PDA

View Full Version : Fresco USB 3.0 driver causes BSOD and Printer errors



Cody Bishko
03-14-2011, 01:41 PM
Hi guys,

I'm having a problem with my USB driver - there are two listed for my G73JW --

The old driver causes a problem where I am unable to print to my Canon printer - it just keeps saying printer not responding all the time and I can't get it to print.

The second, newer driver makes the printer work fine, and I have it installed again now, but it causes my computer to BSOD at least once a day and seems very unstable.

If I remove the driver altogether, I pretty much loose USB functionality...

So I'm not sure how to go about this one :( Using latest JW bios (tried with old and new)...

Any help is appreciated, thanks!

Cody

Chastity@ASUS
03-14-2011, 04:05 PM
Are you using the printer on the USB 2.0 ports, or the 3.0 port? You should be using the 2.0 ports....

Cody Bishko
03-15-2011, 11:46 PM
I've tried with all ports actually -

Right now I don't have ANY fresco drivers installed - and so far no lockups, but of course there is no USB 3.0 support...

mcfl
03-13-2012, 05:43 PM
I'm having the same problem on my G73SW-A1. In fact, I can't even install the drivers without a BSOD. If I remove them, I have no USB 3.0 port, but no BSOD problems, either.

BrodyBoy
03-13-2012, 06:43 PM
I'm having the same problem on my G73SW-A1. In fact, I can't even install the drivers without a BSOD. If I remove them, I have no USB 3.0 port, but no BSOD problems, either.
Which driver are you trying?

mcfl
03-13-2012, 06:59 PM
I'm trying to install the 3.5.4 driver that's on this site's driver page.

BrodyBoy
03-13-2012, 07:30 PM
Try this:



Completely uninstall any existing USB 3.0 drivers
In Device Manager, delete all your USB devices
Re-boot, and allow Windows to discover and re-install the USB devices (This can take a few minutes)
Install Fresco driver 3.5.24.0 (http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/USB3.0/USB3_Fresco_Win7_64_Z35240.zip), followed by the AsPatch that's included in the driver package

mcfl
03-13-2012, 09:28 PM
Try this:



Completely uninstall any existing USB 3.0 drivers
In Device Manager, delete all your USB devices
Re-boot, and allow Windows to discover and re-install the USB devices (This can take a few minutes)
Install Fresco driver 3.5.24.0 (http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/USB3.0/USB3_Fresco_Win7_64_Z35240.zip), followed by the AsPatch that's included in the driver package


That worked!! Thanks!!!