PDA

View Full Version : System interupts and the Atheros card in G73JH.



carulli
02-08-2012, 01:24 PM
I am getting around 0.5% cpu usage from system interrupts. Using xperf I can see that it is ndis.sys causing the interrupts. This process is related to networking and sure enough when i disable my network card in device manager system interups drop below 0.1% usage.

I am on the latest drivers. I dont remember this happening before so i may try and reisnal earlier drivers. Has anyone else had this issue? If so have you resolved it?

It isn't really a huge issue but it shouldn't be happening and it can mean the difference between 3 core turbo speeds and 4 core turbo speeds (3.33GHz to 3.47GHz) if windows sticks it on a different core.

Thanks, Daniel.

EDIT: Intel 6230 fixed the issue. I don't want to bump an old thread. Thanks for your help everyone!

xeromist
02-08-2012, 05:43 PM
Haven't noticed. I'll try to remember to look.

carulli
02-09-2012, 12:10 AM
Old drivers didn't fit it. I just got an intel 6230 off ebay. They are insanely cheap! hopefully this will fix it.

Boosted_R
02-09-2012, 12:31 AM
intel 6320 fixes everything lol..... me personally, my laptop worked soooo much smoother, and slightly faster with the 6230, best investment ever. If your not doing a clean install of windows, don't forget to remove the atheros drivers before removing the original card. Good Luck

dstrakele
02-09-2012, 12:59 AM
Here is an interesting thread involving NDIS.SYS and high system interrupts: http://forums.whirlpool.net.au/archive/1437178

Systems running VMWare also appear to be susceptible to this issue: http://communities.vmware.com/thread/292292