Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    perfCap Pwr on ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING

    Hi,

    I noticed that recently the performance of my card is degraded and gpu-z shows perfCap Pwr intermitently. I set the TDP limit to 90% in nvidia inspector, but the card is capped at much lower values. Any idea what might be the cause?

    Under normal conditions it would show around 225W usage in nvidia inspecter under full load. Currently it jumps between 80 and 180.

    the card is overclocked by nvidia inspector to +550 memory. I already tried to turn it off and on. Can it be that one of the PSU cables is damaged?

  2. #2
    TeamROG Folding@Home Array ottoyu34 PC Specs
    ottoyu34 PC Specs
    MotherboardMaximus IX Hero
    ProcessorIntel Core i7 7700K
    Memory (part number)Trident Z RGB (F4-3600C16D-16GTZR)
    Graphics Card #1ROG Strix GTX1080 Ti OC
    MonitorLG IPS LED 27"
    Storage #1Samsung SSD 850 PRO 1TB
    Storage #2Crucial MX300 525GB SSD
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i
    CaseCorsair Obsidian 750D Airflow Ed.
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 750 G3
    Keyboard Corsair Vengeance K65
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Razer Destructor
    Headset/Speakers Logitech Z-2300 2.1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterAsus RT-N66U
    ottoyu34's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Reputation
    10
    Posts
    805

    Can you check what mhz the core runs at when you put load on the card?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I let it run for 1.5 hour logging with gpu-z monitor. Here are the results:

    GPU Clk [MHz]
    min 1480
    avg 1587
    max 1810

    Voltage [mV]
    min 800
    avg 859.7
    max 962.5

    GPU Power Level [%]
    min 28
    avg 50
    max 104

    GPU Usage [%]
    min 58
    avg 92.5
    max 100

    Voltage [mV]
    min 812.5
    avg 870
    max 1025

    GPU Temp [C]
    min 62
    avg 65
    max 66

    Fan Level [%]
    min 36
    avg 39
    max 40

    Fan Tach [rpm]
    min 1320
    avg 1418
    max 1453

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    The 50th percentile of GPU Power Level [%] is 45, which is 1/2 of the setting (90%)
    it looks like card works fine will all respects except the power cap. It simply caps at 45% instead of 90%.

    I'm going to take it out and connect to another PC with different PSU cables. I think one of the cables is defect.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I performed multiple tests:

    1. I took the VGA out and put it into another computer here it performs without any issues. This means the root cause is not the VGA
    2. I updated GPU-Z, the perfCap no shows also vRel, sometimes both Pwr and vRel
    3. I tried to replace CPU cables, the same issue remains
    4. I connected the PSU cables to other PSU slots, the issue remains


    it looks that for some reason the voltage goes too high and then the VGA caps the performance.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array Deepcuts PC Specs
    Deepcuts PC Specs
    MotherboardAsus Maximus X HERO BIOS 1901
    ProcessorIntel i7 8700K @ 4.7Ghz 1.215V
    Memory (part number)CMR32GX4M4C3466C16 @ 3200Mhz 1.360V
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1080Ti OC 11GB
    Sound CardCreative Omni 5.1 USB
    MonitorDell 24' S2417DG
    Storage #1Samsung EVO 960 nvme 500 GB
    Storage #2Seagate NAS 8TBx2
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseFractal Design Define R5 Black
    Power SupplyCorsair AXi760
    Keyboard Razer DeathStalker Chroma
    Mouse Razer Abyssus
    OS Windows 10
    Network RouterMikrotik

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    13
    Posts
    244

    Quote Originally Posted by ianeecha View Post
    I performed multiple tests:

    1. I took the VGA out and put it into another computer here it performs without any issues. This means the root cause is not the VGA
    I actually went to check, thinking that somehow I missed the part where this card has VGA out
    I am OK again now.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •