PDA

View Full Version : BF4 Frame Rates?



sang.noir
11-08-2013, 01:31 AM
what sorts of frame rates r ppl getting on bf4 with GTX770?

bloowhalez
11-08-2013, 05:31 AM
60FPS at 1080p on MED settings (with textures set to high)

765m OC'ed to 975mhz GPU and 5750mhz MEM

I also have it on a Samsung EVO 120gb SSD with Windows 8.1. I'm sure with patches and more nvidia drivers i should be able to increase settings to high. When BF3 came out I could do the same (1080p 60fps) on med settings but at the end of the BF3 life cycle with the latest patches and nvidia drivers I was able to keep 60fps on high settings

reka121402
11-08-2013, 04:33 PM
770m OC to 932core/5000mem
cpu is stock
BF4 installed on SSD

I get 30-40fps on SP Ultra
MP Ultra was too stuttery for me

50-60fps on SP and MP High. It can dip into the 30s on intense battles in MP, but it's still smooth.

adamsyes
11-09-2013, 07:19 AM
765m OC 1070 core clock / 6000 Mem clock
Everything on ultra except AA off 53-60 fps

kingkaan
11-09-2013, 05:29 PM
765m OC 1070 core clock / 6000 Mem clock
Everything on ultra except AA off 53-60 fps

hey man i have the same card and i overclocked as well mem 6088 and core 0997..im wondering how do u have 1070 core? i used asus gpu tweak utility

sang.noir
11-10-2013, 11:01 AM
hey reka121402 im never oc before, was wondering if u can give me some pointers? what sort of software are you using to oc? and what was your gpu voltage? cheers!

reka121402
11-10-2013, 04:56 PM
I'm new to oc'ing as well and really can't give any pointers other than the little bit I've done myself.
All I did is download Asus GPU Tweak, slide the Gpu Clock slider all the way to the right (932), and slide the Memory Clock to 5000. General consensus is that up to 6000MHz on the memory is safe on the gpu and is limited more by how good your gpu chip is, so keep going on the memory until you get graphic glitches. I personally set it to 5000MHz, got a 4100 score in 3dMark Firestrike, said that's good enough and left it alone after that.

kingsknight
11-11-2013, 12:15 AM
2957529576


29580These are my settings and it rarely drops below 60fps. Runs amazing well and I'm so impressed with the G750JW. Plays games better than I ever dreamed! I have upgraded to 16gigs of ram and a Intel 530 180GB SSD.

kingkaan
11-11-2013, 04:15 AM
wow amazing man..is your card stable at 6108 mem? any driver crashes or artiacts?

kingsknight
11-11-2013, 11:40 AM
Nope had no problems with driver crashes. I can over clock the memory to 6200 stable but it doesn't add any extra FPS or score to 3d mark so I'v left it at 6100. With slight overclocking to 3.6ghz on the cpu I can get 25,000 on 3dmark 06. I'm running the latest drivers. My temps are amazing as well as I'm using a cooling pad, My cpu runs at 65 under load and my GPU hits just over 70.

kingkaan
11-11-2013, 04:35 PM
wow that's great to hear you get such an amazing performance man..i have the same specs in my g750jw overclocked cpu as well..but my gpu is not stable at 6108 mem so but im stable at 6088. i tried 6108 a little bit before i got driver crashes or my game crashes i didn't see any fps increase pretty much the same since the numbers are very close. i know someone on this forum using 6288 mem stable..i was getting all kinds of crashes when i tried that number lol. have you tried going that higher?

kingsknight
11-11-2013, 06:30 PM
yeah mate, I'v got it stable at 6200 but there is no performance increase so I lowered it. I'v never had a problem with the drivers crashing. BF4 crashes like a ***** but that's the game being a freaking beta still! Overclocking to them settings I'v shown you makes you be able to slightly out bench a 770M.

I don't put up the settings in BF because I don't want to drop FPS. You can just select everything on high but you'll be looking at around 40/45fps and 28 -35fps on ultra.

kingkaan
11-11-2013, 08:17 PM
that's awesome man...how come your display refresh rate is 60? does increasing it have an impact your performance? i have mine is at 110hz it really helps a lot when you are playing competitive FPS games :) and i agree with you!. i turned off msaa aa in bf4 and i was not dropping below 35 fps. i wish there was a way to upgrade our gpu cards it would be great. i was definitely looking forward to buying gtx 780m. imagine that overcocked. what a beast.

kingsknight
11-11-2013, 08:22 PM
I'v got the the standard matt screen so it's limited to 60mhz. Wish I had the better screen. I'v got that lines people everyone has. It does piss me off sometimes but I cannot be arsed to send it back. Id love to have the 780M, its a beast!

cheatermclaggin
11-11-2013, 09:14 PM
I also have the standard matt screen and you can increase the refresh on it inside the nvidia control panel i was told not to go over 100 on the
refresh i got mine set on 85 and i uninstalled the splendid app the lines are gone in the nvidia control panel you have to make sure to click on the enable resolutions not exposed by the display

kingkaan
11-11-2013, 09:19 PM
i have the mattscreen also..just increase it i see it on your picture u posted bring it up to 100 you ll be fine.

kingsknight
11-12-2013, 12:12 AM
I'm now running at 85Hz but the lines are still there. Removed the splendid app as well.