PDA

View Full Version : Weird readings when monitoring my card. Is this normal



cravinmild
09-10-2011, 04:01 AM
Im wondering if this is a problem. Ive not done anything to the card yet. Still as stock as the day i got it. When i am using the software included i notice that while monitoring the card some of the graphs show as though they are maxed out. Ive included a pic as im not sure if i am discribing it correctly.

An example would be the graph that shows the fan speed and has the white bar to indicate the speed. Fan 1 shows 30% but fan 2 the bar is at the top and the fan shows 12434% the graphic is completely red. This is the same for many of the graphs monitoring the stuff on the card.

So is that normal or what.

http://farm7.static.flickr.com/6196/6132124392_cc14353e35_b.jpg (http://www.flickr.com/photos/cravinmild/6132124392/)
asus (http://www.flickr.com/photos/cravinmild/6132124392/) by cravinmild (http://www.flickr.com/people/cravinmild/), on Flickr

Ferosin
09-10-2011, 06:14 AM
Try downloading the latest version of gpu tweak, The programs fairly new for Asus so newer cards may have glitches with the software,

cravinmild
09-10-2011, 03:26 PM
I looks to be, i dl it when i got the card so less than a few weeks.

Im not going to jump to any conclusions yet but did your cards ship with antistatic bags on the cards, ive seen pics where users are posting shots of the card in antistatic bags where as mine did not. There was scraches on the pins attaching to the pci lanes of the mobo also, would this be because asus test these cards each before shipping......

cravinmild
09-10-2011, 04:12 PM
PS. I will be modding the card to a Corsair H70 cpu pump....if possable, be my second mod card using the H70

Here is a build log
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=209858