PDA

View Full Version : CPU - locked at 2.4ghz?



Jeracan
08-28-2013, 08:54 PM
As the topic says, I've done some stress-testing and from what I can see, or what it looks like is that the CPU is locked at 2.4ghz or close. I thought this had a turbo at max 3.4ghz or something?


http://gyazo.com/ded2bbfd8f9650b07832931a31b0c86d

The Thing
08-28-2013, 10:07 PM
Hi there!
Indeed, the Haswell cpu has Intel Turbo Boost built in...weird. Do you have the FreeDOS version of the laptop or did it come with Win8 pre-installed?. If you do have the FreeDOS version, I suggest you install windows again and see how it fares..if not, then...I dunno. Maybe install Intel XTU and search there for an answer. I saw that there is that turbo boost power max..maybe that can do the thing..

zalbard
08-28-2013, 10:21 PM
Turbo doesn't kick in if all cores are loaded.

Prostar Computer
08-29-2013, 08:09 PM
Turbo kicks in on 4 cores but you will not get the max frequency across all four cores. Try another monitoring program (http://www.hwinfo.com/download.php), as that appears to only give you the face value of the base frequency.

Jeracan
08-30-2013, 07:59 AM
Actually Temp Core does a poor job showing the correct info on this comp, so I swiched to CPU-Z and it seems to be working correct with max turbo boost around 3.4ghz.

What you see on the picture is stardoc with W-blinds. :)