• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Ondersteuning
Windows 11 reader

ROG MAXIMUS XII FORMULA

Intel Z490 ATX-moederbord voor 10e Gen. Intel-processor met 16 vermogensfasen, EK CrossChill III, OptiMem III, driemaal M.2, on-board Wi-Fi 6 (AX201), 10Gb Ethernet en 2.5Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2, Aura Sync RGB-verlichting

 • LGA 1200 socket voor 10e generatie Intel® Core™ desktopprocessors
 • AI-functie: AI Overclocking, AI Cooling en AI Networking (GameFirst VI)
 • Robuuste vermogensafgifte: geoptimaliseerde voedingsoplossing met 16 vermogensfasen, ProCool II voedingsconnectoren, MicroFine lichtmetalen spoelen en 10K condensatoren
 • Koeling & prestaties: OptiMem III, CrossChill EK III, 16 samengevoegde vermogensfasen met verlengd koellichaam, hooggeleidende thermische pad, ROG-waterkoelingzone, M.2 koellichaam en achterplaat
 • Connectiviteit: Intel® Wi-Fi 6, 10 Gb Ethernet en Intel® 2.5 Gb Ethernet, driemaal M.2-slots
 • Aanpassingen: 2" LiveDash OLED, 2x adresseerbare header + 2x 4-pins RGB-header

Onderscheidingen

Video Reviews

#161 selamat datang INTEL GEN 10TH Z490 ASUS MAXIMUS XII FORMULA

Motherboard SULTAN! | Unboxing ASUS ROG MAXIMUS XII FORMULA

Gak Kerasa Sudah Ada Intel 10th Gen Lagi - Saatnya Pake Mobo Baru Z490 ROG Strix E Gaming

Introducing a strong motherboard that meets all needs from the initial use. To advanced overclocking With full options including RGB lighting, OLED display connection port, CrossChill heat sink that supports water installation, helps to increase cooling efficiency.

The main strength of the Maximus Formula family of multiple generation boards is the use of EKWB's water blocks for the power supply cooling system. Here, users will be able to connect their own open water set to the mainboard. The other features focus on aesthetics perfectly. Whether the face is fierce Full features for both Gamer and Overclocker

The Perfect Combination of Intel 10th Gen and Z490

Maximus XII Formula

ROG Maximus XII-serie moederborden zijn ontworpen om de hogere geledingen van gaming en overklokken te verkennen. De Formula is klaar voor aangepaste vloeistofkoeling en bevat andere verbeteringen om hoogwaardige systemen het nakijken te geven. Het CrossChill EK III VRM-blok, ontwikkeld samen met EK Water Blocks, helpt om te gaan met de hogere VRM-belastingen die gepaard gaan met Intel Comet Lake CPU's. Esthetisch gezien heeft de Maximus XII Formula een heimelijke zwarte afwerking met ingewikkelde patronen die in het reflecterende pantser zijn geslepen. De nieuwste generatie Formula is helemaal klaar om uw installatie vol trots te laten schitteren.

Eliteprestaties voor gamers en liefhebbers

Intelligent moederbord

Onze ROG-technici hebben intelligente softwareoplossingen ontwikkeld en uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat uw systeem in optimale conditie blijft.

 • AI Overclocking

  Tunen gaat nu sneller en slimmer dan ooit tevoren. AI Overclocking profileert de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk systeem te voorspellen.

  MEER INFO
 • AI Cooling

  AI Cooling beheert en bestuurt automatisch de op het moederbord aangesloten ventilatoren en zorgt voor de meest efficiënte instellingen, afhankelijk van de huidige systeembelasting en temperatuur.

  MEER INFO
 • AI Networking

  GameFirst VI optimaliseert en organiseert de netwerkbandbreedte, waardoor jitter effectief wordt verminderd en piekvertraging wordt geëlimineerd om vloeiende online gameplay te garanderen.

  MEER INFO

SPECS OVERZICHT

 • Prestaties
 • Koeling
 • Opgaan in games
 • Connectiviteit
 • DHZ-vriendelijk

Extreem vermogen en prestaties

ROG Maximus XII Formula ROG Maximus XII Formula
 1. PROCOOL II VOEDINGSCONNECTOR
 2. 16 VERMOGENSFASEN
 3. MULTI-GPU SLI®/ CFX ONDERSTEUNING

  ・ 2 x PCIe 3.0 x16 Safeslot (x16, x8/x8)​

  ・ 1 x PCIe 3.0 x16 slot (x4)
  ・ 1 x PCIe 3.0 x1 slot

 4. INTEL® SOCKET LGA 1200

  10e Gen. Intel® Core, Pentium® Gold en Celeron® processors​

 5. DDR4, 4 X DIMM

  ・ ASUS OptiMem III
  ・ Dual-channel

 6. 3 X M.2 SOCKET

  ・ 1 x M.2 2242-22110
  ondersteunt PCIe 3.0 x4 & SATA modi

  ・ 2 x M.2 2242-2280
  ondersteuning PCIe 3.0 x4 modus
  (1 x voor / 1 x achter)

Uitgebreide koeling

ROG Maximus XII Formula ROG Maximus XII Formula
 1. CROSSCHILL EK III​
 2. M.2 KOELLICHAAM
 3. MEERDERE 4-PINS PWM VENTILATORHEADERS
 4. ROG WATER-COOLING ZONE

  ・ W_FLOW tachometer
  ・ W_IN/OUT T-sensor

Totaal opgaan in gaming

ROG Maximus XII Formula ROG Maximus XII Formula
 1. I/O & Armor Zone Aura-verlichting
 2. SupremeFX S1220 CODEC​

  ESS® ES9023P High-Definition DAC​
  120dB SRV stereoweergave-output​
  113dB SRV opname-input​
  Vergulde audio-aansluitingen

  Sonic Studio III

  Sonic Studio Virtual Mixer​

  Sonic Radar III​
  DTS® Sound Unbound​
 3. 2 x 3-pins adresseerbare Gen 2 RGB-headers​ 2 x 4-pins AURA RGB-headers​
 4. 2” LIVEDASH OLED​
 5. PCH Zone Aura-verlichting

Volledige connectiviteit

ROG Maximus XII Formula ROG Maximus XII Formula
 1. CLEAR CMOS-knop
  BIOS FlashBack-knop
 2. 6 x USB3.2 Gen1
 3. 4 x USB 3.2 Gen 2

  ・ 1 x USB Type-C®

 4. Marvell® AQtion AQC107 10Gb
  Intel® 2.5G Ethernet
 5. Intel® Wi-Fi 6 AX201
 6. Optische S/PDIF-uit
 7. 1 x USB 3.2 Gen2

  Aansluiting frontpaneel

 8. 6 x SATA 6Gb/s
 9. Thunderbolt-header

DHZ-vriendelijk

ROG Maximus XII Formula ROG Maximus XII Formula
 1. ROG-gepatenteerde voorgemonteerde I/O-afscherming
 2. ESD GUARDS

  Grotere elektrostatische bescherming dan volgens industrienorm. ESD Guards schermen de USB-, audio- en LAN-poorten af

 3. TRUEVOLT USB

  USB-voeding levert uiterst constante 5V naar alle USB-poorten, wat stroomfluctuaties minimaliseert, met als resultaat minimaal dataverlies

 4. 2 X SAFESLOT

  Biedt sterkere PCIe-apparaatretentie en grotere schuifspanningweerstand.

 5. 4 x Q-DIMM

  Eenzijdige clips voor supereenvoudige, superveilige hantering van geheugenmodules

 6. Q-Code

  Het Q-Code LED-ontwerp biedt u een 2-cijferige foutcode die de systeemstatus weergeeft.

 7. FlexKey

  Standaard fungeert de FlexKey als een systeemresetknop, maar hij kan ook eenvoudig worden ingesteld om snel de Aura-verlichting in of uit te schakelen, Safe Boot te activeren of naar het BIOS te gaan.​

 8. Q-CONNECTOR

  Organiseert alle frontpaneel kabels.

  Q-CONNECTOR

PRESTATIES

De Intel Comet Lake-processor heeft 10 cores en een piek single-core Turbosnelheid hoger dan 5.3Ghz, direct uit de verpakking. Om het hoofd te bieden aan deze toegenomen eisen aan het systeem, profiteert de Maximus XII Formula van zijn intelligente VRM-ontwerp en gebruikt het kwaliteitscomponenten om de beste gaming en dagelijkse productieve computerervaring te garanderen.

 • Voedingsoplossing
 • geheugen

Samengevoegde voedingsarchitectuur

De huidige CPU-architecturen stellen ongelooflijke eisen aan het voedingsontwerp van het moederbord door in een oogwenk te schakelen tussen diepgaande energiebesparende modi, van een modus met lager vermogen naar volledige belasting. Onze nieuwste VRM-architectuur gaat de uitdaging aan door gebruik te maken van samengevoegde vermogensfasen om de stroomtoevoer snel te laten wisselen, met behoud van voorbeeldige thermische prestaties.

 • Een korte geschiedenis
 • Een verschuiving in CPU-eisen
 • Tegen de trend in
 • Thermische prestaties
 • Hoge kwaliteit componenten

Samengevoegd
vermogensfasenontwerp

12V EPS IN

12V EPS IN

Verdubbelaars dragen bij aan de uitbreiding van het aantal effectieve fasen, maar dit gaat ten koste van een vertraging in de verwerking. De samengevoegde architectuur maakt het mogelijk om twee vermogensfasen te laten samenwerken om de CPU meer vermogen te geven. De MOSFET's binnen de vermogensfasen genereren de meeste warmte, omdat ze verantwoordelijk zijn voor de spanningsomzetting en -levering aan de CPU vanuit de 12V EPS-connector.

Conventioneel
fasegedubbeld ontwerp

12V EPS IN

12V EPS IN

 • Toen we in 2005 het A8N32-SLI Deluxe moederbord op de markt brachten, waren we de eerste fabrikant die faseverdubbelaars implementeerde. De VRM van het moederbord werd geprezen voor het elegant overwinnen van de vermogensverwerkingsmogelijkheden van de componenten die op dat moment beschikbaar waren en voor het verminderen van de spanningsrimpel. Deze voordelen leidden ertoe dat faseverdubbelaars algemeen geaccepteerd werden in de industrie, en vandaag de dag nog steeds voor soortgelijke doeleinden worden gebruikt.

 • De huidige CPU's bevatten echter meer cores dan hun voorgangers, en de nieuwste instructiesets stellen ze in staat om rekenintensieve werklasten in een ongelooflijk tempo af te handelen. Bovendien verbruiken ze in rust minder stroom en kunnen ze veel sneller van de ene naar de andere laadtoestand overgaan. Deze verbeteringen maken een herevaluatie van de prioriteiten van het voedingsontwerp noodzakelijk, omdat faseverdubbelaars een propagatievertraging toevoegen die de transiëntrespons bemoeilijkt.

 • Gelukkig kunnen de nieuwste geïntegreerde voedingscomponenten hogere stroomwaarden aan dan de apparaten van weleer, waardoor het mogelijk is om een eenvoudige circuittopologie te implementeren die niet wordt gehinderd door de verwerkingsvertraging van faseverdubbelaars. Daarom maakt de ROG Maximus XII Formula gebruik van samengevoegde vermogensfasen om hogere piekstroom per fase te leveren, met behoud van de thermische prestaties van fasegedubbelde ontwerpen.

 • Elke VRM-component dient een specifiek doel. PWM-controllers en faseverdubbelaars regelen de schakelingen, en de vermogensfasen doen het zware werk vanuit elektrisch en thermisch oogpunt. Daarom maakt de ROG Maximus XII Formula gebruik van 16 vermogensfasen. De vermogensfase staat aan de top van Infineon's aanbod en heeft een lage RDSON om schakel- en geleidingsverliezen te beperken en zo de totale thermische speelruimte te helpen verbeteren.

ASUS OptiMem III

Met bedrijfseigen geheugen trace layout tweaks die de signaalintegriteit verbeteren en ruis verminderen, is ASUS OptiMem III meer compatibel met 3600 MHz+ geheugenkits, waardoor deze op hogere frequenties kunnen draaien. U kunt ervoor kiezen om het geheugen te optimaliseren voor hoge frequentie-instellingen of lage latentie-instellingen. Dankzij de hogere capaciteit geheugenkits kunt u met OptiMem III op de maximale frequentie draaien, terwijl andere moederborden de frequentie inruilen voor capaciteit. Vul de Maximus XII Formula met uw favoriete modules en maximaliseer de doorvoersnelheid van de nieuwe 10e generatie Intel® Core Comet Lake-S processor voor toepassingen die enorme bandbreedte vereisen.

 • Corsair-geheugen 2 x 16GB CL 19 @ 4600MHz
 • OptiMem III
  CL 18
 • Geen OptiMem III
  CL 19
 • Lagere gegevens zijn beter
Testconfiguratie: Intel 10e Gen. processor ES voorbeeld | ROG Maximus XII Formula
 • Hoge frequentie
 • Max. capaciteit zonder compromis
 • ROG Maximus XII Formula
 • ROG Maximus XII Formula

KOELING

De focus op het maximaliseren van de prestaties zou zinloos zijn zonder een vergelijkbare toewijding aan het verbeteren van de koeling, die systemen in staat stelt om hogere snelheden te handhaven. Het CrossChill EK III VRM-blok stelt de Maximus XII Formula in staat om de hoge VRM-belastingen van 10-core CPU's aan te kunnen. Het hybride koelsysteem is bovenop een heatpipe geplaatst die direct gekoppeld is aan het verlengde VRM-koellichaam, waarmee het een koelvermogen krijgt dat de eisen van deze huidige generatie overtreft.

 • CrossChill EK III
 • Koellichamen
 • Headers

CrossChill EK III

CrossChill EK III laat u koelen met lucht en water. Het opnieuw ontworpen koperen koelkanaal is breder om tot 37,2°C lagere MOSFET-temperaturen te bieden op water, terwijl de standaard G1/4" schroefdraadfittingen ervoor zorgen dat het gemakkelijk past in bestaande opstellingen, voor efficiënte, stille koeling met minimale inspanning.

 1. G1/4" schroefdraadontwerp
 2. Koperen waterkanaal
 3. Waterdichte rubberen pakking
 4. Groot koperoppervlak

Koelende koellichamen

 1. CrossChill hybride thermisch ontwerp

  Ontworpen met een koperen koelkanaal dat ongelooflijk effectief warmte afvoert.

 2. Heatpipe met grote diameter

  Het U-vormige ontwerp zorgt voor snelle en gelijkmatige warmteoverdracht van de VRM naar het verlengde VRM-koellichaam.

 3. M.2-koellichaam

  Een eigen koellichaam houdt de twee M.2 SSD's op de optimale bedrijfstemperatuur, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

 4. Thermische pad met hoge geleidbaarheid

  De hoogwaardige thermische pad verbetert de totale warmteoverdracht van het systeem door de door de vermogensfasen opgewekte warmte te overbruggen naar het koellichaam.

 5. Verlengd VRM-koellichaam

  Het verlengde koellichaam aan het eind van de heatpipe verhoogt de thermische massa om te compenseren voor de extra warmte die wordt opgewekt door het hoge stroomverbruik.

 6. Chipset-koellichaam

  Een eigen chipset-koellichaam voert de warmte weg om optimale bedrijfstemperaturen te behouden.

 7. Massief stalen achterplaat

  Een elektrolytisch verzinkte, koudgewalste spoelconstructie achterplaat is bestand tegen buigen en helpt warmte af te voeren van de VRM.

ROG Maximus XII Formula
 • Meerdere temperatuurbronnen
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • AIO pomp
 • Waterpomp+
 • Water in/uit
 • Waterstroom

Koeler ontwerp

De ROG Maximus XII Formula heeft de meest uitgebreide koelopties ooit.

 • Meerdere temperatuurbronnen

  Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren, voor werklastgebaseerde koeling. Alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 4 of UEFI.

 • 4-pins PWM/DC-ventilator

  Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

 • AIO pomp

  Een speciale PWM/DC-header voor autonome waterkoelingopstellingen.

ROG Water-Cooling Zone

Dubbele watertemperatuur-headers en een stroomsnelheid-header voorzien het AI Suite-hulpprogramma rechtstreeks van informatie, zodat u de koelvloeistoftemperaturen en de stroomsnelheid van de gehele lus kunt bijhouden.

 • Waterpomp+

  Een speciale header kan ruim 3 ampère leveren aan krachtige PWM- of DC-waterpompen.

 • Water in/uit

  Een speciale header maakt bewaken van temperaturen mogelijk bij de input/out-punten van elke component.

 • Waterstroom

  Een speciale header maakt constante bewaking van de stroomsnelheid van de gehele lus mogelijk.

OPTIMALISATIE

De Maximus XII Formula zit volgepakt met intuïtieve en flexibele tools waarmee u alle systeemparameters kunt aanpassen om de prestaties te leveren die u wilt.

 • Differentiële metingen
 • BIOS
 • 5-way optimization

Nauwkeurige spanningsbewaking

Conventionele moederborden maken gebruik van single-ended sensing die wordt afgetapt vanaf een locatie die niet ideaal is, wat leidt tot een groot verschil tussen de werkelijke spanning die aan de CPU wordt gevoed en de waarde die aan de software wordt gerapporteerd. De Maximus XII Formula heeft een differentieel sensorcircuit en een delicaat IC dat overklokken en tuning vereenvoudigt door u in staat te stellen voltages nauwkeuriger te bewaken.

ROG Maximus XII Formula

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ROG UEFI (BIOS) biedt alles wat nodig is voor het configureren, aanpassen en afstellen van een installatie. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

 • Advanced-modus
 • EZ-modus

Prestatieverbetering

AI Suite 3's bedieningspaneel in dashboardstijl laat u gemakkelijk vrijwel elk aspect van het ROG Maximus XII Formula-systeem afstellen. Bereik de beste balans tussen prestaties, koeling, stabiliteit en efficiency via één eenvoudige en intuïtieve interface.

 • TPU
 • EPU
 • Fan Xpert 4
 • Digitale stroomregelaars
 • Turbo Core app

CONNECTIVITEIT

De Maximus XII Formula is goed uitgerust om supervloeiende draadloze connectiviteit en compatibiliteit te leveren met meerdere invoerbronnen en PCIe-uitbreidingen, die allemaal een must-have zijn voor gaming-configuraties.

 • Opslag
 • Netwerken
 • Audio
ROG Maximus XII Formula

Driemaal PCIe 3.0 M.2

Drie M.2-slots zijn rechtstreeks op de PCH aangesloten. Eén slot ondersteunt zowel SATA als PCIe 3.0 x4-modi en de andere twee ondersteunen PCIe 3.0 x4 voor NVMe. Aanvullend Intel® Optane-geheugen herkent, onthoudt en versnelt de toegang tot de meest gebruikte bestanden, toepassingen en games, voor snellere, meer responsieve prestaties.

 • WiFi 6 (AX201)

  On-board WiFi 6 (802.11ax) ondersteunt ultrahoge draadloze netwerksnelheden, verbeterde capaciteit en betere prestaties in dichtbevolkte wifi-omgevingen, zodat uitzonderlijke online gaming-ervaringen worden geboden. *

  Koppel het moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren. Lees meer over ASUS WiFi 6-oplossingen: https://www.asus.com/wifi6/ WI-FI GIG+ 6 VAN INTEL
 • 10Gbps on-board Ethernet

  Ontworpen om te voldoen aan de veeleisende eisen van power users en contentmakers, tilt 10Gbps on-board Ethernet thuisnetwerken naar een nieuw niveau. Dankzij tot 10x de bandbreedte van standaard Gigabit Ethernet profiteren gebruikers van streaming van ongecomprimeerde 4K UHD video's, en gaan back-ups en bestandsoverdrachten sneller dan ooit tevoren.

 • Intel 2.5G Ethernet

  On-board Intel 2.5G Ethernet geeft uw bedrade verbinding een boost, met maximaal een 2,5x verbetering ten opzichte van standaard Ethernet verbindingen, voor snellere bestandsoverdrachten, vloeiende gaming zonder lag en high-res video streaming.

*Werkelijke snelheid varieert, afhankelijk van netwerkomstandigheden. **Minimaal Categorie 5e netwerkkabels vereist voor 5Gbps werking.

SupremeFX

ROG's SupremeFX-audiotechnologie heeft de volgende stap gezet en levert een uitzonderlijke 113dB signaal/ruisverhouding op de lijn-in-aansluiting, om de beste opnamekwaliteit ooit te leveren. We hebben ook een low-dropout regulator toegevoegd voor schonere stroomtoevoer naar de SupremeFX S1220 codec, een ESS ®ES9023P digitaal-naar-analoog omvormer voor superieure frontpaneel output, en een Texas Instruments® RC4580 op-amp voor high gain met weinig vervorming - alles om audio te leveren waar u in opgaat als nooit tevoren.
>Meer info over ROG-audiotechnologie

 • Audiolijn afscherming
 • ESS®ES9023P
 • S1220 codec
 • Schakelende MOSFET’s
 • Nichicon® CONDENSATOREN
 • Blokkeert elektromagnetische interferentie van het moederbord of uitbreidingen, om meer zuivere audio te bieden.

 • De ESS® ES9023P digitaal-naar-analoog omvormer creëert een perfecte balans, voor hoogwaardige geluidshelderheid die 112db DNR /-94dB THD+N kan bereiken, voor superieure frontpaneel output.

 • Tien DAC-kanalen bieden gelijktijdige 7.1-kanaals weergave, onafhankelijke 2.0-kanaals, multiple-stream stereo naar frontpaneel uitgangen

 • Uniek ontwerp zorgt ervoor dat de impedantie-sensing functie van de codec ofwel naar de front- of naar de achterste hoofdtelefoonuitgangen wordt geleid

 • Fijne kwaliteit componenten van Japanse makelij die een warmer, natuurlijk geluid produceren met buitengewone helderheid en realisme

Gepersonaliseerd voor u

Naast buitengewone prestaties biedt de Maximus XII Formula uitgebreide styling- en aanpassingsmogelijkheden om u een systeem te laten bouwen dat er echt uitspringt.

 • Aura Sync
 • RamCache III
 • Audio
 • LiveDash OLED
 • Armoury Crate
 • Aura Sync
 • RGB-header

Breid uw gaming-wereld uit

Zet ROG-componenten in, van graphics en monitoren tot muizen en toetsenborden. En til games naar een hoger niveau met aanvullende esthetiek, controle en compatibiliteit. Het ROG-ecosysteem is uitgebreider dan dat van concurrerende merken, dus profiteer van meer keus tijdens het uitbouwen van het systeem.

 • Statisch
 • Ademend
 • Strobe
 • Regenboog
 • Kleurencyclus
 • Sterrennacht
 • Muziekeffect
 • Slim
 • A Adresseerbare Gen 2 RGB-header

  header
 • BRGB-header

  header

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

De adresseerbare Gen 2 RGB-headers zijn nu voorzien van software die verlichtingseffecten automatisch kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe headers bieden ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

Het RAMCache III-softwarehulpprogramma verandert milliseconden in microseconden, om de laadtijden van games te verbeteren. RAMCache III is volledig compatibel met de nieuwste NVM Express ®-opslagopties en gebruikt unieke intelligente technologie om effectief een volledig opslagapparaat onder te brengen in de cache, zodat favoriete games en apps razendsnel zijn op te starten.

 • Slimme modus (Smart mode)
 • Real-time informatie
 • Gezondheidscontrole
 • Sonic Studio III
 • DTS

Sonic Studio III

Sonic Studio ondersteunt HRTF-gebaseerde (head-related transfer function*) virtuele surround voor headsets en creëert zo een meeslepend auditief landschap dat gebruikers dieper in de actie trekt. De intuïtieve Sonic Studio-interface biedt ook een reeks EQ-opties en 1-klik voorinstellingen, om de akoestiek aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of de eigenschappen van de headset.

Head-related transfer-functie

*Een head-related transfer (hoofdgerelateerde overdracht) functie is een audio-algoritme dat is afgeleid van geluidsgegevens die zijn opgenomen via een dummyhoofd. Testtonen worden afgespeeld vanuit een sferisch raster rond het dummyhoofd om subtiele veranderingen te verkrijgen in geluiden die uit verschillende richtingen komen. De resultaten worden gecombineerd in een algoritme dat Sonic Studio's virtuele surround in staat stelt om geluid levensecht te verwerken.

Meer info
 • Sonic Studio Link
 • App-specifieke profielen
 • Sonic Studio virtual mixer

DTS: Sound Unbound

De ROG Maximus XII Formula bevat een vooraf geladen DTS Sound Unbound-app die gebruikers met audio omhult als nooit tevoren en zo een geheel nieuw niveau van onderdompeling opwekt, voor uitzonderlijke gaming- en entertainmentervaringen. Door gebruik te maken van Windows Sonic ruimtelijke technologie levert DTS Sound Unbound audio in een virtuele 3D-ruimte. Dit plaatst gebruikers midden in het geluidslandschap, waar men de locatie en richting van elk schot, elke voetstap of ander geluid in de virtuele omgeving kan detecteren.
* DTS Sound Unbound vereist in-game ondersteuning. Neem contact op met ontwikkelaars voor titels die ondersteuning bieden.

dts
 • Stereogeluid Stereogeluid
 • Surround sound Surround sound
 • Ruimtelijk geluid Ruimtelijk geluid

OLED

ROG Maximus XII Formula-moederborden zijn uitgerust met LiveDash, een ingebouwd 2” OLED-paneel dat nuttige informatie en aanpasbare graphics weergeeft. Tijdens de power-on self-test (POST) fase toont OLED de belangrijkste statistieken over de voortgang, in eenvoudige taal, met behulp van traditionele POST-codes. Bij normale werking toont het paneel vervolgens naar keuze CPU-frequentie, apparaattemperaturen, ventilatorsnelheden of informatie van de waterkoelingzone. Ook is het mogelijk om de standaard OLED GIF aan te passen, zodat deze een eigen afbeelding of animatie weergeeft.

 • Hardwarebewaking
 • ROG-exclusieve
 • BIOS-update
 • Inhoud op maat
ROG Maximus XII Formula

Armoury Crate

Armoury Crate is een softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gebruikers gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde ROG gaming-producten. Vanuit één intuïtieve interface brengt Armoury Crate de controle over alle Aura-apparatuur binnen handbereik, terwijl de nieuwe Aura Creator-suite klaar is voor gebruik. De software biedt ook controle over de instellingen van een groeiend aantal ROG-producten, waardoor het gemakkelijker wordt om de ‘look & feel’ van het systeem af te stellen. Armoury Crate biedt zelfs speciale productregistratie- en ROG nieuwsfeed-gebieden om gebruikers contact te helpen houden met de ROG gaming community.
Download Link>

 • AURA SYNC
 • Apparaatconfiguratie
 • Stuurprogramma & handleiding downloaden
 • Gaming-hoogtepunt
 • Accountbeheer

10e GEN. INTEL® COREtm PROCESSORS

Elite praktijkprestaties

NIEUWE BELANGRIJKE DESKTOPFUNCTIES

 • Tot 5.3GHz-kloksnelheid met Intel® Thermal Velocity Boost

 • Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0

 • Geheugenondersteuning met DDR4-2933

 • Tot 10 cores en 20 threads

 • Intel® Hyper-Threading Technology van de Intel® Core™ i9 tot de Intel® Core™ i3 desktop-processor

 • Nieuw 2.5G Ethernet

 • Nieuwe Wi-Fi 6 (Gig+)

CUSTOMER REVIEWS

Aanbevolen producten

ROG MAXIMUS XII APEX

Intel Z490 ATX-moederbord voor 10e Gen. Intel-processor met extreme prestaties, 16 vermogensfasen, OptiMem III, driemaal M.2, on-board Wi-Fi 6 (AX201), 2.5Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2, X-vormig PCB, Aura Sync RGB-verlichting

ROG MAXIMUS XII EXTREME

Intel Z490 EATX motherboard with 16 power stages, DDR4 4700 MHz (O.C.), Quad M.2, Dual USB 3.2 Gen 2 front-panel connector, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C and Aura Sync RGB lighting

ROG MAXIMUS XI HERO

Intel Z390 ATX gaming-moederbord met M.2 koelplaat, Aura Sync RGB LED, DDR4 4400MHz, dubbele M.2, SATA 6Gb/s en USB 3.1 Gen 2

Verwante producten

ROG RYUJIN 360

ROG Ryujin 360 all-in-one vloeibare CPU-koeler met LiveDash kleuren-OLED, Aura Sync RGB en Noctua iPPC 2000 PWM 120mm radiatorventilator

ROG RYUO 240

ROG Ryuo 120 all-in-one vloeibare CPU-koeler met kleuren-OLED, Aura Sync RGB en ROG 120mm radiatorventilator

ROG-THOR-1200P

ROG Thor 1200W Platinum Power Supply Unit onderscheidt zich met Aura Sync en een OLED display

Disclaimer

 • Het product (elektrische apparatuur, elektronische apparatuur, kwikhoudende knoopcelbatterij) mag niet bij het huisvuil worden geplaatst. Controleer de plaatselijke voorschriften voor het afvoeren van elektronische producten.
 • Het gebruik van het handelsmerksymbool (TM, ®) op deze website betekent dat de woordelijke tekst, handelsmerken, logo's of slogans worden gebruikt als handelsmerk onder algemene wetgeving en/of geregistreerd als handelsmerk in de V.S. en/of ander land/regio.
 • De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, HDMI Trade dress en de HDMI logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer