Search:

Type: Posts; User: MacLeod77

Search: Search took 0.00 seconds; generated 42613 minute(s) ago.

  1. I have updated to 1301 and it's fine on my Z270h....

    I have updated to 1301 and it's fine on my Z270h. XMP enabled OK.

    I would have waited to put in on but my nvme drive died, so updated the bios pretty soon after in case it magically brought it...
  2. I have a z270h and am reluctant to try this. I...

    I have a z270h and am reluctant to try this. I don't want to loose my XMP for any length of time. I suppose manually setting up the RAM wouldn't be too bad, but everything is stable at the moment and...
  3. Hi, I'm assuming that you don't have an AIO...

    Hi,

    I'm assuming that you don't have an AIO cooler that needs plugging into that socket - but if you do.. make sure that's plugged in 1st!

    I would recommend that an exhaust fan gets plugged...
  4. Replies
    40
    Views
    21,008

    I've unplugged my AIO cooler fans from the CPU...

    I've unplugged my AIO cooler fans from the CPU pump header and disabled monitoring for that header in the BIOS. I have the radiator fans plugged into chassis 2 and this gives fan control up to 100...
  5. Replies
    7
    Views
    2,809

    I would maybe seek permission from them to turn...

    I would maybe seek permission from them to turn off XMP to see if that helps. It will certainly eliminate that one setting. The voltage setting is different to the speed. At 3000hz it should be 1.35v...
  6. Replies
    7
    Views
    2,809

    Have you tried turning off the XMP and seeing if...

    Have you tried turning off the XMP and seeing if that helps?

    If it does that would confirm an XMP issue. It might then be worth looking at DRAM voltage (should be 1.35 i'm guessing).
    If not it...
  7. Thread: sanity check

    by MacLeod77
    Replies
    9
    Views
    2,201

    It would be a very bad chip if this was the best...

    It would be a very bad chip if this was the best achievable. It may be worth taking a closer look at SA and VCCIO settings.
    I have a 270h and from bios 0906 stability was a bit whack due to...
  8. Replies
    4
    Views
    1,380

    You could try changing the offset sign to minus...

    You could try changing the offset sign to minus instead of plus. I found when it was positive, overshoots seemed to be higher. I'm running 4.8ghz with 1.29 adaptive and - 0.1 for the offset with all...
  9. Replies
    4
    Views
    3,314

    I thought had the latest version of Ai Suite, and...

    I thought had the latest version of Ai Suite, and don't recall being able to set the case fans so they don't have the 75 degree threshold. I will give that a try when I get home.

    The weird thing...
  10. Replies
    4
    Views
    3,314

    75 Degrees threshold 100% fan

    Hello,

    I have a 270H mobo and 7700k. As you probably all know the 7700k gets a little bit hot every now and then(!), with spiky temps every time a program is started.

    At the moment I have my...
  11. Replies
    97
    Views
    49,730

    Working

    Having just installed this Bios I can say that it is better for me as 0906 and 1004 did not boot on my Z270H with XMP enabled and I never found the right SA and VCCIO voltage to make this work...
  12. I have a 270H and 7700k and tried 1004 today....

    I have a 270H and 7700k and tried 1004 today. Could not boot with XMP settings enabled. Booting from an nvme drive.

    I have tried adjust the SA and VCCIO voltages to 1.2 and 1.15 as per the 0906...
  13. Replies
    1
    Views
    1,564

    On my Z270H theres an option in the Bios, under...

    On my Z270H theres an option in the Bios, under the AI tweaker setting - I cant remember the exact name but the options are something like OC Tuner 1, OC Tuner 2 and Manual. I think you can switch it...
  14. Considering the terrible problems people are...

    Considering the terrible problems people are having with the 906 Bios, this response is not really what was expected. This is the 3rd Asus mobo that I have bought where support has been dropped too...
  15. Replies
    145
    Views
    80,549

    I had the exact same issue above. Getting into...

    I had the exact same issue above. Getting into the bios was very difficult as the screen wouldn't power on 3 out of 4 times. Had to unplug the pc completely. Gone back to the 7 bios as I found 802...
Results 1 to 15 of 15