• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Ondersteuning
Windows 11 reader

ROG MAXIMUS X FORMULA

Intel Z370 ATX gaming-moederbord met waterkoelingfuncties, Aura Sync RGB LED’s, DDR4 4133MHz, 802.11ac wifi, dubbele M.2 en USB 3.1 Gen 2

 • LGA1151 socket voor 8e generatie Intel® Core™ desktopprocessors.
 • CrossChill EK II en Water Cooling Zone: houd het systeem koel in het heetst van de strijd.
 • Toonaangevende personalisatie: on-board LiveDash OLED en ASUS-exclusieve Aura Sync RGB-verlichting, inclusief headers voor zowel standaard als adresseerbare RGB-strips.
 • Gaming-audio: SupremeFX en Sonic Studio III – hifi audio die je dieper in de actie trekt.
 • 5-Way Optimization: ASUS 5-Way Optimization handelt alle complexe instellingen af om de prestaties verder op te voeren.
 • Alle benodigde connectiviteit: Intel Gigabit Ethernet, 2x2 802.11ac MU-MIMO wifi, frontpaneel USB 3.1 en dubbele M.2.
 • Meest duurzame gaming: ROG RGB Armor, vooraf gemonteerde I/O-afscherming en overal hoogwaardige componenten.

Puttend uit een erfgoed dat meer dan een decennium omspant, breidt de nieuwste incarnatie van de Maximus-serie de Intel Z370-chipset uit met alle verbeteringen waar echte liefhebbers naar hunkeren. Elk model is uitgerust met een unieke mix van functies om tegemoet te komen aan verschillende doelgroepen, maar de kern van het ROG DNA is terug te vinden in de gehele serie. Van overklok- en koelingopties om die-hard fans tevreden te stellen, tot pure, verfijnde esthetiek, smaakvol benadrukt door RGB-verlichting, brengen Maximus X-serie moederborden octaan naar de build.

speel

Formula in evolutie

Generatie na generatie tilt ROG de Maximus Formula naar nieuwe hoogten. Volg de evolutie ervan, vanaf het prille begin helemaal tot de nieuwste incarnatie.

2008

ROG MAXIMUS FORMULA

Het eerste Maximus Formula-moederbord werd in 2008 geïntroduceerd. In zijn eerste gedaante trad de Formula in de voetsporen van de alomtegenwoordige Maximus Extreme. Bewapend met robuuste koellichamen, essentiële overklokfuncties en een speciale geluidskaart richtte de Formula zich op gamers die een voorsprong wilden qua prestaties.

2008

2009

ROG MAXIMUS II FORMULA

De esthetiek werd verfijnd voor de tweede uitvoering. Grijze en zwarte geanodiseerde koellichamen vervingen de koperkleurige arrays van de eerste Formula, terwijl rode accenten een vleugje persoonlijkheid toevoegden. Het klassieke ROG-logo maakte ook zijn eerste opwachting.

2009

2010

ROG MAXIMUS III FORMULA

In 2010 verscheen de derde uitgave van Formula. Een verlicht ROG-logo werd toegevoegd aan het mid-board, en de blauwe en witte slots van vorige modellen werden ingeruild voor zwarte en rode koppels - een kleurenthema dat iconisch werd in de industrie. Audiotrends veranderden ook. Online spelen vergde concentratie op audiogebied, dus gamers vervingen hun rommelige meerkanaals luidsprekeropstellingen door headsets. De meegeleverde SupremeFX IV-geluidskaart evolueerde om dit voorbeeld te volgen, voorzien van een speciale versterker die een breed scala van apparatuur ondersteunt.

2010

2012

ROG MAXIMUS V FORMULA

Omdat Intel in rap tempo chipsets uitbracht, waren de ontwikkeltijden te kort voor een IV Formula. De weg lag echter open voor een dramatische comeback in 2012. Waterkoeling groeide in populariteit en liefhebbers begonnen de voorkeur te geven aan opgeruimd uitziende builds. Het ontwerp van de Maximus V Formula was voorzien van een hybride VRM koellichaam, gekoeld met lucht of water. Om slotruimte te besparen werd bovendien de afzonderlijke geluidskaart van vorige modellen vervangen door een radicaal vernieuwde on-board audio-oplossing die nieuwe prestatienormen neerzette.

2012

2013

ROG MAXIMUS VI FORMULA

Inmiddels de zesde generatie, en de Formula legde de lat hoger op meerdere fronten. ROG Armor werd toegevoegd om builds naar demonstratienormen te verheffen, terwijl de achterkant van het moederbord structureel werd versterkt via een stalen achterplaat. CrossChill hybride koeling gebruikt G1/4" schroefdraad om plaats te bieden aan de nieuwste waterkoeling fittingen. Ook on-board audio ging met een sprong vooruit dankzij het gebruik van een speciale DAC en een meer robuuste hoofdtelefoonversterker, om kristalhelder geluid te leveren aan bij hi-fi hoofdtelefoons.

2013

2014

ROG MAXIMUS VII FORMULA

Nummer VII zet het verfijningsproces verder voort. Het CrossChill hybride VRM-koellichaam kreeg een upgrade met een koperen waterkanaal om de warmteoverdracht te verbeteren. Slots en poorten kregen een eenvoudige cosmetische revisie, gebruikmakend van qua kleur overeenstemmende hendels, in tegenstelling tot de witte vergrendelingen van vorige modellen.

2014

2015

ROG MAXIMUS VIII FORMULA

RGB-verlichting en een monochromatisch thema vonden hun weg naar de Maximus VIII Formula, zodat liefhebbers smaakvolle kleuraccenten konden toevoegen aan hun build. Het is de eerste keer dat we samenwerkten met de waterkoelingspecialisten van EK, die het hybride waterblok van de Formula hielpen te verbeteren, voor nog betere prestaties.

2015

2016

ROG MAXIMUS IX FORMULA

De negende uitvoering besteedde veel aandacht aan details. We waren een pionier met de geïntegreerde I/O-afscherming, om zelfbouw gemakkelijker te maken en een goede pasvorm te waarborgen voor elke behuizing. In tegenstelling tot versie VIII was de Maximus IX Formula voorzien van extra RGB-verlichtingszones voor de on-board aan/uit-knoppen en de PCIe-slot vergrendelingen, om zo de esthetiek een uitgebalanceerder gevoel te geven.

2016

2017

ROG MAXIMUS X FORMULA

Een decennium van verfijning brengt ons bij de Maximus X Formula. Nauwgezet ontworpen om builds in de etalage te zetten, en zorgvuldig verbeterd om optimale prestaties te leveren, biedt de nieuwste incarnatie de perfecte balans tussen functie en vorm.

2017

 1. Voorgemonteerde I/O afscherming

  Clr CMOS-knop
  BIOS Flashback™
  2x2 MU-MIMO 802.11 AC wifi
  HDMI 1.4b
  DisplayPort 1.2

 2. Intel I219-V Gb LAN

  GameFirst IV
  LANGuard

  USB 3.1 Gen 2 (Type A + Type C)

 3. Multi-GPU SLI/CFX ondersteuning

  ・ 2 x PCIe 3.0 x16 SafeSlots (CPU)
  ・ 1 x PCIe 3.0 x16 slot (PCH)
  ・ 3 x PCIe 3.0 x1 slots (PCH)

 4. Massief stalen
  achterplaat

  Achterplaat
 5. SupremeFX S1220 CODEC

  ・ ES9023P High Definition DAC
  ・ Impedantie-sensingfunctie voor en achter
  ・ 120dB SNR stereoweergave uitgang
  ・ 113dB SNR opname ingang

  Sonic Studio III

  ・ Sonic Studio Link

  Sonic Radar III
 6. CrossChill EK II

 7. Q-Code
  START-knop
  RESET-knop

 8. Intel LGA 1151 voor 8e Gen Intel® Core™
 9. Meerkleurige Q-LED

 10. DDR4 4133MHz+ (overklokt)

  ・ 4 DIMM dual-channel
  ・ XMP-ondersteuning

 11. USB 3.1 Gen 2 frontpaneelconnector
 12. 6 x USB 3.1 Gen 1(2 aan voorzijde)
  6 x USB 2.0-poorten(2 aan voorzijde)

 13. 6 x SATA 6GB/s-poorten

 14. Intel Z370 chipset
  ROG LOGO RGB LED

  Intel Z370-chipset ASUS AURA SYNC
 15. W_IN/OUT, W_Flow aansluitingen

 16. Dubbele M.2 Socket 3 Type M

  ・ 1 x 2242~22110 (PCIe 3.0 x4 + SATA)
  ・ 1 x 2242~22110 (PCIe 3.0 x4)

 17. 2 x RGB-headers + 2 x adresseerbare headers

optimalekoeling

Vakkundig bewerkt, volledig gekoeld

CrossChill EK II

CrossChill EK II laat gebruikers koelen met lucht of water, geen ventilator nodig! Vernieuwde koelvinnen leveren tot 35˚C lagere MOSFET-temperaturen op water, en de standaard G1/4” schroefdraadfittingen zorgen ervoor dat de CrossChill EK II gemakkelijk past in bestaande opstellingen — zodat kan worden geprofiteerd van efficiënte, stille koeling met een minimum aan inspanning!

 • G1/4" schroefdraadontwerp

 • Waterdichte rubberen afdichting

 • Koperen waterkanaal

 • Veelheid aan straalvormige vinnen

M.2 KOELLICHAAM

De ROG Maximus X Formula is uitgerust met een M.2 koellichaam, geïntegreerd in het PCH-koellichaam. Met een enorm koeloppervlak koelt het koellichaam perfect een geplaatste M.2 SSD — voor maximale prestaties en betrouwbaarheid. Met een stijlvol hoekvormig ontwerp, afgemaakt met een prachtig oplichtend ROG-oog logo, voegt het koellichaam een mooi accent toe aan de build, terwijl de T-sensor het mogelijk maakt om een thermische sonde aan te sluiten en de temperaturen van de M.2 drive in real-time te bewaken.

Koeler ontwerp

De ROG Maximus X Formula beschikt over de meest uitgebreide koelingregelaars ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4 of het UEFI BIOS.

ROG Maximus X Formula
 • Meerdere temperatuurbronnen

 • Waterpomp+

 • 4-pins PWM/DC-ventilator

 • Ventilatoruitbreiding-header

 • Slimme bescherming

 • Water in/uit

 • Waterstroom

 • AIO pomp

 • Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren, voor werklastgebaseerde koeling. Alles gemakkelijk beheerd door Fan Xpert 4 of UEFI.

 • Een speciale header die ruim 3A kan leveren aan hoogwaardige PWM- of DC-waterpompen.

  detail
 • Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

  * W_PUMP+ en AIO PUMP zijn ook te regelen via PWM/DC.
 • Maakt uitbreiding mogelijk met drie extra DC- of PWM-ventilatorheaders, plus drie thermische sonde-headers.

  detail
 • Een speciale geïntegreerde schakeling die elke ventilatorheader beschermt tegen overtemperatuur en overstroom.

 • Zorgt voor toezicht op de temperatuur op de input/out van elke component.

  detail
 • Zorgt voor constante bewaking van de stroomsnelheid van de gehele lus

  detail
 • Een speciale PWM/DC-header voor autonome waterkoelingopstellingen.

  detail

toonaangevendMAATWERK

LiveDash OLED

De Maximus X Formula is uitgerust met LiveDash, een ingebouwd 1.3” OLED-paneel dat nuttige informatie en aanpasbare graphics weergeeft. Tijdens de Power On Self-Test (POST) fase toont LiveDash belangrijke voortgangsstatistieken in eenvoudige taal en via traditionele POST-codes. Tijdens normale werking toont het paneel vervolgens een keus uit CPU-frequentie, apparaattemperaturen, ventilatorsnelheden of informatie van de Waterkoeling Zone. Het is zelfs mogelijk om de standaard LiveDash GIF aan te passen zodat het een eigen afbeelding of animatie toont.

Rampage VI Extreme OLED gif

AURA SYNC

ASUS Aura biedt een volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als de strips die worden aangesloten op de on-board RGB-headers. Alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte ASUS-hardware.

 • Statisch Statisch Altijd aan
 • Ademend Ademend Fade in en uit
 • Strobe Strobe Knippert aan en uit
 • Kleurencyclus Kleurencyclus Wisselt af tussen de
  kleuren van de
  regenboog
 • Muziekeffect Muziekeffect Pulseert op de maat van de
  muziek
 • Slim Slim Verandert mee van kleur met
  CPU-belasting
 • Regenboog Regenboog Een glooiende, meerkleurige
  gloed
 • Komeet Komeet Een stoom van licht
  met een staart
 • Flash & Dash Flash & dash Eenkleurige getrapte
  flitsen
 • Wave Wave Een golvende weergave in één of meerdere kleuren
 • Gloeiende jojo Gloeiende jojo Een terugverende elastische lichtbundel
 • Sterrennacht Sterrennacht Een glooiende weergave die de nachtelijke hemel nabootst

RGB-VERLICHTING GEPERFECTIONEERD

De Maximus X Formula beschikt over een tweetal on-board 5050 RGB-headers en een stel adresseerbare headers die kunnen worden aangesloten op compatibele lichtstrips, ventilatoren, koelers en pc-behuizingen, om zo een nieuwe wereld van verlichtingsmogelijkheden te creëren.

*De adresseerbare RGB-header ondersteunt WS2812B adresseerbare RGB LED-strips (5V/Data/Aarde), met een maximaal nominaal vermogen van 3A (5V) en maximaal 60 LED's.
*De Aura RGB-strip header ondersteunt 5050 RGB LED-strips met een maximaal nominaal vermogen van 3A (12V). Voor maximale helderheid mag de striplengte niet langer zijn dan 3 meter.
*RGB en adresseerbare RGB LED verlengkabels zijn inbegrepen. LED-strips en Aura Sync-compatibele apparaten worden apart verkocht.

RGB-headers focus

Aura-verlichtingsregeling

ASUS Aura is geëvolueerd en vriendelijker dan ooit.

UI 1

Aura ondersteunt nu RGB kleurcodes, voor eenvoudigere configuratie

UI 2

U kunt ook de temperatuurdrempels aanpassen om te kiezen hoe de CPU- en GPU-temperaturen worden uitgedrukt via RGB-verlichting

Oneindige verlichtingsmogelijkheden

De ASUS Aura SDK stelt ontwikkelaars in staat om optimaal te profiteren van het enorme ecosysteem van Aura Sync-geschikte pc-apparatuur. Van in-systeem verlichting tot randapparaten en meer, biedt de SDK een evoluerende toolkit vol opties om games en software te verbeteren via RGB-verlichting. Speleffecten, waarschuwingen en audio kunnen allemaal worden geportretteerd via Aura-compatibele hardware, waarbij subtiele of oogverblindende visuele hints worden gecreëerd als uitbreiding op de actie. Er is ook ruimte om systeemparameters zoals temperaturen via verlichting in kaart te brengen, zodat liefhebbers nieuwe manieren krijgen om toezicht te houden op vitale informatie.

Bezoek de ASUS Aura-microsite voor meer informatie over Aura SDK.

ASUS SYNC-producten

allebenodigdeconnectiviteit

 • 1
 • 2

2X2 802.11 AC WIFI MET MU-MIMO

De ROG Maximus X Formula is ontworpen met 2x2 dual-band 2.4/5GHz-antennes voor overdrachtssnelheden tot 867Mbps* - en de allernieuwste Multi-User MIMO (MU-MIMO) technologie** die ervoor zorgt dat elke verbonden gebruiker de beste draadloze en online snelheden ervaart!

* De daadwerkelijke snelheid varieert, en de Wi-Fi hotspotfunctie werkt op 802.11a/b/g/n. Windows 10 ondersteunt momenteel geen Wi-Fi hotspot functionaliteit.
** Vereist MU-MIMO-ready client.

 • Intel Ethernet

  Voorzien van de nieuwste Intel® Ethernet (I219-V), voor snellere, meer vloeiende gaming. Intel Ethernet-controllers hebben een natuurlijke synergie met hun CPU's en chipsets; ze verminderen de overhead van de processor en bieden uitzonderlijk hoge TCP- en UDP-doorvoer, zodat er meer vermogen overblijft voor games en andere taken.

Opgevoerde doorvoer. Beste piekspanningbescherming.

LANGuard

LANGuard zorgt voor veiligere, meer betrouwbare verbindingen tijdens gevechten! Geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige opbouwmontage processen bundelen de krachten om de verbinding van het ROG Maximus X Formula-moederbord te beschermen. Daarnaast biedt het elektrostatisch beschermde en tegen piekspanning beveiligde componenten (ESD Guards) voor 1,9x betere tolerantie voor statische elektriciteit en 2,5x betere bescherming (tot 15kV) tegen spanningspieken!

languard
 • ESD guards

 • Tegen piekspanning beschermde componenten

TEAMWERK OM LAG TEGEN TE GAAN

GAMEFIRST IV

GameFirst IV optimaliseert het netwerkverkeer, voor snellere online gaming zonder lag - en we hebben nu Multi-Gate Teaming toegevoegd om alle netwerken te laten samenwerken, voor gigantische bandbreedte en de meest vloeiende gameplay ooit. Profiteer ook van de gloednieuwe Intelligent-modus, die automatisch een database compileert door nieuwe app-gegevens te parseren om ervoor te zorgen dat elk spel is geoptimaliseerd voor de beste prestaties.

bekijk de video

grotere totale bandbreedte gamefirst

DUBBELE PCIE GEN3 M.2

De ROG Maximus X Formula ondersteunt twee M.2 drives en levert daarmee razendsnelle overdrachtssnelheden van maximaal 32Gbps. Het eerste slot is keurig onder het PCH-koellichaam geplaatst en biedt plaats aan M.2 drives tot 110mm lengte (type 22110). Het tweede slot is geplaatst aan de onderrand van het moederbord en is georiënteerd voor verticale montage, waarbij gebruik wordt gemaakt van de luchtstroom van de behuizing om een krachtige M.2 drive koel te helpen houden.

Verhoog de snelheid, met tweemaal on-board
M.2 tot 32Gbit/s

intel OPTANE geheugen Meer info >

beste gaming-prestaties

DDR4 OC 4133MHz+

ASUS OptiMem behoudt de signaalintegriteit van het geheugen door geheugentraces en vias naar de optimale PCB-laag te leiden, terwijl onze T-topologie lay-out zorgdraagt voor in tijd uitgelijnde signalering door tracelengtes tussen geheugenslots in balans te brengen. Deze verbeteringen leiden tot meer speling voor overklokken en tot verbeterde stabiliteit, zodat geheugensnelheden van DDR4-4133 en verder mogelijk worden met alle slots in gebruik.

OVERKLOKONTWERP- ASUS PRO CLOCK II TECHNOLOGIE

Een speciale base-clock (BCLK)-generator die de overklokmarges van CPU en geheugen uitbreidt. Deze aangepaste oplossing werkt samen met de TPU om betere controle te krijgen over voltage en base-clock overklokken, door de flexibiliteit te bieden om elke laatste beetje aan prestaties uit de 8e Generatie Intel® processors te halen.

5-Way Optimization

Met één klik overklokken en koelen, klaar!

Eén klik is alles wat nodig is om al die complexe afstellingen te regelen. ASUS 5-Way Optimization maakt de pc slim. Het optimaliseert op dynamische wijze essentiële aspecten van het systeem, door overklok- en koelingprofielen te bieden die op maat zijn gemaakt voor je systeem.

・ Een geautomatiseerd tuning-hulpprogramma dat overklok- en koelingprofielen optimaliseert voor je unieke systeemconfiguratie.
・ Ventilatoren blijven fluisterstil bij dagelijkse computertaken en leveren optimale luchtstroom wanneer het systeem hard aan het werk is met CPU- of GPU-intensieve taken.
・ Volledig nieuwe stresstest waarmee gebruikers kunnen optimaliseren en overklokken voor CPU- of geheugengerichte werkbelasting.

 • TPU

 • EPU

 • Fan Xpert 4

 • Digi+
  Power control

 • Turbo Core
  app

CPU PRESTATIEVERBETERING

Benut de volledige prestaties van de pc via het ASUS AI Suite 3 hulpprogramma. De TurboV Processing Unit (TPU) is de intelligentie achter ons geautomatiseerde systeem-tuning hulpprogramma. Het biedt de mogelijkheid om voltages af te stellen, systeemstatistieken te bewaken en overklokparameters aan te passen voor optimale prestaties.

ALL-ROUND ENERGIE-EFFICIËNTIE

Dankzij de Energy Processing Unit (EPU) profiteren gebruikers van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen met de Away-modus — een slimme instelling die een extreem energiebesparend scenario creëert door het afsluiten van ongebruikte I/O controllers.

FLEXIBELE KOELINGREGELAARS VOOR LUCHT OF VLOEISTOF

De Maximus X Formula geeft gebruikers uitgebreide controle over ventilatoren, waterpompen en zelfs all-in-one (AIO) koelers, via Fan Expert 4 of onze bekroonde UEFI. Of u nu koelt met lucht of vloeistof, de Auto-Tuning-modus configureert met een enkele klik op slimme wijze alle parameters. Er is ook een Extreme Quiet (extreem stille) modus die alle ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum verlaagt — zodat het systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken.

NAUWKEURIGE DIGITALE STROOMREGELING

ROG's Digi+ voltage-regulator module (VRM) levert real-time controle over spanningsafname, schakelfrequentie en energie- efficiëntie instellingen, zodat de CPU voltageregeling kan worden afgesteld voor ultieme stabiliteit en prestaties.

OPTIMALISEER DE PER-CORE PRESTATIES VOOR ELKE APP

Intels nieuwste processors zijn uitgerust met per-core tuning, en de ASUS Turbo Core-app maakt gebruik van deze functie door de mogelijkheid om toepassingen toe te wijzen aan specifieke processorkernen, om prioriteit te geven aan rekenkracht waar deze het meest nodig is.

Door de media geprezen UEFI BIOS

De soepelste, handigste muisbediende grafische BIOS is verbeterd en ziet er nu nog beter uit. Pc-beginner of doorgewinterde overklokker, de EZ- en Advanced-modi helpen de weg te vinden, snel en gemakkelijk.

EZ Mode

 • EZ Tuning Wizard

  Overklokken en RAID. Selecteer hardware en pas gebruiksscenario's toe om de systeemprestaties af te stellen of de RAID-configuratie te stroomlijnen, voor het sneller ophalen en back-uppen van gegevens.

 • Intuïtieve grafische ventilatorregeling

  stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

 • SATA-informatie

  bekijk SATA-poort gegevens voor gemakkelijke apparaatherkenning.

 • Snelle klokaanpassing

  gebruik muisbediening om tijd en datum te wijzigen.

Advanced-modus

 • My Favorites (Mijn Favorieten)

  Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

 • EZ Flash 3

  Flash het nieuwste BIOS via het internet, vanuit het BIOS.

 • SMART

  Controleer de 'Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (S.M.A.R.T.) logboeken van opslagapparaten om de betrouwbaarheid te meten, en potentiële storingen te identificeren.

 • GPU POST

  Automatische detectie van geselecteerde ASUS-videokaarten om gedetailleerde informatie te bekijken.

 • Secure Erase

  herstel SSD's naar de fabriekstoestand.

 • Last Modified (Laatst Aangepast) Log

  Houd de laatste wijzigingen bij en bewaar favoriete profielen op een USB-stick.

 • SATA Port Renaming (SATA-poort hernoemen)

  Hernoem SATA-poorten, voor eenvoudige identificatie.

beste gaming-audio

SupremeFX

ROG's ontzagwekkende SupremeFX-audiotechnologie heeft de volgende stap gezet en levert een uitzonderlijke 113 dB signaal-ruisverhouding op de lijn-in-aansluiting - en dat betekent onze beste opnamekwaliteit ooit. We hebben ook een lage-dropout regulator toegevoegd voor schonere stroomtoevoer naar de SupremeFX S1220 codec, een ESS® Sabre Hi-Fi ES9023P digitaal-naar-analoog omvormer voor superieure frontpaneel output, en een Texas Instruments® RC4580 op-amp voor high gain met weinig vervorming - alles bij elkaar leidt dit tot audio die u als nooit tevoren omhult.

 • S1220 codec

  Tien DAC-kanalen, gelijktijdige 7.1-kanaals weergave, onafhankelijke 2.0-kanaals, multiple-stream stereo naar frontpaneel uitgangen

 • ESS® SABRE9023P DAC

  Creëert een perfecte balans, voor heldere audio van topkwaliteit en geschikt voor -112dB THD.

 • Nichicon condensatoren

  Fijne kwaliteit componenten van Japanse makelij die een warmer, natuurlijk geluid produceren met buitengewone helderheid en natuurgetrouwheid.

 • Vergulde audio-aansluitingen

  Voorkomen oxidatie, om een betrouwbare verbinding te waarborgen

 • Schakelende MOSFET's

  Uniek ontwerp zorgt ervoor dat de impedantie-sensing functie van de codec ofwel naar de front- of naar de achterste hoofdtelefoonuitgangen wordt geleid

 • S1220 CODEC

 • ESS® SABRE9023P DAC

 • NICHICON CONDENSATOREN

 • VERGULDE
  AUDIO-AANSLUITINGEN

 • SCHAKELENDE MOSFET'S

Klik hier voor meer info

Sonic Studio III

Sonic Studio ondersteunt HRTF-gebaseerde (head-related transfer function*) virtuele surround voor VR-headsets, een meeslepend auditief landschap creërend dat je dieper in de actie trekt. De intuïtieve Sonic Studio-interface biedt ook een reeks EQ-opties, om de akoestiek aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of de eigenschappen van de headset.
Meer info >

Sonic Studio UI
 • 1
 • 2
 • 3
 • App-specifieke profielen

  Pas aangepaste audio-instellingen toe op verschillende toepassingen, zodat alle acties perfect zijn afgestemd op de bijbehorende luisterwijze.

 • Surround sound

  Surround-geluid voor een echt meeslepende audio-ervaring

 • Sonic Studio Link

  Nieuwe Sonic Studio Link VR-functionaliteit breidt HRTF-effecten uit naar headsets zoals de Oculus Rift en HTC Vive.

Sonic Studio UI

Scan, detecteer en domineer!

Sonic Radar III

Sonic Radar III is een verder ontwikkelde audio-engine die geluiden nauwkeuriger dan ooit verwerkt en er zo voor zorgt dat gebruikers zich altijd bewust zijn van wat er om hen heen gebeurt. Ook is een nieuwe on-screen pijl toegevoegd om vijandelijke posities direct te helpen lokaliseren!
Meer info >

 • Verbeterd audio-algoritme

  Het nieuwe Sonic Radar audio-algoritme is nu nog nauwkeuriger, zodat vijanden nog nauwkeuriger kunnen worden gelokaliseerd.
 • 3D Engine

  Sonic Radar III is gebouwd rond een volledig vernieuwde HUD met een in-game 3D-pijl, voor een meer intuïtieve ervaring.
 • Audio Boost

  De nieuwe audio boost-functie zorgt er nu voor dat de versterkte audio direct te horen is. *HUD: Head Up Display
 • Audio Radar

  Sonic Radar III is effectief, ongeacht omringend rumoer en chaos.

DHZ-vriendelijk ontwerp

ROG Armor

Sterke ABS-bovenklep

Een stevige, thermoplastische bovenplaat helpt de build netjes en opgeruimd te houden en voegt stijl toe die zowel ingetogen als uniek is.

Massief stalen achterplaat

De stalen, elektrisch verzinkte koudgewalste spoelconstructie versterkt de Maximus X Formula om kromtrekken te voorkomen, en is afgewerkt in bij het moederbord passend zwart.

Voorgemonteerde I/O afscherming

ROG's voorgemonteerde I/O afscherming (octrooi aangevraagd) biedt betere bescherming tegen elektrostatische ontlading tot 12kV en is vooraf aangebracht om installatie van het moederbord nog gemakkelijker te maken. Het strakke, nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat hij er net zo goed uitziet als hij presteert.

voorgemonteerde I/O afscherming


Safeslot

2x slots

Biedt sterkere PCIe-apparaatretentie en grotere schuifspanningweerstand.


ESD Guards

2X hogere

elektrostatische bescherming dan standaard. ESD Guards schermen de USB-, audio- en LAN-poorten af.


TrueVolt USB

2 speciale

voedingen leveren uiterst constante 5V naar alle USB-poorten, wat stroomfluctuaties minimaliseert om een betrouwbare dataverbinding te waarborgen.


Q-Connector

1-delig

en organiseert alle frontpaneel kabels


Q-Slot

1 klem

om de videokaart te verwisselen of vast te zetten.


Q-DIMM

1-zijdige

clips voor supereenvoudige, superveilige hantering van geheugenmodules

ROGgeeft
je
meer

Overwolf

Overwolf

Overwolf is een slimme, onopvallende overlay die gamers in het spel houdt en ze laat surfen op het internet, e-mailen, chatten en gameplay streamen of opnemen tijdens het spelen. De overlay is uitgevoerd in bijpassende ROG-skins om te laten zien dat de gamer onderdeel is van een elitegroep. Grijp het nu in de Overwolf Appstore!

 • In-game dock

 • In-game bellen

 • Multi-chat ondersteuning

 • 5 aanpasbare apps

 • 0 gemiste oproepen tijdens het gamen

 • 5+ clients in een enkele interface

KLOON EEN DRIVE OP DE SLIMME MANIER

ROG Clone Drive

ROG Clone Drive is de slimme, handige kloonoplossing die snel en efficiënt harde schijven of SSD's repliceert. Clone Drive is zo slim dat het één schijf naar twee doelschijven tegelijk kan klonen, of op halsbrekende snelheden van elk bestand een image kan maken naar een schijf.

DE CACHE DIE IN EEN FLITS WERKT

RAMCache

ROG's unieke, intelligente technologie slaat effectief een compleet opslagapparaat op in de cache, zodat favoriete games en toepassingen razendsnel starten en meteen beginnen te werken zodra ze worden geactiveerd. RAMCache verandert milliseconden in microseconden om de laadtijden van games te verbeteren tot stratosferische niveaus!

Zorgt voor automatische cache van alle opslagapparaten tegelijk, voor optimaal gebruik van de caching resources van het systeem.

DE GRATIS TOETSENBORD UPGRADE - BIJGEWERKT

KeyBot II

Krijg een gratis toetsenbordupgrade van een exclusieve microprocessor en tevens een intuïtieve gebruikersinterface. Neem macro's direct op vanaf het toetsenbord; schakel razendsnel tussen profielen; activeer speciale functies met sneltoetsen F1 t/m F10, of start en versnel de pc zelfs in uitgeschakelde stand (S5-modus)!

Het is zelfs mogelijk om KeyBot II te gebruiken om de pc te versnellen naar een specifieke modus door twee seconden een knop in te drukken.

en...meer

 • AI Suite 3

  Alles-in-één bedieningspaneel

 • ROG-thema CPU-Z

  Toont vol trots belangrijke systeeminformatie

 • Mem TweakIt

  Dynamische timingbewaking, DRAM efficiencymeter

 • RAMDisk

  Versnel favoriete toepassingen; tot 20x sneller dan SSD met knooppuntfunctie

 • Kaspersky® Anti-Virus (1 jaar)

  De beste bescherming tegen virussen en spyware

 • DAEMON tools software

  De toonaangevende tool voor optische en virtuele schijven

 • PC Cleaner

  Versnel de pc door met een simpele klik af te rekenen met vertragingen

Beyond VR READY

De ROG Maximus X Formula is niet alleen VR-klaar - het gaat veel verder dan dat! De ASUS ROG Beyond VR Ready-markering betekent dat de ROG Maximus X Formula is getest met tal van in hun klasse leidende componenten, om ervoor te zorgen dat productiviteit-, gaming- en entertainmentbehoeften zijn afgestemd op maximale prestaties. ASUS ROG Beyond VR Ready opent een nieuwe manier om in het volste vertrouwen je droomsyteem te configureren en te bouwen.

De kracht van Intel

Intel® Z370-chipset

De Intel® Z370-chipset ondersteunt 8e generatie Intel® Core™ processors. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt de Z370 een maximum van 10 USB 3.1 Gen 1-poorten, zes SATA 6Gbps-poorten, 32Gbps M.2 en PCIe 3.0 lane snelheid ondersteuning, voor het sneller ophalen van gegevens. De Intel Z370 ondersteunt ook geïntegreerde graphics, zodat gebruikers profiteren van het allernieuwste in grafische prestaties.

Klaar voor 8e generatie Intel LGA1151 Core processors

Dit moederbord ondersteunt 8e generatie Intel® Core™ processors in de LGA1151-uitvoering, met geïntegreerde graphics, geheugen en PCI Express-controllers voor ondersteuning van on-board grafische uitvoer met eigen chipsets, dual-channel (4 DIMM’s) DDR4-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0-lanes, voor geweldige prestaties.

CUSTOMER REVIEWS

Aanbevolen producten

ROG MAXIMUS X HERO (WI-FI AC)

Intel Z370 ATX gaming-moederbord met Aura Sync RGB LED’s, 802.11ac wifi, DDR4 4133MHz, dubbele M.2 en USB 3.1 Gen 2

ROG Crosshair VIII Formula

AMD X570 ATX-gaming moederbord met PCIe 4.0, 16 vermogensfasen, OptiMem III, on-board Wi-Fi 6 (802.11ax), 5Gbps LAN, USB 3.2, SATA, M.2, ASUS NODE en Aura Sync RGB-verlichting

ROG MAXIMUS XI FORMULA

Intel Z390 ATX gaming-moederbord met M.2-koelplaat, Aura Sync RGB LED, DDR4 4400MHz, 802.11ac wifi, dubbele M.2, SATA 6Gb/s en USB 3.1 Gen 2

Verwante producten

ROG-THOR-1200P

ROG Thor 1200W Platinum Power Supply Unit onderscheidt zich met Aura Sync en een OLED display

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • Het product (elektrische apparatuur, elektronische apparatuur, kwikhoudende knoopcelbatterij) mag niet bij het huisvuil worden geplaatst. Controleer de plaatselijke voorschriften voor het afvoeren van elektronische producten.
 • Het gebruik van het handelsmerksymbool (TM, ®) op deze website betekent dat de woordelijke tekst, handelsmerken, logo's of slogans worden gebruikt als handelsmerk onder algemene wetgeving en/of geregistreerd als handelsmerk in de V.S. en/of ander land/regio.
 • De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, HDMI Trade dress en de HDMI logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer