Search:

Type: Posts; User: jaristr

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    It's XMP 2.0 supported link:...

    It's XMP 2.0 supported

    link:...
  2. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    It has been now a week with default bios settings...

    It has been now a week with default bios settings and no booting problems. So it seems to be the XMP that caused the problem.
    Strange because manual says the XMP option only appears in bios if it's...
  3. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    I'd rather not start tampering with the RAM...

    I'd rather not start tampering with the RAM because it has worked for years now without problems and one bios update shouldn't change that....

    maybe there is some new bios option that came with...
  4. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    all ram is same type. bought it all together

    all ram is same type. bought it all together
  5. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    Boot failed again, gave it enough time but no...

    Boot failed again, gave it enough time but no dice. I think the problem maybe more in cold boot than any setting.

    The "Other Os" is selected but I did not yet try CSM because i fear some hardware...
  6. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    really? cpu-z says it runs at 2000mhz (XMP mhz...

    really? cpu-z says it runs at 2000mhz (XMP mhz spec) and in quad channel.

    i dont understand much of this but seems like its working....



    bit embarrassing to admit but I think I may have...
  7. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    Like i said, i get bizarre message when disabling...

    Like i said, i get bizarre message when disabling CSM, so I didn't dare to try it
  8. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    Today it booted normally. i don't know what that...

    Today it booted normally. i don't know what that means, maybe the new bios just is unstable
  9. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    I have two of those 2X8GB sets, so total of 4...

    I have two of those 2X8GB sets, so total of 4 sticks (32GB)
  10. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    honestly i don't know because i did not build...

    honestly i don't know because i did not build this PC but theres 4 rams in total

    I can try the XMP
  11. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    I tried resetting the bios to "optimized...

    I tried resetting the bios to "optimized defaults" and then put XMP back on but same problem
  12. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    Doesn't the bios update reset settings?

    Doesn't the bios update reset settings?
  13. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    First the boot fails, nothing happens just black...

    First the boot fails, nothing happens just black screen. then I shutdown and restart and I am forced to go to bios. but after that windows loads up
  14. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    the only thing i ever change is XMP to on

    the only thing i ever change is XMP to on
  15. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    boot device is ok I didnt change CSM because...

    boot device is ok

    I didnt change CSM because there was some message about drivers
  16. Thread: POST failing

    by jaristr
    Replies
    28
    Views
    913

    POST failing

    Hi
    I upgraded my mobo BIOS to the latest version (3701). But I've got POST problems after that. The first boot seems to always fail and I boot again and I am forced to go to BIOS and I just close it...
Results 1 to 16 of 16