PDA

View Full Version : AI Suite 3 won't open



Nada190
12-12-2013, 11:55 PM
It was working fine for the past week and today when I try to click on it, it doesn't open. The program is running but I can't get to the User interface. I have uninstalled and reinstalled. Don't know what's wrong with it, I need to use Fan Xpert...

Raja@ASUS
12-13-2013, 08:52 AM
1) Make sure Java is installed an up to date on the system. If that does not help, follow steps 2-4 (so little info in your post so having to write all this out).

2) Navigate to the ASUS site and download the latest AI SUite version and UEFI for your board. Update UEFI.

3) Uninstall AI Suite, and run the cleaner: http://rog.asus.com/forum/showthread.php?34503-AI-Suite-III-Cleaner&country=&status=

4) Install AI Suite again.

See if that fixes it. If not, something deeper amiss on the system

Blackwing
06-07-2014, 08:41 PM
It was working fine for the past week and today when I try to click on it, it doesn't open. The program is running but I can't get to the User interface. I have uninstalled and reinstalled. Don't know what's wrong with it, I need to use Fan Xpert...

Ah! I just installed my new Gene and was having the same problem.

Here's my fix:

Open the AsusSetup file in the folder you downloaded. Allow it to run as administrator.
Then open the task manager and mosey over to processes.
End the process axIns.exe and then end the process aaHMins.exe.

Voila! The setup window should pop up. Glad I figured this bugger out!

Cheers guys!

nikolai_petrov
10-25-2014, 12:04 PM
It worked for me. Thank you very much, I have lost hours trying to clean the registers with regedit and everything releated to this f....cking program. Nothing except your fix had helped.

chandrakanth
05-16-2015, 09:57 AM
Ai Suite 3 will definitely install and open, when u format the system and re install it again in new system .

no matter what i do u definitely can't install it in current system . I have followed almost all the way's mentioned in all sites especially Republic of Gamer's and Tom's hard ware but in vain.

The mistake i have done was that i installed mother board drivers from DRP after that when i try to install aisuite 3 it won't install no matter what i do.

So the simple procedure is that to format your current OS and Then freshly install aisuite 3 from the Mother board CD given to you or iso file or download Aisuite 3 form asus.com.

This sound's funny and time taking but it defiantly worth the effort u make. This is the straight forward technique

thanking you.

chandrakanth
05-16-2015, 09:59 AM
Ai Suite 3 will definitely install and open, when u format the system and re install it again in new system .

no matter what i do u definitely can't install it in current system . I have followed almost all the way's mentioned in all sites especially Republic of Gamer's and Tom's hard ware but in vain.

The mistake i have done was that i installed mother board drivers from DRP after that when i try to install aisuite 3 it won't install no matter what i do.

So the simple procedure is that to format your current OS and Then freshly install aisuite 3 from the Mother board CD given to you or iso file or download Aisuite 3 form asus.com.

This sound's funny and time taking but it defiantly worth the effort u make. This is the straight forward technique

thanking you.

Deepcuts
10-23-2015, 01:50 PM
Right click the zip with AiSuite.
Unblock it.
Decompress it.
Done.

The problem is that all executables will be blocked if you do not Unblock first the zip file. Thus, not working.
Good luck.

George348
10-24-2015, 05:25 PM
1) Make sure Java is installed an up to date on the system. If that does not help, follow steps 2-4 (so little info in your post so having to write all this out).

2) Navigate to the ASUS site and download the latest AI SUite version and UEFI for your board. Update UEFI.

3) Uninstall AI Suite, and run the cleaner: http://rog.asus.com/forum/showthread.php?34503-AI-Suite-III-Cleaner&country=&status=

4) Install AI Suite again.

See if that fixes it. If not, something deeper amiss on the system

Because you do not answer the problem of SupremeFX audio?
it does not work the virtual audio 7.1 users with motherboard asus maximus ranger VII ..


ITEM 1: SupremeFX audio virtual surround does not work on windows 10-64 - 2902 BIOS-RangerVII

TOPIC 2: Windows 10: Sonic Studio noise reduction etc. SupremeFX not working in .....

As clean hands and ..

fretboard
04-25-2016, 07:00 PM
Right click the zip with AiSuite.
Unblock it.
Decompress it.
Done.

The problem is that all executables will be blocked if you do not Unblock first the zip file. Thus, not working.
Good luck.

Thanks!

VADEM
01-14-2018, 11:21 PM
The problem seems to be solved with the BETA version of ASUS AI Suite III you can find it here...: https://drive.google.com/file/d/1EBUU6Vsut08WUeY81IPZC_qciiUvN6HR/view?usp=sharing
Mine is solved...
(an ASUS ROG Maximus Hero VIII/i5 6600K/3,5GHz/16GB RAM Crucial Ballistix Gray - Windows 10 PRO, 1709) :)

wpdoom666
01-15-2018, 09:50 PM
afther instaled this bta download it realy fix it it have a difrend look as my one but i dont care i am hapy it runs again thx and microsof ceep on massing with stuped not wanted foolis software like OneDrive my next pc wi be a MAC or LINUX

wpdoom666
01-15-2018, 10:10 PM
I need it to instal it 2 times ; i did not delete the Ai suit3 be for instal this link may that way i need to instal 2 times ;)

THAX TO VADEM https://drive.google.com/file/d/1EBU...ew?usp=sharing

prosseor
Intelcore I-7-4790 LGA1150 360GHz UP TO 400GHz
Asus STRIX960 GDDR5 4GB DIRECT CU2 30% COOLER. SILENT GAMING
ASUS GPU TWEEK