Search:

Type: Posts; User: kaese

Page 3 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.00 seconds; generated 39644 minute(s) ago.

  1. Replies
    8
    Views
    2,341

    Thanks for the answer, anyway no boot yet. I...

    Thanks for the answer, anyway no boot yet.

    I tried:

    - cleared CMOS (removed battery & and all power cords - not for one night though but still for 20 min)
    - switched BIOS (the LED indicating...
  2. Replies
    8
    Views
    2,341

    Mainboard dead? - Help please

    Hi guys,

    my RVE does not start anymore:

    When I press the start button the power-on light still turns on (among other LEDs on the Mainboard, also the HDDs start). But no case fan starts and the...
  3. Thread: M.2 and PCIe3

    by kaese
    Replies
    9
    Views
    4,412

    I found a tool to find out actual PCIe Speed,...

    I found a tool to find out actual PCIe Speed, HWiNFO64 does the job.48449

    So, we see PCIe 3.0 is indeed enabled. The reason for the poor performance was that my Buscolk was at 101 MHz, with bus...
  4. Replies
    18
    Views
    6,827

    @sjerra: I use the following compromise for my...

    @sjerra: I use the following compromise for my 24/7 OC
    48321
    And windows powerplan on high performance.

    Like this the CPU speed and voltage jump between ~1400 MHz @~0.8V and 4500MHz @1.3V....
  5. Thread: M.2 and PCIe3

    by kaese
    Replies
    9
    Views
    4,412

    Thanks Chino, thats the case, I do have a 5820K. ...

    Thanks Chino, thats the case, I do have a 5820K.

    Anyway, my curiosity persists unanswered, how can I check if PCIe3 is enabled (is there any Windows Tool or something)?

    Regarding the...
  6. Thread: M.2 and PCIe3

    by kaese
    Replies
    9
    Views
    4,412

    Hum, and what is my BIOS does not have this...

    Hum, and what is my BIOS does not have this option...:eek:
  7. Thread: M.2 and PCIe3

    by kaese
    Replies
    9
    Views
    4,412

    Oh, where is the right tab, then? :confused: ...

    Oh, where is the right tab, then? :confused:

    The model is MZHPV256-HDGL-0000 and I have no clue how to check if it is running with PCIe3 enabled...
  8. Thread: M.2 and PCIe3

    by kaese
    Replies
    9
    Views
    4,412

    M.2 and PCIe3

    Hi,
    I just installed a Samsung SM951 SSD. Benchmarks show the same numbers as advertised by Samsung for PCIe 2.0 connection, but not the numbers announced for the PCIe 3.0 connection.

    So I wanted...
  9. Replies
    18
    Views
    6,827

    @mdzcpa I am not sure about "Word" - but I...

    @mdzcpa
    I am not sure about "Word" - but I measured the startup times of Matlab at fixed clock speeds, here come my results:


    clock speed / MHz
    startup time / s


    1200
    13
  10. Replies
    18
    Views
    6,827

    Do I get you right, you are convinced (with EIST...

    Do I get you right, you are convinced (with EIST on) this platform (Haswell-E) should be slower than i5 Ivy bridge starting a "complex" program (such as Word or Matlab)?
    I am definitely not... and...
  11. Replies
    18
    Views
    6,827

    Thanks for your answer - sorry for my English,...

    Thanks for your answer - sorry for my English, maybe I did not describe the problem well.

    The voltage does get adapted correctly according to the clock speed. The problem is the clock speed is...
  12. Replies
    18
    Views
    6,827

    Well, I am still looking for a more sophisticated...

    Well, I am still looking for a more sophisticated way of resolving the problem - because I dont like to apply the overvoltage 24/7.

    Nevertheless, a solution with the CPU toggling between ~1.2 GHZ...
  13. Replies
    18
    Views
    6,827

    Turbo Issue and Performance Problems

    Hello,

    coming from a 4-core 3570K @ 4.5GHz, I noted poor performance on single threaded applications with a 5820K @ 4.5 GHz on the Rampage V. The reason turned out to be that the CPU does not...
  14. Thread: Q-code " CE "

    by kaese
    Replies
    2
    Views
    15,339

    Thanks, for the info. Weird the board did not...

    Thanks, for the info. Weird the board did not give any information about that. Anyway my USB stick (with the bootable OS) was sometimes booted and sometimes (in the same USB port) - strange behavior...
  15. Thread: Q-code " CE "

    by kaese
    Replies
    2
    Views
    15,339

    Q-code " CE "

    Hi guys, my brand new Board goes continiously into BIOS and does not start the system it halts on CE Q-code which is not listed in the table in the manual (it goes C3 C9 and stays then on CE)....
Results 51 to 65 of 65
Page 3 of 3 1 2 3