PDA

View Full Version : RX 480 - cant run 4k panel at 60Hz?



kiwi_steve
01-10-2017, 10:47 AM
Hey guys, new here.

Just out of curosity, i have noticed that when i switched over from Nvidia to AMD that i can't run my 4k panel at 60Hz. I get screen flicker (panel goes black then switches back on and repeats. This was never an issue when i was using a 750ti. To counter the issue I'm having to run the panel at 50Hz...

Any particular reason im having this problem is is this something that has been happening for a while?

Any input would be greatly appreciated :)

Steve

FuryA
01-10-2017, 10:51 AM
hi kiwi_steve

Which Monitor model do You use? Have You connected Display port cable?

kiwi_steve
01-10-2017, 10:54 AM
hi kiwi_steve

Which Monitor model do You use? Have You connected Display port cable?

Tv does not support DP, using HDMI, Was using HDMI with the 750ti as well. Never once had an issue until i switched to AMD.

Chino
01-10-2017, 04:05 PM
The Strix RX 480 has a HDMI 2.0 port which means there is support for 4K @ 60Hz. Are you're using the exact HDMI cable that you used with your GTX 750Ti?

ASUS-OP
01-11-2017, 02:55 AM
Hi kiwi_steve,

Which version of VGA driver are you using? The new version of AMD driver will be able to identify bad quality cable for you if needed. Suggest to update that first and see if that helps.

morten.e88
01-12-2017, 02:47 PM
Your 750ti wouldnt run it in 60hz ether so how can you know cable is issue? 750ti has no hdmi 2.0 right?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ASUS-OP
04-12-2017, 06:59 AM
On the GTX750Ti, you use DP output to get UHD @ 60Hz.
https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/STRIXGTX750TIOC2GD5/specifications/


Your 750ti wouldnt run it in 60hz ether so how can you know cable is issue? 750ti has no hdmi 2.0 right?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Silent Scone@ROG
04-12-2017, 07:06 AM
Would need the make and model of monitor to address the issue if the OP is still having it.