PDA

View Full Version : Issue with Microphone on G74



Intile
09-29-2011, 04:31 AM
I've tried to see how to resolve this issue, but I dont find any thread anyware or any information.

Everytime I use the build-in microphone of the laptop, there is a terrible sound of static, sometimes it happens, sometimes it doesn't. But there is like a sound of a motorcycle engine, sometimes it is like the sound of a fan, but it is incredibly annoying, and I have found nowhere any kind of fix for this.

Is this a issue someone else has experienced? I really don't know what to do.

Any assistance would be appreciated..

dstrakele
09-29-2011, 04:53 AM
How is your microphone configured in the Realtek HD Audio Manager? Does changing microphone effects or default format resolve the issue?

I do not experience this issue and have both Noise Suppression and Acoustic Echo Cancellation selected and use the CD Sampling Rate.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/constant-static-when-i-use-the-built-in-microphone/59525d95-bb0f-45c6-9daf-2b7e231f4b28 offers some other troubleshooting tips.

grungeboy2
09-29-2011, 12:06 PM
i bet the mic boost is down or off.

vdrobnitsa
11-06-2011, 08:50 AM
Guys, before testing microphone please make sure that plastic protective tape is removed from the camera.

This really have an impact, because microphone doesn't hear you.

JRd1st
11-06-2011, 10:22 AM
+1 Good point!

dstrakele
11-06-2011, 05:20 PM
I've tried to see how to resolve this issue, but I dont find any thread anyware or any information.

Everytime I use the build-in microphone of the laptop, there is a terrible sound of static, sometimes it happens, sometimes it doesn't. But there is like a sound of a motorcycle engine, sometimes it is like the sound of a fan, but it is incredibly annoying, and I have found nowhere any kind of fix for this.

Is this a issue someone else has experienced? I really don't know what to do.

Any assistance would be appreciated..

This behavior sounds very similar to that reported by Panda and leslaron in http://www.asusrog.com/forums/showthread.php?5393-Issues-with-my-G74SX. Can you confirm this happens when you make a recording in Sound Recorder, Intile?

Panda
11-06-2011, 09:01 PM
Yes, I too have a weird sound from my mic that I don't hear, but others do.

JRd1st
11-06-2011, 10:07 PM
Yes, I too have a weird sound from my mic that I don't hear, but others do.

We know, Panda. Did you try a direct connection to the internet yet, or did you update your WiFi driver with a version higher than is on the Asus support page?