PDA

View Full Version : New ROG Strix Fusion 700 Aura sync issue



Kwagoyon
11-27-2018, 03:48 AM
Hi Team,
Just bought a new ROG Strix Fusion 700 and downloaded Armoury II but it wont detect the headset also when Wired. Also tried downloading a couple of Aura sync software from Asus.com still none of them sync to my headset. I have read taht I need to download Armoury II to utilize the Aura as per from the asus page. Please advice. Thanks in advance :(

MasterC@ROG
11-27-2018, 06:52 AM
Try the latest version of Armoury II, released yesterday (3.00.14).
Download here:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/Utility/ROG_Armoury_v30014.zip?_ga=2.201113582.1970053642. 1543281551-329128221.1511925089

77195

Kwagoyon
11-27-2018, 11:24 AM
Try the latest version of Armoury II, released yesterday (3.00.14).
Download here:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/Utility/ROG_Armoury_v30014.zip?_ga=2.201113582.1970053642. 1543281551-329128221.1511925089

77195

HI MasterC,
Tried to download the link that you post, but I'm having an error message. Please help and advice.
77201

Kwagoyon
11-27-2018, 11:35 PM
Hello masterC
Is there anything I need to do to fix this issue. Please let me know. Thanks!

MasterC@ROG
11-28-2018, 01:45 AM
I just tried on 2 different systems and both downloaded and installed fine. Is your system overclocked? Have you reinstalled Windows recently?

Kwagoyon
11-28-2018, 02:43 AM
I'm using a rog strix laptop. I've been using it for few months. No I did not reinstall windows recently. Not overclocked also. Any sugestion that I can do. Tried again and same error message.

MasterC@ROG
11-28-2018, 08:09 AM
What model is your ROG Strix laptop?
When updating, did you run UpdateInstaller.exe? (not Setup.xexe)
Is it possible to install a fresh copy of Windows and then Armoury II first?

Kwagoyon
11-28-2018, 11:28 AM
Hello MasterC,
Yes i ran the UpdateInstaller.exe. But still having the error. Any other way to fix the issue? 😥
It's a rog strix only used it for a couple of months. Not intended to install a lot of things only on selected few games.

Kwagoyon
11-28-2018, 03:45 PM
Just did a factory reset and installed Armoury II still error persist.

MasterC@ROG
11-29-2018, 03:31 AM
Just did a factory reset and installed Armoury II still error persist.

Which strix laptop do you have and did you run Setup.exe? (UpdateInstaller.exe is for updating from an older version)
Does Armoury II install and work okay on your other systems?
Do you have a USB hub connected to the laptop? If so, disconnect it and try again.

Kwagoyon
11-29-2018, 06:14 AM
I already removed the USB hub still error message come up. I used the setup.exe .77260

Kwagoyon
11-29-2018, 08:57 AM
I can install this version but it wont detect my ROG Strix Fusion 700 even in wired connection.77278
77279 there's no UpdateInstaller.exe inside the folder when I get it. Is there way to have this the same settings but updated version?

MasterC@ROG
11-29-2018, 09:17 AM
I have requested the team to look into it, will keep you updated. Thanks.

Versions 2.XX.XX did not support headsets. Sonic Studio was integrated after 3.XX.XX.
Perhaps you can try 3.00.11:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Accessory/Keyboard_Mouse/ROG_Armoury_v30011.zip?_ga=2.239489219.1970053642. 1543281551-329128221.1511925089

MasterC@ROG
11-29-2018, 09:33 AM
Keep in mind that Aura software is different for ROG laptops, you'll need to download ROG Aura from the Microsoft Store:
77280

Give that a try.

Kwagoyon
11-29-2018, 09:37 AM
Another Error MasterC. don't know what to do anymore it's been days with this issue. Any other solution for this? almost tried all the software still none of them work

Kwagoyon
11-29-2018, 09:46 AM
Already have one. just the new headphones wanna get work.

MasterC@ROG
11-29-2018, 09:47 AM
Another Error MasterC. don't know what to do anymore it's been days with this issue. Any other solution for this? almost tried all the software still none of them work

ROG Aura from the Microsoft Store doesn't work either? Can you provide a screenshot? Thanks.

Armoury II is for syncing the headset with peripherals only, not the laptop lighting.

Kwagoyon
11-29-2018, 11:16 AM
Rog aura from microsoft did work and installed properly but will not work on my laptop due to not supported. Yes I just want a copy of Armoury II that can sync on my Fusion 700.

Kwagoyon
11-29-2018, 02:23 PM
A quick question MasterC,
How does armory II works? Is it just on a wired connection? And then after you remove the wired is it sync already?

MasterC@ROG
11-30-2018, 08:16 AM
A quick question MasterC,
How does armory II works? Is it just on a wired connection? And then after you remove the wired is it sync already?

Although the Fusion 700 is able to sync the lighting effects with other capable headsets, it still needs to be connected to the USB port for audio and power. If you are streaming to the Fusion 700 wirelessly over Bluetooth A2DP, the lighting will be disabled to maximize battery life. For the best audio quality and Aura lighting, a wired connection to enable the ESS DAC and amp is the way to go.

Kwagoyon
11-30-2018, 03:52 PM
Any update regarding with the issue? I tries a lot of things already still not working.

MasterC@ROG
12-05-2018, 04:07 AM
Any update regarding with the issue? I tries a lot of things already still not working.

We could not replicate this issue on the GL504VM, currently waiting on the results for the GL503VM. Sorry for the wait.

iZteven
12-20-2018, 01:41 PM
HI MasterC,
Tried to download the link that you post, but I'm having an error message. Please help and advice.
77201

Hi, i got same error today when I tried updating Asus aura. I fixed it by uninstalling old version first and then the aura installed just fine.*

*
*

MasterC@ROG
12-21-2018, 01:44 AM
Hi, i got same error today when I tried updating Asus aura. I fixed it by uninstalling old version first and then the aura installed just fine.*

*
*

Glad you figured out the issue and it's working now.

For anyone else having issues installing or running Aura software, please follow the procedure below:
- Make sure you have updated the firmware for your keyboard & mouse using Armoury.
- Right-click on Setup (not AsusSetup), then Run as administrator to uninstall the old version and remove all cached data.
- Reboot PC.
- Right-click on Setup, Run as administrator to install 1.07.22.
- Reboot PC.
- Right-click on the Aura shortcut icon, Run as administrator to open the Aura application.
- If devices are not showing in the Aura UI, hit the refresh icon.

MasterC@ROG
12-21-2018, 01:49 AM
Any update regarding with the issue? I tries a lot of things already still not working.

Did you get your Fusion 700 working with Armoury in the end? We can't replicate the issue.