PDA

View Full Version : Trouble with G703GI FN + F5 not working as usual



AngelOfDeath108
11-09-2018, 12:57 AM
Greetings all!

Just needed some assistance in regards to the functionality of one key of my keyboard.

I'm using a ASUS ROG G703GI Gaming laptop.

Every single other button on the keyboard works as expected, including f5.
The function button works for all other related functions, the other F buttons work as expected, there's no issue with the button itself.

When I open up the ROG gaming centre, the fan overboost setting changes as expected when prompted by clicking the option, everything seems to run fine.
This button was also working previously.

One day I simply attempted to press it and it wouldn't automatically adjust the setting on it's own.

I've looked up many possible fixes via the internet for enabling/disabling the function key, the f5 button, etc. But since it's related to only one button, in particular, I figured I'd post here in the hopes someone may have a possible solution.

I know it's a very minor issue, but just hoping to keep the keyboard running as smoothly as possible without hindrance.

Regards.
Ryan.

If screenshots of any settings will assist please feel free to ask.

evezy123
11-12-2018, 03:35 PM
I have the same issue, and i dont think that we are the only ones to come across this issue. i have not found any solutions yet. i even sent my laptop for rma and still came back with F5 not working

evezy123
11-14-2018, 03:33 PM
Anyone with a fix for this issue?

Gps3dx
11-14-2018, 10:51 PM
FN+F5 is screen brightness down or another function ( what ?) ?

anywho - reinstall ATK driver or get latest one / prior to that etc....
also, open device manager and make sure you've got drivers installed to all devices.

evezy123
11-15-2018, 05:39 PM
on the G703GI the f5 key is for overboost fan settings. i have tried uninstalling all drivers and reinstalling them but nothing has worked. i have even done a factory reset but this still has had no effect.

MrRuckus
11-15-2018, 06:51 PM
on the G703GI the f5 key is for overboost fan settings. i have tried uninstalling all drivers and reinstalling them but nothing has worked. i have even done a factory reset but this still has had no effect.

Just out of curiosity, are you guys getting the screen notification of the change or no? Have you also updated your Bios by chance?

I ask because I have read about strange issues after Bios updates. I haven't done mine yet in fear that something may break.

77012

77013

evezy123
11-16-2018, 07:13 PM
MrRuckus when the buttons are pressed nothing appears on screen. It's as if the keys have not been pressed. I have done every type of uninstall and reinstall I can think of, to no avail

Gps3dx
11-16-2018, 11:09 PM
the image that appears when pressing FN+Fx is coming from ATK driver package from Asus.
goto c:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ and look for a folder and/or EXE with OSD in its name... mine is "ATKOSD2\ATKOSD2.exe".
if you don't have something like it there a good *POSSIBILITY* that you won't see any image when pressing these FN combo.

evezy123
11-19-2018, 08:11 AM
MrRuckus when the buttons are pressed nothing appears on screen. It's as if the keys have not been pressed. I have done every type of uninstall and reinstall I can think of, to no avail

hi i have just checked and i dont have an ATK Folder at all

PredatoR_TR
11-20-2018, 08:19 AM
Just out of curiosity, are you guys getting the screen notification of the change or no? Have you also updated your Bios by chance?

I ask because I have read about strange issues after Bios updates. I haven't done mine yet in fear that something may break.

77012

77013

Our G703VI model has a totally different scenario. They have silent, balanced and boost mode, we have auto and overboost. *I updated my G703VI BIOS. No problem so far but no improvement as well at the fan profiles.

AngelOfDeath108
11-25-2018, 05:34 AM
on the G703GI the f5 key is for overboost fan settings. i have tried uninstalling all drivers and reinstalling them but nothing has worked. i have even done a factory reset but this still has had no effect.

I'm glad to hear I'm not the only one with this problem.

Thank you all of you for your responses.

From looking online I also found the "Check APK file option" and tried it. I didn't find it in my directory, and tried downloading, installing, etc.
Still didn't solve the issue.
I did however have the folder in a different location, by searching in my drivers. It came up under the windows folder-infused apps-asus keyboard etc.
It had the "ATKOSD2.exe" file but when clicked nothing happens, whereas the asus keyboard hotkey app does say the hotkeys are running in the background.

Yes it's correct in my case that when I press the buttons together the image showing the change of boost settings doesn't show up, whereas when it was working it did, but it also doesn't change the settings, as I have ASUS ROG Gaming centre open, and I can see it doesn't change.

I Can still change the option for the fan boost in the ROG Gaming centre app, but otherwise the FN key doesn't access it.

Anyone have any thoughts?

Do you suggest trying to update BIOS?

Thank you all for your replies and discussion.

jdfrench3
11-25-2018, 04:25 PM
I would suggest the BIOS 310.

I would also suggest you install the following:

ASUS Keyboard hotkeys Driver V2.0.5.0

ROG Gaming Center 2.5.10

evezy123
11-28-2018, 11:39 AM
I would suggest the BIOS 310.

I would also suggest you install the following:

ASUS Keyboard hotkeys Driver V2.0.5.0

ROG Gaming Center 2.5.10


I have updated the bios and i also uninstalled then reinstalled the hotkeys driver but it is still not working

jdfrench3
11-28-2018, 01:34 PM
What version of ROG Gaming Center are you running?

evezy123
11-28-2018, 04:08 PM
What version of ROG Gaming Center are you running?

I am running version 2.5.10

jdfrench3
11-28-2018, 07:16 PM
evezy123....I think you have a hardware issue.

You have already returned your laptop to ASUS for hard drive restoral. When it returned from repair the issue still remained.

Return the laptop for refund, too expensive a laptop to have such problems.

evezy123
11-29-2018, 01:13 PM
evezy123....I think you have a hardware issue.

You have already returned your laptop to ASUS for hard drive restoral. When it returned from repair the issue still remained.

Return the laptop for refund, too expensive a laptop to have such problems.

Yer it came back still the same, the issue only seemed to occur when asus live update ran an update and updated the keyboard firmware. thats when i lost the functiion of the overboost button.

AngelOfDeath108
12-13-2018, 09:00 PM
I would suggest the BIOS 310.

I would also suggest you install the following:

ASUS Keyboard hotkeys Driver V2.0.5.0

ROG Gaming Center 2.5.10

Seems there may not be a solution at this stage.

I've tried these two options and still it fails to work :(

evezy123
01-24-2019, 02:32 PM
Hi guys just an update to this problem. i just checked the support section on asus website. and there is a keyboard hotfix firmware update that has been added, if you download this and run it it should fix the issue as it has fixed mine.