PDA

View Full Version : G70AB at higher maximum overclock?



leadf00t
10-07-2014, 06:18 AM
Hi All,

Is it possible to increase the maximum overclock on the G70AB to more than 4.1Ghz?

I'm sure the i7 4770k can comfortably get up to 4.5Ghz no problem.

toronto699
10-07-2014, 01:17 PM
no its set in the bios to only oc to 4.1 I have G30ab only oc to 4.1 bios limitation. did u try to install AI III

leadf00t
10-07-2014, 09:48 PM
Not yet. Would that make a difference?

toronto699
10-07-2014, 10:56 PM
no the bios is locked to 4.1 but if u post in the forum and ask what mother board is in the G70AB u maybe able to use a different bios , I was wondering if u tried to install AI III its a pretty neat piece of software , everything in one place

leadf00t
10-08-2014, 12:29 AM
Ok I'll do that.

Thanks for the heads up on Ai III. :)

leadf00t
10-14-2014, 03:12 AM
Just an update for those who care.

The G70AB motherboard is labeled as Z87M/G70AB/DP_MB

Hopefully I'll find a bios around that'll let me get her running a bit faster

toronto699
10-15-2014, 03:28 AM
did u happen to see if MB is made in china {asia} {France}

leadf00t
10-15-2014, 10:54 AM
I'll check.

Sorry for my ignorance but why is that important?

leadf00t
10-15-2014, 10:57 AM
It has Made in China on the sticker on the top PCI-E slots

toronto699
10-15-2014, 01:52 PM
OK thanks important because we both are looking to over clock our machines, by the way do u have Bluetooth on your G70AB, in W7 there is a Bluetooth driver for the G70AB but non listed in W8 driver page so we both are missing Bluetooth I think , my last bios was made by a French company

leadf00t
10-19-2014, 09:31 PM
I had a quick look for it last night and couldn't see Bluetooth anywhere.

toronto699
10-20-2014, 12:30 AM
thanks

leadf00t
11-25-2015, 07:58 PM
Just an update. I've bought a new motherboard, GPU & RAM and will be rebuilding the G70AB

Pics and new thread to come ;)

toronto699
11-25-2015, 08:02 PM
Gee I'm in the process of doing the same with my G30AB .. what MB did u chose ?

leadf00t
11-25-2015, 08:13 PM
Maximus VI Gene

leadf00t
11-28-2015, 12:36 AM
Well, it's all done now ;)

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?79937-G70AB-Resto-mod

TLDR:4.9Ghz @ 1.3V

toronto699
11-28-2015, 02:28 AM
Nice , hope u are very happy . great idea , I have the same case , G30AB , I'm still looking what MB to use , u kept the same psu ?

leadf00t
11-28-2015, 02:49 AM
Yep, retained the PSU. I'm only running the Titan X, Xonar, and the stock drives so I don't think it's really taxing it right now.