PDA

View Full Version : G55VW - Instant On fails after Windows 8 upgrade



unikunjerry
03-01-2013, 09:22 AM
After upgrading to Windows 8, there are no more gadgets so I had to download the Windows 8 instant on, but the installer says "Your computer doesn't have instant on support built in" and it won't install.

rewben
03-01-2013, 09:27 AM
have you installed atk package?

Pitcher@asus
03-01-2013, 09:41 AM
please check all drivers and utilities are install complete and download from asus support site.

unikunjerry
03-01-2013, 11:52 AM
Yes, I have installed the ATK package. All other drivers and utilities (such as P4G, Splendid, etc) work perfectly fine. But Instant on doesn't work.

rewben
03-01-2013, 12:14 PM
there is another similar thread (http://rog.asus.com/forum/showthread.php?25438-Instant-On-Windows-8) about this, with no solution.

what's your bios version?

unikunjerry
03-01-2013, 01:15 PM
My bios version is: American Megatrends Inc. G55VW.206, 4/5/2012.
So this problem happens not just here...
Is there anyone here who upgraded to windows 8 and could successfully install instant-on? how did you do it?

rewben
03-01-2013, 01:36 PM
i'm running w8 with bios 209 (fresh install, limited set of drivers only); i don't run InstantOn. but i tried it just now. no issue.

17778

from what i've read, it might be related to bios. if you want you can try to upgrade your bios to see if it worked for you.

unikunjerry
03-02-2013, 06:29 AM
Did you buy the laptop with W8 or did you upgrade?

rewben
03-02-2013, 06:38 AM
@unikunjerry, upgrade.

unikunjerry
03-02-2013, 08:52 AM
Well, this is embarrassing.
I decided to upgrade the bios to the newest version.
But when I booted and tried to press "Esc" during the ROG splash screen... nothing happened.
IT ALWAYS WORKED BEFORE!!!!!
How can I access the Bios setup screen?
Please help!!!!

unikunjerry
03-02-2013, 09:53 AM
I got it, after upgrading the Bios Instant on could install. Thanks for all of your help!

rewben
03-02-2013, 02:07 PM
@unikunjerry, wo.. nice to know :D