PDA

View Full Version : Problem with G751JL usb



aneurysm
09-14-2015, 09:03 PM
Hi all,

I have a question about my new G751JL.

I bought this laptop about two weeks ago, recently I copied a usb flash drive i keep all my music on to the new laptop and all went well.
Each time I try to copy from the laptop to a new flash drive it will complete, but its very slow and lags the computer horribly. It runs in about 2 second intervals of working and lagging, spiking up and then bottoming out over and over until all files are transferred.

I have tried this process with 4 different usb drives, all of them new.

I replaced the factory hard drive the first day I had laptop with a Samsung 850 Pro, thinking that something there was the problem I reinstalled the factory hard drive and the results were the same.

Any thoughts or recommendations would be greatly appreciated.

Thanks

Gps3dx
09-14-2015, 09:25 PM
DUDE -> SEARCH BEFORE YOU POST A NEW THREAD !!!!

Read HERE (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?53877-G751-Problem-with-USB3-0-ports-(left-side)-and-external-HD-anyone-else&p=530650&viewfull=1#post530650) and HERE (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?53877-G751-Problem-with-USB3-0-ports-(left-side)-and-external-HD-anyone-else&p=516797&viewfull=1#post516797)
ONLY after you've read these posts & THEIR THREAD, please, reply.
Take note that your post is too general, and does NOT contains info like your OS version, whether it was installed from scratch or not ( asus OEM installed OS ) and whatever drivers are installed, which usb ports have you used, what type of USB HW ( 1.1/2.0/3.0 ) have you used etc..etc...etc...


Plus, I can add / ask:
1. You should install intel iRST driver -> search google / intel site for "how to".
For your SSD, you should install Samsung magician application ( make sure you ENABLE "Rapid Mode".
if you're using Win 10, perform THIS hack to enable it (http://www.tenforums.com/drivers-hardware/20984-another-fix-works-samsung-magician-4-7-a.html#post376718))
2. You should make sure your AHCI driver is INTEL's... NOT Microsoft ( read HERE for more (http://www.win-raid.com/t11f23-Modded-Intel-AHCI-and-RAID-Drivers-digitally-signed.html) )!
3. Install the latest Intel INF by download the SetupChipset.exe from INTEL's site and install it with admin privileges with the following command:
SetupChipset.exe -overall
question:
4. Are you booting your OS from UEFI formated drive that was installed on GPT drive OR using "CMS enabled" ( AKA bios emulation ) on an MBR formated drive ?