Search:

Type: Posts; User: Saltgrass

Page 1 of 12 1 2 3 4

Search: Search took 0.04 seconds.

  1. Replies
    17
    Views
    1,847

    Since you appear to be running a non-standard...

    Since you appear to be running a non-standard firmware on the system, I cannot compare your log to mine, sorry.
  2. Replies
    17
    Views
    1,847

    Your log in the other thread only covered 3 days...

    Your log in the other thread only covered 3 days over 6 months. Is there any way you could copy and paste the last few hours or days?

    What I did see was a bunch of Kernel entries, which are not...
  3. Replies
    17
    Views
    1,847

    About the only thing you can do is check the...

    About the only thing you can do is check the System log to see if you can pick out when it disconnects and why..

    Is it the Router causing the problem or possibly some local environmental...
  4. After you changed it, what link speed are you...

    After you changed it, what link speed are you showing. As I understand it, the 5G_2 is a 1x1 radio which is limited, even at 160 MHz. Assuming it will stay there..
  5. Are you using Smart Connect? Are you going...

    Are you using Smart Connect?

    Are you going through any type of Wireless Access Point, such as an AiMesh device?

    Is your bandwidth being split with another device or devices?

    Have you changed...
  6. Replies
    21
    Views
    387

    If I am reading the specs correctly, the 11th Gen...

    If I am reading the specs correctly, the 11th Gen processor has 4 more lanes available than the 10th Gen. Since the Motherboard was designed around that processor, it would seem logical a 10th Gen...
  7. You actual speed may depend on many things. If...

    You actual speed may depend on many things. If Windows is showing a Link Speed of over 1 Gbps and you had the only device on the network, you should be able to get good speeds. A speed test should...
  8. If you look in the Windows Settings and the...

    If you look in the Windows Settings and the Network section, clicking on the netwwork should give is specs. What do you show for the Link Speeds for the client device?

    If you are using 5G_1 you...
  9. Replies
    11
    Views
    414

    If you look at the Task Manager, startup tab, it...

    If you look at the Task Manager, startup tab, it will show a Bios Start time. Mine is currently 8.2 seconds.

    Below that it might identify if some startup utilities are High impact and might be...
  10. Replies
    21
    Views
    387

    I think you are going to find the logic on the...

    I think you are going to find the logic on the motherboard is controlling how this stuff works. Since I could find no way to change, in the Bios, how this process works, it appears what you are...
  11. Replies
    11
    Views
    414

    Thanks, but the question was for the OP, who has...

    Thanks, but the question was for the OP, who has not responded. I am aware, which is why I asked the question...

    Just a note, I am getting full PCIe 4 advertised speeds using a 11th Gen processor...
  12. Replies
    21
    Views
    387

    My guess would be the processor. I never ran the...

    My guess would be the processor. I never ran the 10th Gen on this board so I cannot verify it does what you are seeing.

    The M.2_1 and M.2_2 slots both come off the processor with the M.2_1 being...
  13. Replies
    21
    Views
    387

    My system is showing x16 on the slot and I have...

    My system is showing x16 on the slot and I have M.2_1 occupied..

    I did not see a setting in the Bios to disable the slot but some other setting (or Processor) might effectively do that.

    When I...
  14. Replies
    21
    Views
    387

    Your system specs seem to be a little out of...

    Your system specs seem to be a little out of date, so what processor are you running.

    The attachment is saying something a little different. It says when the M.2_2 slot is Enabled then PCIe16_1...
  15. When I boot my new Z590, I think I see that white...

    When I boot my new Z590, I think I see that white light blinking. Perhaps it is just checking the power supply. If it stays on, it might really be a problem..

    I don't know what I saw on the Z490...
  16. Replies
    23
    Views
    597

    Nice to know, thanks. I had already disabled...

    Nice to know, thanks. I had already disabled Thunderbolt so I was not seeing those temps.. I suppose the next question might be, what will the temps do if you were to actually be using Thunderbolt..
  17. Replies
    4
    Views
    259

    I got the Z590 board and the i9 11900k and I am...

    I got the Z590 board and the i9 11900k and I am happy with it. I am seeing a doubling in PCIe Bandwidth and M.2 PCIe drive.

    I started out testing the 11th Gen on a Z490 board and was very...
  18. Replies
    11
    Views
    414

    What driver are you showing for the Samsung 980?

    What driver are you showing for the Samsung 980?
  19. The 529 MB partition on Disk 0 is your recovery...

    The 529 MB partition on Disk 0 is your recovery partition. Nothing should have messed with that but using only 93 MBs means the recovery tools are not in that partition.

    Your Disk 0 appears to be...
  20. First, no one suggested anything was being done...

    First, no one suggested anything was being done intentionally. But having 3 bad devices in a row fail in the same manner, has a very low probably. But even this might depend on if the replacement...
  21. I can't find a way to even test the driver since...

    I can't find a way to even test the driver since my M.2 slot on this new Z590 system does not have the SATA capabilities. The Z490 board I was on yesterday did have that option and I could have...
  22. There is one other requirement for this to work. ...

    There is one other requirement for this to work. The M.2 slot you have the NVMe drive in needs to be set to allow for SATA configurations..

    I am going to set this up on my system as soon as the...
  23. Why is your drive set up with a Dynamic...

    Why is your drive set up with a Dynamic partition? It should have set up a RAID ready system and left the drive alone otherwise.

    Do you have an option to unwind the RAID array if you show as...
  24. I assume you are seeing the Wi-Fi Network...

    I assume you are seeing the Wi-Fi Network adapter? Someone mentioned, I believe, the board has two Bios.. If that is true, is it enabled in both?

    If you can't see it in the Device Manager then...
  25. Replies
    23
    Views
    597

    I don't know what is under the Chipset cover, I...

    I don't know what is under the Chipset cover, I have never taken that off.

    The Plastic cover with the RGB lighting does have a plastic cover, to protect from scratching, that should be removed.....
Results 1 to 25 of 293
Page 1 of 12 1 2 3 4