PDA

View Full Version : Changing Primary boot using two SSDs



fisherman
10-26-2011, 03:46 PM
First, it is great reading all your inputs. It feels good being a part of the ROG family. I have upgraded the G73Sw to 16 gig of ram (2 in back, 2 under the keyboard) and installed two crucial M4 ssds (256GB CT256M4SSD2 and 128GB M4 CT128M4SSD2) by cloning the HDD 500 Gig using Crucials Data Tranfer Suite and cable. I want to boot from the 128 Gig vice the 256. The 256 gig is the Primary and I cloned both. Not to smart. Now I want to boot from the smaller SSD and use the other as Data storage. Can some one help me?

BrodyBoy
10-26-2011, 07:28 PM
They both have a Windows installation on them? Assuming they do (that's the only way you could interchangeably boot from both), you can go into the BIOS and select the primary boot drive. It's under the Boot Options tab.

ScottinSoCal
10-27-2011, 01:35 AM
Just an observation, but...

Are you aware that SSD drives are great for some things, and not so great for others? If you're transferring a whole series of small files (like a collection of MP3s) they don't perform that well. The bang for your buck on the second SSD drive may not be as much as you'd hoped.