PDA

View Full Version : G750 Subwoofer not working in Win7 [solved]



zijian
01-25-2014, 01:58 AM
Hi, I got my g750jh weeks ago, and I found that the subwoofer is not producing any sounds, I am running windows 7 ultimate, and in the "Speaker Properties", the status of the subwoofer is "Not present".

The audio configuration has only one channel to choose, which is "Stereo", not 2.1

Any suggestions?

hozer
01-25-2014, 02:14 AM
Contact Asus Support!

cl-Albert
01-25-2014, 02:38 AM
Hi, I got my g750jh weeks ago, and I found that the subwoofer is not producing any sounds, I am running windows 7 ultimate, and in the "Speaker Properties", the status of the subwoofer is "Not present".



We may need to check with more people who have tried Win7 on the unit, but do you remember if the hardware worked with Win8 and does it sound like a Win7 audio driver issue?

zijian
01-25-2014, 03:02 AM
@cl-Albert I bought the system from xoticpc and requested to install win7 before shipped to me, so I never tried that on windows 8. My driver is up-to-date and the two regular speakers working fine.

Darnassus
01-25-2014, 03:29 AM
Lol those dummies.

Try this: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8/Audio/Audiao_Realtek_Win8_64_VER6017023.zip

zijian
01-25-2014, 03:42 AM
what is it?

Darnassus
01-25-2014, 04:17 AM
what is it?

What is it? It's the driver. ;d

zijian
01-25-2014, 04:20 AM
But it's for win8, can u show me the website please?

zijian
01-25-2014, 04:49 AM
ah, I got it, the file is already in my system, couldn't see the realtek file before, thank you for reminding me @darnassus :) Problem solved!

Nehmia
01-25-2014, 05:03 AM
n00bs n00bs.... sigh....

Darnassus
01-25-2014, 08:04 AM
ah, I got it, the file is already in my system, couldn't see the realtek file before, thank you for reminding me @darnassus :) Problem solved!

Welcome! ;d