PDA

View Full Version : ATK Does not work on Login for windows 8



Thecrowlife
01-17-2014, 10:16 AM
The ATK boots up when login into windows, but after restart, it does not show the light, How ever if you login it does.

I tried to add it into services but it saids there is one but I can't find it....

Other issue is, that all of the drivers, from ATK works on boot other then KB Lighting... unless you login into windows then it starts up, but when you logout it works, its the issue with starting it up into via loging does not seem to work ---

I tired to unstall it and reinstall it, but noting still.... so I wonder if ROG as bug into ATK and if so - Where do I tell them?


My laptop is, G75vw

Xylem
01-17-2014, 04:12 PM
I have the same issue on a G75VX, it's nothing serious. It just makes logging in at night harder because I can't see the keys when the room light isn't on.

Thecrowlife
01-17-2014, 11:40 PM
is there a way to start it up when at boot?

ggBanks
01-18-2014, 11:37 AM
I have the same thing. It is from the drivers not from the laptop. That's how they have designed the drivers, crappy as always. You can't do anything about it.

Thecrowlife
01-19-2014, 05:20 PM
i see, well they need to fix it... or at least get drivers for linux if they are lazy on windows

Pitcher@asus
01-20-2014, 03:34 AM
so press function key not help? i think G75 have support ATK driver for win 8.

Thecrowlife
01-20-2014, 03:36 AM
nah, does not work well, only if your loged into windows, but when booting up it does not show up...

how ever, Ubuntu it will show up fine, but the screen does not lmao

ggBanks
01-20-2014, 08:48 AM
They will never make drivers for Linux. Just look at the Windows support, its so bad that it makes me laugh. For example the latest bios for the G55 is version 217. That version got my computer bricked twice just by entering the BIOS and selecting the "Save and exit" option and i had to send it for repair in another country!!! Still they haven't released a new version that fixes the issue. When I got my computer from the last repair they have again installed the 217 version on it, and now I am afraid to even go into the BIOS. I always reinstall my OS through the boot device select utility, which allows me to boot from any device without going into the BIOS. So that at least works as intended...

Thecrowlife
01-22-2014, 10:44 PM
i have 223 on my, how ever. it seem i made a bad mistake buying this G75vw that cost me about $6,000 just to get no where..
as for linux, i seen them working on it, but the only issue is the screen lighting is way bright - ever thing else will work as long you install the driver that came with it... as for windows support ATK drivers, well they should really help there clients or some day they will lose them due to bad services..


is there any linux user here other then me can put our heads and get the screen lighting to work?

GottiBoi55
01-23-2014, 05:55 AM
i have 223 on my, how ever. it seem i made a bad mistake buying this G75vw that cost me about $6,000 just to get no where..
as for linux, i seen them working on it, but the only issue is the screen lighting is way bright - ever thing else will work as long you install the driver that came with it... as for windows support ATK drivers, well they should really help there clients or some day they will lose them due to bad services..


is there any linux user here other then me can put our heads and get the screen lighting to work?

The KB lighting issue on logon is within BIOS programing, anything above BIOS V.210 you lose your KB lighting at logon screen.
I have tested this issue, and every BIOS update above V.210 has no KB lighting.
I'm running W7, so V.210 works just find for me!
I have no idea why Asus hasn't fixed this BIOS bug with logon KB lighting.
It kind of makes you wonder, how much testing does Asus do for all these BIOS updates? (three in all after V.210)

Thecrowlife
01-24-2014, 12:27 AM
will that also fix the brightness on the screen on Linux if i downgrade my bios?

Thecrowlife
01-24-2014, 02:27 AM
other thing, how can i downgrade to 2.10?

GottiBoi55
01-24-2014, 03:47 AM
You can try this procedure below if you still have your factory installed OS intact.
(Clean OS install will not work with this procedure)

BIOS Factory Recovery Procedure.
(This procedure is setup up by Asus to recover the BIOS back to the "Factory installed BIOS")
****Run @ your own RISK****

1. Hold down Ctrl+Home, and keep holding down.
2. Hit power button
3. keep holding Ctrl+Home until you see "EZ-Flash" start, then release.
4. Let EZ-Flash run (laptop will shut down automatically when it's finished reflashing back to factory BIOS)

This will downgrade BIOS back to factory installed BIOS.
If you didn't touch the factory installed OS, the factory BIOS bin file should still be intact on your Laptop.
After downgrading to the factory BIOS, then install BIOS V.210.
I have no problem with brightness on my G75VW with BIOS V.210.
Hope this will fix your issues with the KB lighting, and brightness.

Thecrowlife
01-24-2014, 11:17 PM
well, i have windows 8.1, with a clean OS, due to windows 7 intact.. so i guess i have to wait x years to get a update hmmm. as for the brightness it only happens in linux mode.. like ubuntu, or linux mint... but get this, the KB light boots up with Linux when not loged into user....

its funny that linux works with KB, but not brightness mode, but in windows, KB does not work when boot mode into login screen area, but brightness works fine

Thecrowlife
01-26-2014, 09:36 PM
It seems, they wont fix.. due to not alot of members need, -- to ask for them to sign a letter to ROG to see if they are willing to make the laptops better and if not then they can lose more members then any thing due to them not helping them out, and also they are willing to save the company biz, and if not then never know what the next year will bring to us.!