PDA

View Full Version : Aura Creator Doesn't see my RAM



flagrant99
04-26-2021, 12:29 PM
Aura Creator Doesn't see my RAM but Armoury Crate does.

I have G.Skill 32GB DDR4 Trident Z Royal Silver.

Am I supposed to Download RAM software my self from G Skill?
Does it work?

Looks like Armoury Crate downloaded tons of RAM software already for other companys.
For example it install Patriot Viper DRAM. I do not have Patriot Viper DRAM.

BigJohnny
04-28-2021, 02:44 AM
What a PITA!
This is why I dont use ASUS software. Had to load the oldest Aura but never launched it just to have the lighting service so Corsair Ique can control my MOBO. Ive been on the fence about getting a higher spec Trident Z Bdie kit than the corsair kit I have. If I do it will be just the plain Black Trident Z. Im good where I am though with 3600CL18 running 3800 CL17 Corsair dominator RGB 8x8GB kit.

DjRavix
04-29-2021, 10:08 PM
Aura Creator Doesn't see my RAM but Armoury Crate does.

I have G.Skill 32GB DDR4 Trident Z Royal Silver.

Am I supposed to Download RAM software my self from G Skill?
Does it work?

Looks like Armoury Crate downloaded tons of RAM software already for other companys.
For example it install Patriot Viper DRAM. I do not have Patriot Viper DRAM.

From what I have seen Aura Creator Doesn't support any RGB capable Ram
To me it's a also a disappointment as for the last 20 years of having Asus Boards with Corsair Memory and it used to work very well together
it's actually really weird to not see stuff just working out of the box while that used to be the case to me in the past

it's also that Aura Creator is the only way to select different colors in say a rainbow setting then the very small amount of predefined settings

(p.s. I really need to update my specs it seems)

Canadaman
04-30-2021, 12:14 PM
I had sort of the same issue with b550-e board and gskill F4-3200C14D-32GTZN. I needed to change the light colour to match my build . I installed armor crate . It did not see my ram. I then notice my ram would blink every few seconds. I installed Gskill software and that didnt detect my ram as well. I then uninstalled armor crate and the blinking stopped and the ram just went solid colour, no rainbow. Gskill software still didn't detect my ram. I uninstalled gskill software install armor-crate again. Still didn't detect my ram, but rainbow was back and no blinking. I RMA b550-e because was missing a plastic guide. I picked up x570-e and couldn't boot into bios, yellow light ,od error code. That board RMA now as well.

navidb2020
04-30-2021, 12:37 PM
Have you tried to install the newest version from the Asus site?

Canadaman
04-30-2021, 12:41 PM
I used the latest armor-crate version and drivers from Asus. This was a week ago , last Friday.