PDA

View Full Version : What's wrong with my CPU?! anyone help!



dxboyz6146
01-29-2012, 09:35 AM
can anyone tell me what's the reason for this, seems dat my CPU didn't achieve d target value on d tests i did
here is the link for 3mark vantage http://3dmark.com/healthcheck/3dmv/3842754
here is the link for 3dmark 11 http://3dmark.com/healthcheck/3dm11/2645996
both tests gve d same probs (which is CPU)
am so sad rite now

chrsplmr
01-29-2012, 03:48 PM
welcome dxboyZ...... how about running us some specs on your rig.... what cpu for example.. board? ram? ect....

any return time left on that cpu ?? intel/amd? ........... cpu's have there own warranty.. to be what is claimed.
relax a minute... and lets see if someone else sees something in the hardware profile when you post it....

Malaysia ??? At least you have great scenery ... hahaa... lets get you ROG'n.c.

dxboyz6146
01-29-2012, 04:05 PM
G53SX BIOS ver. 205
12GB 1033 RAM
Intel i7-2670 @2.20 GHz
bought on 1/1/2012

maybe i'll go 2 d service center dis coming tuesday, but yeah any suggestion must appreciate ^^

smellons
01-29-2012, 04:14 PM
G53SX BIOS ver. 205
12GB 1033 RAM
Intel i7-2670 @2.20 GHz
bought on 1/1/2012

maybe i'll go 2 d service center dis coming tuesday, but yeah any suggestion must appreciate ^^

Yeah, I was going to point out that those specs are available in the 3dmark benchmarks.

I wouldn't worry just yet. Try running the benchmarks with ThrottleStop installed and running.

Also try going to the Nvidia Control Panel and explicitly setting PhysX to CPU.

dxboyz6146
01-29-2012, 04:21 PM
FYI, am using ThrottleStop 4.0, besides i've done d test without using dat apps, not much different, after using it cause jz a bit increase, n d link above was d latest test i did wif proper ThrottleStop setting and close all apps including anti-virus, still no different n CPU cant achieve d target value

i've done dat also, the result a bit low, n CPU scored lower

smellons
01-29-2012, 04:50 PM
FYI, am using ThrottleStop 4.0, besides i've done d test without using dat apps, not much different, after using it cause jz a bit increase, n d link above was d latest test i did wif proper ThrottleStop setting and close all apps including anti-virus, still no different n CPU cant achieve d target value

i've done dat also, the result a bit low, n CPU scored lower

I see. I went through a run of 3dmark and got this score: http://3dmark.com/3dm11/2648692

Have you made sure your chipset drivers are up to date? That maximum processesor clock is low. Although it is reported at 2.6, it should be closer to 3.1. Make sure power settings are high performance.

Btw, those are some impressive scores for the 2gb 560m!

dxboyz6146
01-29-2012, 04:59 PM
i kept all ma drivers up to date,
also i do monitor ma CPU i set the multiplier to Turbo n 4 dat ma CPU dun hve probs running avrage 2.9GHz
like always all setting at high performance still the CPU can't achieve the target value, Y.Y

smellons
01-29-2012, 05:02 PM
i kept all ma drivers up to date,
also i do monitor ma CPU i set the multiplier to Turbo n 4 dat ma CPU dun hve probs running avrage 2.9GHz
like always all setting at high performance still the CPU can't achieve the target value, Y.Y

Sorry lol. I redid the test and my CPU didn't as well.

What about additional programs that are running? Could they be hogging performance?

dxboyz6146
01-29-2012, 05:08 PM
when am running d test i did closed all apps n even there's no any USB plug-in
closed d firewall n anti-virus still no difference
ma cpu supposed to achieve more than 6000 but i only get 4xxx, not even pass the minimal =="
while others can simply scored more than that *sigh* am a bit sad cz i dunno wat's wrong wif ma CPU