je volgende favoriete game

Speel meer dan 100 games van hoge kwaliteit met vrienden op pc, console, telefoon of tablet voor één lage maandelijkse prijs.* Omdat er constant games worden toegevoegd, is er altijd iets nieuws te spelen.

*Voorwaarden en uitzonderingen zijn van toepassing. De gamescatalogus varieert per tijd, regio en toestel. Zie xbox.com/gamepass en https://www.ea.com/eaplay/terms voor details. Xbox Cloud Gaming: Streaminglimieten zijn van toepassing. Compatibele controller (afzonderlijk verkocht), ondersteund apparaat en Xbox Game Pass-app vereist; zie systeemvereisten. De systeemeisen verschillen per game; de prestaties nemen toe bij krachtigere systemen.

\ BUNDEL

GEAR UP AND GAME

*Gebundelde randapparatuur kan per regio verschillen. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.
Een Platinum White Zephyrus G16, opgesteld met erbij een ROG muis, draagtas en voedingsadapter.

Onderscheidingen

Video Reviews

Video review from the channel ASUS ROG BALTICS

Super Thin OLED Gaming Laptops

these are the real Gaming MacBook Pros!

The Mind-Blowing 240hz OLED Gaming Laptop!

First up is the new Zephyrus G14, and the biggest improvements they've made this year are that they've made it thinner and added on OLED screen now.

We analyze the ROG Zephyrus G16 in its 2024 version, a brutal device in terms of aesthetics and performance, suitable for the most demanding users

THIS GAMING LAPTOP PC is MY FUTURE!!!!!!!! Enough games...

Intel Core Ultra 9 processor + RTX 4090 laptop GPU packed within a 1.9kg machine– The dream laptop!

ROG Zephyrus... Light, Fast, Gaming on the Go!

Very light and thin! It stays cool even after playing games like Street Fighter for hours! That's rare for gaming laptops, I really love it!

2024년 ASUS ROG 국내출시 4종 게이밍 노트북 대거 공개 2024 CES ROG 양대 산맥 AI 노트북을 모두 취했구나!

2024 ROG Zephyrus G16 - Official unboxing video | ROG

The NEW Asus ROG Zephyrus G16 and G14

A LAPTOP FROM A SINGLE BLOCK

The Best Ultra Thin OLED Gaming Laptop Right Now! ROG Zephyrus G16 Hands-On

ASUS ROG Zephyrus G16 Review - It's Amazing!

Dream Laptop Come True! ROG Zephyrus G16 (2024)

Serious rival to the Macbook Pro | RTX 4090 and more ROG Zephyrus G16 review

4090 and i9 meet in an ultra-thin chassis: ASUS ROG Zephyrus G16

THE MOST UNIVERSAL!!! ROG Zephyrus G16 2024 (GU605) laptop review.

Review of the powerful business laptop ROG Zephyrus G16 (2024) - Compact and elegant.

TOP GAMING LAPTOP: ASUS ROG ZEPHIRUS G16 2024 WITH INTEL CORE ULTRA 9 AND GRFORCE RTX 4090.

Видеообзор от канала Technote

The most powerful and lightest ROG Zephyrus G16 gaming laptop‎

Video review from the channel HDTanel

Видеообзор от канала Bluescreen

Видеообзор от канала ASUS ROG CIS

Видеообзор от канала stupidmadworld

Видеообзор от канала ASUS ROG CIS

Video review from the channel Konsumer

Video review from the channel MrBegėdis

Видеообзор от канала pakapak

Видеообзор от канала Texnoplov

Видеообзор от канала UPG

Asus ROG Zephyrus G16 (2024) Everything You Need to KNOW!

I kind of like this machine

Asus ROG Zephyrus G14 and G16 hands-on: The BEST gaming laptops of CES?

Asus ROG Zephyrus G14 + G16 Preview - The best new notebooks of 2024?

The Razer Blade Killer is HERE! 2024 ROG Zephyrus G14 & G16.

They've gone TOO far

First 2 weeks impression on the device. Really loving the design, the lightweight, the RAW POWER this guy can produce, of course not to forget the OLED G-SYNC. Its such a great experience gaming and working on this device.

The intelligent cooling system on the 2024 ROG Zephyrus G16 allows it to be jam packed with performance whilst maintaining a thin and light chassis. In fact, it’s the thinnest ROG Zephyrus G16 to date!

This is the Nebula Display on the 2024 ROG Zephyrus G16. For the first time on an ROG laptop, you get to enjoy the ultra fast response time and incredible contrast ratio made possible by OLED technology!

It is one of the best laptops that exist right now.

[Rog Zephyrus G16 GU605] 240Hz OLED display with the top CPU gaming notebook PC -YouTube

Latop gaming 16" đẹp nhất hiện nay, đụng vô là mê: ROG Zephyrus G16

4 yếu điểm ai cũng gặp trên Laptop Gaming: ROG Zephyrus G16 2024 thì giải quyết ngon!

i. Zephyrus G16 (2024) sở hữu thiết kế hoàn toàn mới, cải tiến từ thế hệ trước, sở hữu độ mỏng nhẹ ấn tượng trong khi cấu hình mạnh mẽ với Intel Core Ultra và đồ họa rời NVIDIA RTX 40 Series.

Đánh giá ROG Zephyrus G16 2024 - Ultrabook Gaming 16 inch đáng mua nhất

ROG Zephyrus G16 (2024): TUYỆT - Intel Core Ultra 9 + RTX 4070 115W

ROG Zephyrus G14 & G16: ASUS nhét cả Intel Core 9 Ultra, RTX 4070 vào con máy dày 1.5cm!

ROG Zephyrus G16 🧁🧁🧁

ROG Zephyrus G16 2024 review

ROG Zephyrus G16 (2024) GU605MI: for work and sometimes for play.

If you are looking for the best Windows laptop for 2024, buy this laptop-ROG Zephyrus G16, which ASUS has already sold in the market, is thoroughly reviewed. I Love it much!

ROG's Zephyrus Line Up Has Never Been Boring - ROG Zephyrus G16 2024 Review

ROG Zephyrus G16: A multipurpose laptop that you won't regret buying...It’s my favorite computer I’ve ever tested.

Watch me fall in love in 30min... with ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) ASUS ROG Zephyrus G16, which can be said to be the best laptop in 2024, will be unboxed and tested 👀

Видеообзор от канала Bluescreen

Media Reviews

CUSTOMER REVIEWS

Aanbevolen producten

ROG Zephyrus M16 (2023) GU604

 • Windows 11 Pro 
 • GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU 
 • 13th Gen Intel® Core™ i9 
 • 16 inch QHD Mini-LED 240Hz/3ms, 16:10, ROG Nebula HDR™ 
 • 64GB of 4800MHz DDR5 RAM with 2 SO-DIMM 
 • 2TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD 

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • De standaard Asus-testomgeving voor de accuduur is als volgt: Windows-besturingssysteem, schermmodule met 150 nits helderheid, verlichting uit en andere toepassingsinstellingen.
 • Video afspelen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth uitgeschakeld, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiebesparingsmodus ingesteld op Battery Saver, systeemvolume op 67% en video op volledig scherm, 1080p resolutie
 • Web browsen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiemodus ingesteld op Better Battery en met gebruik van de website Weblooper Top50 in Google Chrome om de video af te spelen met een verversingstijd van 10 seconden.
 • Factoren die de accuduur beïnvloeden zijn onder andere de laptopconfiguratie, de energie-instellingen en de manier waarop de laptop wordt gebruikt. De accucapaciteit neemt af met het aantal cycli en de leeftijd.
 • Snellaadtijden zijn van toepassing wanneer de juiste ASUS/ROG-adapter wordt gebruikt die bij het geselecteerde model wordt geleverd en het systeem wordt uitgeschakeld (via het commando "afsluiten"). In compatibele scenario's kunnen accu's binnen 30 minuten tot 50% worden opgeladen bij een optimaal temperatuurbereik van 20-45 graden Celsius. Oplaadtijden kunnen +/10% variëren als gevolg van systeemtolerantie.
 • De termen HDMI en HDMI High-Definition Multimedia Interface, het HDMI handelsimago en de HDMI logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • De actuele versie van HDMI 2.1 moet worden gecontroleerd op de pagina met specificaties.
 • HDMI 2.0 is gewijzigd in HDMI 2.1 TMDS en HDMI 2.1 is gewijzigd in HDMI 2.1 FRL, met ingang van 3 mei 2022.
 • De actuele HDMI-versie van de producten moet worden gecontroleerd op de respectievelijke pagina met productspecificaties.
 • Unit met RJ45-poort ondersteunt geen "Power over Ethernet" (PoE), alleen datatransmissie.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.