• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Ondersteuning
Adobe 3 month free bundle

ROG Strix XG258Q

ROG Strix XG258Q Gaming Monitor - 25” (24,5” zichtbaar) FHD (1920x1080), native 240Hz, 1ms,G-SYNC compatibel, Adaptive-Sync (FreeSync™), Asus Aura RGB

 • 24,5” Full HD gaming-monitor met een 240Hz native vernieuwingsfrequentie voor vloeiende gameplay
 • Gecertificeerd als G-SYNC compatibel, voor een naadloze gaming-ervaring zonder tearing door standaard inschakeling van VRR (variable refresh rate).
 • Ultrasnelle 1 ms responstijd en Adaptive-Sync (FreeSync™) om af te rekenen met bewegingsonscherpte en tearingeffecten, voor supervloeiende gameplay
 • ROG Strix XG-serie gaming-monitoren zijn voorzien van ASUS Aura RGB-verlichting aan de achterzijde en een aanpasbare verlichtingssignatuurprojectie voor gaming-geïnspireerde esthetiek
 • VESA-wandmontage om ruimte te besparen op het bureau plus ergonomisch ontworpen voet met volledige kantel-, draai-, pivot, en hoogteverstelling.

ALLEEN SNELHEID IS ONOVERWINNELIJK

Bij de ROG Strix XG258Q draait alles om snelheid - wat het de perfecte monitor maakt voor eSports en first-person shooters. Deze Full HD-monitor is de snelste ooit, met een native vernieuwingsfrequentie van 240Hz, 1ms responstijd en Extreme Low Motion Blur-technologie voor zijdezachte gameplay en ultrarealistische beelden. Bovendien heeft de ROG Strix XG258Q opvallende, Strix-exclusieve ontwerpelementen en ASUS Aura RGB-verlichting die sfeer toevoegen aan elke gaming-opstelling of LAN-party.

Vloeiende gameplay

240Hz VERNIEUWINGSFREQUENTIE VOOR DE SNELSTE GAMEPLAY

De ROG Strix XG258Q's verbazingwekkende 240Hz native vernieuwingsfrequentie maakt hem twee keer zo snel als conventionele 120Hz monitoren. Ervaar verbazingwekkend vloeiende gaming-beelden die je de overhand geven in first person shooters, racespellen, real-time strategie en sporttitels. Het is allemaal actie, zonder pauze!

Gecertificeerd NVIDIA G-Sync compatibel

De ROG Strix XG258Q is gecertificeerd als G-SYNC compatibel en levert een naadloze gaming-ervaring zonder tearing door standaard inschakeling van VRR op NVIDIA GeForce GTX 10-serie en NVIDIA GeForce RTX 20-serie videokaarten.ASUS-EXCLUSIEVE EXTREME LOW MOTION BLUR-TECHNOLOGIE

De ROG Strix XG258Q is uitgerust met de nieuwste ASUS Extreme Low Motion Blur-technologie, die afrekent met vegen en bewegingsonscherpte, en objecten in beweging scherper maakt, zodat de gameplay vloeiender en responsiever wordt.

Adaptive-Sync (FreeSync™) technologie voor vloeiende gameplay

Adaptive-Sync (FreeSync™) technologie levert de meest vloeiende, snelle en adembenemende gaming-beelden denkbaar, door een eind te maken aan 'screen tearing' en schokkerige frame rates, en door het minimaliseren van haperende weergave en invoervertraging. De ROG Strix XG258Q levert naadloos in elkaar overgaande, vertragingsloze beelden tijdens het spelen van de nieuwste, snelle first person shooters, sportspellen en actie-avonturen titels.

Gaming-geïnspireerde esthetiek

De ROG Strix-serie is een voortzetting van de tijdloze ROG-nalatenschap, met een gewaagd, gestroomlijnd ontwerp met de iconische statiefvoet. De serie is gemaakt met behulp van hoogwaardige materialen, vakkundig vervaardigd met de expertise en avontuurlijke geest die synoniem is aan ROG.

ASUS Aura RGB-verlichting

ROG Strix XG-series gaming-monitoren zijn aan de achterkant voorzien van ASUS Aura RGB-verlichting. Dit biedt verschillende verlichtingsmodi om een ​​coole en stijlvolle achtergrond te geven aan elke gaming-opstelling.

Aanpasbare Light Signature

Light Signature laat gebruikers de ROG Strix XG258Q's lichtprojectie* effecten creëren en aanpassen. Het omvat twee ROG logo covers en één blanco cover voor het creëren van aangepaste, unieke lichtprojecties om het bureaubladoppervlak te verfraaien.
*Octrooi aangevraagd voor LED-verlichtingsprojectie. 

SUPERSMALLE BEZEL

De Strix XG258Q is voorzien van een supersmal ontwerp, wat het de ideale oplossing maakt voor vrijwel naadloze multi-scherm opstellingen. Bouw de ultieme commandopost en ga volledig op in games!

OP GAMERS GERICHTE VERBETERINGEN

GAMEPLUS-TECHNOLOGIE

De ROG Strix XG258Q is voorzien van de ASUS-exclusieve GamePlus-sneltoets. Deze biedt in-game verbeteringen om meer uit het spel te kunnen halen. Deze functie werd mede ontwikkeld op basis van feedback van professionele gamers, zodat deze hun gaming-vaardigheden kunnen oefenen en verbeteren.

Een vizieroverlay biedt vier verschillende vizieropties, zodat gamers altijd het vizier kunnen selecteren dat het beste past bij de op dat moment gespeelde game.

Een on-screen timer, die kan worden gepositioneerd aan de linkerkant van het scherm, houdt de verstreken speeltijd bij.

De FPS-teller geeft aan hoe soepel het spel loopt.
*Dit kan worden geactiveerd terwijl FreeSync™ aan staat.

Het activeren van de schermuitlijnfunctie biedt gebruikers drie afstemmingslijnen op alle vier de hoeken van de monitor, om het giswerk te halen uit opstellingen met meerdere schermen, zodat elke monitor perfect is opgelijnd.

ASUS-exclusieve DisplayWidget-software

DisplayWidget is een intuïtief softwarehulpprogramma waarmee gebruikers instellingen kunnen tweaken of ASUS GameVisual, App Sync™ en Blue Light Filter kunnen configureren. Aanpassingen aan deze hulpprogramma's kunnen worden gemaakt via het On Screen Display (OSD) menu of de navigatiejoystick, maar ASUS DisplayWidget maakt de toegang tot en het gebruik van deze verschillende instellingen veel sneller en gemakkelijker.

GameVisual

+ -

ASUS GameVisual geeft gamers zes vooraf ingestelde weergavemodi, afgestemd op verschillende soorten content.

App Sync™

+ -

Hiermee zijn specifieke ASUS GameVisual-modi toe te wijzen aan individuele applicaties en games, om ervoor te zorgen dat het gebruikte programma in de gewenste modus staat. Ook biedt het de mogelijkheid om deze toegewezen instellingen snel te wijzigen.

Ultra-Low Blue Light-technologie

+ -

DisplayWidget geeft gebruikers ook toegang tot verschillende blauw licht filterinstellingen. ASUS Ultra-Low Blue Light-technologie vermindert de hoeveelheid door het beeldscherm uitgestraalde blauw licht en biedt vier verschillende on-screen filterinstellingen, passend bij de taak van dat moment. Deze instellingen zijn ook gemakkelijk toegankelijk via het OSD-menu.

Deelbare scherminstelling parameter

+ -

Alle aangepaste GameVisual-instellingen kunnen worden opgeslagen naar een AXML-bestandsformaat dat kan worden gedeeld met andere gebruikers van hetzelfde beeldscherm.

Racen
Cinema
MOBA
RTS/RPG
FPS
sRGB
Landschap
Vermindert invoervertraging, dus ideaal voor racespellen met ingeschakelde Adaptive-Sync technologie.
Verkoelt en verzadigt kleuren, voor meer meeslepende films.
Verbetert de kleur van de gezondheid/manabalken van tegenstanders, zodat je tegelijkertijd kunt reageren en als eerste de hoofdstructuur van de tegenstander kunt vernietigen.
Verbetert de kleurverzadiging en de contrastscherpte, voor betere, fellere kleuren en gedetailleerde beelden in real-time strategy (RTS) of RPG games.
Hoog contrast verheldert donkere gebieden en schaduwen op het scherm, om gamers te helpen verborgen vijanden te vinden.
Perfect voor surfen op het web of het bewerken van foto's.
Biedt meer contrastgradaties om het gras groener en luchten blauwer te maken, dus ideaal voor diavoorstellingen.

Ontworpen voor marathonsessies

ULTRA-LOW BLUE LIGHT-TECHNOLOGIE

De ROG Strix XG258Q is voorzien van TÜV Rheinland-gecertificeerde ASUS Ultra-Low Blue Light-filters om de ogen van gebruikers te beschermen tegen schadelijk blauw licht. Toegang tot en het selecteren van de vier verschillende filterinstellingen via het OSD-menu gaat eenvoudig met behulp van de 5-weg joystick.
Low Blue Light-niveau

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

FLICKER-FREE TECHNOLOGIE

De ROG Strix XG258Q vermindert flikkeringen op het scherm, voor een meer comfortabele speelervaring. Dit minimaliseert vermoeide ogen tijdens marathon gaming-sessies.ERGONOMISCH ONTWERP

De ROG Strix XG258Q beschikt over een voet die ergonomisch is ontworpen om uitgebreide mogelijkheden te bieden voor draaien, kantelen en hoogte-aanpassing - met als resultaat altijd de ideale kijkhoek.

Draaien: (+50° ~ -50°)

Pivot: 90° (met de klok mee)

Hoogteaanpassing: 0 ~ 100 mm

Kantelen: +20° ~ -5°

 • Een meeslepende gaming-arena
 • Vloeiende gameplay
 • Gaming-geïnspireerde esthetiek
 • Op gamers gerichte verbeteringen
 • Ontworpen voor marathonsessies

CUSTOMER REVIEWS

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, HDMI Trade dress en de HDMI logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer