PDA

View Full Version : XG-C100C random drop outs.



David9723
07-05-2021, 10:48 PM
This NIC card will work fine for hours or days then i get "you have no internet" from windows 10.

If i disable and re-enable the card it will work again.

I'm using driver 2.2.3.0 tried a newer one and it went out even more.

Suggestions?

David9723
07-08-2021, 10:13 AM
Anyone? I have tired every driver i can find and updated the firmware with no luck.

I am using it in a Asus MB.

RedSector73
08-01-2021, 03:51 AM
Try going in Device Manager, Power Management and disabling allow the computer to turn off this device to save power feature and see if this improves the situation.

This might also be helpful
https://www.rashedtalukder.com/updating-asus-xg-c100cs-aquantia-aqc107-firmware-and-drivers/
https://www.snbforums.com/threads/aquantia-aqc10x-firmware-update.56888/page-3

rzzntn
08-01-2021, 09:08 PM
I have the same problem, my connectivity drops, it usually happends when i download games from steam or epic games. If i copy big files over the network i have no problems.
When the connectivity drops i get this message in the event viewer:
ASUS XG-C100C 10G PCI-E Network Adapter : Network link is lost.

Aso disabling and re-enabling the card fixes the problems.

I changed the cable and the ports on the routers, also it happends on 3 different pc on the network same exact issues.

RedSector73
08-02-2021, 12:45 AM
This thread might also have information https://rog.asus.com/forum/showthread.php?117314