PDA

View Full Version : ASUS Splendid Video Enhancement Technology v3110001 - unable to install in Win10



Almighty1
08-16-2015, 02:53 PM
I tried to install the Win10 version of ASUS Splendid Video Enhancement Technology v3110001 from http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/Splendid/Splendid_Win10_64_VER3110001.zip but it's not able to install, anyone knows how to fix this?

51110

kmansp
08-27-2015, 04:12 PM
just got the same thing... any solution to this yet?

AtlasMinor
08-27-2015, 10:12 PM
I have just bought a X-series laptop came with Win-8.1, and had major problems after upgrading to windows-10.

I have the solution.
This solution works best with Catalyst set to factory default , then uninstalled first. I noticed Splendid mess's with catalyst and the color reactivation process. It might be a good idea to uninstall both Catalyst and Splendid at same time. Catalyst ONLY. Only uninstall catalyst, so when catalyst is re-installed it can pickup on the color scheme and recognize other software is in control.

First, i after first activation Windows-10 does things unknowing to in the background and trys to reinstall components including AV IF it can verify the software. What has happened is it has uninstalled spledid leaving everything including the sub -folders on the machine without really uninstalling it properly.

You have to RUN Command --Regedit Click My Computer, then Find Splendid. Delete all registry keys of Splendid And the sub-folder on the C:\ drive ,

Located in C:\ASUS\SPLENDID

Delete that.

Reboot.

Install first the Windows 8.1 Splendid, DO NOT REBOOT wait 5 minutes
I did not set any special compatibilty installing the 8.1 version, you hear alot about run as admin,force win8 Ect .... Click it normal, windows-10 compatibility list has this added.

Reboot

Immediately install the win 10 upgrade Splendid, DO NOT OPEN ANYTHING after install , before install or During install,

Reboot.

Try opening Splendid only after the computer isn't working/hard drive lite cpu workload, fully logged in. Then open Splendid.

If Splendid is working, Sign-out ..... Very important people don't ever sign out, but that will save settings, Reboot from sign-in screen, Enjoy your Spledid.

Hope this helps, i now have a fully-functional X-series 550 laptop running the 15.7 Catalyst and runs great and have everything installed on it , even the sound.

Almighty1
08-28-2015, 04:52 PM
Is Catalyst basically a AMD/ATI Radeon video card? I have nVidia on my G74SX-3DE notebook...

Almighty1
08-29-2015, 12:09 AM
Immediately install the win 10 upgrade Splendid, DO NOT OPEN ANYTHING after install , before install or During install,


I got up to the part above where the problem still exists in the Win 10 upgrade installer which stopped exactly at the same place as mentioned in the original post.

AtlasMinor
08-29-2015, 10:08 AM
Got ya buddy,

Sorry for late reply been spending all my free time looking into the AMD 15.7/suport, about that later.

To answer first question, Yes Catalyst is AMD and is what ASUS X-series ships with, mid-grade gaming laptops, that really do a nice job for those looking into alternative to NVidia, mine came with the R7 265X ( Oland ) Card , its hard to find info on this new rebranding that happened 5 months ago at AMD , anyways,

If you got stuck at installing Win-10 upgrade that means win-8.1 Splendid installed , correct ?

The ICM comes from 8.1 and all the Win-10 upgrade does is overwrite a few files that make it verify win-10.

One mistake i made with it was it downloads as a zipped file, and once i tried running Splendid from the zipped folder which will produce the same message. The file shouldnt run from zipped folders but in windows-10 they are.

Try Extracting the upgrade directy onto your desktop, USING the context menu-- Right click the file, Select Extract, point to desktop.

I also noticed windows-10 is allowing copy/past of zipped files and if done this way, ISNT really extracting the file. Finding a 3rd party extraction-tool FOR windows-10 will be a bigger headache..... I had a old copy of WinRAR from Win-7 trial and it installed perfectly onto windows-10. Head to WinRAR website DL a trial version OF THAT, use winrar to properly extract files in win-10 is advise, But ya thats probably the problem.

Let me know how it turns out

Almighty1
08-29-2015, 09:27 PM
Thanks for taking the time to reply!

Win7 Splendid installed since on the G74SX-3DE, there is only a Win7(64 bit) version of Splendid but not a 8/8.1 version. When the Win 10 upgrade splendid installer runs, it actually removes the previous version from the system, atleast this is what happens with after that error message in the installer, splendid is not longer installed on the system. My installation is from a unzipped folder as I am running the setup.exe file which also contains a data folder. The data folder is the problem as I can replace it with the one from the Win7 version and it will install fine except the installed version will be the Win7 version. I extracted using WinRAR so I'm not running the installer from the zip file but rather from the extracted folder. Perhaps maybe I need a copy of the 8.1 version of Splendid as there may be something missing going directly from the Win7 version to the Win10 upgrade.

AtlasMinor
08-30-2015, 08:22 PM
OK,

I see now, windows 7 old Spledid possible. Ok. Try this, Compare my Splendid to your version of spledid, and try to install MY 8.0/8.1 version onto your machine.

Anything windows-8 is win-7 compatible, no differance in win-8 except the UI changes as far as OS system goes, rest is just painted over windows-7.

Known Upgrade issues from old win-7/8 updates that MUST be removed that are known to prevent applications from installing properly found here.

Bah, i thought i had a quick link to the information about which ones to unistall, but i couldnt find it. Microsoft posted a list of updates that were supposed to be uninstalled before the upgrade happened, you may want to try finding that info, IF you havnt done a Full-Reset, delete Everything Kepp Nothing type reset yet.
If you already have done a Full-Reset Keep nothing type reset, don't worry about it ;)

Asus is now shipping models with win-10 pre-installed so take a look for X555LE, i know for a fact it has the updated Splendid version, but mine should work/update when the win-10 version is applied.

To add some info i have now later had my experience with the new AMD driver sets can confirm that if the display drivers arn't working splendid will send a message about " Spledid can not open in this resolution" immediatly recognized my video driver install and worked. You Nvidia i think and there drivers are different and your problem could be a actual win-10 video driver problem preventing splendid from working. Me now knowing this would WANT splendid to at least work as intended before deciding on removing it/ not using it. Thats just My2Cents.

Link to latest news, click anyone of these models from ROG news feed, i checked they these will be NVidia models lineup, the AMD models havnt shipped with win-10 yet.
Your going to want these models driver-support for windows-8 and look through the utilites for them.
http://rog.asus.com/435242015/g-series-gaming-laptops/asus-and-rog-laptops-now-shipping-with-windows-10-pre-installed/

Pic of what i have working
http://i197.photobucket.com/albums/aa10/jackbox1234/ScreenShot_20150830163415.png (http://s197.photobucket.com/user/jackbox1234/media/ScreenShot_20150830163415.png.html)

AtlasMinor
08-30-2015, 10:32 PM
Side Note: Since i mentioned previous win-7 updates corrupttion , Before trying to reinstall spledid or anything else its a good idea to check/scan/cleanup/restrore the Component store to make sure everything that is/isnt supposed to be there is installed properly.

Not going into how windows failed to mention that updates sometimes dont install correclty/register tothe system properly, there are other commands for that but this is what your gonna want to do

Open CommandPrompt as Adminstrator. Run as Administrator.

Press enter after each of these commands, and make sure your not connected to the internet and have all security software turned OFF

Run these commands in the order listed, dont run one before the other

Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth
wait for completion

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth
Wait for completion

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
wait for completion

Reboot.

Almighty1
08-31-2015, 05:28 PM
Thanks for your input as usual. Anyways, I tried your version which is 3.02.0001 while my installed version is 1.02.0040. The Win10 upgrade version is 3.11.0001. When I tried to run the setup.exe as admin over the 1.02.0040, 3.02.0001 told me that I need to uninstall the older version first and then exited so I uninstalled 1.02.0040 and when I ran 3.02.0001 this time around, it came up with a similar error:

51434

From what I can tell, the problem has to do with data\ColorTable folder...

In 1.02.0040:
51435

In 3.02.0001:
51436

In 3.11.0001:
51437
51438
51439
51440
51441
51442

All the files with the exception of the 5 *.acf files in 1.02.0040 exists in 3.11.0001 with identical file sizes and date/timestamps. I even tried to add the 5 *.acf files to 3.11.0001 with the same results of the installer aborting because the .icm files are missing.

The only reason I am trying the Windows 10 upgrade of Splendid is because when one goes to the G74SX support page, it actually doesn't mention the upgrade as this is what it says:
https://www.asus.com/support/FAQ/1013143/

51443

So perhaps the upgrade just doesn't support the G74SX-3DE or G74SX in general.

However, when one goes here:
http://www.asus.com/event/2015/osupgrade/upgrade.html#ap-driver

51444

So for all I know, perhaps some models of older notebooks are not supported by the Splendid 3.11.0001 upgrade. I'm not sure how to test the Vivid function except inside of Splendid, when vivid is chosen, the colors are more bright. This is what the current installed 1.02.0040 looks like:

51445

I had a hard enough time finding 3.11.0001 as someone on another thread I started pointed me to the location of the download. Unless there is a newer version available. It seems all of the builds are basically the following directory structure:
Main Directory has only setup.exe
Data subdirectory has 409.msi and a ColorTable subdirectory. If the problem is not in the ColorTable subdirectory, it's most likely in the 409.msi file.

AtlasMinor
09-01-2015, 04:39 AM
You have the G74SX , its a nicer laptop then mine, but i belive it to be that NVida driver bug there having currently, im sure soon as a GOOD update from NVidia happens the problem will clear up,

Ive tested Spledid W/O a videa driver and it will not open/function without a detected Vid Card that suports it. I possible phone call to the ASUS help desk to ask about Splendid not working on NVidia machines on windows-10 should have the answer

I have the X550-DB10 Gaming classed AMD laptop, and they arnt ROG official, there the lower tiered gaming laptops available, AMD released a huge update ast week and thats when my Splendid problem cleared up, ive only had this this laptop 2weeks and new to ASUS, so ive had my hands full.

I just had a thought ,

Have you tried to run the installer W/O Driver Signing active, HOLD--SHFT+click restart to take you to UEFI/Safe mode OPTIONS, select Turn Driver Signing OFF

Install the Spledid Driver

Just figured you had driving signing off when trying to force/ troubleshoot the problem.

ALSO, hehe,

DISABLE Secure Boot, in UEIF/ formly bios,

Your UEFI is different and will be on every system, Nvidia UEFI, im really new to UEFI's and if thats a know bug that will permently crash your system, you will have to check nividia based forums and see if that is a known problematic MainBoard UEFI

Something else accorded to me too, being a upgraded version of win-10, most people dont think to check and make sure FrameWork.Net 3.0+ is installed, Windows-10 turn this off by default, even on a upgrad. I know this i upgraded from win8.1 and check the Features Settings located in the uninstal menu Programs and Features located on the left menu pane.

Spledid and a lot of other programs still depend on the older frame works, FrameWork 4.5 is pre-installed, but being a gamer we all know it still takes Framework 2.0-3.5 to run the games properly, that and all the DirectX's, gonna need those too.

I have a manufacture tool from my old Dell days they gave me for problem solving, and it auto-locates framework for me, along with flash,java,directX,, Visual Basic 2005-2015,

Be sure to get all the VisualBasicsC++ i dont care what Microsoft says, they left a few things out.

Almighty1
09-02-2015, 07:33 PM
The G74SX might be nicer but it's still a Windows 7 platform machine which reached end of life when the G75 replaced it running Windows 8.x so it's basically non-supported by ASUS for anything other than Windows 7. You might be right that the nVidia driver might have bugs as I have nVidia GeForce Experience installed and I think as of yesterday, it had already had 3 different drivers. As was mentioned before, this machine is not supported by ASUS for anything other than Windows 7 so they will just not answer the question about support for Windows 10 and Splendid as others had problems with Windows 10 and ASUS told them to downgrade back to Windows 8.x on the G75 series. I wished there was a way to submit bug reports to ASUS so that they can update the utility.

While your machine is not officially ROG, it is still a newer Windows 8.x machine. AMD/ATI had always had better drivers while nVidia has always been about speed but buggy as nVidia does not make their own video cards, it's a reference design that other companies make cards using the chips which are made by Taiwan Semiconductor while AMD/ATI makes their own video cards so there is more of a quality standard.

I haven't tried running the installer w/o the driver signing active yet, never knew how to do that since this machine has a standard AMI Bios before UEFI and Secure Boot existed as the bios doesn't even have those options. In fact, ASUS never fixed the bios that I'm still using ThrottleStop to fix a issue when the system is at high load. So this system came out before UEFI and Secure boot existed even though UEFI boot is supposedly added as a option in bios v2.03.

Thanks for mentioning .NET Framework as for some reason, I didn't know it would uninstall the older things I had installed without me knowing about it so I installed the .NET Framework 3.5 which includes 2.0 and 3.0. My VisualC++ is up to date and Visual Basic has both 5 and 6 installed. Actually, .NET Framework 4.6 is pre-installed on Windows 10 and for whatever reason, the Splendid 1.02 that is working, when the setup was finished, it did mention .NET Framework 3.x think it was 3.5 that is required but it worked so I thought I had 3.x installed. In any case, after installing .NET Framework, Visual C++ and Visual Basic, the installer still failed to complete at the same location. As the installer is actually the 409.msi file in the data folder, hopefully there is a way to log the installer to find out exactly what is causing the problem. I actually went into Programs and Features on Windows 10 and turned on every single feature listed before rebooting and proceeding with the install.

AtlasMinor
09-02-2015, 10:25 PM
There is a log for it,

Start Menu Search Box Event Log

Select Applications
Second catagory listed has 4 items in it.

Anything with a big Red Circle exclamation point will show error double click on it , click details, send in info to Asus.

For laptops, Mobole Devices, SLI and Crossfire/Hybrid Crossfire applications its a good idea to turn OFF ULPS (Ultra Low Power State)

Thats should fix any stability issues and card/Cpu throttling stuck issues.

ULPS is something microsoft came out that absultly destroyed Crossfire and is known to cuase more problems than it fixed.

RegEdit . Search. ULPS.

Set (0) for each one you find, reboot/Shut down to take the system out of being stuck, removing the card on laptops is almost impossible un-needed.

AtlasMinor
09-02-2015, 11:23 PM
Adding this just in case you already read the last post.

You need to see if all drivers are ok and installed propery and will need to run this command from the RUN command

StartMenu. Search. Type RUN.

In the RUN box type : Sigverif.exe

Run the built in tool, and look at the log after its done, scrool down post anything that is flagged in the tool.

This is a not a driver signing tool, its just gonna check to see what isn't signed / or errors found.

Almighty1
09-03-2015, 07:32 PM
I actually don't have a search box in the Start Menu, I do have Cortana and the search box on the actual bar on the bottom of windows.


I open Event Viewer which is in Control Panel, it lists:
Event Viewer (Local)
Windows Logs
Application

which doesn't list anything related to Splendid.


The stability issue I am talking about is not related to ULPS, it's actually related to the Intel SandyBridge chipset which is
mentioned here that was brought up by someone that works for ASUS:


https://rog.asus.com/forum/showthread.php?3322-Sandybridge-Throttle-Issue-and-Workaround


Actually, removing all parts in the system is easy as these systems are all modular and I usually take apart all systems I have bought
which is usually the high-end models from Dell, IBM/Lenovo and have replaced and swapped all sorts of internals without issues.


Just did the sigverif and it responds with your files have been verified and all files have been digitally signed.

AtlasMinor
09-04-2015, 03:25 AM
I C,

My bad thought you had meant that it was getting stuck in high RPM fan mode. I understnad what your saying now, it is true that parts of the bios are locked out by manufacture and that internal trigger

But still, to honestly believe a 3rd party program actually fixed something to do with bios W/O dangerous bios flashing (IE) unlocking the bios unlawfully *cough*

I would lean towards THAT THE NEW windows power saving engine for mobile devices, and all that program is doing is setting a registrey key to (0)

Most RegEdits happen in what we in the Math World call (instant Calculation) basicly instantly, so....

Without DL the prog and decompiling the installer and digging around in xml i couldnt tell ya which part its turning off.

In the authors own words.

"This way whenever you start up TS, it will autodisable the setting .... " "The setting will stick until your next reboot. "

If that junk fixed anything to do with bios , trust me you would know it. It would stick forever or until the system **BRICKED** Bricking term for when you playing around with something most people shouldnt then decide its ok if the machine literraly Blows Up.

In my Hummble Opionoin ,

I would rather find out what it did, then set it permently Vs. becoming someones BitCoin Miner on a BotNet Network.

My2Cent.

If your application Event Log is Clear and no errors are logged, OR if you have error event logging disabled through 3rd Party Software, Tweak Tools ect, than your good to go but i can tell you this !

Everytime you opened Splendid and it produced a ERROR MESSAGE , it would be logged.

Cheers.:rolleyes:

AtlasMinor
09-04-2015, 04:56 AM
Think maybe it might be time to upgrade your laptop, but with a video-card.

HardCore just did a demo and actually completed the impossible. Upgrading your laptop GPU's ...

I looked for his referance and when he gets to the part in the vidoe about Parts list and shows the website adviser listing all compatible parts, i had no luck finding were he navigated too.

EuroCom is the spot, and i think you might have to put in a request with them and Re-Brand your laptop as EuroCom refurbished.

link to official FB PCWorld video

https://www.facebook.com/PCWorld/videos/vb.7352931005/10152966617046006/?type=2&theater

Try not to laugh to hard at the commentary, the info of how this was performed properly is in there... lol, actually EMAIL that guy. Seriously. ;)

Bahz
09-04-2015, 09:53 AM
For all those still having issue with ASUS Spledid, please download the newest version (3.13.0004). It's tested working on Windows 10 for both 32-bit and 64-bit.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/Splendid/Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004.zip

Almighty1
09-04-2015, 06:01 PM
AtlasMinor,

It seems to be more of a bug with the Intel Sandy Bridge chipset as I remember even a few years ago, the chipset was recalled and then there was a newer revision. In fact, ASUS even recalled all the buggy chipsets and the revised ones had a new sticker on the box but seems like there is still further problems with the chipset but what's weird is I only saw that thread a few days ago and it seems like the problem only exist on ASUS and not other major laptop brands. The third party program and the problem was mentioned by a ASUS employee who started the thread so we have to believe it one way or another. LOL.

Didn't realize you were a mathematician. I'm a Astrophysicist myself.

The logging would probably logged if Splendid was installed and working but we're talking about the installer failing to install the product since there is something the installer doesn't like and it basically undid everything the installer process did.

As for upgrading the laptops video card, might be a good idea but sooner or later, I rather get a new machine, too bad there isn't any new ASUS models with a 3D display. On the Dell Insprion 8200, I was actually the one who figured out that it's possible to put in 2GB max memory vs 1GB max memory and also the nVidia Quaddro Video card instead of the original nVidia GeForce as the Inspiron 8200/Latitude C840/Precision Workstation M40 all use the same motherboard except the BIOS is flashed differently so done this some 12+ years ago.

Almighty1
09-04-2015, 06:07 PM
For all those still having issue with ASUS Spledid, please download the newest version (3.13.0004). It's tested working on Windows 10 for both 32-bit and 64-bit.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/Splendid/Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004.zip

Thanks Bahz for your comment.

I just downloaded and tried installing this and ran into the same problem as the original post in this thread.

AtlasMinor
09-04-2015, 10:55 PM
For all those still having issue with ASUS Spledid, please download the newest version (3.13.0004). It's tested working on Windows 10 for both 32-bit and 64-bit.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/Splendid/Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004.zip

TY Bahz, Think people are having a problem with Splendid not recognizing peoples video drivers properly. Think it will take a manufacters download update driver package that works until Splendid will recognize it.

Just double checked my ICM, it showing my product model series as the file names.

Pic:

51507


This is what ICM shows after i got it working perfectly.

Soo looking at your ICM Folder, my next solution would be to make a copy of the 8.1 version to desktop.

Install the upgrade for your model, and drag 1-one file at a time from the desktop folder that you created until you find the one file that will allow Splendid to run on your model computer using the upgraded files.

Best i can think of man sorry, i tried. :(

Another idea i had was track down its 8.1 driver and when it upgrades REPLACE the win10 driver with the once was working 8.1 driver.
Now thats probably not gonna work,

So perform the upgrade still having the desktop backup-copy and

Select All Files in desktop folder

Copy

Paste to upgraded folder, after it replaces anything that was 8.1 press DELETE, this will defintly remove any 8.1 files, and that could be the problem, your Splendid isnt performing a proper cleanup after the upgraded.... Hmm, no way of knowing what its not cleaning up after it trys to upgrade.

I mean just look at how tiny my ICM file list is and it only needs 15 ICM files to run.

Bahz
09-05-2015, 04:01 PM
Thanks for clarifying the issue, I will talk to our devs and try to come up with a solution.

Almighty1
09-05-2015, 07:41 PM
AtlasMinor:

Actually, I mentioned that earlier as you can see, all Splendid installers works like the following:
the main folder has only:
Setup.exe
data folder
data consists of 409.msi
ColorTable folder which contains all the ICM files.

Both the Windows 7 version which works and the Windows 10 version have the exact same files with identical file sizes and time/date stamps.
The only thing different is the 5 *.acf files in 1.02.0040 does not exist in the Windows 10 upgrade so I have copied it over but it doesn't make a difference as something is making the installer abort and revert since Splendid did install completely as the Splendid icon is on the desktop and then then the error comes up and at that point, clicking on whatever the options are will just uninstall whatever it installed as the Splendid icon on the desktop disappears.

What you mentioned is actually just all the files in the ColorTable folder from both the 8.1 and the Windows 10 upgrade version being copied and has nothing really to do with the problem which I think is more related to the following:

Start Menu -> Settings -> System -> Display -> Advanced Display Settings -> Display Adapter Properties -> Color Management -> Color Management ->
All Profiles and then under ICC Profiles:


51529

and basically what the settings are under the Advanced tab as right now it's probably not on the correct one for the device profile which is probably why the installer gets confused as it only knows about the profiles provided by the installer, what does yours show?

51530


As for why it needs 15 files to run, the reason for that is if you look at my post #10 above which lists the different files in the ColorTable folder of the installer on the Win7, your Win8.1 version and the Win10 upgrade, my guess is that your 8.1 installation does not use the standard icm filenames of the splendid installer so all the filenames with the model name came from the 8.1 installation which is a total of 10 files while the other files are from the upgrade itself. It doesn't need all 15 files either as if you looked at color management, only one .icm file is used.

As for the Event log, this is what it shows as I tried it again yesterday:

1st event:
Log Name: Application
Source: MsiInstaller
Date: 9/4/2015 12:34:17 PM
Event ID: 1040
Task Category: None
Level: Information
Keywords: Classic
User: VINCE-ASUSG74SX\Vince
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Beginning a Windows Installer transaction: C:\Users\Vince\Desktop\DD-WRT\Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004\data\409.msi . Client Process Id: 13440.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="MsiInstaller" />
<EventID Qualifiers="0">1040</EventID>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:17.000000000Z" />
<EventRecordID>7247</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1798169104-1551544495-669598439-1000" />
</System>
<EventData>
<Data>C:\Users\Vince\Desktop\DD-WRT\Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004\data\409.msi</Data>
<Data>13440</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>

2nd event:
Log Name: Application
Source: System Restore
Date: 9/4/2015 12:34:17 PM
Event ID: 8216
Task Category: None
Level: Information
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Skipping creation of restore point (Process = C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe /V; Description = Installed ASUS Splendid Video Enhancement Technology) as there is a restore point avaliable which is recent enough for System Restore.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="System Restore" />
<EventID Qualifiers="0">8216</EventID>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:17.000000000Z" />
<EventRecordID>7248</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe /V</Data>
<Data>Installed ASUS Splendid Video Enhancement Technology</Data>
<Binary>00000000550200004B0200000000000022CE28677C6DDA79E2 8C1C000000000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>

3rd event:


Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-RestartManager
Date: 9/4/2015 12:34:17 PM
Event ID: 10000
Task Category: None
Level: Information
Keywords:
User: VINCE-ASUSG74SX\Vince
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Starting session 0 - ‎2015‎-‎09‎-‎04T19:34:17.580871300Z.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-RestartManager" Guid="{0888E5EF-9B98-4695-979D-E92CE4247224}" />
<EventID>10000</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:17.580979900Z" />
<EventRecordID>7249</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="7408" ThreadID="11248" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1798169104-1551544495-669598439-1000" />
</System>
<UserData>
<RmSessionEvent xmlns="http://www.microsoft.com/2005/08/Windows/Reliability/RestartManager/">
<RmSessionId>0</RmSessionId>
<UTCStartTime>2015-09-04T19:34:17.580871300Z</UTCStartTime>
</RmSessionEvent>
</UserData>
</Event>

Log Name: Application
Source: MsiInstaller
Date: 9/4/2015 12:34:27 PM
Event ID: 1042
Task Category: None
Level: Information
Keywords: Classic
User: SYSTEM
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Ending a Windows Installer transaction: C:\Users\Vince\Desktop\DD-WRT\Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004\data\409.msi . Client Process Id: 13440.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="MsiInstaller" />
<EventID Qualifiers="0">1042</EventID>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:27.000000000Z" />
<EventRecordID>7250</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data>C:\Users\Vince\Desktop\DD-WRT\Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004\data\409.msi</Data>
<Data>13440</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>

5th event:

Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-RestartManager
Date: 9/4/2015 12:34:27 PM
Event ID: 10001
Task Category: None
Level: Information
Keywords:
User: VINCE-ASUSG74SX\Vince
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Ending session 0 started ‎2015‎-‎09‎-‎04T19:34:17.580871300Z.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-RestartManager" Guid="{0888E5EF-9B98-4695-979D-E92CE4247224}" />
<EventID>10001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:27.327565500Z" />
<EventRecordID>7251</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="7408" ThreadID="13344" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1798169104-1551544495-669598439-1000" />
</System>
<UserData>
<RmSessionEvent xmlns="http://www.microsoft.com/2005/08/Windows/Reliability/RestartManager/">
<RmSessionId>0</RmSessionId>
<UTCStartTime>2015-09-04T19:34:17.580871300Z</UTCStartTime>
</RmSessionEvent>
</UserData>
</Event>


This is the reason I said the installer actually finished installing except the next event is where something trips the installer...

Log Name: Application
Source: MsiInstaller
Date: 9/4/2015 12:34:28 PM
Event ID: 11708
Task Category: None
Level: Information
Keywords: Classic
User: VINCE-ASUSG74SX\Vince
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Product: ASUS Splendid Video Enhancement Technology -- Installation failed.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="MsiInstaller" />
<EventID Qualifiers="0">11708</EventID>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:28.000000000Z" />
<EventRecordID>7252</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1798169104-1551544495-669598439-1000" />
</System>
<EventData>
<Data>Product: ASUS Splendid Video Enhancement Technology -- Installation failed.</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>
</Data>
<Binary>7B30393639414630352D344646362D344330302D393430362D 3433353939323338444530447D</Binary>
</EventData>
</Event>

*Continued in next post*

Almighty1
09-05-2015, 07:45 PM
Needed to post this separately as forum has a 10,000 character per post limit and I was over by 1,040 characters

which is followed with this event:
Log Name: Application
Source: MsiInstaller
Date: 9/4/2015 12:34:28 PM
Event ID: 1033
Task Category: None
Level: Information
Keywords: Classic
User: VINCE-ASUSG74SX\Vince
Computer: Vince-ASUSG74SX
Description:
Windows Installer installed the product. Product Name: ASUS Splendid Video Enhancement Technology. Product Version: 3.13.0004. Product Language: 1033. Manufacturer: ASUS. Installation success or error status: 1603.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="MsiInstaller" />
<EventID Qualifiers="0">1033</EventID>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-09-04T19:34:28.000000000Z" />
<EventRecordID>7253</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Vince-ASUSG74SX</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1798169104-1551544495-669598439-1000" />
</System>
<EventData>
<Data>ASUS Splendid Video Enhancement Technology</Data>
<Data>3.13.0004</Data>
<Data>1033</Data>
<Data>1603</Data>
<Data>ASUS</Data>
<Data>(NULL)</Data>
<Data>
</Data>
<Binary>7B30393639414630352D344646362D344330302D393430362D 3433353939323338444530447D303030303034633664336461 66353439646233623636653432646435313261303139303930 30303030393034</Binary>
</EventData>
</Event>

This is what I mean the event log not giving enough information on what is triggering the installer to halt as unlike Unix where the log files actually are more detailed, this doesn't really give me much information.

Almighty1
09-06-2015, 01:58 PM
Some other thoughts:


It appears the actual *.icm files, the installed ones are actually located in C:\Windows\System32\spool\drivers\color which are the installed profiles.


AtlasMinor brought up something interesting because in the newer Splendid_Upgrade_Win10_VER3130004 that Bahz mentioned, the ColorTable folder under the data folder in the installer file names are different as it seems in addition to the generic names as used on the Win7 and original 3.11 Win10 upgrade, the model names are part of the file names except there is nothing for the G74SX. Image below is large so you may have to actually save the image to view it.

51545

And guess what the file count is for ColorTable folder under the data folder in the installer which contains just the .icm files between the 3 versions:

Win7 1.02.0040 - 10 files
Win10 Upgrade 3.11.0001 - 191 files
Win10 Upgrade 3.13. 0004 - 1,244 files

Bahz
09-09-2015, 01:01 AM
I confirmed with our product manager that G74SX is not supported in Windows 10, so that's the reason why there's no icm file for it.

Almighty1
09-09-2015, 08:10 PM
Many thanks Bahz for the answer as that was what I suspected originally, the G74SX wasn't supported but it seems that the Windows 10 upgrade has all the icm files that existed in the Windows 7 version of Splendid. Can you let me know which is the correct ICM file for Windows 7 as when I was trying to fix the problem, I added extra .icm files to windows color management.

Almighty1
09-14-2015, 11:49 PM
Bahz,

I looked at it some more and it appears the original Win7 Splendid installs the FC540002.icm profile as ASUS_FC540002.icm which also comes with the Win10 Splendid's so the icm file does come with Splendid.

P4X0R10N
09-15-2015, 01:32 AM
Thanks for clarifying the issue, I will talk to our devs and try to come up with a solution.

I have an ROG 751 gtx 970 I believe. Is that not supported either? I'm not tech savvy. I just need to know what I need to do to get splendid to install on windows 10 on my laptop. What do I do?

P4X0R10N
09-15-2015, 01:33 AM
I have an ROG 751 gtx 970 I believe. Is that not supported either? I'm not tech savvy. I just need to know what I need to do to get splendid to install on windows 10 on my laptop. What do I do?

toronto699
09-15-2015, 01:48 AM
P4X its included in your G751 W10 drivers and some important drivers like key board
http://www.asus.com/Notebooks/ASUS_ROG_G751JY/HelpDesk_Download/

Did not install on my 2 G751jyDH72X W10
In the installer the command line is empty ,