• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Ondersteuning

ROG Maximus XII Extreme

Deskundig afgesteld door onze ROG-technici om u de ultieme prestaties te leveren. Gemaakt om net zo extreem te zijn als de naam suggereert, gepositioneerd voor liefhebbers van maximale waterkoelingprestaties. Met een combinatie van hardware en software om geoptimaliseerd overklokken, ondersteuning voor snel geheugen en uitgebreide regelingen voor water- en ventilatorkoeling te behalen, levert de Maximus XII Extreme ultieme prestaties in combinatie met efficiënte, betrouwbare werking.

Intelligent moederbord

Onze ROG-technici hebben intelligente softwareoplossingen ontwikkeld en uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat uw systeem in optimale conditie blijft.

 • AI Overclocking

  Tunen gaat nu sneller en slimmer dan ooit tevoren. AI Overclocking profileert de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk systeem te voorspellen.

  MEER INFO
 • AI Cooling

  AI Cooling beheert en bestuurt automatisch de op het moederbord aangesloten ventilatoren en zorgt daarmee voor de meest efficiënte instellingen, afhankelijk van de huidige systeembelasting en temperatuur.

  MEER INFO
 • AI Networking

  GameFirst VI optimaliseert en organiseert de netwerkbandbreedte, waardoor jitter effectief wordt verminderd en piekvertraging wordt geëlimineerd om vloeiende online gameplay te garanderen.

  MEER INFO

SPECS OVERZICHT

 • Prestaties
 • Koeling
 • Opgaan in games
 • Connectiviteit
 • DHZ-vriendelijk

Extreem vermogen en prestaties

ROG Maximus XII Extreme ROG Maximus XII Extreme
 1. PROCOOL II VOEDINGSCONNECTOR
 2. 16 VERMOGENSFASEN
 3. MULTI-GPU SLI®/ CFX ONDERSTEUNING

  ・ 2 x PCIe 3.0 x16 Safeslot (x16, x8/x8)​

  ・ 1 x PCIe 3.0 x4 slot (x4)

 4. INTEL® SOCKET LGA 1200

  10e Gen. Intel® Core, Pentium® Gold en Celeron® processors​

 5. DDR4, 4 x DIMM

  ・ OPTIMEM III
  ・ Dual-channel

 6. 4 X M.2 SOCKET

  ・ 1 x M.2 2280 ondersteunt PCIe 3.0 x4 & SATA modus

  ・ 2 x M.2 2280 ondersteunt PCIe 3.0 x4

  ・ 2 x M.2 22110 ondersteunt PCIe 3.0 x4 modus (van DIMM.2)

Uitgebreide koeling

ROG Maximus XII Extreme ROG Maximus XII Extreme
 1. GEÏNTEGREERDE I/O COVER &
  VRM KOELLICHAAM
 2. DUBBELE M.2-KOELLICHAMEN
 3. MEERDERE 4-PINS PWM VENTILATORHEADERS
 4. ROG DIMM.2 KOELLICHAAM DIMM.2
 5. ROG WATER-COOLING ZONE

  ・ W_FLOW tachometer
  ・ W_IN/OUT T-sensor

Totaal opgaan in gaming

ROG Maximus XII Extreme ROG Maximus XII Extreme
 1. I/O & ARMOR ZONE AURA-VERLICHTING
 2. SupremeFX S1220 CODEC​

  ESS® ES9023P High-Definition DAC
  120dB SRV stereoweergave-output
  113dB SRV opname-input
  LED-verlichte audioaansluitingen

  Sonic Studio III

  Sonic Studio Virtual Mixer​

  Sonic Radar III​
  DTS® Sound Unbound​
 3. 2 x 4-pins AURA RGB-headers​
 4. 2 x 3-pins adresseerbare Gen 2 RGB-headers​
 5. 2” LIVEDASH OLED​
 6. EDGE ZONE AURA-VERLICHTING
 7. PCH ZONE AURA-VERLICHTING

Volledige connectiviteit

ROG Maximus XII Extreme ROG Maximus XII Extreme
 1. CLEAR CMOS-KNOP BIOS FlashBack-knop
 2. 6 x USB3.2 Gen1
 3. 3 x USB 3.2 Gen 2

  ・ 1 x USB Type-C®

 4. Marvell® AQtion AQC107 10Gb
 5. 1 x USB 3.2 Gen 2x2
 6. Intel® 2.5Gb Ethernet
 7. Intel® Wi-Fi 6 AX201
 8. Optische S/PDIF-uit
 9. 2 x USB 3.2 Gen2

  Aansluiting frontpaneel

 10. 8 x SATA 6Gb/s
 11. Thunderbolt-header

DHZ-vriendelijk

ROG Maximus XII Extreme ROG Maximus XII Extreme
 1. ROG-GEPATENTEERDE VOORGEMONTEERDE I/O-AFSCHERMING
 2. ESD GUARDS

  Grotere elektrostatische bescherming dan volgens industrienorm. ESD Guards schermen de USB-, audio- en LAN-poorten af.

 3. TRUEVOLT USB

  USB-voeding levert uiterst constante 5V naar alle USB-poorten, wat stroomfluctuaties minimaliseert, met als gevolg minimaal dataverlies

 4. LiveDash OLED 2"

  Geeft de voedingsstatus aan en potentiële problemen met CPU, geheugen, videokaart of opstartapparaat, voor een snelle diagnose.

 5. ASUS Node-connector

  Een bi-directionele interface voor bevestiging van de Fan Extension Card II.

 6. Q-Code

  Het Q-Code LED-ontwerp biedt u een 2-cijferige foutcode die de systeemstatus weergeeft.

 7. 4 x Q-DIMM

  Eenzijdige clips voor supereenvoudige, superveilige hantering van geheugenmodules.

 8. FlexKey

  Standaard fungeert de FlexKey als een systeemresetknop, maar hij kan ook eenvoudig worden ingesteld om snel de Aura-verlichting in of uit te schakelen, Safe Boot te activeren of naar het BIOS te gaan.​

 9. 2 x SAFESLOT

  Biedt sterkere PCIe-apparaatretentie en grotere schuifspanningweerstand.

 10. Q-CONNECTOR

  Organiseert alle frontpaneel kabels.

  Q-CONNECTOR

PRESTATIES

De Maximus XII Extreme is de ideale basis voor de gaming-build van uw dromen. Een intelligent Voltage Regulator Module (VRM) ontwerp en hoogwaardige componenten zorgen ervoor dat u het meeste haalt uit veeleisende Intel-processors van de nieuwste generatie. De Maximus XII Extreme geeft u meer vuurkracht en een overklokvoordeel.

 • Voedingsoplossing
 • Geheugen

Samengevoegde voedingsarchitectuur

De huidige CPU-architecturen stellen ongelooflijke eisen aan het voedingsontwerp van het moederbord, door in een oogwenk over te schakelen van een modus met lager vermogen naar volledige belasting. Onze nieuwste VRM-architectuur gaat de uitdaging aan door gebruik te maken van samengevoegde vermogensfasen om de stroomtoevoer snel te laten wisselen, met behoud van voorbeeldige thermische prestaties.

 • Een korte geschiedenis
 • Een verschuiving in CPU-eisen
 • Tegen de trend in
 • Thermische prestaties
 • Hoogwaardige componenten

Samengevoegd
vermogensfasenontwerp

12V EPS IN

12V EPS IN

Verdubbelaars dragen bij aan de uitbreiding van het aantal effectieve fasen, maar dit gaat ten koste van een vertraging in de verwerking. De samengevoegde architectuur maakt het mogelijk om twee vermogensfasen te laten samenwerken om de CPU meer vermogen te geven. De MOSFET's binnen de vermogensfasen genereren de meeste warmte, omdat ze verantwoordelijk zijn voor de spanningsomzetting en -levering aan de CPU vanuit de 12V EPS-connector.

Conventioneel
fasegedubbeld ontwerp

12V EPS IN

12V EPS IN

 • Toen we in 2005 het A8N32-SLI Deluxe moederbord op de markt brachten, waren we de eerste fabrikant die faseverdubbelaars implementeerde. De VRM van het moederbord werd geprezen voor het elegant overwinnen van de vermogensverwerkingsmogelijkheden van de componenten die op dat moment beschikbaar waren en voor het verminderen van de spanningsrimpel. Deze voordelen leidden ertoe dat faseverdubbelaars algemeen geaccepteerd werden in de industrie, en vandaag de dag nog steeds voor soortgelijke doeleinden worden gebruikt.

 • De huidige CPU's bevatten echter meer cores dan hun voorgangers, en de nieuwste instructiesets stellen ze in staat om rekenintensieve werklasten in een ongelooflijk tempo af te handelen. Bovendien verbruiken ze in rust minder stroom en kunnen ze veel sneller van de ene naar de andere laadtoestand overgaan. Deze verbeteringen maken een herevaluatie van de prioriteiten van het voedingsontwerp noodzakelijk, omdat faseverdubbelaars een propagatievertraging toevoegen die de transiëntrespons bemoeilijkt.

 • Gelukkig kunnen de nieuwste geïntegreerde voedingscomponenten hogere stroomwaarden aan dan de apparaten van weleer, waardoor het mogelijk is om een eenvoudige circuittopologie te implementeren die niet wordt gehinderd door de verwerkingsvertraging van faseverdubbelaars. Daarom maakt de ROG Maximus XII Extreme gebruik van samengevoegde vermogensfasen om hogere piekstroom per fase te leveren, met behoud van de thermische prestaties van fasegedubbelde ontwerpen.

 • Elke VRM-component dient een specifiek doel. PWM-controllers en faseverdubbelaars regelen de schakelingen, en de vermogensfasen doen het zware werk vanuit elektrisch en thermisch oogpunt. Daarom maakt de ROG Maximus XII Extreme gebruik van 16 vermogensfasen. De vermogensfase staat aan de top van Infineon's aanbod en heeft een lage RDSON om schakel- en geleidingsverliezen te beperken en zo de totale thermische speelruimte te helpen verbeteren.

ASUS OptiMem III

Met bedrijfseigen geheugen trace layout tweaks die de signaalintegriteit verbeteren en ruis verminderen, is ASUS OptiMem III meer compatibel met 3600 MHz+ geheugenkits, waardoor deze op hogere frequenties kunnen draaien. U kunt ervoor kiezen om het geheugen te optimaliseren voor hoge frequentie-instellingen of lage latentie-instellingen. Dankzij de hogere capaciteit geheugenkits kunt u met OptiMem III op de maximale frequentie draaien, terwijl andere moederborden de frequentie inruilen voor capaciteit. Vul de Maximus XII Extreme met uw favoriete modules en maximaliseer de doorvoersnelheid van de nieuwe 10e generatie Intel® Core Comet Lake-S processor voor toepassingen die een enorme bandbreedte vereisen.

 • Corsair-geheugen 2 x 16GB CL 19 @ 4600MHz
 • OptiMem III
  CL 18
 • Geen OptiMem III
  CL19
 • Lagere gegevens zijn beter
Testconfiguratie: Intel 10e Gen. processor ES voorbeeld | ROG Maximus XII Formula
 • Hoge frequentie
 • Max. capaciteit zonder compromis
 • ROG Maximus XII Formula
 • ROG Maximus XII Formula

KOELING

Met hoogwaardige componenten, meerdere ventilator-headers en een meegeleverde Fan Extension card is de Maximus XII Extreme volledig uitgerust om hogere prestaties mogelijk te maken bij lagere temperaturen. Om systeemstabiliteit bij zware CPU-belasting te garanderen, maakt de Maximus XII Extreme gebruik van grote VRM- en chipset-koellichamen die de juiste balans vinden tussen oppervlakte en massa. De extra grote koellichamen dekken ook meerdere M.2-slots af.

 • Koellichamen
 • Headers
 • Ventilator uitbreidingskaart

Koelende koellichamen

De Maximus XII Extreme levert uitzonderlijke overklokprestaties zonder dat een ventilator nodig is voor de koeling. Dit is mogelijk dankzij 16 samengevoegde vermogensfasen met 90A MOSFET's op de VRM-layout. Om de warmteafvoer verder te verbeteren, fungeert de I/O-cover als een groot koellichaam en is er ook een heat pipe die de VRM-koellichamen overbrugt, waardoor het oppervlak wordt vergroot en de warmteafvoer wordt verbeterd.

 1. VRM koellichaam

  Een VRM-koellichaam wordt op de MOSFET's en spoelen geplaatst, en de geïntegreerde heatpipe wordt aangesloten op de aluminium I/O cover.

 2. Aluminium I/O-cover

  De aluminium I/O-cover is met het primaire koellichaam verbonden via een ingebouwde heatpipe, waardoor de massa en het oppervlaktegebied toenemen.

 3. Verlengd VRM-koellichaam

  Helpt de vitale stroomtoevoer naar het moederbord te koelen om het overklokpotentieel van toekomstige processors te vergroten.

 4. Aluminium koellichaam-cover

  De koellichaam-cover is gemaakt van puur aluminium, om de twee on-board M.2-drives efficiënt te koelen.

 5. Thermische pad met hoge geleidbaarheid

  De hoogwaardige thermische pad verbetert de totale warmteoverdracht van het systeem door de door de vermogensfasen opgewekte warmte te overbruggen naar het koellichaam.

 6. Massief stalen achterplaat

  Een stalen, koudgewalste achterplaat met spoelconstructie versterkt het moederbord om buigen te voorkomen, en voegt extra massa toe om warmte af te voeren van de VRM.

 7. Chipset-koellichaam

  Een chipset-koellichaam combineert naadloos met de aluminium koellichaam-cover en is prominent voorzien van het ROG-logo.

ROG Maximus XII Extreme
 • Meerdere temperatuurbronnen
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • Meegeleverde Fan Extension Card II
 • Waterpomp+
 • Water in/uit
 • Waterstroom

Koeler ontwerp

De ROG Maximus XII Extreme heeft de meest uitgebreide koelopties ooit.

 • Meerdere temperatuurbronnen

  Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren, voor werklastgebaseerde koeling. Alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 4 of UEFI.

 • 4-pins PWM/DC-ventilator

  Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

 • Meegeleverde Fan Extension Card II

  De meegeleverde kaart bevat zes extra DC- of PWM-ventilatorheaders, plus drie thermische sonde-headers.

ROG Water-Cooling Zone

Dubbele watertemperatuur-headers en een stroomsnelheid-header voorzien het AI Suite-hulpprogramma rechtstreeks van informatie, zodat gebruikers de koelvloeistoftemperaturen en de stroomsnelheid van de gehele lus kunnen bijhouden.

 • Waterpomp+

  Een speciale header kan ruim 3 ampère leveren aan krachtige PWM- of DC-waterpompen.

 • Water in/uit

  Een speciale header maakt bewaken van temperaturen mogelijk bij de input/out-punten van elke component.

 • Waterstroom

  Een speciale header maakt constante bewaking van de stroomsnelheid van de gehele lus mogelijk.

ROG Maximus XII Extreme ROG Maximus XII Extreme

Fan Extension Card II

De ROG Maximus XII Extreme bevat de nieuwe Fan Extension Card II, die zes headers toevoegt die zijn te regelen via FanXpert 4. De kaart heeft drie temperatuursensor-headers als aanvulling op de op het moederbord aanwezige en, nog belangrijker, wordt geleverd met drie thermistors om op verschillende componenten aan te brengen. Naast het leveren van extra headers voor koeling, biedt het drie RGB-headers om een RGB-ventilator van verlichte effecten te voorzien.

 1. Schroefgaten maken het mogelijk om de kaart op een 2,5” bay van de behuizing te monteren.
 2. De ASUS Node-connector maakt het mogelijk om een extra compatibele PSU of accessoires aan te sluiten.

Optimalisatie

ROG biedt de tools die nodig zijn om uw systeem snel en eenvoudig te optimaliseren. Voor degenen die van volledige controle houden, biedt het UEFI BIOS geavanceerde aanpassingsopties, zodat u elk aspect van uw systeem kunt aanpassen.

 • 5-way optimization
 • BIOS
 • Differentiële metingen

Prestatieverbetering

AI Suite 3's bedieningspaneel in dashboardstijl laat u gemakkelijk vrijwel elk aspect van het ROG Maximus XII Extreme-systeem afstellen. Bereik de beste balans tussen prestaties, koeling, stabiliteit en efficiency via één eenvoudige en intuïtieve interface.

 • TPU
 • EPU
 • Fan Xpert 4
 • Digitale stroomregelaars
 • Turbo Core app

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ROG UEFI (BIOS) biedt alles wat nodig is voor het configureren, aanpassen en afstellen van een installatie. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

 • Advanced Mode
 • EZ Mode

Nauwkeurige spanningsbewaking

Conventionele moederborden maken gebruik van single-ended sensing die wordt afgetapt vanaf een locatie die niet ideaal is, wat leidt tot een groot verschil tussen de werkelijke spanning die aan de CPU wordt gevoed en de waarde die aan de software wordt gerapporteerd. De Maximus XII Extreme beschikt over een differentieel sensorcircuit en een delicaat IC dat overklokken en tuning vereenvoudigt door u in staat te stellen voltages nauwkeuriger te bewaken.

CONNECTIVITEIT

De ROG Maximus XII Extreme biedt geavanceerde connectiviteit, waaronder WiFi 6 (AX201) en dubbele Ethernet met Intel® 2.5G Ethernet en 10G-poort om knelpunten te elimineren, zodat u kunt genieten van uitzonderlijk vloeiende online en LAN-games. Daarnaast ondersteunt de M.2 Intel® VROC-technologie om de snelheid van uw SSD te maximaliseren voor snellere laadtijden, en biedt SupremeFX on-board audio uitmuntend geluid, terwijl een PCIe-slot wordt uitgespaard.

 • Netwerken
 • USB-poorten
 • Opslag
 • Audio
 • WiFi 6 (AX201)

  On-board WiFi 6 (802.11ax) ondersteunt ultrahoge draadloze netwerksnelheden, verbeterde capaciteit en betere prestaties in dichtbevolkte wifi-omgevingen, zodat uitzonderlijke online gaming-ervaringen worden geboden. *

  Koppel uw moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren. Lees meer over ASUS WiFi 6-oplossingen: https://www.asus.com/wifi6/ WI-FI GIG+ 6 VAN INTEL
 • 10Gbps on-board Ethernet

  Ontworpen om te voldoen aan de veeleisende eisen van power users en contentmakers, tilt 10Gbps on-board Ethernet thuisnetwerken naar een nieuw niveau. Dankzij tot 10x de bandbreedte van standaard Gigabit Ethernet profiteren gebruikers van streaming van ongecomprimeerde 4K UHD video's, en gaan back-ups en bestandsoverdrachten sneller dan ooit tevoren. **

 • Intel 2.5G Ethernet

  On-board Intel 2.5G Ethernet geeft uw bedrade verbinding een boost, met maximaal een 2,5x verbetering ten opzichte van standaard Ethernet verbindingen, voor snellere bestandsoverdrachten, vloeiende gaming zonder lag en high-res video streaming.

*Werkelijke snelheid varieert, afhankelijk van netwerkomstandigheden. **Minimaal Categorie 6 netwerkkabels vereist voor 10Gbps werking. Categorie 5e kabels ondersteunen tot 5Gbps.

USB

 • USB 3.2 Gen 2 frontpaneelaansluitingen

  Twee USB 3.2-aansluitingen op het frontpaneel staan klaar om plaats te bieden aan een breed scala aan apparaten.

 • USB 3.2 Gen 2x2

  Omkeerbare USB 3.2 Gen 2x2 Type-C poorten bieden ultieme flexibiliteit en razendsnelle gegevensoverdrachten.

 • Meegeleverde Thunderbolt 3 uitbreidingskaart

  Ervaar snellere overdrachten dankzij de adembenemende 40Gbps, met vier keer (4x) zo hoge datasnelheden als elke andere kabel en tweemaal (2x) zoveel videobandbreedte.

ROG Maximus XII Extreme

Opslag

De Maximus XII Extreme ondersteunt tot vier on-board M.2-drives om de opslag te maximaliseren. Twee zijn te vinden op de ROG DIMM.2-module, naast de geheugen-slots, en ondersteunen drives tot 110mm lang. De andere twee zijn te vinden onder de aluminium cover van het koellichaam. PCIe-ondersteuning zorgt voor compatibiliteit met de allernieuwste NVMe SSD's voor ultrahoge overdrachtssnelheden.

ROG DIMM.2

De ROG DIMM.2-module is een innovatieve uitbreidingskaart waarmee twee M.2-drives kunnen worden aangesloten via een DDR4-interface. U kunt dan een metalen koellichaam toevoegen, waarmee u de thermische waarden kunt regelen voor maximale prestaties en tegelijkertijd de esthetiek kunt verhogen.

* DIMM.2 biedt plaats aan M.2 drives tot 22.110 (110mm) lang

DIMM.2
 • ROG DIMM.2 koellichaam
 • ROG DIMM.2 dubbele M.2-uitbreidingskaart

SupremeFX

ROG's SupremeFX-audiotechnologie heeft de volgende stap gezet en levert een uitzonderlijke 113dB signaal/ruisverhouding op de lijn-in-aansluiting, om de beste opnamekwaliteit ooit te leveren. We hebben ook een low-dropout regulator toegevoegd voor schonere stroomtoevoer naar de SupremeFX S1220 codec, een ESS ®ES9023P digitaal-naar-analoog omvormer voor superieure frontpaneel output, en een Texas Instruments® RC4580 op-amp voor high gain met weinig vervorming - alles om audio te leveren waar u in opgaat als nooit tevoren.
>Meer info over ROG-audiotechnologie

 • LED-verlichte audio-aansluitingen
 • ESS® ES9023P
 • S1220 codec
 • Schakelende MOSFET’s
 • Nichicon® CONDENSATOREN
 • Laten u gemakkelijk audiopoorten identificeren en bespaart gezoek in het donker.

 • De ESS® ES9023P digitaal-naar-analoog omvormer creëert een perfecte balans, voor hoogwaardige geluidshelderheid die 112db DNR /-94dB THD+N kan bereiken, voor superieure frontpaneel output.

 • Tien DAC-kanalen bieden gelijktijdige 7.1-kanaals weergave, onafhankelijke 2.0-kanaals, multiple-stream stereo naar frontpaneel uitgangen

 • Uniek ontwerp zorgt ervoor dat de impedantie-sensing functie van de codec ofwel naar de front- of naar de achterste hoofdtelefoonuitgangen wordt geleid

 • Fijne kwaliteit componenten van Japanse makelij die een warmer, natuurlijk geluid produceren met buitengewone helderheid en realisme

Personalisatie

Naast buitengewone prestaties biedt de Maximus XII Extreme uitgebreide styling- en aanpassingsmogelijkheden om u een systeem te laten bouwen dat er echt uitspringt.

 • Aura Sync
 • RamCache III
 • Audio
 • LiveDash OLED
 • Armoury Crate
 • Aura Sync
 • RGB-header

Breid uw gaming-wereld uit

Zet ROG-componenten in, van graphics en monitoren tot muizen en toetsenborden. En til games naar een hoger niveau met aanvullende esthetiek, controle en compatibiliteit. Het ROG-ecosysteem is uitgebreider dan dat van concurrerende merken, dus profiteer van meer keus tijdens het uitbouwen van het systeem.

 • Statisch
 • Ademend
 • Strobe
 • Regenboog
 • Kleurencyclus
 • Sterrennacht
 • Muziekeffect
 • Slim
 • A Adresseerbare Gen 2 RGB-header

  header
 • BRGB-header

  header

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

De adresseerbare Gen 2 RGB-headers zijn nu voorzien van software die verlichtingseffecten automatisch kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe headers bieden ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

Het RAMCache III-softwarehulpprogramma verandert milliseconden in microseconden, om de laadtijden van games te verbeteren. Volledig compatibel met de nieuwste NVM Express®-opslagopties, gebruikt RAMCache III unieke intelligente technologie om effectief een volledig opslagapparaat onder te brengen in de cache, zodat favoriete games en apps razendsnel zijn op te starten.

 • Slimme modus (Smart mode)
 • Real-time informatie
 • Gezondheidscontrole
 • Sonic Studio III
 • DTS

Sonic Studio III

Sonic Studio ondersteunt HRTF-gebaseerde (head-related transfer function*) virtuele surround voor headsets en creëert zo een meeslepend auditief landschap dat gebruikers dieper in de actie trekt. De intuïtieve Sonic Studio-interface biedt ook een reeks EQ-opties en 1-klik voorinstellingen, om de akoestiek aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of de eigenschappen van de headset.

Meer info over Sonic Studio III

*Een head-related transfer (hoofdgerelateerde overdracht) functie is een audio-algoritme dat is afgeleid van geluidsgegevens die zijn opgenomen via een dummyhoofd. Testtonen worden afgespeeld vanuit een sferisch raster rond het dummyhoofd om subtiele veranderingen te verkrijgen in geluiden die uit verschillende richtingen komen. De resultaten worden gecombineerd in een algoritme dat Sonic Studio's virtuele surround in staat stelt om geluid levensecht te verwerken.

Meer info
 • Sonic Studio Link
 • App-specifieke profielen
 • Sonic Studio virtual mixer

DTS: Sound Unbound

De ROG Maximus XII Extreme bevat een vooraf geladen DTS Sound Unbound-app die gebruikers met audio omhult als nooit tevoren en zo een geheel nieuw niveau van onderdompeling opwekt, voor uitzonderlijke gaming- en entertainmentervaringen. Door gebruik te maken van Windows Sonic ruimtelijke technologie levert DTS Sound Unbound audio in een virtuele 3D-ruimte. Dit plaatst gebruikers midden in het geluidslandschap, waar men de locatie en richting van elk schot, elke voetstap of ander geluid in de virtuele omgeving kan detecteren.
* DTS Sound Unbound vereist in-game ondersteuning. Neem contact op met ontwikkelaars voor titels die ondersteuning bieden.

dts
 • Stereogeluid Stereogeluid
 • Surround sound Surround sound
 • Ruimtelijk geluid Ruimtelijk geluid

OLED

ROG Maximus XII Extreme-moederborden zijn voorzien van LiveDash, een ingebouwd 2” OLED-paneel dat nuttige informatie en aanpasbare graphics weergeeft. Tijdens de power-on self-test (POST) fase toont OLED de belangrijkste statistieken over de voortgang, in eenvoudige taal, met behulp van traditionele POST-codes. Bij normale werking toont het paneel vervolgens naar keuze CPU-frequentie, apparaattemperaturen, ventilatorsnelheden of informatie van de waterkoelingzone. Ook is het mogelijk om de standaard OLED GIF aan te passen, zodat deze een eigen afbeelding of animatie weergeeft.

 • Hardwarebewaking
 • Extreme-exclusief
 • BIOS-update
 • Inhoud op maat
ROG Maximus XII Extreme

Armoury Crate

Armoury Crate is een softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gebruikers gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde ROG gaming-producten. Vanuit één intuïtieve interface brengt Armoury Crate de controle over alle Aura-apparatuur binnen handbereik, terwijl de nieuwe Aura Creator-suite klaar is voor gebruik. De software biedt ook controle over de instellingen van een groeiend aantal ROG-producten, waardoor het gemakkelijker wordt om de ‘look & feel’ van het systeem af te stellen. Armoury Crate biedt zelfs speciale productregistratie- en ROG nieuwsfeed-gebieden om gebruikers contact te helpen houden met de ROG gaming community.
Download Link>

 • AURA SYNC
 • Apparaatconfiguratie
 • Stuurprogramma & handleiding downloaden
 • Gaming-hoogtepunt
 • Accountbeheer

Onderscheidingen

Video Reviews

I'm getting quite attached to them.

Extreme overcloock

ASUS ROG MAXIMUS XII EXTREME,最極致的 Z490 主機板,10 核 Turbo 駕輕就熟,高端擴充、滿載 I/O,最強悍的一張。

ROG 率先在主機導入「AI 超頻」功能,通過 ROG 獨家的晶片及RD們大量測試的數據,在電腦開機時預測 CPU 體質、散熱器效能,並給予評分以及 AI 自動超頻的建議設定!

Rakit Komputer Sultan Buat Main Among Us #Intel10thGen

Maximus series motherboards are among the top choices for those looking to overclock. It offers the opportunity to measure from power points with a multimeter. Maximus XII Extreme is now the top model in terms of PCB layer, thickness, weight and number of components.

Media Reviews

XFastest

ROG MAXIMUS XII EXTREME 再次定義 Z490 的極限,強大的供電設計,可讓 10 核心 i9-10900K 全核超頻至 5.2GHz 起,其超規格的用料也比 Apex 再高一階,這代除了 CPU 效能強悍,記憶體超頻性能也將更佳出色。 而預設下 K 系列處理器已有較高的 All Core Turbo 設定,玩家可多加利用 By Core Usage 設定,調到更好的全核效能與單核高時脈,或者使用更簡易的 AI Optimizad 達到更高的超頻時脈設定;此外,想要獲得完整效能也記得要關閉功耗限制,才能感受到完整的 10 代效能。 論規格 EXTREME 給了玩家所需的各種功能,雙 PCIe x16、4 M.2、8 SATA,以及 10GbE + 2.5GbE 與 Wi-Fi6,還有 Thunderbolt 3 與 USB 3.2 Gen 2×2 等高規格,一張攻頂的極致主機板。

CUSTOMER REVIEWS

Aanbevolen producten

ROG MAXIMUS XII FORMULA

Intel Z490 ATX-moederbord voor 10e Gen. Intel-processor met 16 vermogensfasen, EK CrossChill III, OptiMem III, driemaal M.2, on-board Wi-Fi 6 (AX201), 10Gb Ethernet en 2.5Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2, Aura Sync RGB-verlichting

ROG MAXIMUS XII APEX

Intel Z490 ATX-moederbord voor 10e Gen. Intel-processor met extreme prestaties, 16 vermogensfasen, OptiMem III, driemaal M.2, on-board Wi-Fi 6 (AX201), 2.5Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2, X-vormig PCB, Aura Sync RGB-verlichting

ROG MAXIMUS XI HERO

Intel Z390 ATX gaming-moederbord met M.2 koelplaat, Aura Sync RGB LED, DDR4 4400MHz, dubbele M.2, SATA 6Gb/s en USB 3.1 Gen 2

Verwante producten

ROG RYUJIN 360

ROG Ryujin 360 all-in-one vloeibare CPU-koeler met LiveDash kleuren-OLED, Aura Sync RGB en Noctua iPPC 2000 PWM 120mm radiatorventilator

ROG RYUO 240

ROG Ryuo 120 all-in-one vloeibare CPU-koeler met kleuren-OLED, Aura Sync RGB en ROG 120mm radiatorventilator

ROG-THOR-1200P

ROG Thor 1200W Platinum Power Supply Unit onderscheidt zich met Aura Sync en een OLED display

Disclaimer

 • Het product (elektrische apparatuur, elektronische apparatuur, kwikhoudende knoopcelbatterij) mag niet bij het huisvuil worden geplaatst. Controleer de plaatselijke voorschriften voor het afvoeren van elektronische producten.
 • Het gebruik van het handelsmerksymbool (TM, ®) op deze website betekent dat de woordelijke tekst, handelsmerken, logo's of slogans worden gebruikt als handelsmerk onder algemene wetgeving en/of geregistreerd als handelsmerk in de V.S. en/of ander land/regio.
 • De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, HDMI Trade dress en de HDMI logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer