PDA

View Full Version : Problem with Asus Live Dash



Riplex
12-09-2017, 04:43 PM
I installed the software Asus Live Dash on my Windows 10 64 Bit system on my brand new
Asus Maximus X Formula.
It dont start when i doubleclick the icon. No error message. Nothing happens.

I downloaded the actual software on the Asus Website.

Schnitzel128
12-11-2017, 05:52 PM
Can confirm this!
Windows 10, 64bit, 1709, fresh install
Maximus X Formula
i7-8700K

Asus LiveDash (started with Admin/Without doesn't matter) does not start. No error, No window no nothing.

Version: ASUS_LiveDash_Win10_V10104_20171030

z0ki
12-11-2017, 10:21 PM
I spoke with AkaNe@Asus yesterday regarding this. It's completely broken (along with ASUS AURA)

Once LIVE DASH is installed, you double click nothing happens its just dead. And if I try to uninstall the program is shows me and error saying "Catastrophic Failure"

I hope it's fixed soon along with the AURA software. Right now both the RGB and Live Dash elements seems like big useless gimmicks right now. But I believe they're currently working on it.

umalip
12-18-2017, 10:52 PM
Confirming the same issue. LiveDash has not worked since install as well. Aura worked after initial install of Sync software, but after restart, program crashes. Asus, fix pls???

Raja@ASUS
12-19-2017, 01:30 AM
Confirm the following, please:

1) uefi version the board is running
2) Operating system and current build number
3) version of livedash, aura, and ai suite. These can have co-dependencies, so need to know before i ask hq for a replication.
4) aura bugs should be reported in the dedicated thread within the software section.

Riplex
12-19-2017, 05:10 AM
1. 802
2. Microsoft Windows [Version 10.0.16299.125]
3. 1.01.04 . Only live dash installed

Raja@ASUS
12-19-2017, 06:00 AM
1. 802
2. Microsoft Windows [Version 10.0.16299.125]
3. 1.01.04 . Only live dash installed


please install Ai Suite, as live dash needs it.

Amn3zik
12-21-2017, 03:26 AM
Same problem here,

BIOS: 0802
Microsoft Windows 10 Pro: 16299.125
Aura V1.05.28
ASUS LiveDash V1.01.04
ASUS AI Suite 3 V3.00.01

Livedash does not open

umalip
12-23-2017, 05:45 AM
I was able to get the program to open with the latest bios updated on motherboard (0802), aura software installed (v1.05.28), AISuite installed (v3.00.01), and latest LiveDash (1.01.04). My only issue, the LiveDash screen will not turn on. Please help?

Riplex
12-23-2017, 10:23 AM
Newest version is 1.01.07...... But it still doesnt working. It now opens but you cant change anything. If you try the tool freezes.

Raja@ASUS
12-24-2017, 05:49 AM
Newest version is 1.01.07...... But it still doesnt working. It now opens but you cant change anything. If you try the tool freezes.

Have you also installed the latest AI Suite/UEFI/Aura?

umalip
12-24-2017, 05:52 AM
Newest version is 1.01.07...... But it still doesnt working. It now opens but you cant change anything. If you try the tool freezes.

Sorry, you are correct. I have the latest version installed, v1.01.07 for live dash. It opens and does not crash. My only issue is that the LiveDash OLED screen on the motherboard does not turn on or show anything. Help?

Raja@ASUS
12-24-2017, 05:55 AM
I was able to get the program to open with the latest bios updated on motherboard (0802), aura software installed (v1.05.28), AISuite installed (v3.00.01), and latest LiveDash (1.01.04). My only issue, the LiveDash screen will not turn on. Please help?


Reported to HQ. Will update when I get a response.

Schnitzel128
12-24-2017, 11:44 PM
It's finally working on my Mainboard!
Installed these versions in the following order:

AI Suite 3 - V30001 - 2017 - 10 - 30
AURA 1.05.28
LiveDash - 1.01.07 - 2017 - 11 - 28


Merry christmas :)

EDIT: Livedash does not save the "power off" Settings. I've turned the display off, if computer is in Softstate or Off, but after a power lose it's always on back again!

Jsunn
01-13-2018, 10:02 PM
Same problems here. Live dash does not work.

$heriff
01-26-2019, 06:36 AM
I noticed recently that the Live Dash display on my Maximus X Formula no longer responds to the software. I tried to get it to display a different set of parameters but the settings never took; when I close and reopen the software it will only show the CPU Temp box selected, meaning it didn't save my selections, nor did it show boxes checked for the items it was displaying. I've noticed that I can get the software to respond to changes if I uninstall Aura (the app and the Aura service, I believe), but then I'm left without being able to control the lighting. Both of these had been working fine for quite some time; I'm not sure when these issues began to arise. I had been using Aura version 1.07.22, and just recently updated to 1.07.35, and still see the issue in either case. System specs are as follows:

Ai Suite 3.00.13
DIP5 1.05.13
Aura 1.07.22
Live Dash 1.01.09
Windows 10 Pro 1803 Build 17134.523

Other symptoms I've seen:

If I uninstall Aura and Live Dash, then reinstall Aura, the Live Dash display cycles through the CPU Temp and Freq items before even reinstalling the Live Dash software.
Sometimes the Live Dash app won't open at all.
The only hardware changes I've made recently are to add two aRGB fans, and they work fine with Aura. I'm just not sure why the Live Dash display would stop responding to its software.
At one point I reinstalled Live Dash before reinstalling Aura; Live Dash accepted my five new display selections (CPU Temp, CPU Freq, W_Temp In, CPU Fan, and Chassis Fan 2). After reinstalling Aura, Live Dash went back to only showing CPU Temp and Freq (an earlier setting).



I see the messages in this thread are a year old; I've reinstalled the AI Suite 3, Aura, and Live Dash apps several times (and in various orders) but I'm still having the same problem, which seems to be some sort of conflict between Aura and Live Dash. I'll keep playing around with it and provide updates...

UPDATE
Okay, I can confirm that after uninstalling Aura (app and Aura Service) and Live Dash, then reinstalling Live Dash software, it will work, allowing me to change the display (hardware monitoring, animations, etc.). I then went into the Aura folder, and installed the Asus Service software (not the user interface). At this point, the lighting reverted to my last configuration, as did the Live Dash display (only showing CPU Temp and Freq, and not allowing me to make any changes). This appears to be a clear conflict between Aura Service and Live Dash.

VGAglory
02-10-2019, 01:30 PM
I have a similar problem, presently with ASUS LiveDash 1.01.09 and Aura 1.07.35 installed my LiveDash will only show CPU Frequency no matter what I select in LiveDash. If I uninstall Aura, LIveDash begins to behave correctly. Strangely if I install an older version of Aura, LiveDash reverts to just displaying CPU Temp and nothing else! Interestingly before installing Aura 1.07.35 LiveDash seemed to work correctly for me, allowing me to change display content etc through the app. Although now reverting back to an earlier Aura does not prevent the problem. Has anyone come up with a work around. My best guess is that the problem occurs through multiple installs of different versions of Aura and something gets messed up in the registry? Would be interested in some feedback.

LoveToDie
06-02-2019, 10:07 PM
I can get it to work sometimes if I run it as administrator. So i tried to uninstall it to install it with admin and Now it wont't do anything. It always says Catastrophic failure. I need to clean out the Registry file somehow.

$heriff
07-26-2019, 01:23 AM
I posted the solution to my specific issue in this thread:

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?108158-AURA-SYNC-1-07-35-Report-any-issues-here/page26#post778448

I'm not sure if it will help other issues, but I wanted to mention it just in case.

ras120
07-28-2019, 08:43 PM
Fix the live dash software Fix the aura software fix the fact that you put these things on expensive motherboards and the software will work then is screwed when you update it. Thank you

BlownInterceptor
08-11-2019, 09:03 PM
Fix the live dash software Fix the aura software fix the fact that you put these things on expensive motherboards and the software will work then is screwed when you update it. Thank you


I agree 100%, we spend all of our hard earned money and crap doesn't work. This is BS!

cars10
09-15-2019, 09:14 PM
any news on this?

live dash isn't working for me either
Fresh win10 install, Maximus XI Formula, Livedash 10503

LeChat
09-15-2019, 09:48 PM
If you installed armoury crate i think livedash stop working.

Cheers!

timofes99
01-03-2020, 02:04 PM
Fixed the problem with LiveDash and Version Intel Rapid Storage Driver 15.8.1.1007!! I dont no why, but now it works...with AuraSync, AISuite and ArmouryII. I even tried it with the newest driver of Intel (17.x.x.x) but from then, LiveDash was just dead!

Super Gnome
01-03-2020, 11:09 PM
I think the janitorial staff at Asus have been working on it. Nobody else seems available.

ITAngel
01-05-2020, 08:01 PM
Hi there Question; Asus LiveDash utility, Is there a new version for ROG MAXIMUS XI EXTREME? I am trying to find one that works on my system it seems to have issues not installing or working at all. Thanks in Advance!