• Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Ondersteuning
ROG Strix Z490-A Gaming

Het ROG Strix Z490-A Gaming-moederbord is perfect als je op zoek bent naar een opvallende gaming build. De cyberpunk-geïnspireerde esthetiek belichaamt de levendige geest van ROG Strix en heeft een geheel nieuwe kleurstelling met wit en zilver. Naast het uiterlijk is de ROG Strix Z490-A Gaming ontworpen om te voldoen aan de eisen van 10e generatie Intel® Core™ processors door de verbeterde vermogensafgifte en het verbeterde ontwerp van de koeling. Bovendien is het voorzien van AI-verbeteringen en intuïtieve dashboards om je te helpen bij het overklokken en het eenvoudig tweaken van verschillende parameters.

SPECS OVERZICHT

1

ROG-gepatenteerde voorgemonteerde I/O-afscherming

 • DisplayPort 1.4
 • HDMI™ 1.4
 • BIOS Flashback™-knop
2

2 x USB 3.2 Gen 2-poorten

 • 1 x Type-A
 • 1 x Type-C
3

Intel® I225-V Gigabit LAN

 • ROG GameFirst VI
 • Anti-piekspanning LANGuard
4

Optische S/PDIF-uit

5

5 x Vergulde audio-aansluitingen

6

Multi-GPU CFX-ondersteuning

 • 3 x PCIe 3.0 x16 SafeSlots (ondersteunen x16, x8/x4/x4 modi)
 • 1 x PCIe 3.0 x4 slot (ondersteunt x2 modi)
 • 1 x PCIe 3.0 x1-slot
7

SupremeFX S1220A CODEC

 • Impedantiedetectie
 • Hoge kwaliteit output en input
 • SupremeFX afscherming
 • Dubbele Op-amps

Sonic Studio III

Sonic Studio Virtual Mixer

Sonic Radar III

DTS® Sound Unbound

8

Thunderbolt-header

SPECS OVERZICHT

1

2 x 4-pins Aura RGB-headers

2 x 3-pins adresseerbare Gen 2 RGB-header

2

DDR4 4600MHz (overklokt)

 • 4 x DIMM
 • Dual-channel
 • OptiMem II
3

Intel® LGA 1200 Socket voor 10e
Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en
Celeron® processors

4

1 x USB 3.2 Type-C frontpaneel connector

5

4 x USB 3.2 Gen 1-poorten

6

2 x M.2 Socket 3

 • 1 x Type 2242-22110, ondersteunt SATA & PCIe 3.0 x4 modi
 • 1 x Type 2242-22110, ondersteunt PCIe 3.0 x4-modus
7

M.2 E Key voor ondersteuning draadloos apparaat

8

6 x SATA 6Gb/s

9

FlexKey

Allround prestaties

De ROG Strix Z490-A Gaming helpt je het meeste uit je gaming-build te halen met opgewaardeerde vermogensafgifte en geoptimaliseerde koeling. De intelligente besturing laat je overklok-, koel- en netwerkinstellingen eenvoudig beheren, wat je alles geeft wat je nodig hebt om het volledige potentieel van je build te benutten, voor gaming-prestaties van de bovenste klasse.

 • Voedingsontwerp

 • Koeling

 • Intelligente besturing

Voedingsontwerp

Digitale vermogensregeling en een scala aan vermogensfasen zorgen ervoor dat de ROG Strix Z490-A Gaming over de kracht beschikt om de nieuwste Intel CPU's aan te sturen.

ProCool II
voedingsconnector

De ProCool II socket is gemaakt volgens strikte specificaties om vlak contact met de PSU-voedingskabels te garanderen en is voorzien van een metalen pantser, voor betere warmteafvoer. De lagere impedantie van de connector helpt hotspots te voorkomen en verbetert de betrouwbaarheid.

Digi+
Power Control

De Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste in de industrie en zorgt voor uiterst soepele en schone vermogenstoevoer naar de CPU.

12+2 Vermogensfasen

De ROG Strix Z490-A Gaming gebruikt 12+2 vermogensfasen om high-side en low-side MOSFET's en drivers te combineren in één pakket, om zo het vermogen en de efficiëntie te leveren waar de nieuwste Intel-processors om vragen.

Lichtmetalen spoel & condensator

Superieure spoelen en duurzame condensatoren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en bieden tot 110% betere prestaties dan de industrienorm.

Koelinnovatie

1

Ventilatorbeugel en MOS-ventilator

Een meegeleverde ventilatorbeugel en aanvullende MOS-ventilator zorgen voor extra koeling van de gebieden rond de VRM, terwijl je je build tot het uiterste drijft.

2

MOS-koellichaam met u-vormige heatpipe

Het u-vormige ontwerp zorgt voor snelle en gelijkmatige warmteoverdracht van de VRM naar het verlengde VRM-koellichaam, voor betere prestaties en wattage-bestendigheid Daarnaast biedt het MOS-koellichaam een groot contactoppervlak voor MOSFET's en spoelen.

3

Thermische pads

Hoge kwaliteit thermische pads voeren warmte van de inductor en het fase-array af naar het koellichaam.

4

Verlengd VRM-koellichaam

Het verlengde koellichaam aan het eind van de heatpipe verhoogt de thermische massa om te compenseren voor de extra warmte die wordt opgewekt door het hoge voltage, en verlaagt de temperaturen met tot wel 5°C.

5

Dubbele M.2-koellichamen

De M.2-koellichamen houden de M.2 SSD op de optimale bedrijfstemperatuur, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

KOELER ONTWERP

De ROG Strix Z490-serie beschikt over de meest uitgebreide koelopties ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4 of het UEFI BIOS

CPU
M.2
behuizing
VRM

CPU ventilatorheader

Een speciaal stel PWM/DC ventilatorheaders voor CPU-koelers.

AIO-pompventilatorheader

Een speciale PWM/DC-header voor autonome waterkoelingopstellingen.

M.2-koellichaam

Het M.2-koellichaam houdt de M.2 SSD op de optimale bedrijfstemperatuur, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

M.2-ventilatorheader

Een speciale M.2-ventilatorheader helpt de temperaturen laag te houden, voor verbeterde prestaties en levensduur.
* De M.2 ventilatorhouder is 3D-printbaar

4-pins PWM/DC-ventilatorheader

Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

VRM-koellichaam

Een MOS-koellichaam biedt een groot contactoppervlak voor de MOSFET's en spoelen.

Thermische pad

Een hoge kwaliteit thermische pad helpt warmte van de inductor en fase-array over te dragen naar het koellichaam.

AI Overclocking
AI Cooling
AI Networking

ROG AI Overclocking

ROG AI Overclocking is een intelligent hulpprogramma dat je helpt het meeste uit je build te halen door je CPU en koelsysteem automatisch te profileren om de optimale spannings- en frequentie-instellingen te voorspellen.

De intuïtieve AI Overclocking-gebruikersinterface is toegankelijk via de AI Suite-software in Windows of rechtstreeks via het UEFI en is geschikt voor gebruikers van elk niveau. Een reeks aanpasbare instellingen is beschikbaar voor doorgewinterde overklokkers, en er is een auto-tuning optie voor beginners.

AI OVERCLOCKING IN EEN OOGOPSLAG

Ontworpen door deskundigen

De kern van AI Overclocking is een bedrijfseigen algoritme dat is ontwikkeld door ROG R&D-technici die met wereldberoemde overklokkers hebben gewerkt om een tool te creëren voor gebruikers van elk niveau.

Voorspellend voordeel

Het algoritme analyseert je CPU en koelsysteem en voorspelt op basis daarvan de optimale instellingen. De software gebruikt deze instellingen vervolgens om het overklokproces automatisch te begeleiden, door frequentie en spanning in balans te brengen.

Realtime aanpassingen

De software bewaakt elke minuut de werklast, systeemtemperatuur, ventilatorsnelheid en het stroomverbruik en voert in realtime aanpassingen uit om continu optimale prestaties te garanderen.

Zet je pc aan en belast de processor om een basisuitlezing te krijgen van de koelsysteemmogelijkheden van je CPU.

ASUS AI Overclocking maakt automatische tuning sneller en slimmer dan ooit tevoren. Beschikbaar in Windows of rechtstreeks via het UEFI, profileert het de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk individueel systeem te voorspellen.

AI Overklokgids

De AI Overklokgids geeft gedetailleerde informatie en instructies over hoe je je systeem handmatig kunt afstemmen. Het is te bereiken door de F11-sneltoets in te drukken.

Core Group Loading

Voor high-core count processors zoals de Z490 geeft AI Overclocking de gegevens weer volgens de core-groep. Dit geeft je adaptieve controle op basis van de status van de core-groepen (3 / 5 / 8 / alle cores) en verschaft je de doelfrequentie- en voltageschattingen die nodig zijn voor handmatige afstemming.

AI Overclocking in AI Suite

On-board intelligentie laat je automatisch overklokken met volledige, flexibele controle die beschikbaar is via 5-Way Optimization binnen AI Suite (in Windows).

AI Cooling

De ASUS AI Cooling-functie zal automatisch de op het moederbord aangesloten ventilatoren beheren en aansturen om optimale instellingen te garanderen op basis van de huidige systeembelasting en temperatuur.

Zelf-aanpassende ventilator-tuning

CPU-temperatuurdetectie

AI Cooling detecteert CPU-temperaturen en gebruikt een bedrijfseigen algoritme om de laagste ventilatorsnelheid te berekenen die nodig is om het systeem effectief te koelen en het ventilatorgeluid laag te houden.

Geautomatiseerde optimalisatie

Bij stabiele systeembelasting verlaagt de software vervolgens automatisch de snelheid van de ventilator* tot de optimale instelling, waardoor het geluid van de ventilator afneemt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. *Ventilatoren moeten zijn aangesloten op de volgende headers voor AI Cooling-regeling: CPU_FAN / CPU_OPT / CHA_FAN / M.2_FAN / H_AMP / RAD_FAN

Voortdurende bewaking

AI Cooling blijft het systeem bewaken en de ventilatorsnelheid aanpassen op basis van de huidige belasting.

Activering met één klik

AI Cooling kan eenvoudig worden geactiveerd via het Fan Xpert 4 dashboard in ASUS AI Suite 3. Eenmaal geactiveerd, zal het alle handmatige bedieningen opheffen.

Ventilatorsnelheid referenties

Voor degenen die de voorkeur geven aan handmatige regeling, biedt AI Cooling referentiepunten in een grafiek die de snelheid van de ventilator weergeeft in relatie tot de temperatuur, als leidraad voor de ventilatorinstellingen.

AI Networking

Het bedrijfseigen ROG GameFirst VI-hulpprogramma is ontworpen om alle gebruikers - beginners, experts en iedereen daartussenin - te helpen bij het optimaliseren van de netwerkinstellingen, om vloeiende online gameplay te garanderen. Nieuw in deze generatie is dat GameFirst VI is voorzien van AI-verbeterde identificatie- en boost-technologie om te zorgen voor snellere en slimmere netwerkoptimalisatie.

Hoe het werkt

Identificatie

GameFirst VI analyseert je gebruikspatronen en de digitale handtekeningen van je applicaties en vergelijkt deze met een database van meer dan 200.000 apps. Deze database wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat apps correct worden herkend.

Boost

GameFirst VI schakelt op intelligente wijze van applicatie-prioriteit en past de bandbreedte aan afhankelijk van de situatie. Tijdens het gamen geeft het prioriteit aan game-pakketten en versnelt deze om je supervloeiende online gameplay te geven, zelfs wanneer je video van hoge kwaliteit naar je publiek streamt of grote bestanden overdraagt.

Visualisatie

Een intuïtieve grafiek geeft je in realtime een overzicht van het netwerk. Klik eenvoudigweg op het tabblad om het huidige bandbreedtegebruik van elke toepassing, de geolocatiestatus van elke netwerkverbinding en een analyse van de wifi-kanalen te bekijken.

WAT HET DOET

ADAPTIEVE INTELLIGENTIE

GameFirst VI neemt nota van wat je momenteel doet en past de bandbreedte dienovereenkomstig aan om te zorgen voor meer vloeiende online ervaringen, zelfs tijdens multitasking.

GAMING FIRST-MODUS

De Gaming First-modus maakt gebruik van een enorme toepassingsdatabase en analyses van je veelgebruikte apps om prioriteit te geven aan gaming-netwerkverkeer. Dit vermindert jitter en verlaagt de ping om je online gaming zonder lag te bieden.

Netwerkinzicht

WiFi Quick Assist analyseert netwerkinformatie, inclusief realtime bandbreedtegebruik, om een grafiek te genereren die je een duidelijk overzicht geeft van de huidige netwerkstatus. Bovendien kun je bij koppeling met een ROG-router je wifi-netwerk scannen om het beste kanaal te vinden, en daarnaast Game Boost gebruiken om prioriteit te geven aan gaming-apparaten en -pakketten op je netwerk, voor ultrahoge online snelheden.

TOONAANGEVENDE CONNECTIVITEIT

De ROG Strix Z490-A Gaming biedt je de nieuwste connectiviteit voor supervloeiende online ervaringen en razendsnelle bestandsoverdrachten. Superieure audioprestaties geven je een enorm voordeel, omdat je de kleinste geluidssignalen kunt oppikken voor een volledig meeslepende gaming-ervaring.

 • Opslag & geheugen

 • Netwerken

 • Audio

DDR4 OC4600MHz

De ROG Strix Z490-A Gaming ondersteunt tot 128GB DDR4-geheugen over vier slots. OptiMem II-technologie verbetert de trace layout om vias en crosstalk aanzienlijk te verminderen en zo de stabiliteit en compatibiliteit van het geheugen te verbeteren, waardoor de geheugensets hogere frequentiemarges krijgen.

DubbelePCIe 3.0 M.2

Twee M.2-slots zijn beschikbaar, waarbij de ene zowel SATA- als PCIe 3.0 x4-modi ondersteunt en het andere PCIe 3.0 x4 voor NVMe. Samen levert dit de snelste en meest flexibele M.2-interface op die beschikbaar is.

M.2 Socket met
E key

Geïntegreerd met Intel® draadloze AC/AX technologie, ondersteunt M.2 CNVi/PCIe/USB-modus om een snellere en meer kosteneffectieve wifi- en Bluetooth® 5.1-oplossing te bouwen.


**Bluetooth 5.1 zal gereed zijn in Windows 10 build 19041 of later.


Intel 2.5G Ethernet

On-board 2.5G Ethernet geeft je bedrade verbinding een boost, met maximaal een verbetering van 2,5x ten opzichte van standaard Ethernet-verbindingen, voor snellere bestandsoverdrachten, meer vloeiende gaming zonder lag en high-res video streaming.

SPEEL IN UW EIGEN STIJL

De cyberpunk-geïnspireerde esthetiek wordt geaccentueerd door de gewaagde schuine strepen en cybertekst. Koppel je ROG Strix Z490-A Gaming samen met andere ROG-producten aan het meest uiteenlopende ROG-ecosysteem, om een gaming-installatie op maat te maken die jouw persoonlijke stijl weerspiegelt.

 • Maatwerk

 • DHZ-vriendelijk

 • Gecertificeerde compatibiliteit

ID-ontwerp
Aura Sync

Onmiskenbaar ROG Strix

De Strix Z490-A Gaming belichaamt de Strix-spirit, met zijn witte en zilveren kleurstelling en cyberpunk-geïnspireerde markeringen over de roestvrijstalen I/O-mantel. Het is perfect voor builds met een opvallende esthetiek.

OUTSHINE THE COMPETITION

ROG Strix-moederborden leveren voortreffelijke prestaties en superieure esthetiek die de concurrentie ver achter zich laat. ASUS Aura biedt volledige RGB-lichtregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel ingebouwde RGB LED's als voor strips die worden aangesloten op de on-board RGB-header - en alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte ASUS-hardware.

 • Statisch Statisch
 • Ademend Ademend
 • Strobe Strobe
 • Regenboog Regenboog
 • Kleurencyclus Kleurencyclus
 • Sterrennacht Sterrennacht
 • Muziekeffect Muziek
 • Slim Slim

ADRESSEERBARE GEN 2 RGB-HEADER

De adresseerbare Gen 2 RGB-headers van de ROG Strix Z490-A Gaming zijn nu in staat om het aantal LED's op tweede generatie adresseerbare RGB-apparaten te detecteren, zodat de software automatisch verlichtingseffecten kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe headers bieden ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

Voorgemonteerde I/O-afscherming

ROG's gepatenteerde I/O-afscherming is afgewerkt in strak matzwart, en is voorgemonteerd om installatie van het moederbord eenvoudig te maken.

Q-LED's

Vier on-board LED's geven de voedingsstatus aan en eventuele problemen met CPU, geheugen, videokaart of opstartapparaat, voor een snelle diagnose.

FlexKey

De frontpaneel-header laat gebruikers de resetknop op het frontpaneel van de behuizing aanpassen, voor snelle toegang tot de gekozen Aura-verlichtingsregelaars, DirectKey of systeemreset.

BIOS Flashback™

BIOS Flashback™ is de eenvoudigste en veiligste (UEFI) BIOS updatemethode. Zet het (UEFI) BIOS-bestand gewoon op een FAT32-geformatteerde USB-stick, steek deze in de USB BIOS Flashback™-poort en druk op de knop. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU is geïnstalleerd.

GECERTIFICEERDE COMPATIBILITEIT

Daarom ondergaat ROG Strix een uitgebreid certificeringsprogramma, om de allerbeste compatibiliteit met het breedste scala aan componenten en apparaten te waarborgen. Zie onze uitgebreide lijst van gegarandeerd compatibele componenten. Het bevat tevens een speciale Qualified Vendor List (QVL) (gekwalificeerde leverancierslijst) voor geheugen - zodat je zorgeloos kunt bouwen.

HET ROG STRIX-ECOSYSTEEM WACHT

Van graphics, AIO-koeler, kast, muis of toetsenbord, verbeter je game met ROG Strix. Profiteer van aanvullende esthetiek, controle en compatibiliteit - en van meer keus dan bij elk ander concurrerend merk.

ROG Gives You More

De ROG-exclusieve softwarehulpprogramma's leveren intuïtieve audio-tuning en gaming-verbeteringen, zodat je je gaming-build kunt configureren zoals jij dat wilt.

 • Optimalisatie

 • Audio-effect

 • Armoury Crate

 • RAMCache III

5-Way Optimization

Regel complexe tuning met slechts één klik. ASUS 5-Way Optimization is een tuning-hulpprogramma voor het hele systeem, dat de processor overklokt en de ventilatorsnelheden afstemt om voor de beste balans te zorgen tussen koeling en akoestiek. De geautomatiseerde CPU-tuning functie van 5-Way Optimization benut dezelfde on-board intelligentie als AI Overclocking. Het gaat echter een stap verder door een Prime95-gebaseerde stresstest uit te voeren, om zo een resultaat te leveren dat vanaf het begin goed is afgesteld.

TPU INSIGHT
EPU Guidance
FAN XPERT 4
DIGI+ POWER CONTROL
TURBO APP

De TurboV Processing Unit (TPU) biedt AI Suite 3, met de intelligentie die nodig is om automatisch voltages af te stellen, systeemstatistieken te bewaken en de overklokinstelingen aan te passen. We hebben deze tool een upgrade gegeven om AI Overklokken voorspellingswaarden te bieden voor gebruikers die meer inzicht willen hebben tijdens het experimenteren met verschillende instellingen.

Dankzij de Energy Processing Unit (EPU) profiteren gebruikers van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen met de Away-modus — een slimme instelling die een extreem energiebesparend scenario creëert door het afsluiten van ongebruikte I/O controllers.

Profiteer van uitgebreide controle over ventilatoren, waterpompen en all-in-one (AIO) koelers, via Fan Expert 4 of onze bekroonde UEFI. Of je nu koelt met lucht of vloeistof, de Auto-Tuning-modus configureert met een enkele klik op slimme wijze alle parameters. Er is ook een Extreme Quiet (extreem stille) modus die alle ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum verlaagt — zodat het systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken.

De Digi+ Voltage-Regulator Module (VRM) levert real-time controle over spanningsafname, schakelfrequentie en energie-efficiëntie instellingen, zodat de CPU-voltageregeling kan worden afgesteld voor ultieme stabiliteit en prestaties.

Deze intuïtieve tool laat gebruikers de CPU-overklokinstellingen definiëren, ventilatorprofielen toepassen, netwerkdata prioriteren en audio-instellingen optimaliseren op app-niveau ― zodat het systeem perfect is geoptimaliseerd, wat je er ook mee doet.

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ROG UEFI (BIOS) biedt alles wat nodig is voor het configureren, aanpassen en afstellen van een installatie. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

ADVANCED MODE (Geavanceerde modus)
EZ MODE (Gemakkelijke modus)

Wanneer je klaar bent voor een diepere duik in de configuratie van het systeem, verken je UEFI's Geavanceerde modus (Advanced mode) en neem je de volledige controle over. Elke sectie is intuïtief ingedeeld, en een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om de benodigde opties te vinden. Geavanceerde functies worden gecodeerd met de intelligentie om zich aan te passen aan jouw instellingen, en wanneer je klaar bent om de controle over te nemen, hebben parameters de granulariteit om precies de prestaties te kiezen die je zoekt.

Meer info

Voorspelling

AI OC houdt essentiële systeemeigenschappen in de gaten zoals temperaturen, ventilatorsnelheden en stroomverbruik, om de overklokprestaties te meten.

My Favorites (Mijn Favorieten)

Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

EZ Flash 3

Flash het nieuwste BIOS via het internet, vanuit het BIOS.

AI OC Gids

Met de AI OC Gids kun je de AI-optimalisatie inschakelen of een snelle handleiding bekijken.

SMART

Controleer de 'Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (S.M.A.R.T.) logboeken van opslagapparaten om de betrouwbaarheid ervan te meten en potentiële defecten te identificeren.

GPU POST

Automatische detectie van geselecteerde ASUS-videokaarten om gedetailleerde informatie te bekijken.

Secure Erase

Herstel SSD's naar de fabriekstoestand.

Last Modified (Laatst Aangepast) Log

Houd de laatste wijzigingen bij en bewaar favoriete profielen op een USB-stick.

SATA Port Renaming (SATA-poort hernoemen)

hernoem SATA-poorten, voor eenvoudige identificatie.

Zoekfunctie

snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling vinden.

ASUS User Profile (Gebruikersprofiel)

Verstuur configuratie-instellingen tussen verschillende BIOS-versies of deel ze met vrienden.

De EZ-modus is ontworpen om de installatie te vereenvoudigen en presenteert alle essentiële instellingen en statistieken op één pagina. Met geleide wizards, drag & drop-functionaliteit en 1-klik toepassing van belangrijke instellingen, is de installatie in een mum van tijd operationeel.

Meer info

My Favorites (Mijn Favorieten)

Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

EZ Flash 3

Flash het nieuwste BIOS vanuit het BIOS.

SMART

Controleer de 'Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (S.M.A.R.T.) logboeken van het opslagapparaat om de betrouwbaarheid ervan te meten en potentiële defecten te identificeren.

Secure Erase

Zet SSD's en NVMe-opslag terug naar de fabrieksinstellingen.

Last Modified (Laatst Aangepast) Log

Houd de laatste wijziging bij en bewaar favoriete profielen op een USB-stick.

SATA Port Renaming (SATA-poort Hernoemen)

hernoem SATA-poorten, voor eenvoudige identificatie.

Gebruikersprofiel (User Profile)

Verstuur configuratie-instellingen tussen verschillende BIOS-versies of deel ze met vrienden.

Q-Fan Control

Configureer de werkingssnelheid van de ventilator handmatig, of gebruik vooraf geconfigureerde ventilatorprofielen om snel te kiezen uit Standard (Standaard), Silent (Stil), Turbo of Full Speed (Volle Snelheid) modi. Systeemventilatoren schakelen automatisch over op volle snelheid als de temperatuur de 75°C bereikt.

Sonic Studio
DTS:Sound Unbound

SONIC STUDIO III

Sonic Studio ondersteunt HRTF-gebaseerde (head-related transfer function*) virtuele surround voor VR-headsets, een meeslepend auditief landschap creërend dat je dieper in de actie trekt. De intuïtieve Sonic Studio-interface biedt ook een reeks EQ-opties en 1-klik voorinstellingen, om de akoestiek aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of de eigenschappen van de headset.

Sonic Studio Link

De nieuwe Sonic Studio Link laat je nu Sonic Studio-effecten toepassen op alle weergave-apparaten. Druk gewoon op de Sonic Studio Link-knop om te genieten van het effect op alle weergave-apparaten.

Sonic Studio Virtual Mixer

Een virtueel audioapparaat dat streamers geluidsuitvoer van verschillende apps laat combineren. Dit stelt je in staat om je spraak- en gaming-audio te mixen binnen streamingsoftware. Een verscheidenheid aan instel- en bewakingsinstrumenten zorgt voor een hoog niveau van digitale controle.

App-specifieke profielen

Pas aangepaste audio-instellingen toe op verschillende toepassingen, zodat alle acties perfect zijn afgestemd op de gewenste luisterwijze.

*Een head-related transfer (hoofdgerelateerde overdracht) functie is een audio-algoritme dat is afgeleid van geluidsgegevens die zijn opgenomen via een dummyhoofd. Testtonen worden afgespeeld vanuit een sferisch raster rond het dummyhoofd om subtiele veranderingen te verkrijgen in geluiden die uit verschillende richtingen komen. De resultaten worden gecombineerd in een algoritme dat Sonic Studio's virtuele surround in staat stelt om geluid levensecht te verwerken.

DTS:Sound Unbound

De ROG Strix Z490-serie bevat een vooraf geladen DTS Sound Unbound-app die je met audio omhult als nooit tevoren en zo voor geheel nieuwe niveaus van onderdompeling zorgt, voor uitzonderlijke gaming- en entertainmentervaringen. Door gebruik te maken van de ruimtelijke technologie van Windows Sonic levert DTS Sound Unbound audio in een virtuele 3D-ruimte. Dit plaatst je midden in het geluidslandschap, waar je de locatie en richting van elk schot, elke voetstap of ander geluid in je virtuele omgeving kunt detecteren.

* DTS Sound Unbound vereist in-game ondersteuning. Neem contact op met ontwikkelaars voor titels die ondersteuning bieden.

STEREOGELUID

De klassieke hoofdtelefoon of twee-luidsprekers opstelling, levert afzonderlijke linker- en rechteraudiokanalen.

SURROUND SOUND

Audio die wordt opgesplitst en aangeboden via meerdere luidsprekerkanalen - zoals 5.1 of 7.1 - waardoor een omhullende ervaring wordt gecreëerd, maar op een enkel logisch vlak.

RUIMTELIJK GELUID

Een gloednieuwe ervaring die een virtuele 'audiosfeer' creëert, met jou in het midden, zodat geluiden van alle kanten lijken te komen - om verbluffende 360° onderdompeling te creëren.

Armoury Crate

Armoury Crate is een softwarehulpprogramma dat gecentraliseerde controle geeft over ondersteunde ROG gaming-producten. Vanuit één intuïtieve interface brengt Armoury Crate de controle over alle Aura-apparatuur binnen handbereik, terwijl de nieuwe Aura Creator klaar is voor gebruik. De software stelt gebruikers ook in staat om de instellingen te regelen voor een selectief en groeiend aantal ROG-producten, waardoor het gemakkelijker wordt om de ‘look & feel’ van het systeem af te stellen. Armoury Crate beschikt zelfs over speciale productregistratie- en ROG nieuwsfeed-gebieden om gebruikers contact te helpen houden met de ROG gaming community.

 • AURA SYNC
 • APPARAATCONFIGURATIE
 • STUURPROGRAMMA & HANDLEIDING DOWNLOADEN
 • GAMING HIGHLIGHT
 • ACCOUNTBEHEER

RamCache III

RAMCache verandert milliseconden in microseconden, om de laadtijden van games te verbeteren. Volledig compatibel met de nieuwste NVM Express-opslagopties, slaat de unieke intelligente technologie effectief een volledig opslagapparaat op in de cache, zodat favoriete games en apps razendsnel zijn te starten.

Slimme modus (Smart mode): buffert automatisch alle opslagapparaten om het maximale uit de systeembronnen te halen.

De intuïtieve interface geeft real-time drive-informatie weer, zoals de huidige lees-/schrijfsnelheden.

Het stelt gebruikers bovendien in staat om snel de gezondheidstoestand van het toegewezen geheugen te controleren.

Onderscheidingen

Video Reviews

Great outlook, new feature so useful, ready for new intel new generation 10

Z490 Mainboard , which was born with the 10th generation Intel Core i on the LGA1200 Socket. For this model, it will be a ROG STRIX that provides full features for Gamer with support for future upgrades for a long time.

Media Reviews

4Gamers

以往玩家在組裝電腦時都需要東奔西跑尋找適合的零組件信仰,這次的 ROG Strix Helios White Edition 潮競白電競主機雖然並未實際在通路販售整機套裝,但玩家可以依照這次介紹的機種為藍本,參考我們配置並打造屬於自己的白色信仰主機。 另一方面,全白設計外觀在電競文化中一眾非黑即紅的世界裡也格外吸睛,簡約外觀搭配整套白色電競零組件,讓整台主機非常有一致性,再搭配 RGB 燈效的輔助下顯露出低調的華麗! 高階處理器和顯示卡滿足玩家打 Game 需求,內建 1TB NVMe PCIe SSD 兼顧容量和讀寫速度、16GB DDR4 記憶體對一般主流遊戲算是剛剛好, 850W 金牌電供應付遊戲或是創作者相關的不同高壓環境也沒問題。 想打造出一台發揮信仰和效能的電競主機,參考這台 ROG Strix Helios 潮境白水冷電競主機配置會是一個滿不錯的方向,論外觀有外觀、論效能也有效能!

CUSTOMER REVIEWS

Verwante producten

ROG Strix XG43UQ

ROG Strix XG43UQ DSC grote gaming-monitor - 43”, 4K (3840 x 2160), 144Hz, DSC, FreeSync™ 2 HDR, DisplayHDR™ 1000, DCI-P3 90%

ROG Strix LC 360 RGB White Edition

ROG Strix LC 360 RGB all-in-one CPU-vloeistofkoeler met Aura Sync en drievoudige ROG 120mm adresseerbare RGB-radiatorventilatoren

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • Het product (elektrische apparatuur, elektronische apparatuur, kwikhoudende knoopcelbatterij) mag niet bij het huisvuil worden geplaatst. Controleer de plaatselijke voorschriften voor het afvoeren van elektronische producten.
 • Het gebruik van het handelsmerksymbool (TM, ®) op deze website betekent dat de woordelijke tekst, handelsmerken, logo's of slogans worden gebruikt als handelsmerk onder algemene wetgeving en/of geregistreerd als handelsmerk in de V.S. en/of ander land/regio.
 • De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, HDMI Trade dress en de HDMI logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.
Productvergelijking

Product toegevoegd aan vergelijking. Voeg maximaal 4 producten toe of ga verder met het vergelijken van de geselecteerde producten.

  BEKIJK VERGELIJKING

  ASUS Footer