PDA

View Full Version : Steam Big picture + Virtuwatt G20AJ gtx 970



sleepyprince
01-29-2015, 08:56 AM
Hello Guys

Recently bought a G20AJ with GTX 970.

I have been testing it in games and programs. Works really great! Except for one thing which is annoying me.

Steam big picture.

I use this machine as a HTPC / Steam machine and i have enabled steam big picture on it.

THE PROBLEM(will try my best to explain it):

Steam big picture launches fine, but the overlay makes steam CRASH!
So i figured it might be VirtuWatt, i went into the config, and added Steam.exe and tried again.
Same problem.
Added gameoverlayui.exe and now i can launch games with the overlay, and when pressing the overlay button, i can HEAR the overlay, but i can't see it.

Also, when exiting steam in big picture after you put steam.exe and gameoverlayui.exe as Discrete in VirtuWatt, crashes too. And you can't enter "system" settings, also crash :(

Any of you guys also have this problem?..
I also tried adding a bunch of other .exe's from the steam folder, but still not working..

Disabling VirtuWatt obviously makes everything works, but that is a kebab solution that i am not happy about. I Actually want VirtuWatt.

icwhatudidthere
01-29-2015, 05:40 PM
VirtuWatt sucks and AFAICT doesn't do anything except get in the way. The exe list doesn't seem to do anything for me either FWIW.

sleepyprince
01-29-2015, 08:14 PM
The technology is good, but the software is bugged.

Pretty sure its something that can be fixed if enough attention were to rise...