PDA

View Full Version : AI III for G30AB?



toronto699
09-21-2014, 04:36 AM
will there be a AI III suite release for the G30AB ? or is my G30AB out of date already? Thanks in advance . No updates on G30AB driver for a long time

ConkersGrillforce1337
09-22-2014, 09:24 PM
I can't determine which specific motherboard model is installed in the G30AB, only that it is a Z87 board.
Can you possibly post a HWinfo summary screenshot (http://hwinfo.com/download.php) ;)
Maximus VI series has support for AI Suite III, it could be possible it works on your rig. You can try to install the AI Suite III program and see if it works, take the version from here (http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=MAXIMUS+VI+EXTREME&p=1&s=45) (Maximus VI Extreme) a bit older or here (http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=RAMPAGE+V+EXTREME&p=1&s=42) (Rampage V Extreme) under utilities.

toronto699
09-22-2014, 10:19 PM
if I try to install AI III will it over write AI II , if AI III does not work I can reinstall AI II http://www.getsysteminfo.com/read.php?file=774570b7bba02462fa46299aa35c0c98&key=NT5VqfBk

toronto699
09-22-2014, 10:21 PM
if I try to install AI III will it over write AI II , if AI III does not work I can reinstall AI II http://www.getsysteminfo.com/read.php?file=774570b7bba02462fa46299aa35c0c98&key=NT5VqfBk this is my system info , its on this webpage , thanks for help

ConkersGrillforce1337
09-23-2014, 06:43 AM
if I try to install AI III will it over write AI II , if AI III does not work I can reinstall AI II http://www.getsysteminfo.com/read.php?file=774570b7bba02462fa46299aa35c0c98&key=NT5VqfBk this is my system info , its on this webpage , thanks for help
Yeah give it a try, I think it will AI Suite III will only be installable if you're hardware meets the programs requirement. :D
I can't identify your motherboard with the link given. :( Please post a HWinfo summary screenshot or even better a picture of the G30AB inside, it's hard to find one ;)
41439

toronto699
09-23-2014, 07:59 PM
41469 hope this file is what u need foe AI III info

ConkersGrillforce1337
09-24-2014, 06:47 AM
41469 hope this file is what u need foe AI III info
I see, the G30AB has a special designed motherboard inside and not as expected a "reference" one from the Deluxe- or Maximus Z87-series.
The G30AB motherboard only supports AI Suite II, the 2.04.01version on the G30AB support page is the newest one and I don't think we will see any updates in the future. :( You won't be able to use AI Suite III ;)

toronto699
09-24-2014, 02:24 PM
Thanks for your help , I installed all the newest drivers and software from the G30AB support page , its kinda sad no AI III for G30AB , there are some nice stuff in AI III not for overclocking but other stuff its all in one place. The Latest G30AB was released {May 2014} just a few months ago and its obsolete to I guess . The only upgrade in the May 2014 release was the graphic card one generation up. thanks , I just checked asus sales theses Gaming machines no longer for sale G30AB , G50AB , G70AB , CG8890 , so I would guess no longer supported for updated drivers but still on the shelves of retail stores \I go to Davos every year for spengler cup

ConkersGrillforce1337
09-26-2014, 02:42 PM
Thanks for your help , I installed all the newest drivers and software from the G30AB support page , its kinda sad no AI III for G30AB , there are some nice stuff in AI III not for overclocking but other stuff its all in one place. The Latest G30AB was released {May 2014} just a few months ago and its obsolete to I guess . The only upgrade in the May 2014 release was the graphic card one generation up. thanks , I just checked asus sales theses Gaming machines no longer for sale G30AB , G50AB , G70AB , CG8890 , so I would guess no longer supported for updated drivers but still on the shelves of retail stores \I go to Davos every year for spengler cup
Hehe, Team Canada supporter ;) I never went to the Spengler Cup, I only go to Davos for Snowboarding/Skiing :D
Do you ever thought about upgrading the hardware of your G30AB? Respectively only upgrading the motherboard to a Maximus VI Extreme/Hero/Formula/Gene? Maybe some faster RAM too?

toronto699
09-26-2014, 03:05 PM
yes ive been looking in to replacing MB , ill look into mother board u recommended , I work in Canadian TV , cbc.ca but also am hired out by cbc to other networks, tsn.ca sportsnet.ca cbs nbc abc cnn ect , ive done every summer and winter Olympics since 1977 . ive been around the world many times , seldom home I travel a lot. middle east is a mess shame , unbelievable what ive seen in middle east , thanks for all your help

OnAir
09-07-2015, 06:47 PM
Hi
I have been struggling for weeks trying to change the cpu clock ratio on my G30AB, it cant be done in BIOS and AI suite is nearly useless but then I discovered an Intel utility that works called XTU, Xtreme Tuning Utility.

XTU lets you change things like the core ratios and core voltages then you can do a stress test to see the results.
There is plenty of feedback and plots to monitor performance, and it really did work.

Actually I was wanting to underclock / undervolt the cpu (i7 4770K) and that worked to keep the heat down abd reduce fan noise.

Try it out - worked like a charm for me.. :D there are some good how to videos on Youtube too...

toronto699
09-09-2015, 03:16 AM
OnAir thanks I use XTU also .