PDA

View Full Version : Asus G750JX Question CPU Temp



Zimeys34
10-29-2013, 12:33 PM
Hi guys ! I have an Asus ROG G750JX, and i have a question about my CPU Temperature which is at 50 on the desktop and 65-70 on a game (Starcraft 2 for exemple), These values are normal or there is a problem ?
Thanks.

Zimeys34
10-29-2013, 02:22 PM
bump

villiansv
10-29-2013, 02:34 PM
70 while gaming is fine. 50 while idle is higher than what I have (40), but that would depend a lot on ambient temperatures where you live. All in all, with such low temp under load you have nothing to worry about.

BlapX
10-29-2013, 02:35 PM
28891

Here are my temperatures after just playing BF4 ;)

Not as high as yours is right now.... so i dont know. Im running now on "High Performance" battery settings.

Maybe play around with those settings and see if that changes anything?

Did u install the CPU update? When i had it unplugged a couple of weeks ago, it did not come above the 0,77Ghz no matter what battery setting i used... Anyway make sure everything is up to date.

Let us know what happens ok?

Best regards, a proud Asus G750JX owner, Blap X

Zimeys34
10-29-2013, 03:46 PM
Hey ! :) Thanks for answered my question, I haven't upgrade the cpu, where can i download it ?
Ps : i've just bought BF4 too ! xD so i would like to play in nice condition.

BlapX
10-29-2013, 03:52 PM
Hey Zimeys34, i was reffering to this topic here -> http://rog.asus.com/forum/showthread.php?35062-Processor-stuck-at-.77Ghz-when-unplugged-solved-w-new-bios&country=&status=

If u did not update your bios to 208 version then please do.

And let us know what it did for you ok?

Regards Blap X

Zimeys34
10-29-2013, 03:58 PM
Hey Blapx, my bios is the 208 version but i didnt upgrade the cpu. Actually, im installing BF4, and i can heard the fan. The temperature are about 45 50.
edit : DId you OC the CPU Blapx ?

BlapX
10-29-2013, 04:03 PM
Nope, did OC nothing this far. Because laptop is running great on its own :D

Maxed out everything for BF4 in Nvidia Display Panel, so its even more boss then just the regular "in-game" settings ;)

Im gonna go fish now, i will check back later 2night when im home if u have any succes!

Blap X

Zimeys34
10-29-2013, 04:06 PM
Just, where did you download the cpu upgrade plz ?
edit : can you plz send me a screen about you nvida control panel configuration for BF4 :D ? thanks a lot again.

BlapX
10-29-2013, 06:14 PM
I am currently at the fishwater right now. But i will upload my bf4 nvidia settings later tonight. Laptop @ home and currently on the phone ;)

About the cpu, i was actually talking about the bios update 208.... that did wonders for me. But u already have it. Other then that i got the intel xtreme something (program) where i can OC the cpu... but not messed around with that as i am pleased with performance right now.

Zimeys34
10-29-2013, 06:35 PM
Okok thanks Blapx :) im waiting your config ! :p
edit : I have an issue in BF4 also xD but i think i'm not really alone. I was playing the campaign and after 30 mins, the game crashed sudenly whn i get killed. It was DIrectx error. I have the latest nvidia driver and good for BF4, i hope they will fix it :/ Do you have this problem Blapx ? Otherwise, the game is running perfectly.

BlapX
10-30-2013, 12:29 AM
Here a quick pic of all my settings (included bf4 menu settings) And now im gonna play :p

28919

Sorry thats in Dutch tho, but i think the order is the same in the Nvidia Panel ;)

Zimeys34
10-30-2013, 11:33 AM
Lool and whata about your fps in game xD ?

BlapX
10-30-2013, 12:02 PM
Always above 20fps and.. make it 30fps, only when something happens i get an fps drop but only very very short so nothing that affects my gameplay.... Wait i got shadowplay installed, just recorded some gaming footage let me upload it for you ;)

BlapX
10-30-2013, 12:17 PM
Always above 20fps and.. make it 30fps, only when something happens i get an fps drop but only very very short so nothing that affects my gameplay.... Wait i got shadowplay installed, just recorded some gaming footage let me upload it for you ;)

EDIT: Here ya go - http://youtu.be/N8jQS9OIiU4

Fps is shown in top left corner ;)

Zimeys34
10-30-2013, 03:56 PM
Well :) your game is very pretty ! but i can't play an fps games with 20-30 fps xD (my own preference ...) so im still playing with hight settings and SSAO, the game is of corse not pretty like yours but its enough for the multiplayer :) I have generally more than 60 fps and 50 fps mini when theres are lot of action on the screen :)