PDA

View Full Version : G771JW Slow WI-FI speed



chiribauradu
01-17-2016, 05:27 PM
Hello guys, I have a problem with my wi-fi connection. I get a slow speed when I'm connected to the internet via WI-FI, I get like 3Mbps on WI-FI and 24Mbps via cable. Why is that? what do I have to do to get the normal speed. I tested speed with my phone and I got 24Mbps, tested with another laptop and got 24Mbps and so on...Please help me! Thank you!

Gps3dx
01-17-2016, 08:28 PM
...I have a problem with my wi-fi connection. I get a slow speed ...via WI-FI, I get like 3Mbps on WI-FI ....

Hello there new ROG citizen,
Welcome to ROG's central forum !

We @Vault-Tec, wish to remind you that no matter which PipBoy (aka: your PC) version you hold,
the minute you have entered ROG country (aka: this forum), you're able to SEARCH FOR ANYTHING using your own private PipBoy (aka: your PC) ... and it's really simple:
Just look at the right upper corner of your PipBoy, then enter your query in the "Search" field, Hit enter and viola!

You might ask your self - "why should I bother" ?
Well, leaving a reply in an already opened thread, with same/similar topic, can help the ROG community by having ONE THREAD that debates same subject, instead of many many others.
That way, the ROG community will have a "library of knowledge" on same topic - IN ONE PLACE.

We also, @Vault-Tec, worked really hard to concentrate the most important, most debated subjects, and PINNED SOME OF THE THREADS AT THE START OF THE 1st PAGE of this forum.

Just for example, a quick search for "wifi slow" revealed the following ALREADY OPENED threads with similar topics, that you can read, learn, and debate in-them, without any need for extra Fusion cores (aka: energy):
G771jm slow wifi problem, Mediatek MT7630E connects only at 72mbps with Asus RT-AC66U (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?59063-G771jm-slow-wifi-problem-Mediatek-MT7630E-connects-only-at-72mbps-with-Asus-RT-AC66U&highlight=wifi+slow)
Intel 7260AC terrible wireless speeds... anyone else having problems? (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?53836-Intel-7260AC-terrible-wireless-speeds-anyone-else-having-problems&highlight=wifi+slow)
G751 + WLAN = Heavy Lags, Rubberbanding (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?57190-G751-WLAN-Heavy-Lags-Rubberbanding&highlight=wifi)
G751JY + Intel AC 7260 Issues + Replacement Card? (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?74573-G751JY-Intel-AC-7260-Issues-Replacement-Card&highlight=wifi)

As always, feel free to visit us at the ROG central forum ( after a search for an already similar topic thread :o) for any future question.
signing out,
VaultTec.