PDA

View Full Version : Aura Standby



funkcanna
02-23-2017, 01:33 PM
Hi, I cant seem to find the place in Aura where I can set the standby LED colour. The LEDs are always rotating through colours when on standby but when awake they stay solid (which is what I want).

Maximus IX Code

Can anyone help?

qUAanA
02-23-2017, 02:07 PM
In the aura app
Top left, hit independent tab.
That's where you configure standby colors.*

funkcanna
02-23-2017, 03:55 PM
Thanks! And its colours where I am from ;)

qUAanA
02-24-2017, 01:08 AM
Thanks! And its colours where I am from ;)

That's such a funny coincidence it took me a few years to adjust to this in USA too!
Nice to meet you.*

pasquale.spagnuolo
02-24-2017, 11:07 PM
I made some tests, the configuration remain saved until you don't power off the external PSU switch. When you do that the configuration is lost and the led remain ON even when PC is power off.
Do you think is a bug or a faulty motherboard?

qUAanA
02-25-2017, 12:58 AM
I made some tests, the configuration remain saved until you don't power off the external PSU switch. When you do that the configuration is lost and the led remain ON even when PC is power off.
Do you think is a bug or a faulty motherboard?

When you power off the switch that's normal.
The Aura Software is buggy
What version are you using? and What RAM?

pasquale.spagnuolo
02-25-2017, 03:52 PM
When you power off the switch that's normal.
The Aura Software is buggy
What version are you using? and What RAM?

You can check my system detail by clicking under my nickname here in the left panel.
It can't be Aura bug (version AURA_Win7-81-10_V10417) because Aura just save the config in some place in the bios because leds run in his setting befor OS start up. The only problem is that the configuration get lost when you power off the PSU.
If you confirm that is normal, I can relax knowing that is a Bios bug and not a faulty motherboard.
Thanks.

qUAanA
02-25-2017, 07:06 PM
You can check my system detail by clicking under my nickname here in the left panel.
It can't be Aura bug (version AURA_Win7-81-10_V10417) because Aura just save the config in some place in the bios because leds run in his setting befor OS start up. The only problem is that the configuration get lost when you power off the PSU.
If you confirm that is normal, I can relax knowing that is a Bios bug and not a faulty motherboard.
Thanks.

Yes Sir even Asus team advices to power down and unplug the cable to reset the Asus Config

pasquale.spagnuolo
02-25-2017, 09:44 PM
Yes Sir even Asus team advices to power down and unplug the cable to reset the Asus Config

Thanks, I asked in another post but no one give me an answer.