PDA

View Full Version : My g750jx takes abit of time to boot up after upgrading BIOS Version



blackbomb
02-14-2014, 11:24 AM
Hello everyone,

That is so weird , I just upgraded my bios version from 208 to 209 and it takes a bit of time to boot ?!??!!?

When I had bios v.208 it was booting really fast but now it's taking time . Can someone please tell me what the hell is going on with Bios v.209 ?!?!?!?

Is there any specific thing I should do to make it like before ?

By the way, I have a windows 8 (64 bit) running on ma G750jx .

Thanks

noone
02-14-2014, 01:12 PM
really? rolling on the floor? you kids...

sasuke256
02-14-2014, 01:21 PM
before and after exact times can help us :)

blackbomb
02-15-2014, 07:14 AM
really? rolling on the floor? you kids...

**** off !!

blackbomb
02-15-2014, 07:18 AM
before and after exact times can help us :)

Thanks for replying Sasuke , As I said when I upgraded my bios version from 208 to 209 it happened .

When my bios version was 208 , everything was booting quickly but the newer bios version (209) ; it's kindda taking a bit of time to boot it's not much but still .

blackbomb
02-15-2014, 07:28 AM
regarding your issue,

please list the versions of the following drivers

Bluetooth Driver:
Graphics chipset driver:
WLAN Driver:

If you have an old Bluetooth driver or if you have updated to the latest nVIDIA driver then that's your issue it's not the BIOS

Thanks for replying Froggy666 ,

Well, I have not updated my nVIDIA driver . As matter of the fact, there isn't any new update for nVidia Graphics Driver in Asus Website.

On the other hand, My Bluetooth and WLAN drivers are the least version .

sasuke256
02-15-2014, 10:57 AM
reset the BIOS parameter to default values and try to see if 'fast boot' is enabled or not :) i'm sure there is an option like that.

jackpison
02-15-2014, 03:13 PM
having same problem but in both 208 and 209
uploading video for the same
here : http://rog.asus.com/forum/showthread.php?44003-G750JX-problem-in-windows-load-takes-forever-to-start&country=&status=

amitabhbansal
02-15-2014, 04:59 PM
having same problem but in both 208 and 209
uploading video for the same
here : http://rog.asus.com/forum/showthread.php?44003-G750JX-problem-in-windows-load-takes-forever-to-start&country=&status=
This is just unbelievable, as i am a new user and at first when i started the laptop i updated the BIOS, then windows, everything is just perfect, if you are having such problem, then i will suggest to reset your laptop completely, then update the windows as i have seen somewhere that with windows 8 with bios 209 is little bit not much master, so just try it and let us know, secondly post the exact timing of booting after the LOGO of asus appears please count the seconds.
And also check what u have installed on windows as windows take time when it gets load in starting with apps also.