PDA

View Full Version : ROG Zephyrus S15 High CPU usage while nothing is running



EktoHunter
11-21-2020, 06:12 PM
Despite nothing running, I often will see over 25% CPU usage on my ROG Zephyrus S15. When I check in Taskmanager and sort programs after cpu usage, only the Asus MultiAntenna Service will be using a lot of CPU power. Does anyone have an explanation as to why this is happening? Nothing is being downloaded, nothing at all is running except for steam in the background, but even when steam is not running this keeps happening. 86935

rockmetommyboy
11-22-2020, 04:34 PM
Hi, I'm having the same issue since yesterday.

Asus MultiAntenna Service is constantly working 4-5% of the CPU and my laptop feels really slow.

Nothing else changed, and I don't know when or why this sofware was updated or installed.

rockmetommyboy
11-24-2020, 02:22 AM
Update: had to delete everything Asus related, and got stability and speed back. I reainstalled only Armoury Crate and it is working ok, no multiantenna service installed (i cant tell if my wifi is worse withoout it).

Blake@ROG
11-24-2020, 08:50 AM
Dear both,
May I have the version of the Asus MultiAntenna Service?
Thank you.

rockmetommyboy
11-25-2020, 10:54 PM
I believe it was 2.0.4, which somehow got updated on november. But I can't confirm if there's a newer version (not on the suppor site) because I already deleted it. Reinstalled Armoury Crate and nothing else.

EktoHunter
11-30-2020, 02:49 PM
Dear both,
May I have the version of the Asus MultiAntenna Service?
Thank you.

Hi there,
The program is signed with this version, in the MyAsus application it is shown as version 3.0.2 too.
87052

Alarakh
12-01-2020, 06:37 AM
Same problem here ... are there any solutions yet?

EktoHunter
12-01-2020, 07:44 PM
Nope, none yet

Alarakh
12-07-2020, 09:21 AM
Well... I just deinstalled it. Now everything is fine.
I will install it again when there´s a patch or something else avaiable.