PDA

View Full Version : G73 blank screen in normal mode, works in safe mode, works in normal on HDMI



jamie1701
01-16-2016, 09:47 AM
Hi,

I've got a problem with my G73 which is driving me nuts and would appreciate any advice.

The problem, - My son was playing on the PC, came and found me and said "i pressed shift & escape and the screen went blank" I think he was trying to use alt + tab and got confused.


SO,
1) rebooted PC, post screen ok, windows loading screen ok, screen then goes blank but start up noises are all there.
2) Rebooted into safe mode, boots into windows with no problem. (first thought's graphics driver has corrupted)
3) Uninstall graphics card, delete driver, delete nvidia software, download new fresh drivers.
4) Reboot machine, re-enable graphics card, install new drivers reboot. BUT as the machine reboots we are back to line 2 in terms
of sypmtoms.
5)Plug laptop into an external display via HDMI, and the screen displays on the monitor but not on the laptop screen.
6) Decide to go for a reformat of hard drive and clean install of windows just in case there are old / corrupted drivers
hanging about.
7) As soon as the nvidia drivers are applied we are back to the same symptoms seen at 2 (still works via external monitor)

The laptop screen is working (as seen by safe mode display)
The card & drivers are working as proved by the External monitor working.
Does anybody out there have any idea what the hell might be going on ?

Any help greatly appreciated.

Cheers Jamie

HallisterM3
01-16-2016, 05:51 PM
There is a HDMI driver that is more updated than the stock one.

jamie1701
01-16-2016, 09:20 PM
Have the latest one from the ASUS website. no change :-(

Thanks for replying though

Collector_x4d
01-16-2016, 09:35 PM
check the bios settings for default gpu make sure your dedicated gpu is enabled
also try by enabling the integrated gpu and disabling the other one.

jamie1701
01-16-2016, 09:56 PM
Had a look but don't have that option in the BIOS.

The Cool Dude
01-17-2016, 05:09 PM
What is the exact model of your G73?

jamie1701
01-17-2016, 07:11 PM
its a G73 SW

HallisterM3
01-18-2016, 08:20 AM
This sounds terribly dumb, but are you sure your brightness isn't all the way down/or your F8 key wasn't pressed? The one that switches displays while holding down Fn.